- 10 Kasım 2022
- 5.135
- 4.224
- 103
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #21.501
Beni yaptı ya magnezyum hiç olmamistim ne zamandır ya afedersin lavaboya çıkarmıyor çıkarmıyor çıkarınca da isal olarak çıkarıyor resmenIshal olan kizlar magnezyumda ishal yapiyor bazi kisilerde bilginiz olsun. Bi de yesil erik iyice tetikliyor.
Canım ben hemsireyim yani eritrosit nedir lökosit nedir blyrm elbette. Az mı çok mu kismisini kısaca acikladm aslında bu bilgileri burda sormak sadece bilgi edinmek için yoksa doktoru zaten ilaç verirse verir :) biz engel olmuyorz ki. Ön bilgi istemiş arkadas. Bilsem karışmazdimen doğrusu aslında. Burda kendi adıma karışmamak
Ben magnezyumu bıraktım yine aynıyım.Çıkmıyor çıkmıyor çıkınca ishal.Beni yaptı ya magnezyum hiç olmamistim ne zamandır ya afedersin lavaboya çıkarmıyor çıkarmıyor çıkarınca da isal olarak çıkarıyor resmen
Canm duamdasin gercekteni çok üzüldük çıktığımız bu yolda maalesef kayıplarımız oldu isteriz ki hepimiz sağ salim kucağımıza alalım blmyrm ne denir rabbim sana sabırlar versinArkadaşlar bebeğim kuvezdeydi çoğunuz biliyorsunuz,bir hafta önce kaybettim,herkese hayırlı doğumlar diliyorum dua edin banada
Cnam kontrolun ne zmn başka doktora da danisacakmsnZaten 3 güne bir gidiyorum hafif hafif alıyor evet ama işte 2 kiloya nasıl gelecek yada gelemeden alacaklar büyük ihtimal. Doğum nasıl olacak kuvezde kalacak mı hep aklımda dönüyor bu sorular. Doktor bebek kaldirirsa normal olur dedi ama nasıl olacak çok küçük bilemiyorum
Aynen valla ya. Çıkmayıp birde çıkış yok mu Allah'ım ozmanda kalıyoruz orda resmenO
Ben magnezyumu bıraktım yine aynıyım.Çıkmıyor çıkmıyor çıkınca ishal.
Benim ilk gebeliğimde 37den sonra bakmıştım, o zamana kadar hiç bakmadınormal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
Bu perşembe yapıcam doktor bana 37 haftalık olmus olcam artık ne olcaksa olsun düşüncesindeyim :)) yani dogum da olur dogum tarihide belli olsa olur ben hazırımnormal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
Benim doktorum bayram öncesi kontrolünde yapalım dedi, 38.haftada yani. Ben de aynı sizin gibi düşünüyordum, tetiklemiyor diyorlar doktorlar ama “benim doğumumu tetikledi” diyen bir sürü anne gördümnormal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
Canim benimde bugün surekli tansiyonum 13 cikiyorKizlar bugun doktordan geldim yine. Yuksek tansiyonumdan dolayi surekli ebe ve doktorun kontrolu altindayim zaten ilk gebeligim. Bugun 36+6 yim. Tansiyonum 13/10 geldi, ve doktorlar bu hafta suni sanciyla dogumu baslatmak istiyorlar. Preeklemsia yasamamdan korkuyorlar ama herhangi bir belirti gostermiyorum. Simdilik tam karar verilmis degil, 2 gun sonra bir daha gelmemi istediler, duruma gore bakicaklar yine. Ama tansiyonum benim hamileligimin basindan beri yuksek seyrediyordu, hamilelikten dolayi yukari cikan bir tansiyon degil yani. Bilmiyorum 37. hafta erken mi dogum icin emin olamiyorum :/ yurtdisinda yasiyorum.
Bana yaptılar hatırlamıyorsam bana sancım olduğu için ama sana ne zaman yaparlar bilmiyorum 32+3 Ken yaptılar muayeneyi 30 mm dedi yanlış değilsenormal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
Birsuru doktora gittim hepsi aynı şeyi söylüyorlar. Bugün gittim doktor nst iyi ciktigi sürece 36. Haftaya kadar bekleyelim dedim. Ama bebeğin durumunda değişiklik olursa hemen doğuma alacaklarCnam kontrolun ne zmn başka doktora da danisacakmsn
Yapabileceğim hiçbir şey yok canım 36 ya kadar bekleyebiliriz umarim dedi bugün doktor.1 kez dolanmış bizim ama tam tur dolanmış yani ense boyun kaplıyor o yüzden normal doğumu önermiyor pek. Riskli olabilir sezaryene çevirmek zorunda kalabiliriz diye. Beslenme açısından problem yok demişti ama belki de 2 kez doladığı için sizinkini etkiliyordur canım. Ne öneriyor peki ne yapmak gerek?
Evet arkadaş sorunca ben de doktorumdan duyup bildiğimi yazmak istedim. Çünkü bende senelerdir taş da olduğu için idrar testi falan önceden beri çok veriyorum, eritrosittir odur budur insan biliyor artık, siz farklı bir şey yazınca ondan açıkladım. Sizin bir şeye engel olduğunuzu söylemedim, buraya göre kimse şekillendirmez bence işini. Doktorundan öğrenmiştir zaten arkadaş soracağım diyordu:) Ayrıca neden karışmayasınız herkes bildiğini söylüyor burada kimse kimseye en iyi ben bilirim demiyor ki siz de bilgilerinizi aktarın tabi hem de hemşireyseniz daha iyi:)
Anladım canım. Ben de cuma gidicem bilmiyorum beslenmede bir sıkıntı oluştu mu şu iki haftada ama bakalım düşündürdü şimdi beni senin doktorunun dediği.Yapabileceğim hiçbir şey yok canım 36 ya kadar bekleyebiliriz umarim dedi bugün doktor.
Canım bu cuma gidicem ben, normal doğum riskli şu an bizim için çünkü boynunda kordon var bebeğimin ama doktor yine normali denemek istersen bu hafta çatı muayenesi yaparız demişti. Bu hafta ben 36. Haftamdayım. Yani benimki 36'da yapacaktı da gerek kalmayacak gibi.normal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
Evet seninle ayni durumdayiz.. herhangi bir belirtimiz olmamasina ragmen 37. haftada alinmasina ne diyorsun? Doktorlar da risk almayalim diyor, cunku eger tansiyon biranda cok yukselirse ve kontrol altina alamazsak, her sey icin cok gec olabilir diyor.. bu taraftan da anliyorum.Canim benimde bugün surekli tansiyonum 13 cikiyor
Benimde herhangi bi preeklamsi belirtim yok banada 37 de alalim diyolar haftaya
Başka bi doktora daha gidecem ona ne dicek
Benım hasekıde tanıdıgım bi arkadas var catı muayenesi kalktı artık yapmıyoruz biz dedi bende hic istemiyorum aslındanormal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
Benm başıma geldi cnm en başından itibaren 1 hafta geriden geliyordu doktorum böyle devam ederse sıkıntı olmaycağını aranın açılmaması önemli demişti geçen hafta kontrolde 35 haftalıkken bebek 31-32 bir haftalık çıkıyordu doktorum bebeğin gelişiminin yavaşladığını bu durumun bebeği riske koyduğunu sölemişti ve 3-4 gün içinde erken doğum yaptım bebeğim şuanda küvezde ben bekletilmesini istemedim çünkü doktorum bebek için risk olduğunu sölemiştiKızlar nasılsınız. Uzun zamandır bebisle uğraşmaktan giremedim buraya. Benim fıstık kız şuan 33+3 günlük ama gelişim geriliği çıktı 29. Haftadan beri kilo almıyor doğru duzgun. Şuan 1690 gram geriliği 2 haftaydi 3 hafta oldu şimdide 4 hafta geride dendi. Sadece karın çevresi yani AC si geriden geliyor. Bir kere hastanede yattım geri çıkarttılar şimdi her muayenede yatiralim diyorlar kabul etmedim. 3 güne bir kontrole gidiyorum. Bu durum neden oluyor bilmiyorum boynunda kordon var o mu yapıyor doktorlar da net bişey söylemiyorlar. Bir doktor en fazla 37 ye kadar bekleriz demişti ama o zamana kadar bekletmeyecek gibiler. Başına böyle bişey gelen oldu mu? Önceki doğumlarım normal doğum bundada önce normali deneriz dediler hiç acilmam sancım yokken nasıl olcak bebek çok küçük bilen var mı?
37 -38 de yaptılar bana şuanda da 37 yım doktorum sancin olursa yapacağım dedinormal doğum yapacak çatı muayenesi olan var mı çatı muayenesini ne zaman yapar doktorum 34+6da cumartesi günü kontrole gidcm yapar mı acaba forumda çok arastrdm 32de bile yaptıran var ama ben 38-39dan önce yaptırmayı düşünmüyorum bazılarında doğumu tetiklediği için siz ne durumdasnz hersey ayrı bir stres ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?