- 26 Kasım 2022
- 1.091
- 1.722
- 63
- 30
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #23.201
Bebek hareketleri az az da olsa devamsa sıkıntı yok beklesin 40-41 i diyor doktorumBunlar normal doğum diye tuttururken bebek kakasını yedi,yiyecek diye bi konu geçmiyor mu acaba doktorlar arasındaBen burada çok duyuyorum bunu aşırı merak ettim.Bi tek burada doğan bebekler mi yiyor bu naneyi tehlikeye atıyorlar kendilerini yoksa 40 haftaya kadar dursun
Nasıl bi cümle kurmuşum anladın ama sen beni kuzu.
Amiin inşallahBebek hareketleri az az da olsa devamsa sıkıntı yok beklesin 40-41 i diyor doktorum
Ama hareket azalır veya hiç olmazsa acilen gel demişti. Kakasını yapıyor suyu bulanıyor sonuç kötü oluyor dedi ki ilk kez ağzından olumsuz bu cümleler çıktı.
O iş biraz nasip işi. Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin diye boşuna demiyoruz
Evin sıcaklığına göre ayarlayağız artık zaten uzun kollusuz olmaz anne karnından çıkınca üşür kuzucuklar sıcak olursada çıt çıt bodyler yeterli olur, yaz bebeği güzel olacak gibi, ilki ocakta doğmuştu lahana gibi giydirip sarıyordumAslında bende doldurmadım uzun kolluları. Yenidoğan illa uzun kollu giymeli dendi (yaz için) 1 ay kullanılacak kadar 5-6 tane var sadece ama ya hamilelikten ya nemden buharlaşıyorum ya
Aboww nerdeydin sen? Burası da kaç gün yağışlıydı ama İstanbul yağmurlu iken daha boğucu oluyor
Ben de aldım çıtçıtlı kısa kollu ve kolsuz. Olmadı onlarla gezdiririm :) Hergün de yıkarım ohhhh miss
Benim evimin muhitimin olumlu yanı esiyor-ve evim her taraftan güneş alsa da öğleden önce bir taraf serin sonrasında diğer taraf. Ama yine de pişik olmasın isilik olmasın çok korkarım taze et:/
Bunlar normal doğum diye tuttururken bebek kakasını yedi,yiyecek diye bi konu geçmiyor mu acaba doktorlar arasındaBen burada çok duyuyorum bunu aşırı merak ettim.Bi tek burada doğan bebekler mi yiyor bu naneyi tehlikeye atıyorlar kendilerini yoksa 40 haftaya kadar dursun
Nasıl bi cümle kurmuşum anladın ama sen beni kuzu.
Cok şükür canım erken doğdu bunlar çok normal zamanla damagi gelişinde gerekde kalmaz inşallah. şimdi kaç kilo oldu minik savasciNormalde 2.300-2.500 olmasını beklerler dediler damaktada sıkıntı olduğundan dolayı damak protezi yapılacak onunla beslenmesine bakılacak sonra verilecek
Naptın bebiş nasıl sen nasilsin kavuştun meleginle insallahEvet canım 16. Haftaya kadar kanama oldu çok şükür inşallah bugün son :) inşallah darısı hepinize.
Canım oğlumu 41. Haftada doğurdum hiç bir sıkıntıda çıkmadı doktorlar ihtimalleri hep söylerler. Şuan bana.neler söyleniyor bir bilsen her dönüşümde istemsizce ağlıyorum. En iyisi hep iyiye odaklanmak.Bebek hareketleri az az da olsa devamsa sıkıntı yok beklesin 40-41 i diyor doktorum
Ama hareket azalır veya hiç olmazsa acilen gel demişti. Kakasını yapıyor suyu bulanıyor sonuç kötü oluyor dedi ki ilk kez ağzından olumsuz bu cümleler çıktı.
O iş biraz nasip işi. Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin diye boşuna demiyoruz
Canm 35 haftaya kadar. Devlet hastanesi perinatoloji ve kadın doğuma gttm perinatoloji de hep değisiyor blyrsn hepsi sezeryan dedi 36 da plasentan yukarı yerlesimli normal doğuma engel değil dedi riskleri var. Hala az dedi ilk bebeğin normal oldugu için dedi ki normal sezeryan olsun dedm devlette öyle bişey yokmuş neyse kadın dogumcum da dedi sen istersen yinede yaparz dedi ama karara sana ait dedi cumaya yani yarın için ameliyat dedik anestezi hazırlığı için. Gidicektim nst de sancn çıkmış dedi. Ve muayene etti 5 cm aciklik senin doğum baslamis bile dedi ve normal doğuma alındım benim doğum sonrası kanamam oldu canm hemde fazla oldu ama hazirlikliydilarMormenekse89 senin normal mi oldu sezeryanmi kanaman nasil plesanta asagidaydida seninde oyuzden merk ettim anlatsana neler olduğunu
Canim ben klima acmiyorum bebegim icinKızlar hava çok sıcak (İstanbul)
Ve boğucu
Çok kıyafet almadım ama aldıklarımı da hep uzun kollu aldım
Bebek için pişik sebebi olmasın sakın? Napsam bilemedim?
Bir de klima kullanıyor musunuz ya da kullanacak mısınız bebeklerin olduğu odada?
Cok mutlu oldum senin adinaKızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden de bebek ve ben iyiyiz çok şükür Allah inşallah hepinize nasip etsin hayırlısı ile. Çok farklı bi duyguymuş gerçekten ne agrı ne acı insanın gözünde olmuyor sezeryan olacaklar için söylüyorum korkulacak hiç bir yanı yokmuş içinizi ferah tutun ne sonta ne anestezi hiç bir acı duymuyorsunuz.
Cnm masallah ya cok sevindim iyi olmaniza. sen spinal olmustun degil mi ne kadar sürdü sezaryenin.Kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden de bebek ve ben iyiyiz çok şükür Allah inşallah hepinize nasip etsin hayırlısı ile. Çok farklı bi duyguymuş gerçekten ne agrı ne acı insanın gözünde olmuyor sezeryan olacaklar için söylüyorum korkulacak hiç bir yanı yokmuş içinizi ferah tutun ne sonta ne anestezi hiç bir acı duymuyorsunuz.
Cnm haftan gayet iyi bence hic kafana takma insallah saglikla dogumunu yaparsinkızlar aneztezi doktorundan onayı aldım doktorun yanına gittim yarın gel diğer doktorla değerlendirelim belki yarın bile alabiliriz dedibu gece bana uyku yok
Cnm senin ne kadar acilman var kacinci haftandaydin ya bana doktor acilma kontrolü yapmiyor sezaryen olacagim icin mi bilmemAllah Allah kesin yanlışlık yaptılar o zaman.
Geçen bana da 37 iken 36 yazdı hemşire Nst de. Uğraşmamak için kafasına göre ne anlıyorsa onu yazıyorlar
Kontrole gidince düzelttirebilirŞn ya da iletişim no varsa ordan ara
Evet evet ben de bunu diyorum, hiç üzülmeye gerek yok.
Mesela benm son 10 gün. Her gece sancı çekiyorum şuanda (gündüz de çekiyorum ama gece başka oluyor) geldi gelecek gibi açılmamda var ama velev ki gelmedi, doktor mecbur alacak bebeği, kalamaz ki daha fazla
Sez olursa da hiç üzülmem ama sadece korkuyorumyani baya canım Tatli o sebeple normal doğurmak istiyorum. Epidural bile almayacağım nasipse.
Ben de istanbuk dayim cnm benim evde cok sicak ama ben uzun kol giydirecegim kollarin katlanma yerleri birbirine degmemesi gerekiyor yoksa isilik olurlar üzerlerini örtmem sanirim yada tülbent gibi cok ince biseyle örterim uyurkenKızlar hava çok sıcak (İstanbul)
Ve boğucu
Çok kıyafet almadım ama aldıklarımı da hep uzun kollu aldım
Bebek için pişik sebebi olmasın sakın? Napsam bilemedim?
Bir de klima kullanıyor musunuz ya da kullanacak mısınız bebeklerin olduğu odada?
GiresundayimAslında bende doldurmadım uzun kolluları. Yenidoğan illa uzun kollu giymeli dendi (yaz için) 1 ay kullanılacak kadar 5-6 tane var sadece ama ya hamilelikten ya nemden buharlaşıyorum ya
Aboww nerdeydin sen? Burası da kaç gün yağışlıydı ama İstanbul yağmurlu iken daha boğucu oluyor
Ben de aldım çıtçıtlı kısa kollu ve kolsuz. Olmadı onlarla gezdiririm :) Hergün de yıkarım ohhhh miss
Benim evimin muhitimin olumlu yanı esiyor-ve evim her taraftan güneş alsa da öğleden önce bir taraf serin sonrasında diğer taraf. Ama yine de pişik olmasın isilik olmasın çok korkarım taze et:/
Allah'ın izniyle yakında hepsi biticek kucağımıza alicaz tospikleriValla Allah yardımcın olsun, benim ilkide erken dogum ihtimali yüzünden 25 haftalikken inmişti kanala.
Gecen gece kramplarım vardi uyuyamadım, sanırım o gun bizim kızda kanala girdi. Benim aklıma takılan şey bu pozisyondayken bi ara ayağı agzindaydi. Dogumda oyle olursa disari nasil pirtlatcamBu arada ben yarin 35 haftalık oluyorum, yolum daha chook uzun.
Hahhaha doğur ozman çıkmıyorsa tut çıkar kızBugün de doğurmazsam 40. Haftayı doldurursa 4 kg bebek olacak kızlar. Acaba pztesi gittiğimde doktordan doğumu başlatmasını istesem mi
Yalvarayım kadınaHahhaha doğur ozman çıkmıyorsa tut çıkar kız
Gözün aydın canım benimKızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden de bebek ve ben iyiyiz çok şükür Allah inşallah hepinize nasip etsin hayırlısı ile. Çok farklı bi duyguymuş gerçekten ne agrı ne acı insanın gözünde olmuyor sezeryan olacaklar için söylüyorum korkulacak hiç bir yanı yokmuş içinizi ferah tutun ne sonta ne anestezi hiç bir acı duymuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?