- 17 Nisan 2016
- 1.034
- 2.647
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #24.041
Gözlerim doldu yazdıklarına.Allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.Çok geçmiş olsun.Teşekkür ederim canım amin inşallah darısı sizlerin başınaben kontrole gitmiştim nst de bebek çok az hareket etti uzun kaldım belki 40. Dk da bir tane sancım çıktı sonra doktor çatı muayenesi yapacaktı o sırada kanama oldu nişan geldi dedi doktor açılmanda 2,5 cm dedi. Yatış verdi. Yukarı çıkana kadar açılma 4 cm oldu ve suni sancı başladılar sancı takıldığında saat 10 falandı saat 4 e kadar falan sancıları şiddetli hissetmedim. Hep egzersiz yaptım duşa girdim duş müthiş rahatlatıyor çömelip suyu karnıma tuttum. Çömelince ağrı çok oluyor diye kalkıyordum. O ağrı çocuğun aşağı inişiymiş ağrı gelince çömelmek gerekliymiş. Ve ıkınmak için doğru zaman sancının girdiği zamanmış oda çocuğu aşağı itiyormuş. Yanıma adaçayı yağı almıştım vücudumun belirli yerlerine sürdüm açılmayı ilerletmesi için bir de gülsuyu spreyli şişede ara ara yüzüme boynuma sıktım rahatlattı. Tarak almıştım birde sancı geldikçe elimde sıkmak için o da gerçekten çok işe yaradı. Yanıma biraz kuruyemiş hurma almıştım. Sezeyana dönme ihtimalinden doktor başta yememe izin vermemişti ama enerjim bitip acıkınca onlardan birkaç tane yememe müsade ettiler çok iyi geldi yanınızda yiyecek bulundurun derim Ve şunu söylemeliyim tüm süreçte sadece eşim vardı yanımda iyi ki öyleydi sadece doğumhaneye girmedi.Kesinlikle fazladan bir kişiye gerek yok. Doğum doğru ıkınırsanız hızlı bitiyor. Bunun içinde sancıya rağmen doktorunuzu ve ebenizi can kulağıyla dinlemenizi tavsiye ederim. Çünkü ben yanlış anlayıp tam çocuk çıkarken bacağımı kapattım o da bana yırtık ve fazladan dikişe maloldu. Şükür ki bebeğe bir şey olmadı. Tüm bunlar olurken sonunda bebeğinizi kucağınıza almak müthiş bir duygu asla ilk kez görüyormuş gibi olmuyor hep varmış gibi hissediyorsunuz. Çok şükür ikimiz de iyiyiz beni dikişler biraz zorluyor ama geçer inşallah yakında dikişlerim atmaya bile başladı. Umarım doğum bekleyen herkesin doğumu su gibi akıp gider çok kolay doğumları olur @Mormenekse89 burada daha detaylı cevaplamış oldum sanırım
Çok geçmiş olsun canım sağlıkla kucağına alacaksın inşallah bebişiniAh 2 kiloyu gorebilseydik şimdi muayene oldum canım yine 1850 gram. Suyum çok azalmış mecbur yatış verdiler. Hastanede işimiz uzun gorunuyor
Merhabalar kızlar Ben de temmuza kaldım sanırım ara ara girip okuyorum yazmıyorum çok uzun zamandır. Ve iki gün için de gelmez ise ben de temmuz a kalmış oluyorum :) 39+5iz şuan gelmeye niyeti yok gibiGünaydın bende doğurmadım canım.Temmuza kaldım.
Yengemin yeğeni de doğum yaptı bi 10 gün önce oda kilo alamamış bizim gibi.2.300 doğmuş 38 haftada burayı okuyup yazmayan arkadaşlarımız var gayet sağlıklı annesi süt götürmüş 10 gün boyunca sağıp kuvezde kalmış ama şu an evde 2.600 gram
Endişe etmeyin çabuk toparlıyor diyorlar Allah’ın izniyle
Maşallah darısı başımızaTeşekkür ederim canım amin inşallah darısı sizlerin başınaben kontrole gitmiştim nst de bebek çok az hareket etti uzun kaldım belki 40. Dk da bir tane sancım çıktı sonra doktor çatı muayenesi yapacaktı o sırada kanama oldu nişan geldi dedi doktor açılmanda 2,5 cm dedi. Yatış verdi. Yukarı çıkana kadar açılma 4 cm oldu ve suni sancı başladılar sancı takıldığında saat 10 falandı saat 4 e kadar falan sancıları şiddetli hissetmedim. Hep egzersiz yaptım duşa girdim duş müthiş rahatlatıyor çömelip suyu karnıma tuttum. Çömelince ağrı çok oluyor diye kalkıyordum. O ağrı çocuğun aşağı inişiymiş ağrı gelince çömelmek gerekliymiş. Ve ıkınmak için doğru zaman sancının girdiği zamanmış oda çocuğu aşağı itiyormuş. Yanıma adaçayı yağı almıştım vücudumun belirli yerlerine sürdüm açılmayı ilerletmesi için bir de gülsuyu spreyli şişede ara ara yüzüme boynuma sıktım rahatlattı. Tarak almıştım birde sancı geldikçe elimde sıkmak için o da gerçekten çok işe yaradı. Yanıma biraz kuruyemiş hurma almıştım. Sezeyana dönme ihtimalinden doktor başta yememe izin vermemişti ama enerjim bitip acıkınca onlardan birkaç tane yememe müsade ettiler çok iyi geldi yanınızda yiyecek bulundurun derim Ve şunu söylemeliyim tüm süreçte sadece eşim vardı yanımda iyi ki öyleydi sadece doğumhaneye girmedi.Kesinlikle fazladan bir kişiye gerek yok. Doğum doğru ıkınırsanız hızlı bitiyor. Bunun içinde sancıya rağmen doktorunuzu ve ebenizi can kulağıyla dinlemenizi tavsiye ederim. Çünkü ben yanlış anlayıp tam çocuk çıkarken bacağımı kapattım o da bana yırtık ve fazladan dikişe maloldu. Şükür ki bebeğe bir şey olmadı. Tüm bunlar olurken sonunda bebeğinizi kucağınıza almak müthiş bir duygu asla ilk kez görüyormuş gibi olmuyor hep varmış gibi hissediyorsunuz. Çok şükür ikimiz de iyiyiz beni dikişler biraz zorluyor ama geçer inşallah yakında dikişlerim atmaya bile başladı. Umarım doğum bekleyen herkesin doğumu su gibi akıp gider çok kolay doğumları olur @Mormenekse89 burada daha detaylı cevaplamış oldum sanırım
Dikişlerim makata kadar o yüzden çok zorlandım epizyo olsa sadece hiç zorlamıyor onlar popomun üstüne hiç oturamıyorum. Sadece emziriyorum. Kalan tüm balonlarını annem ve eşim yapıyor mecburen onunda düşüncesi yıpratıyır insanı ne zaman her şey düzelecek diye Sıhhatim iyi olsun da şu an zevki hiç düşünemiyorum.Gecmiş olsun canim
Dikişte insani cok zorluyor yengem dogum yapali 6 yil oluyor hala o dikişler yuzunden ilişkide zevk alamiyor diyordu
Tabi her bunye farkli
Bende sezeryandan dolayi 5 gun cok zorlandim bebekle ilgilendigimde daha kotu agrim oluyordu
Gözlerim doldu yazdıklarına.Allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.Çok geçmiş olsun.
Benim ilk doğumum da makasla kesi atmislardi makatima doğruydu ağrım çoktu, üstüne oturamiyordum. Buraz zor iyileşti ama ne iz kaldı nede öyle denilen şeyleri yaşadım. Doktorlar oranın nasıl dikilecegini çok iyi biliyorlar 1 haftaya bu acın azalır bebeğinle daha rahat ilgilenirsen.Dikişlerim makata kadar o yüzden çok zorlandım epizyo olsa sadece hiç zorlamıyor onlar popomun üstüne hiç oturamıyorum. Sadece emziriyorum. Kalan tüm balonlarını annem ve eşim yapıyor mecburen onunda düşüncesi yıpratıyır insanı ne zaman her şey düzelecek diye Sıhhatim iyi olsun da şu an zevki hiç düşünemiyorum.
Ben kısa kollu askılı uzun karışık aldım ama hepsini ince aldım canım. Oğlumda temmuz 21 de doğmuştu havaya göre askılı giydirdigim de olmuştu. Bazen hiç esmiyor bunaliyoruz ya o havalarda bebeklerde bunaliyor sırf bebek diye uzun kollu giydiren isilik oluyor sonra oralar acıyor bebek rahatsizlaniyor. İsilik yapmadan aynı zaman da usutmeden giydirmek gerekMerhaba temmuz anneleri hepinizin bayramı kutlu olsun. Birçok kişi doğum yapmış hayırlı olsunbenim doğumum temmuz sonu. havalar çok sıcak yeni doğanı nasıl giydiriyorsunuz ben hep uzun kollu almıştım kısa kollu mı alayım sıcaklar bastırdı çok kararsızım
Amin canım hepimiz öyle alalım insallahÇok geçmiş olsun canım sağlıkla kucağına alacaksın inşallah bebişini
Sona yaklaşmişsinMerhabalar kızlar Ben de temmuza kaldım sanırım ara ara girip okuyorum yazmıyorum çok uzun zamandır. Ve iki gün için de gelmez ise ben de temmuz a kalmış oluyorum :) 39+5iz şuan gelmeye niyeti yok gibi
Tansiyonum normal ama nabzım hep yüksekTansiyonunuz yoktur inşallah benimde sağ elimde ödem çok parmağımda uyusma yapıyor.
Ben de kasılmalar dışında birşey yok öylece bekliyoruz doktorum 41 e kadar bekleyeceğim dedi ama bilmiyorum. Bu hafta gelmez ise 3 ünde kontrolüm var. Benim gibi sona gelen bekleyen var mı ????Sona yaklaşmişsin
Sancin varmi?
İki gun daha dayan
Olabilir canım. Baş gelişi duruyor diyor her gittiğimde ama kanala girmemiş oluyor demek.Bebek kanala tam girince rahatlarsın demişti doktor, demekki tam girmemiş seninde
Sağlıkla kavuş inşallah canım. Kızım 2 gün içinde gelmezse bende Temmuz annesiyimKızlar günaydın. Temmuz grubu diye açıldı ama herkes Haziran'da doğurduDogurmayan kimler kaldı ??Bende 36. Haftadayim bugün hastaneye yatıyorum bebişim artık hiç büyümüyor dünyaya gelsinde besliyim büyütüyüm bari
Çok sağ ol paylaştığın için canımTeşekkür ederim canım amin inşallah darısı sizlerin başınaben kontrole gitmiştim nst de bebek çok az hareket etti uzun kaldım belki 40. Dk da bir tane sancım çıktı sonra doktor çatı muayenesi yapacaktı o sırada kanama oldu nişan geldi dedi doktor açılmanda 2,5 cm dedi. Yatış verdi. Yukarı çıkana kadar açılma 4 cm oldu ve suni sancı başladılar sancı takıldığında saat 10 falandı saat 4 e kadar falan sancıları şiddetli hissetmedim. Hep egzersiz yaptım duşa girdim duş müthiş rahatlatıyor çömelip suyu karnıma tuttum. Çömelince ağrı çok oluyor diye kalkıyordum. O ağrı çocuğun aşağı inişiymiş ağrı gelince çömelmek gerekliymiş. Ve ıkınmak için doğru zaman sancının girdiği zamanmış oda çocuğu aşağı itiyormuş. Yanıma adaçayı yağı almıştım vücudumun belirli yerlerine sürdüm açılmayı ilerletmesi için bir de gülsuyu spreyli şişede ara ara yüzüme boynuma sıktım rahatlattı. Tarak almıştım birde sancı geldikçe elimde sıkmak için o da gerçekten çok işe yaradı. Yanıma biraz kuruyemiş hurma almıştım. Sezeyana dönme ihtimalinden doktor başta yememe izin vermemişti ama enerjim bitip acıkınca onlardan birkaç tane yememe müsade ettiler çok iyi geldi yanınızda yiyecek bulundurun derim Ve şunu söylemeliyim tüm süreçte sadece eşim vardı yanımda iyi ki öyleydi sadece doğumhaneye girmedi.Kesinlikle fazladan bir kişiye gerek yok. Doğum doğru ıkınırsanız hızlı bitiyor. Bunun içinde sancıya rağmen doktorunuzu ve ebenizi can kulağıyla dinlemenizi tavsiye ederim. Çünkü ben yanlış anlayıp tam çocuk çıkarken bacağımı kapattım o da bana yırtık ve fazladan dikişe maloldu. Şükür ki bebeğe bir şey olmadı. Tüm bunlar olurken sonunda bebeğinizi kucağınıza almak müthiş bir duygu asla ilk kez görüyormuş gibi olmuyor hep varmış gibi hissediyorsunuz. Çok şükür ikimiz de iyiyiz beni dikişler biraz zorluyor ama geçer inşallah yakında dikişlerim atmaya bile başladı. Umarım doğum bekleyen herkesin doğumu su gibi akıp gider çok kolay doğumları olur @Mormenekse89 burada daha detaylı cevaplamış oldum sanırım
İkizlerin zamanı geçti artık 22 sinde doğarsa aslan olurBebeğim yengeç olcak derken ikizler olacaknormalde 21 temmuz doğum tarihim
Teşekkür ederim canım amin inşallah darısı sizlerin başınaben kontrole gitmiştim nst de bebek çok az hareket etti uzun kaldım belki 40. Dk da bir tane sancım çıktı sonra doktor çatı muayenesi yapacaktı o sırada kanama oldu nişan geldi dedi doktor açılmanda 2,5 cm dedi. Yatış verdi. Yukarı çıkana kadar açılma 4 cm oldu ve suni sancı başladılar sancı takıldığında saat 10 falandı saat 4 e kadar falan sancıları şiddetli hissetmedim. Hep egzersiz yaptım duşa girdim duş müthiş rahatlatıyor çömelip suyu karnıma tuttum. Çömelince ağrı çok oluyor diye kalkıyordum. O ağrı çocuğun aşağı inişiymiş ağrı gelince çömelmek gerekliymiş. Ve ıkınmak için doğru zaman sancının girdiği zamanmış oda çocuğu aşağı itiyormuş. Yanıma adaçayı yağı almıştım vücudumun belirli yerlerine sürdüm açılmayı ilerletmesi için bir de gülsuyu spreyli şişede ara ara yüzüme boynuma sıktım rahatlattı. Tarak almıştım birde sancı geldikçe elimde sıkmak için o da gerçekten çok işe yaradı. Yanıma biraz kuruyemiş hurma almıştım. Sezeyana dönme ihtimalinden doktor başta yememe izin vermemişti ama enerjim bitip acıkınca onlardan birkaç tane yememe müsade ettiler çok iyi geldi yanınızda yiyecek bulundurun derim Ve şunu söylemeliyim tüm süreçte sadece eşim vardı yanımda iyi ki öyleydi sadece doğumhaneye girmedi.Kesinlikle fazladan bir kişiye gerek yok. Doğum doğru ıkınırsanız hızlı bitiyor. Bunun içinde sancıya rağmen doktorunuzu ve ebenizi can kulağıyla dinlemenizi tavsiye ederim. Çünkü ben yanlış anlayıp tam çocuk çıkarken bacağımı kapattım o da bana yırtık ve fazladan dikişe maloldu. Şükür ki bebeğe bir şey olmadı. Tüm bunlar olurken sonunda bebeğinizi kucağınıza almak müthiş bir duygu asla ilk kez görüyormuş gibi olmuyor hep varmış gibi hissediyorsunuz. Çok şükür ikimiz de iyiyiz beni dikişler biraz zorluyor ama geçer inşallah yakında dikişlerim atmaya bile başladı. Umarım doğum bekleyen herkesin doğumu su gibi akıp gider çok kolay doğumları olur @Mormenekse89 burada daha detaylı cevaplamış oldum sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?