- 2 Aralık 2022
- 358
- 621
- 23
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.061
38. Haftalık oldu bugün. Boyum 155, aranızda en kısa benimdir bence ama hala yalancı sancı dahi yok. Hatta son günlerde iyice yukarı çıktı, mide yanmalarımı arttırdı. Hiç niyeti yok gibi hissediyorum. Eşim de bu hafta doğurursun artık herhalde diyorDogurmayanlar hemen boy versin
Benim 1.70bir acaba dedirtti. Ama bilimsel açıklama kısmı önemli
Dogurmayanlar hemen boy versin
Aşağı yukarı yenidoğan 40 cc içmeli denildi bana hastanedeyken o kadar sağıp veriyordum benBen de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama olmuyo her iki göğüste de 15 dk en az tutuyorum ama verimli emmiyo sürekli uyarı vermek onu zorlamak gerekiyo sütüm yetmiyo mama veriyoruz ekstradan beni emerken şırıngayla acaba tamamen doydugunu nasıl anlarım yani bir sorun olmadığını mamayı az istiyo çünkü mamayı da o şekilde çok emmiyo yine benim zorumla emiyo sonlara doğru o zaman artık doydu diyorum anca 5 ml falan alıyo daha çok mu vermeliyiz acaba mamayı da
2 saatte bir ben de emziriyorum sağım makinesinde benim nerdeyse hiç sütüm çıkmıyo diyebilirim 2 3 cc anca çıkıyodur 3 dk masaj 12 dk sağma yapıyorum memede yapışıp emmiyo dediğiniz gibi çenesinden dürtme meme sıkma ben de yapıyorum ama ne kadar çözüm oluyo bilmiyorumMerhaba, ben de 3 Temmuz günü planlı sezaryen ile doğum yaptım. Kızım 3,6kg dogdu.
Emzirme ile alakalı sorun yaşayınca hemen bir bebek hemşiresi ile çalıştım, eve geldi hayatımızı kurtardı.
2 saatte bir emziriyorum, her memede en az 15 dk tutuyorum ve gümüş kapak kullanıyorum. ( Çok acıdı göğüs uçlarım en başta yanlış tuttuğum için) Emzirdikten sonra sağma makinası ile her memeye 2dk masaj 7dk sağım yapıyorum. İlk gün 10cc sağdım bugün 60cc kadar çıktı.
Çok sıcak olduğu için memede mayışıp emmiyordu, emzirmeden önce soyuyorum beziyle kalıyor. Uyudukça da çenesinden dürtün, memenizi sıkın ki süt aksın ağzına yutkunsun ya da ıslak mendille uyarın kolunu bacağını.
Bir de bütün zorluklar geçecek, her gün daha iyi olacak. Sevgiler.
Bana da 30 dediler bugün mama miktarını artırmaya karar verdim bakalım inşallah daha iyi olur yarın zaten doktora gideceğiz kontrole inşallah herşey yolunda çıkar süt artsın diye öneriniz var mı banaAşağı yukarı yenidoğan 40 cc içmeli denildi bana hastanedeyken o kadar sağıp veriyordum ben
Canim buyuk degil cisli bezle anlarsin doydugunu. 6 ve uzeri cisli bez bebek doyuyo demektir. Kakayla sariligi atiyolar eger sarilik varsa kakali bez fazla olsun isteniyo bol emzirme ve masajla oluyo oda bi sekilde. Yenidoganlarin 10 gune kadar kaka yapmamasi normalmis fazlasinda fitil ve probiyotik destegi veriyolarmisBen de 2 saatte bir emzirmeye çalışıyorum ama olmuyo her iki göğüste de 15 dk en az tutuyorum ama verimli emmiyo sürekli uyarı vermek onu zorlamak gerekiyo sütüm yetmiyo mama veriyoruz ekstradan beni emerken şırıngayla acaba tamamen doydugunu nasıl anlarım yani bir sorun olmadığını mamayı az istiyo çünkü mamayı da o şekilde çok emmiyo yine benim zorumla emiyo sonlara doğru o zaman artık doydu diyorum anca 5 ml falan alıyo daha çok mu vermeliyiz acaba mamayı d
Yesillik dev bir kase. Rezene cayi gunde iki bardak. Sut yagli olsun badem ceviz tahin. Goguse sicak kompres dus ve masaj. Bestlak damla. Sagim yapmak. Benim uc gun sutum gelmedi seffaf bi sivi geliyodu cay kasiginin ucuyla o kadar. Bu sekil devam ettim 4.gun sutum geldi. 6.gun haldir saldir geliyodu. Ama o surecte mamada verdim memeyede devam ettim. Sıkma yani canini gelir sutun insallah. Kendime de hep dedim gelmezsede napayim ac mi kalicak cocuk anne sutunden sonra en ideal mama. Mamayla bide herkes besler biberondan keyifli olur dedim ama memeyi tuttu danam. Seninkide tutar annesi sen hep teklif et.Bana da 30 dediler bugün mama miktarını artırmaya karar verdim bakalım inşallah daha iyi olur yarın zaten doktora gideceğiz kontrole inşallah herşey yolunda çıkar süt artsın diye öneriniz var mı bana
Bende 171 ve hala doğum belirtim yokDogurmayanlar hemen boy versin
Ben doguramadim 1.60 boyumDogurmayanlar hemen boy versin
Bende öyle düşünüyorumah kızlar benim kendi satıma göre bugün 40+0 , doktorun verdiği sata göre salı günü 39+5, benim doktorum da sonrasında çok bekleme taraftarı değil ama ben akışına bıraktım ne hayırlıysa öyle olsun diyorum.
Malt içeceklerinden denediniz mi? Bol su tavsiye ederim. Bir de süt geliyor mu diye az bakın2 saatte bir ben de emziriyorum sağım makinesinde benim nerdeyse hiç sütüm çıkmıyo diyebilirim 2 3 cc anca çıkıyodur 3 dk masaj 12 dk sağma yapıyorum memede yapışıp emmiyo dediğiniz gibi çenesinden dürtme meme sıkma ben de yapıyorum ama ne kadar çözüm oluyo bilmiyorum
Kızlar birde ilk hamile kaldığımda doktorum uzun boylular geç doğum yapar sende öyle olacaksın demişti bana çok saçma geldi ama dediği çıkıyor galiba sizce ne kadar doğru
Bugünde doguramayan kimler var
Aynen cnm burdada yağmur var güzel yağıyor kimi yeri sel aldı burdaBen hala beklemedeyim, mis gibi yagmur yagiyor buraya.
Benim sarilik degeri 12 cikmişti 5 gundeCanlarım merhaba çocuğu emzirmeye çalışıyorum ama sarılık değeri bilirübin 13 cktı normalde bol bol emzirmeye öneriyorlar siz kac saatte bir emziriyosunuzkorktum dört günlük bebek sizin degerler ne durumda bir de özel hastane diyemi bilmıyorum dorduncu gun kontrol ne bileim bilemedm zaten ıkı gun kaldıgımdada gunde üc kere dalan kan sekerine bakıldı dedım abartıyolarmş acaba sizin nasıl gıdıor bu surec sarılık icin degerler nasıl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?