2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Dogurmayanlar hemen boy versin
Benim 1.70 bir acaba dedirtti. Ama bilimsel açıklama kısmı önemli
38. Haftalık oldu bugün. Boyum 155, aranızda en kısa benimdir bence ama hala yalancı sancı dahi yok. Hatta son günlerde iyice yukarı çıktı, mide yanmalarımı arttırdı. Hiç niyeti yok gibi hissediyorum. Eşim de bu hafta doğurursun artık herhalde diyor

Dogurmayanlar hemen boy versin
Benim 1.70 bir acaba dedirtti. Ama bilimsel açıklama kısmı önemli

Erken gelme geç gelme muhabbetine değilde, Bende doktoruma doktor hanım ben mesela boylu boslu kemikli kişiler sanki daha kolay doğururmuş gibi geliyor dediğimi hatırlıyorum (sanki uzun boylu iri kemikli olunca o bölge daha kolay paravan gibi açılıp kapanacak ) doktor hanım demişti ki o hiç belli olmuyor bazen çok zayıf minyon yapılı kadın geliyor fırt diye doğuruyor doğum çok farklı birşey demişti

Merhaba, ben de 3 Temmuz günü planlı sezaryen ile doğum yaptım. Kızım 3,6kg dogdu.
Emzirme ile alakalı sorun yaşayınca hemen bir bebek hemşiresi ile çalıştım, eve geldi hayatımızı kurtardı.
2 saatte bir emziriyorum, her memede en az 15 dk tutuyorum ve gümüş kapak kullanıyorum. ( Çok acıdı göğüs uçlarım en başta yanlış tuttuğum için) Emzirdikten sonra sağma makinası ile her memeye 2dk masaj 7dk sağım yapıyorum. İlk gün 10cc sağdım bugün 60cc kadar çıktı.
Çok sıcak olduğu için memede mayışıp emmiyordu, emzirmeden önce soyuyorum beziyle kalıyor. Uyudukça da çenesinden dürtün, memenizi sıkın ki süt aksın ağzına yutkunsun ya da ıslak mendille uyarın kolunu bacağını.
Bir de bütün zorluklar geçecek, her gün daha iyi olacak. Sevgiler.

Aşağı yukarı yenidoğan 40 cc içmeli denildi bana hastanedeyken o kadar sağıp veriyordum ben

Kızlar bu ahududu çayını duydunuz mu? Takip ettiğim ebeler, doulalar hep öneriyor 37-38 haftada bir bardak sonrasında 2 bardak içince doğum hem kolay oluyormuş hem de genelde altına yorum yapan hamişler içtim ertesi gün doğuma gittim çok kolay oldu falan yazmışlar. Salı doktoruma soracağım, doktor da öneriyormuş çoğunun yorumu öyle

2 saatte bir ben de emziriyorum sağım makinesinde benim nerdeyse hiç sütüm çıkmıyo diyebilirim 2 3 cc anca çıkıyodur 3 dk masaj 12 dk sağma yapıyorum memede yapışıp emmiyo dediğiniz gibi çenesinden dürtme meme sıkma ben de yapıyorum ama ne kadar çözüm oluyo bilmiyorum

Aşağı yukarı yenidoğan 40 cc içmeli denildi bana hastanedeyken o kadar sağıp veriyordum ben
Bana da 30 dediler bugün mama miktarını artırmaya karar verdim bakalım inşallah daha iyi olur yarın zaten doktora gideceğiz kontrole inşallah herşey yolunda çıkar süt artsın diye öneriniz var mı bana

Canim buyuk degil cisli bezle anlarsin doydugunu. 6 ve uzeri cisli bez bebek doyuyo demektir. Kakayla sariligi atiyolar eger sarilik varsa kakali bez fazla olsun isteniyo bol emzirme ve masajla oluyo oda bi sekilde. Yenidoganlarin 10 gune kadar kaka yapmamasi normalmis fazlasinda fitil ve probiyotik destegi veriyolarmis

Bana da 30 dediler bugün mama miktarını artırmaya karar verdim bakalım inşallah daha iyi olur yarın zaten doktora gideceğiz kontrole inşallah herşey yolunda çıkar süt artsın diye öneriniz var mı bana
Yesillik dev bir kase. Rezene cayi gunde iki bardak. Sut yagli olsun badem ceviz tahin. Goguse sicak kompres dus ve masaj. Bestlak damla. Sagim yapmak. Benim uc gun sutum gelmedi seffaf bi sivi geliyodu cay kasiginin ucuyla o kadar. Bu sekil devam ettim 4.gun sutum geldi. 6.gun haldir saldir geliyodu. Ama o surecte mamada verdim memeyede devam ettim. Sıkma yani canini gelir sutun insallah. Kendime de hep dedim gelmezsede napayim ac mi kalicak cocuk anne sutunden sonra en ideal mama. Mamayla bide herkes besler biberondan keyifli olur dedim ama memeyi tuttu danam. Seninkide tutar annesi sen hep teklif et.

Malt içeceklerinden denediniz mi? Bol su tavsiye ederim. Bir de süt geliyor mu diye az bakın

Benim sarilik degeri 12 cikmişti 5 gunde
Doktor sık sık emzir dedi
Bide sınir 18 miş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…