- 15 Aralık 2014
- 1.031
- 1.150
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.401
12.gun gitmistim temiz dediBenim bugün 10. Günüm cnm sen kontrole gittin mi peki?
Nasıl başladı doğumum öyle muayene de anladın yoksa inşallah sağ salim alırsın kucağına benim beş cm di. Suni sancı istemedm dört saat bekledik. Altı yedi cm oldu ebe dedi gel suni sancı takalım yarım saate biter bu iş. TM dedm. Taktı yarım saat içinde doğdu bebek:)Bende bugün doğuruyorum 5cm açıklığım varmış, çam sakuradayım ama doğumhaneler dolu diye bekletiyolar neden sevk etmiyorsunuz diyorum burası en üst basamak hastaneymiş. Ay bayılcam vallahidua edinde sağ salim bir doğum olsun kızlar hastanede olaylar olaylar.
Banada verdiler bacaktan iğne de yaptilarO ilacın 4unude doğumdan sonra alttan vermişlerdi bana bide iğne vurdular bebek doğar dogmaz bacağımdan. Bunlar içindekiler çıksın diye demişti hemşire. Senin doğumun sezeryan mi?
Hayirli olsun canimLadyMorganas canım 5 temmuzda (39+6), 3.500 grlık kızımıza kavuştuk çok şükür listede güncellenebilirim
Canim bebegin idrarindan geliyor degilmi kanOnuda haftaya deniycem bir hafta süt ve süt ürünleri geçmezse dana gene geçmezse yumurta ve tavuk gene geçmezse artık nolcak bilmiyorum 2 gündür süt ve süt ürünlerini deniyorum geçmedi halen geliyor Kan
Hayirli olsun canimLadyMorganas 38+3 2,890 gr. 8 temmuz
Cumartesi sabahı adet sancısı gibi sancıyla uyandım kızlar biraz oyalandım yalancı sancı olduğunu düşündüm,uyumuşum.1 saat sonra tekrar geldi adet kanı gibi kan vardı iç çamaşırımda nişan dedikleri şeydi muhtemelen.Hiç telaş etmeden duşumu aldım,tırnaklarımı kestim,tüyüme bile baktım o aradaGebe okulunun ciddi anlamda bana faydası oldu kızlar varsa çevrenizde birileri mutlaka yönlendirin devlet hastanesi eğitimlerine.
Doktorum pazartesi günü bi sonraki pazartesiye sezeryan için gün vermişti.Hatta istersen cumartesi nöbetçiyim gel alırız demişti istememiştim.Kadın anlamış geleceğini cumartesi ben kendi ayağımla gitmiş oldum.1,5 cm açılmayla hemen gelmez normal istiyorsan bekleticem sana bırakıyorum dedi zaten normal istemiyordum doğuma alındım.Önceden vermiştim kan tahlillerimi.Spinal anestezi oldum ve gülümseyerek girdim ameliyata.Sırtımdan yavaş yavaş uyuşturuldum bacaklara sıcaklık geliyor ve oynatamıyorsunuz.Belki ilk defa olacaklar vardır diye detay veriyorum kızlar kusura bakmayın.İtme çekme baskı hareketleri hissediyorsunuz sadece 15 dkda bi viyaklama sesi ve bingo! Çok güzel bi andı gerçekten ses göz teması bence buna benzeyen başka bi duygu yok dünya üstünde tanımlanamaz.Ben ona bakarken fotoğraf çekilirken kapattılar zaten.Önce bebek gitti sonra ben odaya gittik.
Şu an kesi başlarında acı var evet beni zorluyor.İş yapmıyorum.Dün pansumana gittim doktor rahmimin toparlanmaya başladığını söyledi.İlk günler tuvalete gitmek gelmek zordu.Bol kahve içtim,bitter çikolata yedim baş ağrısı bastırdıkça.Yürüyüş yaptım zaten ameliyattan sonra hemen tuvalete çıktım ben.
Aynı anda mi verdiler alttan bana hergün bi tane bi gün alttan bi gýb dil alti koyacaksin dediler. Evet sezaryen dogum yaptim spinal. Sen de mi sezaryen dogum yaptin? Peki cok agrin oldu mu vajinal alinca nette bi cok kisi sancidsn duramiyorum yazmis. Ben dün aksam dil alti aldim cok hafif bi sizlama oldu o kadar.O ilacın 4unude doğumdan sonra alttan vermişlerdi bana bide iğne vurdular bebek doğar dogmaz bacağımdan. Bunlar içindekiler çıksın diye demişti hemşire. Senin doğumun sezeryan mi?
Bir avazda dogurursun insallahBende bugün doğuruyorum 5cm açıklığım varmış, çam sakuradayım ama doğumhaneler dolu diye bekletiyolar neden sevk etmiyorsunuz diyorum burası en üst basamak hastaneymiş. Ay bayılcam vallahidua edinde sağ salim bir doğum olsun kızlar hastanede olaylar olaylar.
Randevum vardı 4kiloya dayanmış diye acile gönderdiler orada alttan baktılar 5cm dediler. Ama doğumhane doluymuş otur bekle diyorlar, sevk edin bari yer yoksa diyorum saçma sapan iş. Ben sezeryan olma ihtimali vr diye yemek su da yemedim içmedim. 15 saattir aç susuz bekle bayılcamNasıl başladı doğumum öyle muayene de anladın yoksa inşallah sağ salim alırsın kucağına benim beş cm di. Suni sancı istemedm dört saat bekledik. Altı yedi cm oldu ebe dedi gel suni sancı takalım yarım saate biter bu iş. TM dedm. Taktı yarım saat içinde doğdu bebek:)
Kolaylikla saglikla bi dogum olur insallah cnm. Doluysa niye bekletiyolar baska yere sevk olmasi lazim ya dogum nasil bekleyecek.Randevum vardı 4kiloya dayanmış diye acile gönderdiler orada alttan baktılar 5cm dediler. Ama doğumhane doluymuş otur bekle diyorlar, sevk edin bari yer yoksa diyorum saçma sapan iş. Ben sezeryan olma ihtimali vr diye yemek su da yemedim içmedim. 15 saattir aç susuz bekle bayılcam
Benim bebeğimdede oldu idrar yolu enfeksiyonu 5 gün tedavi edildi ama biz hastanede kalmadık gittik geldik iğnesi için, geçiyor merak etmeBu arada nöbetçi doktor bana pazar günü çıkış yapabileceğimi söyledi.Ben pazartesi kendi doktorumu beklemek istedim.İyi ki beklemişim.Bebeğimde enfeksiyon değeri yükselmiş ilk güne göre.Ben taburcu oldum çocuk doktoru istersen taburcu ederim ama bebeği yarın tekrar getirmem lazım dedi.Göze alamadım bu sıcakta bide ateşlenir anlamayız diye bırakmak zorunda kaldım üzülerek.
Yanımdayken hiç sütüm gelmedi çok zorlandım ama uğraştım sağmaya çalıştım.2-2,5 saatte bi mama istedik hemşireden.
Şimdi hastanede antibiyotik tedavisi uygulanıyor.Yenidoğan yoğun bakımda(şu molfixin kıvançlı reklamından nefret geldi sanki bana gıcıklığına bu dönemde çıkarmışlar)
Durumu iyi kilo alıyor ödemini attı.Dün emzirmeye gittim.Biraz yine savaşıyoruz memeyle mama gibi oluk oluk gelmediği için ama sonra tutunca emiyor.Sağıp süt gönderiyorum eşimle hastane süt desteğiyle beraber mamayla besliyor.
Doktoruyla görüştüm 7 gün antibiyotik tedavisi uygulamak istiyorum yarıda kesmek istemiyorum dedi.Bi yandan özlüyorum sağma pompası sinirimi bozuyor bi yandan da güzel bakıyorlar getirseydim rahatsızlansaydı vicdan azabı duyacaktım diyorum.
Böyle biraz iç döküş gibi oldu hakkınızı helal edin baştan beri kafanızı şişirdim.
Bu arada enfeksiyon değerinin yüksek çıkmasının sebebi hamileyken idrar yolu enfeksiyonu olmam.Kordondan ona geçmiş.Çocuk doktoru arkadaşım var 5-7 gün arası kalır çok ciddi bi durum değil dedi.
Amiin inşallah Allah razı olsunHayirli olsun canim
Minnoşunu saglikla buyut bizim yerimizede bol bol okla op onu
Haftasina gore kilosu az gibi
Zaten ilk iki gun 200 grm gidiyor
İlk çocuğumda şaşılır gibi göz kayması oluyordu ilk haftalar ama normal dediler. Kasılma olmadı. Asıl olay o sanırım.Kizlar bugun oglumu cocuk doktoruna goturdum kan tahlili istedi cocuk nöroloji ye sevk edebilirim dedi
Dun sabah yarim saniye kadar gozlerinde anormal hareketler gordum kayma gibi onemsemedim normal dedim ama aksama dogru ellerini ve ayaklari birden kasildi ve titredi 1dk geçmeden tekrar oyle oldu ve birden agladi cok korktum
İkizlerimde gormedim hic boyle bi durum
Zaten bebekler korktugunda birden irkilir ler ama bu sefer başkaydi
Sizin bebeklerde oldumu boyle bisey
Benim yolum hastaneye çok uzun canım ilçedeyiz biz doktor götürün getirin dedi baştan sonra nerde oturduğumuzu sordu kendi böyle karar verdi.Keşke bizde yakın olsaydıkBenim bebeğimdede oldu idrar yolu enfeksiyonu 5 gün tedavi edildi ama biz hastanede kalmadık gittik geldik iğnesi için, geçiyor merak etme
Bol bol sutunu ver kilo alirlar hemenAmiin inşallah Allah razı olsun
Aynen canım zaten zor kilo aldırmıştık ya anne karnında haftasına göre az ama bizden sadece 130 gram gitti ilk 2 günde.Yüzdeye vurunca gayet iyi dediler.Şu an doğduğu kiloya çıktı kilo alımına devam ediyor dedi doktor.
İste bende korktum acikcasiİlk çocuğumda şaşılır gibi göz kayması oluyordu ilk haftalar ama normal dediler. Kasılma olmadı. Asıl olay o sanırım.
Geçmişnolsun dilerim ciddi bişy yoktur
inşallah, çok teşekkür ederimHayirli olsun canim
Saglikla bugut bebegini
Eklerim tabi listeye
Bide kac cm bebis
Temmuz analarının son kalesi @Mehter34 de yok bugün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?