- 27 Haziran 2020
- 94
- 131
- 43
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #25.441
Benim kızım da 2 haftalık oldu günün belli zamanları sürekli ağlıyordu gaz diye düşündük hatta gaz damlası verdik ama geçmedi sürekli memede olmak istiyor süt de geliyor bakınca hatta akıyo kendi kendine fakat geçen çocuk doktoruna gittik her şeyini kontrol etti kilo alacağına vermiş gazdan değil açlıktan ağlıyormuş sütün besin şeyleri yeterli gelmemiş mama takviyesi verdi onu veriyoruz ama meme de veriyorum. Mamayı yiyince sakinliyo arada yine gaz sebepli ağlamaları da var. Bir de süt arttırıcı ilaç verdi doktor her gün bol su, komposto ve rezene içiyorum.Kızlar benim oğlum 3 haftalık oldu. Akşamları çok huzursuz olup ağladığı için doymadığını düşünüp mama vermeye başladım. Ama sonra gün içinde ağlamalarının da açlıktan olduğunu farkedip mama takviyesini arttırdım. Bu sefer de beni çok emmek istemiyor doğal olarak, sütüm sanırım az geliyor. Sizin nasıl gidiyor emzirme durumlarınız? Ben önceden sadece anne sütü yapıyordum ama baktım bebeğim hep ağlıyor, sadece nerdeyse emerkem ve uyurken duruyor. Artık mama verince en azından hemen doyuyor ve etrafına bakınıyor birazcık. Çok arada kalıyorum nasıl bir yol izlesem :/
Ben sabah 7:30’da sancıyla uyandım sonra wcye gittim o an nişan geldi. Dediğiniz gibi mukus gibi bir şey. Biraz oyalandım evde duşa falan girdim baktım sancılar artıyo hastaneye gittik Nst’ye bağladılar 50lerde çıktı sancı daha vakti var dediler ama muayenede baktılar 4 cm açılmış sonra sancılar sıklaştı saat 11-12 arası 8cm olmuştu açıklık Nst’de 100lere geldi. 9cm olunca ben yürüyerek doğumhaneye girdim ama suyum gelmemişti doğurmama az kalmıştı doktor suyu patlatınca Merkoryumlu olduğunu gördü beni acil sezaryene aldılar. O kısmı biraz kötüydü ama çok şükür sağlıkla geldi kızım. Bazı insanlar nişan gelmesinden bir kaç gün sonra doğururmuş ama benim hızlı oldu.Normal doğum yapan arkadaşlara bir sorum olacak nişan geldikten ne kadar sonra sancılarınız başladı? Benim bugün koyu kıvamlı mukuslu bi akıntım oldu ve emin olamadım ama
Aynı durumu bende yaşıyorum kilo konusunda bir problem yok ama sürekli emmek istiyor mamayla doyduğu halde sürekli emiyor ki gögsümü normal olarak tutmuyorda silikon göğüs ucu aldım onunla emiyor emmezse ağlama krizleri geçmiyor ne olacak böyle bilmiyorumBenim kızım da 2 haftalık oldu günün belli zamanları sürekli ağlıyordu gaz diye düşündük hatta gaz damlası verdik ama geçmedi sürekli memede olmak istiyor süt de geliyor bakınca hatta akıyo kendi kendine fakat geçen çocuk doktoruna gittik her şeyini kontrol etti kilo alacağına vermiş gazdan değil açlıktan ağlıyormuş sütün besin şeyleri yeterli gelmemiş mama takviyesi verdi onu veriyoruz ama meme de veriyorum. Mamayı yiyince sakinliyo arada yine gaz sebepli ağlamaları da var. Bir de süt arttırıcı ilaç verdi doktor her gün bol su, komposto ve rezene içiyorum.
Benim de bilgilerimi ekleyebilirsin canım. 5 temmuz 3500 gr, 50 cmKizlar saglikla buyutun bebişlerinizi
Kani takip ediceksin canim bizim 7.gun dustu parca parca leke oluyodu zibininda ama kuru kan. Eger ki kan sizarsa saglik ocagina gotur mutlaka k vitamini ignesi yapiyolar. Onun disinda bisey surme kendi kendine iyilessin.Kızlar bir şey sorucam göbek bağı düştükten sonra o bölgeye herhangi bir şey sürdünüz mü, artık dikkat etmemiz gereken bir şey var mı?
Benim tam 6 gun sonra dogumum oldu. Aynen benimde oyleydi.Normal doğum yapan arkadaşlara bir sorum olacak nişan geldikten ne kadar sonra sancılarınız başladı? Benim bugün koyu kıvamlı mukuslu bi akıntım oldu ve emin olamadım ama
Tamam canım teşekkür ederimKani takip ediceksin canim bizim 7.gun dustu parca parca leke oluyodu zibininda ama kuru kan. Eger ki kan sizarsa saglik ocagina gotur mutlaka k vitamini ignesi yapiyolar. Onun disinda bisey surme kendi kendine iyilessin.
Yok canım kakada geliyor 2 yıl emdiği sürece tüm süt ve süt ürünleri yasakmış bana yasakladı dolardan paketli büskividir bile yasakCanim bebegin idrarindan geliyor degilmi kan
Doktor ne diyor peki?
Ben kolik sanıyordum ya meğersem bundan dolayı gaz ve kaka çok zor çıkıyormuşCanim bebegin idrarindan geliyor degilmi kan
Doktor ne diyor peki?
Valla bende şaşırdım :) ondan devlete gitmeyi düşünüyorum açıkcasıŞaşırdım o kadar para alıp bir de kontrol için tekrar para istemek hiç mantıklı değil. Devlete gitmen daha iyi o zaman tabiki :)
Canım benim oğlan da okuyormuş hastanede yatarken kalsiyum eksikliğinden nöbet geçiriyor dediler 5 gün de ondan dolayı yattık iğne ile çoğalttılarKizlar bugun oglumu cocuk doktoruna goturdum kan tahlili istedi cocuk nöroloji ye sevk edebilirim dedi
Dun sabah yarim saniye kadar gozlerinde anormal hareketler gordum kayma gibi onemsemedim normal dedim ama aksama dogru ellerini ve ayaklari birden kasildi ve titredi 1dk geçmeden tekrar oyle oldu ve birden agladi cok korktum
İkizlerimde gormedim hic boyle bi durum
Zaten bebekler korktugunda birden irkilir ler ama bu sefer başkaydi
Sizin bebeklerde oldumu boyle bisey
Ne kadar güzel ve içten anlatmışın yeniden doğumda yaşadığım şeyleri hissettim okurken. Sağlıkla kucağına almana çok sevindim sağlıkla büyüsün darısı bekleyen arkadaşlara inşallah.LadyMorganas 38+3 2,890 gr. 8 temmuz
Cumartesi sabahı adet sancısı gibi sancıyla uyandım kızlar biraz oyalandım yalancı sancı olduğunu düşündüm,uyumuşum.1 saat sonra tekrar geldi adet kanı gibi kan vardı iç çamaşırımda nişan dedikleri şeydi muhtemelen.Hiç telaş etmeden duşumu aldım,tırnaklarımı kestim,tüyüme bile baktım o aradaGebe okulunun ciddi anlamda bana faydası oldu kızlar varsa çevrenizde birileri mutlaka yönlendirin devlet hastanesi eğitimlerine.
Doktorum pazartesi günü bi sonraki pazartesiye sezeryan için gün vermişti.Hatta istersen cumartesi nöbetçiyim gel alırız demişti istememiştim.Kadın anlamış geleceğini cumartesi ben kendi ayağımla gitmiş oldum.1,5 cm açılmayla hemen gelmez normal istiyorsan bekleticem sana bırakıyorum dedi zaten normal istemiyordum doğuma alındım.Önceden vermiştim kan tahlillerimi.Spinal anestezi oldum ve gülümseyerek girdim ameliyata.Sırtımdan yavaş yavaş uyuşturuldum bacaklara sıcaklık geliyor ve oynatamıyorsunuz.Belki ilk defa olacaklar vardır diye detay veriyorum kızlar kusura bakmayın.İtme çekme baskı hareketleri hissediyorsunuz sadece 15 dkda bi viyaklama sesi ve bingo! Çok güzel bi andı gerçekten ses göz teması bence buna benzeyen başka bi duygu yok dünya üstünde tanımlanamaz.Ben ona bakarken fotoğraf çekilirken kapattılar zaten.Önce bebek gitti sonra ben odaya gittik.
Şu an kesi başlarında acı var evet beni zorluyor.İş yapmıyorum.Dün pansumana gittim doktor rahmimin toparlanmaya başladığını söyledi.İlk günler tuvalete gitmek gelmek zordu.Bol kahve içtim,bitter çikolata yedim baş ağrısı bastırdıkça.Yürüyüş yaptım zaten ameliyattan sonra hemen tuvalete çıktım ben.
Aynen valla sağlıklı gelsinler de başka birşey istemiyorumSağlıcakla gelsinler, elimiz mahkum beklicezseninkiler yine erkenciymişler baya. Ben 40+0 ve 39+1 de doğurmuştum. Şimdi 40+3 ve tık yok.
Çok kilo alacak zor dogururum diye korkuyorum.
Doktora bir sor sana kız gidince nedenini ben randevu bulamıyorum 26 Sina anca buldum ozmana kadar doğum olursa bilgim olsun benimde olurmu sormanda sorun yok dimiAl bendende o kadar. Sabaha kadar sancı kasılma. Sabaha taş gibiyim
38+6 oldum. Haftaya p tesi kontrole gideceğim. Sağlıkla kucaklayalım inşallah.
Ay insallah benimde senin gibi olur dua et kız banadaAy bugün gebe okulunda pilatesim vardı. Pilatesten sonra doğumhane gezisi yap dedi oradaki ebe. Doğumhaneye çıktım, işte anlatıyorlar, şunlar tek kişilik odalarımız, şurası da 3 kişilik, 4 cm açıklığa kadar burada bekletiyoruz normalde, 4 cm olunca tek kişilik odaya alıyoruz dedi. Benim zaten 3 cm açıklığım var dedim. Nöbetçi doktor da duydu o sırada. Sancın var mı dedi, yok hissetmiyorum dedim. O zaman 3 cm değildir, yanlış ölçmüşlerdir dedi. Yat bi muayene edeyim seni dedi, sonra aaa senin açıklık 3-4 cm, bugün yarın doğurursun sen dedi. İstersen şimdi yatış vereyim, suniyle hızlandırayım, istersen eve git dinlen, sıcak duş al, yemeğini hurmanı ye, eşinle seviş öyle gel dedi. Eve gideyim sancım olursa gelirim dedimsancını hissedersin inşallah, 8 cm'e kadar hissetmeden ilerleyebilirsin gibi geldi bana, saat başı 10-15 defa çömelme hareketi yap dedi, o sırada nasıl yapacağımı gösterdi, çok rahat hareket ediyorsun, kolay olcak senin doğumun muhtemelen dedi. Bir kaç güne doğurcam belli ki şimdi sancı bekliyorum merdiven in çık yaptım, enerji toplayım diye uyudum, yemek yedim, çömeldim durdum.
Kiz sen hala dogurmadin mi cocugu? Valla cocugun gelesi var anasinin dogurasi yokAynen valla sağlıklı gelsinler de başka birşey istemiyorum
Ateşin meme iltihabı dan dolayı çıkıyor canım bolca memeni sağ iltihaplı sütünü verme dök sağa sağa bitiren o iltihabı bide bana soğuk kompleks yaratmıştı onu denemenin tavsiye ederimDoğurmayı bekleyenleri okudukça içim bi tuhaf oluyor
Bugün göğüs ucu yarası ile cebelleşiyorum pik noktaya ulaştı. Tek birinde var. Bir de klima çarptı ya ateşi.im çıkıyor tüm kemiklerim kırılıyor sıfır enerji.
Şuan doğurmam gerekse tövbe doğuramazdım
Ay ne güzelAy bugün gebe okulunda pilatesim vardı. Pilatesten sonra doğumhane gezisi yap dedi oradaki ebe. Doğumhaneye çıktım, işte anlatıyorlar, şunlar tek kişilik odalarımız, şurası da 3 kişilik, 4 cm açıklığa kadar burada bekletiyoruz normalde, 4 cm olunca tek kişilik odaya alıyoruz dedi. Benim zaten 3 cm açıklığım var dedim. Nöbetçi doktor da duydu o sırada. Sancın var mı dedi, yok hissetmiyorum dedim. O zaman 3 cm değildir, yanlış ölçmüşlerdir dedi. Yat bi muayene edeyim seni dedi, sonra aaa senin açıklık 3-4 cm, bugün yarın doğurursun sen dedi. İstersen şimdi yatış vereyim, suniyle hızlandırayım, istersen eve git dinlen, sıcak duş al, yemeğini hurmanı ye, eşinle seviş öyle gel dedi. Eve gideyim sancım olursa gelirim dedimsancını hissedersin inşallah, 8 cm'e kadar hissetmeden ilerleyebilirsin gibi geldi bana, saat başı 10-15 defa çömelme hareketi yap dedi, o sırada nasıl yapacağımı gösterdi, çok rahat hareket ediyorsun, kolay olcak senin doğumun muhtemelen dedi. Bir kaç güne doğurcam belli ki şimdi sancı bekliyorum merdiven in çık yaptım, enerji toplayım diye uyudum, yemek yedim, çömeldim durdum.
Evet annem de dedi o yüzden bugün mama verdim süt çok vermedimOff geçmiş olsun.Ben dün hastaneler arası gittim kendi doktorum için başka binadan yenidoğan yoğun bakıma yer altından tünel yapmışlar buz gibiydi tünel.Yanımda gömlek vardı yedek terlerim diye üşüdüm üstüme geçirdim.
Baktım tüm annelerin ayağında terlik çorap vardıebe arkadaşım arıyor duş alıp geçme klimanın karşısına sütün üşür diyor
Benim de hastanedeyken almadı silikon göğüs ucuyla veriyordum ama 2-3 gündür onsuz emmeye başladı ne kadar temas ederse birebir o kadar çok süt gelir dedi doktor. Emme refleksi geliştikçe kurtulduk plastikten.Aynı durumu bende yaşıyorum kilo konusunda bir problem yok ama sürekli emmek istiyor mamayla doyduğu halde sürekli emiyor ki gögsümü normal olarak tutmuyorda silikon göğüs ucu aldım onunla emiyor emmezse ağlama krizleri geçmiyor ne olacak böyle bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?