- 22 Mart 2019
- 5.280
- 11.810
- 248
- 26
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.381
saglikla buyut prensesiniCanım kızlar bende bugün sabah minnoş kızıma kavuştum herhalde en son ben kalmıştım
Hadi gozun aydinSonunda bende dogum yaptim. 22-07-2023. 39+1 aksam 22:19 da kizimiz enteresan bir dogumla dunyaya geldi.
Hersey yolunda olunca bir kac saat icinde evimize donebildik cok sukur. Kilomuzda 3.370di.
Canim senin bebiş nasil rop muanesine goturuyormusunuz?Kizlar selamm herkes doğum yapmış galibasağlıkla büyütelim yavrularımızı. Hepiniz iyiki vardınız
Ay sormaa ya gecede yarim saatte bir ayaktaydikPheeps bebiş uyanik galiba
Bende nobettiyimbi saat sonra nobetim bitiyor
Geceleri uyanik sipa gunduzleri uyuyor
Eşim uyuyor orali bile olmuyorAy sormaa ya gecede yarim saatte bir ayaktaydikben baba olmak istedigime karar verdim nereye basvuruyoruz
Eşim uyuyor orali bile olmuyor
Bende sersem gibiyim arada tele bakıyorum
Bazen onada uşeniyorum bakmaya
Ben doğumdan 3 gün sonra 10 kg vermiştim ancak 7 kilo daha fazlam var o spor yapmadan gitmeyecek sanırımİyi akşamlar kızlar ödem lerinizi kaç günde attınız acaba
Ben doğumu yapar yapmaz başladım korse kullanmayaBen doğumdan 3 gün sonra 10 kg vermiştim ancak 7 kilo daha fazlam var o spor yapmadan gitmeyecek sanırımBir de kızlar korse kullanmaya ne zaman başlayacaksınız normal doğum için ben 40. Günden sonra takmayı düşünüyorum.
Üzülme canm anlyrm seni ama.inan geçiyor ilk çocuğumda vardı şimdi herşeyi yiyor içiyor merak etmeKızlar bebeğimde inek sütü alerjisi çıktı diyete başladım ama kanlı kaka bitmiyor tam olarak. Sanırım üç haftada ancak belli olurmuş diyetin etkisiçok zor bir durummuş çok üzülüyorum
Ben bugün basladm 35.gun normal.dogum oldum 10.gun takmistm çok.agri yapti diğer gün karnım.cok.agridi takmadmBen doğumdan 3 gün sonra 10 kg vermiştim ancak 7 kilo daha fazlam var o spor yapmadan gitmeyecek sanırımBir de kızlar korse kullanmaya ne zaman başlayacaksınız normal doğum için ben 40. Günden sonra takmayı düşünüyorum.
Gecmiş olsunKizlar bugün ne çok kişi doğum yapmış hepinizn tek tek gözü aydın herkes kavuştu bebesime hamd olsun herkese sağlık diliyorum benim sekerimm düşüyor kizlar emzirme olayı beni bitirdi. Siz nasilsiniz
Hadi gozün aydın cnm dogum yapan tüm arkadaşlarin gozü aydin olsun. Sanırım dogum yapmayan kalmadı.Temmuz ayının son bebeği doğdu
Hala bitmediKizlar kanamalariniz ne alemde
Bugun 36 gun kanamalarim bitti galiba leke falan gormesem tabi namaza baslicam
Ayyy benim de memeden başka yerde uyumuyor ve sakinleşmiyor doyurup uyutup çıkıyorum.sağılmış sütüm varsa onu aşıyorum yanıma yoksa da müsait bir yerde emziriyorum. Sonra yine arabasına yatırıyorum uyuyor. Böyle böyle aşılacağız sanırım bebekli hayataAh canım… benim bebeğim uyanıkken çok nadir ağlamadan duruyor :/ o yüzden böyle bir şeyi denesem bile 10 dkyı geçmez
Benim de leke var yoksa kuran okumayı cokkkk özledim cokkkkkKizlar kanamalariniz ne alemde
Şaka maka benimde 35 oldu yaKizlar kanamalariniz ne alemde
Oncelikle hayirli olsun bebisin saglikli uzun omru olsun annesiyle babasiylaMerhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.
İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.
İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.
İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.
Şimdiden yoğunluğunun arasında okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?