2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Sonunda bende dogum yaptim. 22-07-2023. 39+1 aksam 22:19 da kizimiz enteresan bir dogumla dunyaya geldi.
Hersey yolunda olunca bir kac saat icinde evimize donebildik cok sukur. Kilomuzda 3.370di.
Hadi gozun aydin
Allah anali babalı büyütsün
Yurtdışında hemen birakiyolarmi eve gitmenize?

Eşim uyuyor orali bile olmuyor
Bende sersem gibiyim arada tele bakıyorum
Bazen onada uşeniyorum bakmaya

Valla yataktan kovdum ben butun gece tilki uykusundayim o yanimda horul horul git dedim sinirimi bozuyosun bide bende bi tane sende 3 Allah kolaylik versin. Lohusa kafasi katil olunabilirmis onu deneyimledim

Ben doğumu yapar yapmaz başladım korse kullanmaya

Kızlar bebeğimde inek sütü alerjisi çıktı diyete başladım ama kanlı kaka bitmiyor tam olarak. Sanırım üç haftada ancak belli olurmuş diyetin etkisi çok zor bir durummuş çok üzülüyorum
Üzülme canm anlyrm seni ama.inan geçiyor ilk çocuğumda vardı şimdi herşeyi yiyor içiyor merak etme

Ben bugün basladm 35.gun normal.dogum oldum 10.gun takmistm çok.agri yapti diğer gün karnım.cok.agridi takmadm

Kizlar bugün ne çok kişi doğum yapmış hepinizn tek tek gözü aydın herkes kavuştu bebesime hamd olsun herkese sağlık diliyorum benim sekerimm düşüyor kizlar emzirme olayı beni bitirdi. Siz nasilsiniz

Kizlar bugün ne çok kişi doğum yapmış hepinizn tek tek gözü aydın herkes kavuştu bebesime hamd olsun herkese sağlık diliyorum benim sekerimm düşüyor kizlar emzirme olayı beni bitirdi. Siz nasilsiniz
Gecmiş olsun
Arada bi tatli biseyler atiştir belki duzelir
Bende emzirdigim zaman cok acikiyorum bide hep su icmek istiyorum
Ayrica gobegimde var biraz spora baslamak istiyorum

Ah canım… benim bebeğim uyanıkken çok nadir ağlamadan duruyor :/ o yüzden böyle bir şeyi denesem bile 10 dkyı geçmez
Ayyy benim de memeden başka yerde uyumuyor ve sakinleşmiyor doyurup uyutup çıkıyorum.sağılmış sütüm varsa onu aşıyorum yanıma yoksa da müsait bir yerde emziriyorum. Sonra yine arabasına yatırıyorum uyuyor. Böyle böyle aşılacağız sanırım bebekli hayata

Merhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.

İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.

İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.

İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.

Şimdiden yoğunluğunun arasında okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.

Oncelikle hayirli olsun bebisin saglikli uzun omru olsun annesiyle babasiyla her emzirme sonrasi gaz cikartiyorum gazi midedeyken yakalarsan gece cosuyor dedigin kisimi yasamazsiniz. Geneldede alttan cikariyodur gazini. Mesela dun emzirme sonrasi gazini cikartmadi bugun bu saat oldu hala kivraniyoruz.
2 saatte bir emzirmek bebegin sekerinin dusmesini onlemek icin onemli birde gece sutundeki hormonlari aliyo olmasi sart buyume hormonu gibi gece salgilanir.. Ama cok emiyor doyuyor diyosan 3 saatte bir yapabilirsin. Eger aktif emme yapiyosa 10 15dk yeterli. Zaten cogunlukta bosaltir memeyi fark edersin. Kimisi iki memeyide verin diyo ama bende tek tek vermeyi tercih ediyorum dedigin gibi on sut son sut hepsini alsin diye. Kilo alimi evet az cikmis istersen sutunu yaglandiracak seyler ye ve mutlaka cocuk doktorunla konus saglik ocaginin basi o kadar kalabalik oluyo ki otomatiklesmisler artik. Sutunde tazyikli sut anladigim kadariyla cok bilgim yok ama genelde doktor sayfalarinda instagramda bilgiler goruyorum bi bakin istersen.

Kendini boyle yorgun mutsuz huzursuz stresli hissetmen o kadar normal ki asla bide bu yanlis diye yuklenme kendine. Bil ki her sey gibi buda gecicek biraz adapte olmaya calismak lazim olmuyosa yardim almak lazim es dost degil profesyonel yardim. Lohusa depresyonu ciddi bisey. Kendini hirpalama mutlu anne mutlu bebek demisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…