- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.401
Tam da benim düşündüklerimi yazmışsın başta ….Merhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.
İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.
İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.
İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.
Şimdiden yoğunluğunun arasında okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
21 gün oldu, 10. Günden beri kanamam yok fakat bugün kan geldi. Acaba doğum sonrası mı yoksa regl mi oluyorum bu kadar çabuk olunur mu deneyimli olan arkadaşlar yorumlayabilir miKizlar kanamalariniz ne alemde
Bugun 36 gun kanamalarim bitti galiba leke falan gormesem tabi namaza baslicam
Doğumdan sonra düzene alışamadım bayaadır buralara da bakamadım canım. En son sağlıklı demişlerdi. Takip edemedim devamını.Slm kızlar nasılsınız moralim sıfıra sıfır böbrekleri oğlumun dahada büyümüş4 mm den 7 mm çıkmış lohusa yüzünden şuan kafayı yedim nerdeyse
Çocuk cerrahisi ne yönlendirdi bakalım ne zamana randevu bulabilicezDoğumdan sonra düzene alışamadım bayaadır buralara da bakamadım canım. En son sağlıklı demişlerdi. Takip edemedim devamını.
Yapılacak bir şey var mıymış nasıl bir tedavi izlenmesi gerekmiş? Mutlaka çözümü vardır.
Sutun icin sevindim canimKızlar yardımımıza ihtiyacım var
Kızım dünden beri 6 saat bir arada ağlayıp yatmıyor . Karın ağrısı var . Masaj ve her türlü şeyi denedim yatmıyor ve ben artık tükendim . Sabırlıyım da ona belli etmiyorum hiç bir şeyi. Ona nasıl yardım edebilirim . Neyle alakalı olduğunu bilmiyorum. Bir gün önce mamayı bıraktık artık sütüm tam geldiği için
Gecmiş olsun canimSlm kızlar nasılsınız moralim sıfıra sıfır böbrekleri oğlumun dahada büyümüş4 mm den 7 mm çıkmış lohusa yüzünden şuan kafayı yedim nerdeyse
Benimde oyle ara ara goruyordum ama bu sefer kesildi sanki21 gün oldu, 10. Günden beri kanamam yok fakat bugün kan geldi. Acaba doğum sonrası mı yoksa regl mi oluyorum bu kadar çabuk olunur mu deneyimli olan arkadaşlar yorumlayabilir mi
Evet her şeyi denedim uyumadı halaSutun icin sevindim canim
Buyuk ihtimalle bebeginin gaz sancisi var
Youtubede gaz sancisi icin degisik pozisyon lar var onlari denedinmi bide gaz damlasida kulaniyormusun?
Karnı sert mi canım? Eğer sertse gazı vardır. Çünkü bazen gazı var gibi görünüyor ama uykuya dalamadıkları için de ağlıyorlar, zaten her şeye ağlıyorlar yoruldukEvet her şeyi denedim uyumadı hala
Ben bugün gerçekten ilk defa böyle oldum saatlerce ağladımKarnı sert mi canım? Eğer sertse gazı vardır. Çünkü bazen gazı var gibi görünüyor ama uykuya dalamadıkları için de ağlıyorlar, zaten her şeye ağlıyorlar yorulduk
kendini üzme, inan ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir gece gaz birikmesinden dolayı 4 saat ağladı ne yapacağımızı şaşırdık. Sen sadece bundan sonra çok dikkat et, her emzirmeden sonra gazını çıkart, kimyon tüket her gün, çok soğuk şeyler içme. Ne güzel bak artık sütünde yetiyormuşBen bugün gerçekten ilk defa böyle oldum saatlerce ağladım
Merhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.
İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.
İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.
İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.
Şimdiden yoğunluğunun arasında okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Çocuk cerrahisi ne yönlendirdi bakalım ne zamana randevu bulabilicez
Benim bugün 20. Gün kanamam kahverengi çok azaldı, doktor içimde pis kan kaldığını ve atamadığımı söyledi hap verdi onu kullanıyorum bakalımKizlar kanamalariniz ne alemde
Bugun 36 gun kanamalarim bitti galiba leke falan gormesem tabi namaza baslicam
Gerçekten insanın da ailesi annesi yanında olmayınca çok daha zor oluyor . Som çarem hep buraya sormak oluyor çünkü kimsem yok . Gaza da gelirsek ne kadar iyi çıkarsam da illaki oluyor . Emzirme çayları mı desen her şeye dikkat ediyorum. Şimdi 9 saat oldu ve hala yatmıyor .kendini üzme, inan ki hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. Bir gece gaz birikmesinden dolayı 4 saat ağladı ne yapacağımızı şaşırdık. Sen sadece bundan sonra çok dikkat et, her emzirmeden sonra gazını çıkart, kimyon tüket her gün, çok soğuk şeyler içme. Ne güzel bak artık sütünde yetiyormuş
Evet canim, eger komplikasyon olmadiysa dogumda birakiyolar ama sadece Hollandada evine ertesi sabah hemsire gelipHadi gozun aydin
Allah anali babalı büyütsün
Yurtdışında hemen birakiyolarmi eve gitmenize?
Çocuk cerrahisi ne yönlendirdi bakalım ne zamana randevu bulabilicez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?