- 26 Mayıs 2017
- 1.342
- 1.170
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.421
Ben hala devam ediyorum canım ilaçsız daha toparlayamadım ben doktorum bir süre daha ağrı kesiciye devam edebilirsin dediBıraktım içsem mi ki hiç içmedim nerdeyse taburcu olduktan sonra
Ailemiz yanımızda olsa bile bizlerde buraya sormaya devam ediyoruz, şu an birbirimizi en iyi biz anlıyoruzGerçekten insanın da ailesi annesi yanında olmayınca çok daha zor oluyor . Som çarem hep buraya sormak oluyor çünkü kimsem yok . Gaza da gelirsek ne kadar iyi çıkarsam da illaki oluyor . Emzirme çayları mı desen her şeye dikkat ediyorum. Şimdi 9 saat oldu ve hala yatmıyor .
Öncelikle.sunu söylemem gerek bu duygular cok normal ve geçecek ikinci dogumumu yaptm.ilkinde gerçekten napicam bu tipim ne ben hiç uyuyamicakmiym.gezemicekmiym. Derken kendimi çok kötü bir hale soktm. Halbuki geziliyor susleniliyor uyunuluyor sonuncusu brz az ama olsun. Bu doğumda o duyguya girmicem dedm çünkü yorucu bir süreçti evet bu dogumumda o duyguları yasamadm tecrübeliydim ama.baska yerden patlar verdi çünkü ciddi anlamda hormonal bir değişiklik.yasadk.herbirimiz bazısı daha duygusal bazısı daha sakin bir şekilde bu süreci gecirecegiz ama geçecek merak etme diğer konulara gelince. Biraz rahat ol. Hep anelere derm kaç CC sütüm var yada iki saate bir emzirmeliyim vs diyenleri anlamyrm bu bebekler robot değil bazısı her saat başı emmek.ister bazısı uykuyu sever. Uyur az emer bazısı beş dk emer bazısı saatlerce emzik niyetine emer bazısı temas sever bazısı sevmez çok büyük sorun yoksa bence bunlar.bebegin mizacı ile ilgili şeyler o yüzden es geç ben gece. Üç saate bir uyanyrm emziriyorm mesela gece 12 de emdi diyelim.uc dört gibi yine emiyor sonrasi daha az aralıklarla uyanıyor. 5-6-7 uyanıyor. Ve uyanık kalıp tekrar uyuyor gündüz. Yani belki bir periyotta değil. Kendinizi yormayın annelik çok güzel duygu mutlu olmak varmak. Altını aç emzir yatır robotik gibi olmayalım sevelim koklayalim kucağımıza alalımMerhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.
İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.
İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.
İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.
Şimdiden yoğunluğunun arasında okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Vallah ben yiyorum herşeyi fazla abartmadan geçen gün az nohut yedim fasulye yedim mercimek çorbası da iciuorm bu sıcakta:)Kizlar asure gaz yapar mi?? Komsu getirmis daha yemek yiyemedim bile gozum tatli tatli asureye kaydi ama fasulye falan var ya icinde emin olamadim
Yaa bi gece once kimyonla suda bekletilirse mesele degil iyi yapiyosun hatta saglikli protein. Bunu nasil yapmislar bilmedigimden emin olamadim. Cokta acim ama yapcak bisey yokVallah ben yiyorum herşeyi fazla abartmadan geçen gün az nohut yedim fasulye yedim mercimek çorbası da iciuorm bu sıcakta:)
Ayrıca bne her emzirme sonrası gazını çıkarmıyorm bence zihin çok süper bir mekanizma anneler okdr sartlanmis ki. Mesela bebek ağlıyor hiii gazını cikmarmadi o yüzden ağlıyor. Yada doymadı o yüzden ya. Bazen bebek oylesine de ağlayablr mesela benim bebeğim babada Cook agliyoe bana gelince gerçekten susuyor. İnanılmaz bişey resmen kokumu aliyor sakinliyor temas olayını çok seviyor sarılıp kucagimda durmayı çok seviyor yere indirince bangır banhir ağlıyorMerhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.
İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.
İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.
İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.
Ben zaten şekerim düşüyor diye. Diyet uyguluyorm ve dediğin gibi protein almak adına herşeyi yiyorm bişey olmuyor ya ye gtsnYaa bi gece once kimyonla suda bekletilirse mesele degil iyi yapiyosun hatta saglikli protein. Bunu nasil yapmislar bilmedigimden emin olamadim. Cokta acim ama yapcak bisey yok
Gaz ıkınma gürültülü yeşil mukuslu ve en son kanlı kakaSadece kakadan mı anladınız acaba ? Ben de gecen gun yogurt yiyince gazdan cok kotu oldu. Suphelenmeye basladim
Aşure kırmızı çizgimiz yedin miKizlar asure gaz yapar mi?? Komsu getirmis daha yemek yiyemedim bile gozum tatli tatli asureye kaydi ama fasulye falan var ya icinde emin olamadim
Sebepsiz yere babada ağlayıp feryat figan hemde, anneye gelince susması içten içe de anneyi nasıl mutlu ediyor dimiAyrıca bne her emzirme sonrası gazını çıkarmıyorm bence zihin çok süper bir mekanizma anneler okdr sartlanmis ki. Mesela bebek ağlıyor hiii gazını cikmarmadi o yüzden ağlıyor. Yada doymadı o yüzden ya. Bazen bebek oylesine de ağlayablr mesela benim bebeğim babada Cook agliyoe bana gelince gerçekten susuyor. İnanılmaz bişey resmen kokumu aliyor sakinliyor temas olayını çok seviyor sarılıp kucagimda durmayı çok seviyor yere indirince bangır banhir ağlıyor
Bende takilmiyorum onume ne gelse yiyorumAşure kırmızı çizgimiz yedin migaz olayını çözemedim ben, gaz yapacak hiç bişey yemediğim gün gaz sancısından kıvranıyor çıkarana kadar büyük insan gibi bazende herşeyi yiyorum hiç etkilemiyor bile bu sefer boşyere mi dikkat ediyoruz düşüncesi gelmeye başladı bana
Bulgur çok ilginç yediğim zaman hiç gaz yapmadı mesela, yanında dere otu ve taze soğanla yediğimde özellikle süt patlaması yapıyor ki yeşilliklerde gaz yapar, bazende gerçekten hiç gaz yapan bişey yemediğim halde çok kötü oluyor çocuk, çare kimyon kaynatıp içmekte buldum gaz içinBende takilmiyorum onume ne gelse yiyorum
Mesela bulgur cok sut yapiyo ama okadarda gaz da yapıyor muş cok kisiden duydum
İnsan ne yapacagini şaşiriyor
Acaba mamanın verdiği tokluğu mu istiyor saatlerce ağladı deyinceKızlar yardımımıza ihtiyacım var
Kızım dünden beri 6 saat bir arada ağlayıp yatmıyor . Karın ağrısı var . Masaj ve her türlü şeyi denedim yatmıyor ve ben artık tükendim . Sabırlıyım da ona belli etmiyorum hiç bir şeyi. Ona nasıl yardım edebilirim . Neyle alakalı olduğunu bilmiyorum. Bir gün önce mamayı bıraktık artık sütüm tam geldiği için
Okurken ilk düşündüğüm şey sütünüz tazyikli olduğu için gündüz daha sulu olmasından dolayı bebekler uzun emmek istemiyormuş, gece süt daha yoğun olduğu için tazyikli olmadığından daha rahat emdiği için uzun emiyor olabilir, elinizi makas şeklinde göğüs ucuna tutarsanız süt akışı yavaşladığı için tazyik sorununa destek olurmuş belki başka alternatif yöntemlerde vardırMerhaba herkese,
Yedim vallahiAşure kırmızı çizgimiz yedin migaz olayını çözemedim ben, gaz yapacak hiç bişey yemediğim gün gaz sancısından kıvranıyor çıkarana kadar büyük insan gibi bazende herşeyi yiyorum hiç etkilemiyor bile bu sefer boşyere mi dikkat ediyoruz düşüncesi gelmeye başladı bana
Çocuk doktoruna götürdüm oda ulturoson istedi kan tahlili felan yaptı çok şükür sarılık yok dedi çocuk genel cerrahi uzmanı na gidilicekmisGecmiş olsun canim
doktor ne dedi duzelme ihtimali var mi?
Bide hangi doktora goturdun?
Kesinlikle cokkkk güzellllSebepsiz yere babada ağlayıp feryat figan hemde, anneye gelince susması içten içe de anneyi nasıl mutlu ediyor dimio hazla insan her zorluğu unutuyor
Dün doktora gittik anne sütü sarılığı yüksek ihtimalle dedi Ankara’ya falan bir test gönderdi haftaya çıkacakmış. Süt içinde benim oğluş güzel kilo almış fazlası bile vardı ağlayabilir mamayı kes süte devam et kilosu fazla bile dedi. Şimdi biraz zor uyuyor ama sütten devam ediyoruz. 900 gr alması normaliymiş biraz fazlası olunca mamayı kes haftalık takip yap dedi deniyoruzCanim sutu takma strese girersin
Bol bol su icmeni ve gunde bi bardak kimyon suyu ic
Bende ilk once kendi sutumu veriyorum sonra mama veriyorum bebegin tepkisine gore
Sarili icin cok endişeliyse doktora gotur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?