2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Hic bilmiyorum ki canim
Hep yedigim şeyler degisik bisey yemedim
O zaman ilk süt ve süt ürünlerini tüketme bir dene üç dört gün. Baktın rahatlıyor öyle devam et. Eğer devam ediyorsa yediğin içtiğin diğer şeyleri kıs. Yumurta mesela.

Dün ilk kez dondurma yedim sütlü çikolatalı (hazır olmayan gerçek dondurma) bugün suratı göz çevresi kaş çevresi kırmızı kırmızı olmuş. Yani benim kızın yumurtaya değil ama sütlü herşeye tepkimesi var. Bunu netleştirdim.
Benzer durum var bizde,sarışın bebeğim ,biraz Bilgi verir misiniz ,
benim bebeğim esmer doğdu ama meğer sarışınmış. Nasıl diye sormayın ben de şaşkınım. Sarışına döndü saçları herşeyi.
Sabuna
Süt ve süt ürünlerine
Yumurta sarısına bedeni tepki veriyordu
Ve tabiki yün ve toz (ev akarı) alerjisi de vardı (hala var)
Kuş bebeğiydi yelek filan giydirmiştim tenine değen heryer yara oldu.
Süt yumurta yedikçe sütüm ona zarar verir oldu. Doktora gittik testlerle öğrendik. Anne sütüne alerjisi var şu ürünleri tüketme ve sıkı bir diyet yap dedi.
Biz diyetle çözdük olayı. 1 yaş sonrası rahatladı. Ben de diyeti bozdum sıkıntı olmadı.
Şimdi hala alerjik ama yaşı ilerledikçe tolere edebiliyor herşeyi.

Şuan aynı süreci ilerlemeden ikinci çocuğuma uyguluyorum. İyi bir diyet ve keyifli geçen annelik süreci ile alerjiyi atlatacağız inşallah

Benim ilk kız aynen şöyleydi:

Ve yanakları hafif kızarıklıklar ile başladı.

Of of kiyamam yaa ciger gibi resmen.

Kızlar bebeğiniz ilk ay ne kadar kilo aldı benim bebeğim 20 günlük 3100 ile doğmuştu ilk ölçümde 2900dü ilk hafta bugun ölçüm yaptık 3450 kilo hemşire az dedi sütün az olabilir dedi az mı kilosu sizce de? Aylık min 750 gr alması gerek yazıyor internette

Eklentiler

• 20230810_120550.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 69
  • 20230810_120632.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 58
  • 20230810_120528.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 53
Canim bi bak foto attim bu alerjimi
Saclarinda bile var kizarik

Benim ikizlerde 1 ayi gecti 3100 gram civarilar şu an ama 2500 dogdular. Kilo da verdiler 2350 dusmuslerdi. Bana da hemsire aylik 800 gram almasi gerek demisti.
Bazen süt yeterli olsada besleyici olmayabiliyor.

Oy kuzum benim nasıl kaşınıyordur o.
Bence alerjik annesi. Bepanthol sensiderm alıp deneyebilir misin biraz? Hafifletirse devam edersin.
Hyysuzluk var mı? Benim kız gece uykudan uyanırdı kaşıntıdan.
Bir de klimalı odada mı hep yoksa sıcağa maruz kalıyor mu?
Yattığı yeri de tozdan arındır annesi. Tertemiz olsun ve parfüm yumuşatıcı tarzı şeylerden uzak kalsın. Sütün için de diyete gir. Ağır gıdalar tüketme mesela acılı dana etinden yapılan kebap gibi. Adanalısın ya oralarda da baharatlı filan tüketilir

Canim huysuzluk var biraz
uyku duzeni vardi vucudu boyle oldugundan beri
Gec yatiyoe saatlefi degisti resmen
Canim klimali odada duruyo sicaklik olsaydi derdim isiliktir bu
Parfum yada yumusataci zaten kullanmıyorum
Bepanthol deneyim ben iyisi baktim ayni boyle hastaneye gotururum

Huysuzluk uykuya dalamama… inşallah şifa olsun Bepanthol. Biraz ücreti yüksek ama değer. En küçük 20 gramlarına 117 lira gibi bişy ödedim. Ama az az kullanıp rahatlatıyorum çok kaşınıyor yoksa

Benim bebeğim çok zayıfladı başta sütüm olmadığı için 3300 doğdu 2950ye düştü şu an 4250 kilosu mama veriyorum ama ben istersen sen de mamaya başla

Benim ikizlerde 1 ayi gecti 3100 gram civarilar şu an ama 2500 dogdular. Kilo da verdiler 2350 dusmuslerdi. Bana da hemsire aylik 800 gram almasi gerek demisti.
Bazen süt yeterli olsada besleyici olmayabiliyor.
Benim bebeğim çok zayıfladı başta sütüm olmadığı için 3300 doğdu 2950ye düştü şu an 4250 kilosu mama veriyorum ama ben istersen sen de mamaya başla
Benim de 3100 doğdu 2950 ye düştü yani şuana kadar 650 gr almış az mı 1 kiloya yakın almalıydı dedi ama daha 10 gün var bir aylık olmasına

Huysuzluk uykuya dalamama… inşallah şifa olsun Bepanthol. Biraz ücreti yüksek ama değer. En küçük 20 gramlarına 117 lira gibi bişy ödedim. Ama az az kullanıp rahatlatıyorum çok kaşınıyor yoksa
Evet huysuzluk ve uykuya dalmama mevcut
Ucret benim icin sıkıntı degil yeterki bebegim iyileşsin

İsilik canım bu bence bepanthol kurutuyo ama kaşıntıyı almıyormuş doktor bana la roche posay verdi 1 günde geçti kızarığı. 2 3 günde de tamamen normale döndü lekeler klima var diurpsun o biraz kafamı karıştırdı. Kızamık çok yaygınmış bu ara Allah korusun ateşi falan olursa ihmal etme doktora götür hemen

Eklentiler

• Screenshot_20230808-102644.webp
    28 KB · Görüntüleme: 43
Canim cok sukur ateşi yok hep takipteyim zaten
Yeni dogdugunda klimanin acmadik boynunda ve yuzunde tek olmustu isilik
bu sferki vucuda da var belden yukari sivilce gibi bakalim ayaklarinada olursa goturcem doktora
Klima actimizdan beri isilik olmadi yani 2 gunde 1 banyo yaptiriyorum bide

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…