2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kizlar cogunuz diyor bebegim memeden zor ayriliyo yada surekli meme istegi var
Bizim tam tersi zor tutuyor memeyi surekli cekistiriyor kendini arada saliyorum sut verirken o derece
Cok acikinca bi tutuyor oda 3 dk hemen birakiyo
Benim ki acıksa da, normalde de hiç tutmuyor. Sağıp veriyorum

Bana doktor gün içinde verme emme isteğini azaltır dedi belki senin bebeğin o yüzden az emiyordur
Emzik verme sebebiniz ne hanımlar? Bana da emziğe alıştır falan diyor tecrübeliler. Ancak Şuan bir ihtiyaç duymuyorum. Yada neden emziğe alıştırılır hangi konuda ihtiyaç duyulur bilmiyorum. Soruyorum sebebini çok mantıklı açıklamalar da yok.

Hastanede hemşire bana uykuya geçişte ve susturmada kolaylık sağlıyor demişti. Birnde tutacak olan bebek her türlü tutuyor zaten şu kadarlıkken alıştırın falan diye bir sınır yok dedi

Karnı tok olsa da emme isteği olabiliyor. Bu isteği karşılamak için kısaca. Uykuya geçerken veya dışarda şiddetli ağlama krizlerinde işe yarıyor. Benim bebeğim tutmuyor o ayrı ben de alıştırmak için uğraşıyorum. Mesela bugün bütün gün kucağımdaydı. Bütün gün memede durmak ve uykuyu da memede yapmak istiyor. Bıraktığım an ağlıyor. Göğüs uçlarımda sancı oldu artık. 5-10 dakikalık boşluklarda hem evin, hem diğer çocuğumun ihtiyaçlarına koşturuyorum.

Geçmiş olsun canım

her bebek farklı ama benimkide biraz memeden uzaklaşsa bi oh diyeceğim. Beni görünce aklına hep emmek geliyor
Beni görmesine bile gerek yok, emmek aklından çıkmıyor yemeğimi bile o memedeyken yemeye çalışıyorum. 2 dakika tuvalete gideyim diyorum çığlık kıyamet bağırıyor. Tuvalete de onunla gitmemi istiyor 3 saat aralıksız emdiği falan oluyor.
Yukarıda anlattım aslında. tuvalete giderken bağırmasın, 2 lokma yemek yiyebileyim diye emzik veriyorum ama benimki canı isterse tutuyor, istemezse tutmuyor. O anki keyfine bağlı.

İnstagramda tabipanne ve muhendisinoglu hesaplari cok aydinlatici bu malzemelerin icerigi konusunda. Tavsiye ederim takip etmenizi gordugum kadariyla her urunu iyi diyebilecegimiz incia siveno ve minoris var digerlerinde bi tane bile olsa zararli madde oluyo. Ornegin ecowell kullaniyodum iceriginde tek bi madde var ki zararli sinifinda degil ama c vitaminiyle tepkimeye girip kanserojen oluyomus. Biraktim minorise gectim ornegin.

A Acemianne42 kız ne yaptın nasılsın durumun ne ne zamandır giremedimde

Sağolasın kuzu, 1 hafta oldu doğum yapalı, benimki sezeryandı biliyorsun o bana ben ona alışmaya çalışıyoruz hafif sarılık oldu benimki onu toparlamaya çalışıyorum (az da olsa mama veriyorum o da hemen gaz yapıyor, biraz gaz ve uyku sorunumuz var şimdilik)
Kızlar yeri gelmişken sorayım, sağlık ocağına topuktan kan vermek için belli bir süre var mı?

Eklentiler

• Screenshot_20230808_090753_com.whatsapp_edit_1437811724786849.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 73
Oysss maşallah kuzuma Allah'ım uzun ömürler versin topuk kanı için beni 6 günlükken çağırmışlar di. Her yerde aynımı bilmiyorum bizde bugün ortanca oğluma sünnet tarihi aldık küçük tospigiminde böbrekleri genişleme vardı doktor üç ay sonra tekrar gel dedi takip edicez dedi enfeksiyon olmamasına dikkat et dedi bakalım inşallah duzelicez

Ooo senin gündem yoğun maşallah, ufaklığa geçmiş olsun diyeyim, inşallah kendiliğinden geçecektir ortanca oğlanı ne zamana gün aldın?

Gozün aydin cnm Allah anali babali saglikla buyutsün. Bana saglik ocagindaki hemsire 5. Gün getir demisti sanirim 10 gune kadar muhlet varmis.

Ooo senin gündem yoğun maşallah, ufaklığa geçmiş olsun diyeyim, inşallah kendiliğinden geçecektir ortanca oğlanı ne zamana gün aldın?
Ay sonuna verdi Allah'ım ölürüm ben buna ya

Eklentiler

bebeklerin emerek uyuma istekleri çok fazla olduğu için emziği verip pışpışlayıp uyutması kolay oluyor, biraz olsun memeden ayrılıyorlar. Annem ve ya eşimde kolayca bu şekilde uyutuyorlar. En çokta dışarıda işe yarıyor, o an emzirmek mümkün değilse emziği veriyorum biraz oyalanıyor. Bir makalede de uyurken emzik kullanımının ani ölüm riskini azalttığı yazıyordu

Ya şey gibimi böle göçük sanki bişey dikersinde alttan toplanma yapar gibi anlatamadım ama

Benim ilk oğlum hiç tutmadı bu oğlum tutuyor aşırı çok sevdiği söylenemez karnı ackken emmiyor hatta ağzından atıyor. Ama karnı tokksa emiyor emzik ben.cik memnunum çünkü emmeyen oğlumla kıyaslayınca bu daha güzel geldi sakinlestirebiliyorm. Brz erteleyeblyrm.
Bana doktor gün içinde verme emme isteğini azaltır dedi belki senin bebeğin o yüzden az emiyordur
Benimki çok emiyor ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…