- 15 Eylül 2018
- 3.116
- 3.990
- 133
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #27.281
Aynen uykuya geçişte çok çok iyiHastanede hemşire bana uykuya geçişte ve susturmada kolaylık sağlıyor demişti. Birnde tutacak olan bebek her türlü tutuyor zaten şu kadarlıkken alıştırın falan diye bir sınır yok dedi
Benimde ayni sizin gini istemezse ağzından itiyor kusmak istyr zorlayınca. O halı bile çok datli ama isterse de. Tutuyor. En azından wc ye gidiyorm yemek yiyormBeni görmesine bile gerek yok, emmek aklından çıkmıyoryemeğimi bile o memedeyken yemeye çalışıyorum. 2 dakika tuvalete gideyim diyorum çığlık kıyamet bağırıyor. Tuvalete de onunla gitmemi istiyor 3 saat aralıksız emdiği falan oluyor.
Yukarıda anlattım aslında.tuvalete giderken bağırmasın, 2 lokma yemek yiyebileyim diye emzik veriyorum ama benimki canı isterse tutuyor, istemezse tutmuyor. O anki keyfine bağlı.
Valla benimkide emziğe rağmen çok emiyor ama doktor öyle söyledi o yüzden minimum seviyede vermeye özen gösteriyorum sonrasında emme isteği azalmasın diyeBenim ilk oğlum hiç tutmadı bu oğlum tutuyor aşırı çok sevdiği söylenemez karnı ackken emmiyor hatta ağzından atıyor. Ama karnı tokksa emiyor emzik ben.cik memnunum çünkü emmeyen oğlumla kıyaslayınca bu daha güzel geldi sakinlestirebiliyorm. Brz erteleyeblyrm.
Benimki çok emiyor ama
Cok pahalilar yaaKanguru kullanıyor musunuz, dışarı çıkması çok rahat oluyormuş diye duydum. Kullanıyorsanız hangi marka aldınız?
Cok tatliSağolasın kuzu, 1 hafta oldu doğum yapalı, benimki sezeryandı biliyorsun o bana ben ona alışmaya çalışıyoruzhafif sarılık oldu benimki onu toparlamaya çalışıyorum (az da olsa mama veriyorum o da hemen gaz yapıyor, biraz gaz ve uyku sorunumuz var şimdilik)
Kızlar yeri gelmişken sorayım, sağlık ocağına topuktan kan vermek için belli bir süre var mı?
Aldim e bebekten ama kullanmıyorum henüz başını iyice tutsun diye bekliyorumKanguru kullanıyor musunuz, dışarı çıkması çok rahat oluyormuş diye duydum. Kullanıyorsanız hangi marka aldınız?
Üç aydan sonra kullanicam ben. Önceden kullandm çok çok rahat bebek arabası her zmn olmuyor bu pratikKanguru kullanıyor musunuz, dışarı çıkması çok rahat oluyormuş diye duydum. Kullanıyorsanız hangi marka aldınız?
Evet bazı markalar çok pahalı bazıları baya uygun, sırt desteği ve ergonomik olması gerektiğini biliyorum başka detay bilmiyorum ne alacağımı bilemedim o yüzdenCok pahalilar yaaben sling aldim yazin daha iyi kumas olmasi diye ama kis icin solomombaby alicam biraz daha korunakli ve kaliteli. Bu arada gozu acikken asla durmuyo uyurken mutlu kanguruda kalp atisi falan duyuyo ondan heralde
hangi markayı kullandınızÜç aydan sonra kullanicam ben. Önceden kullandm çok çok rahat bebek arabası her zmn olmuyor bu pratik
hangisini aldınAldim e bebekten ama kullanmıyorum henüz başını iyice tutsun diye bekliyorum
Karnı tok olsa da emme isteği olabiliyor. Bu isteği karşılamak için kısaca. Uykuya geçerken veya dışarda şiddetli ağlama krizlerinde işe yarıyor. Benim bebeğim tutmuyor o ayrıHastanede hemşire bana uykuya geçişte ve susturmada kolaylık sağlıyor demişti. Birnde tutacak olan bebek her türlü tutuyor zaten şu kadarlıkken alıştırın falan diye bir sınır yok dedi
Beni görmesine bile gerek yok, emmek aklından çıkmıyoryemeğimi bile o memedeyken yemeye çalışıyorum. 2 dakika tuvalete gideyim diyorum çığlık kıyamet bağırıyor. Tuvalete de onunla gitmemi istiyor 3 saat aralıksız emdiği falan oluyor.
Yukarıda anlattım aslında.tuvalete giderken bağırmasın, 2 lokma yemek yiyebileyim diye emzik veriyorum ama benimki canı isterse tutuyor, istemezse tutmuyor. O anki keyfine bağlı.
10 gün içinde olması gerek.Sağolasın kuzu, 1 hafta oldu doğum yapalı, benimki sezeryandı biliyorsun o bana ben ona alışmaya çalışıyoruzhafif sarılık oldu benimki onu toparlamaya çalışıyorum (az da olsa mama veriyorum o da hemen gaz yapıyor, biraz gaz ve uyku sorunumuz var şimdilik)
Kızlar yeri gelmişken sorayım, sağlık ocağına topuktan kan vermek için belli bir süre var mı?
bebeklerin emerek uyuma istekleri çok fazla olduğu için emziği verip pışpışlayıp uyutması kolay oluyor, biraz olsun memeden ayrılıyorlar. Annem ve ya eşimde kolayca bu şekilde uyutuyorlar. En çokta dışarıda işe yarıyor, o an emzirmek mümkün değilse emziği veriyorum biraz oyalanıyor. Bir makalede de uyurken emzik kullanımının ani ölüm riskini azalttığı yazıyordu
Emzik için fikirlere teşekkürler hanımlar. Şuan için ihtiyacım olmadığını anladım sizler anlatınca.Benim ilk oğlum hiç tutmadı bu oğlum tutuyor aşırı çok sevdiği söylenemez karnı ackken emmiyor hatta ağzından atıyor. Ama karnı tokksa emiyor emzik ben.cik memnunum çünkü emmeyen oğlumla kıyaslayınca bu daha güzel geldi sakinlestirebiliyorm. Brz erteleyeblyrm.
Benimki çok emiyor ama
Biraz karılık kanguru işi. Şimdilik idareten e bebekten aldım tatile gideceğiz diye. Dönüşte babybjörn gibi daha ergonomik bir ürün alacağım.Kanguru kullanıyor musunuz, dışarı çıkması çok rahat oluyormuş diye duydum. Kullanıyorsanız hangi marka aldınız?
Evet böyle parmak kalınlığında içeride potluk var sankiYa şey gibimi böle göçük sanki bişey dikersinde alttan toplanma yapar gibi anlatamadım ama
Bende gidicem ins on guneBebeğiyle deniz kenarına giden oldu mu hiç? Annemlerle gitmeyi düşünüyorum, annem denize girmez kızıma bakar ben azcık girer bi serinlerim diye düşünüyorum ama çok mu erken bilemedim
Ahh kıyamam atlatmanıza cok sevindimO zaman ilk süt ve süt ürünlerini tüketme bir dene üç dört gün. Baktın rahatlıyor öyle devam et. Eğer devam ediyorsa yediğin içtiğin diğer şeyleri kıs. Yumurta mesela.
Dün ilk kez dondurma yedim sütlü çikolatalı (hazır olmayan gerçek dondurma) bugün suratı göz çevresi kaş çevresi kırmızı kırmızı olmuş. Yani benim kızın yumurtaya değil ama sütlü herşeye tepkimesi var. Bunu netleştirdim.
benim bebeğim esmer doğdu ama meğer sarışınmış. Nasıl diye sormayın ben de şaşkınım. Sarışına döndü saçları herşeyi.
Sabuna
Süt ve süt ürünlerine
Yumurta sarısına bedeni tepki veriyordu
Ve tabiki yün ve toz (ev akarı) alerjisi de vardı (hala var)
Kuş bebeğiydi yelek filan giydirmiştim tenine değen heryer yara oldu.
Süt yumurta yedikçe sütüm ona zarar verir oldu. Doktora gittik testlerle öğrendik. Anne sütüne alerjisi var şu ürünleri tüketme ve sıkı bir diyet yap dedi.
Biz diyetle çözdük olayı. 1 yaş sonrası rahatladı. Ben de diyeti bozdum sıkıntı olmadı.
Şimdi hala alerjik ama yaşı ilerledikçe tolere edebiliyor herşeyi.
Şuan aynı süreci ilerlemeden ikinci çocuğuma uyguluyorum. İyi bir diyet ve keyifli geçen annelik süreci ile alerjiyi atlatacağız inşallah
Benim ilk kız aynen şöyleydi:
Eki Görüntüle 3284692
Ve yanakları hafif kızarıklıklar ile başladı.
Benim DeEvet böyle parmak kalınlığında içeride potluk var sanki
Bazen 2 ay bazen de 2 yılı bile buluyormuş geçmesi. Doktor korkma dedi, akıntı, iltihap kızarıklık yoksa o kesiye ve dikişe bağlı bir şey geçecek dedi. Arkadaşlarımın da geçmiş zamanla. Ben sinirim bozulmasın diye ellemiyoruk artık, çünkü insanı endişelendiriyor o sertlikBenim De
6. Haftadayım 5 kilom kaldı sadece. Ama göbek biraz salık salık duruyor tabi doğal olarak. 6. Aydan sonra spor yapacağım duvar pilatesi. Ama şu haliyle de hiç fena değil. Sadece sezaryen olduğum için spora şuan başlayamıyorum sıcaktan dikişler hala problem maalesef…Kızlar selamlr bebişleriniz hayırlı olsun ben kasım annesi olacağım inşallah ama merakımdan soruyorum, doğumdan sonra eski vücuduna dönmesi ne kdar zaman alıyor merak ediyorum
Wellgro comfy aldım ama sıcaktan ve bebeğim henüz çok küçük olmasından dolayı sağlık ocağına giderken 2 kere taktım sadece. Bu aydan sonra havalar düzelince hep onunla dolanırız gibi geliyor.Kanguru kullanıyor musunuz, dışarı çıkması çok rahat oluyormuş diye duydum. Kullanıyorsanız hangi marka aldınız?
Harvey Nursey damla aldık biz içeriği en temiz oydu yorumlarıda güzel, çok sıkışınca ondan veriyorum işe yarıyor.Kızlar gaz sancısına çözüm bulan var mı gecem gündüzüm birbirine girdi. Acı elma yağı denedim sıcaktan rahatsız etti sabsimplex ve maflor veriyorum. Gaz masajı yapıyorum uzun masajı günde 2 3 kere kısa olanı her alt açmadan önce yapıyorum. Kısmen rahatlıyor ama yine de bitmiyor uykusu ıkınmakla geçiyor sakince uyumuyor hiç. Çözen varsa bana da söylesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?