2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Emzirme sıklıgıni artirabilirsiniz. Gunde bi kac kere de sütü sagip biberon ile verin mutlaka. Bizde cok ise yaramisti
Ya memeden inmiyor ki sıklığı arttırayım. Dün yemek yemeye bile fırsatım olmadı, emzirerek yenek yedim. Sabah eşime bırakıp 5 dakikada duş aldım ama giyinirken dayanamadı ağladı, emmeye aldım hemen. Memeyi bırakmadığı için sağmaya da fırsatım olmuyor.

Kaç kilo doğdu

Ek gıdaya geçince spor yapılır daha az yersin bana hemşire süt olsun die sakin yemeye gonelme bol bol su iç dedi öyle yapıyorum altı aylık olunca bende basliycam spora

Halla halla benim kide emmeden ayrılmıyor
bir aylıkken 5 kilo oldu şuan 37 günlük senin kide benim devamlı emmek istiyor vermiyorum kucağımda donduruyorum muhabbet ediyorum zaman geçince veriyorum çünkü memede süt kalmıyor birden belki alabilir biz hastaneden 3.50 le cikmistik

Kaç kilo doğdu
3050 doğum kilosu.
Yorum yapamıyorum cidden, sütüm var, bebem emiyor, hatta memeden ayrılmıyor ama kilo almıyor. Emmese ya da sütüm olmasa kabul ederim ama anlayamıyorum ya.
Günde en az 5-6 tane çişli bez de alıyorum, kaka da yapıyor ama nesi yetmiyor bilemiyorum.

3050 doğum kilosu.

Yorum yapamıyorum cidden, sütüm var, bebem emiyor, hatta memeden ayrılmıyor ama kilo almıyor. Emmese ya da sütüm olmasa kabul ederim ama anlayamıyorum ya.
Biraz daha protein içerikli şeyler kuruyemiş falan mı yeseniz sütünüz yaglı olursa kilo alır belki

belki kilo almasina engel baska bisey vardir , bi arkadasimda tiroidden dolayi alamiyordu kızı ornegin. Doktor hic tahlil istemedi mi , sebebi arastirmak icin.

Biraz daha protein içerikli şeyler kuruyemiş falan mı yeseniz sütünüz yaglı olursa kilo alır belki
Onu da yiyorum aslında. Et, tavuk, kuruyemiş falan yiyorum da yetmiyor sanırım.
belki kilo almasina engel baska bisey vardir , bi arkadasimda tiroidden dolayi alamiyordu kızı ornegin. Doktor hic tahlil istemedi mi , sebebi arastirmak icin.
Kilo alımı az diyerek sadece emzirme polikliniğine yönlendirdi. Başka yorum yapmadı kilosu hakkında.

Tartının doğruluğundan emin miyiz?
Bir de başka yerde tartın tartılın.
Hala yenidoğan gibi mi gözüküyor, az çok siz anlarsınız ele geliyosa dolgun dolgun ise daha kilolu olabilir
Bir de her bebek tombul olacak diye bişey yok
Arkadaşım benden tam bir ay önce doğum yaptı fakat çocuğu benimki kadar iri ve toplu gözükmüyor
Ve arkadaşımın da sütü çok, tazyikli ve hatta süt bebeği de var ona bile süt verecek kadar fazla yani
Ama kendi bebesi zayıf (fakat sağlıklı)
Çünkü bebenin babası çooook zayıf, anası oldukça zayıf. Genetik olabilir mi?

Katiliyorum vallahi cunku anlattigin kriterlere ve senin beslenmene gore bence cocuk kilo almis gayet.

Daha önce de tartıldı bu tartıda ya, o yüzden emin gibiyim.
Benim gözümde büyüdü ama kilo almadı sanki. Yanakları biraz tombullaştı, o kadar. Kollar bacaklar yine zayıf.
Ay bu arada ben 50 kiloyum, eşim 57 hadi ben boyuma göre ideal kilomdayım da eşim cidden çok zayıf genetik olabilir yani ama bugün doktor eşimi de gördü. 2 ay kontrolünde tekrar aynı doktora götürcem bakalım, o zaman ne diyecek.
Bir de ayın 17 sinde tartılmıştı. 3380 gramdı. Bugün 3650. 11 günde 270 gram almış, günlük 25 gram falan yani. Bence normal ama doktor emzirmeye yönlendirince şüpheleniyor işte insan.

Benim bir arkadaşımın bebeği de sürekli ağlıyor hep meme istiyormuş kilo alımı onunda azdı. sütünün yağ oranı azmış o yüzden bebeği tam doyuramadığı için sürekli memede olmak istiyormuş. Mama takviyesine başladı. İstersen sende günde 2 kere felan mama vermeyi deneyebilirsin

Kızlar bebişler 1.5 -2 aylık oldu nasıl oyalıyorsunuz uyanık kalma sürelerinde, bu ayak piyanosu vb oyuncaklar için erken değil mi daha?

Mamaya gerek yok dedi ebe ya,hatta sakın verme mama diye ekledi. O yüzden vermek istemiyorum

Aslında gayet iyi gözüküyor böyle anlattığında
Ki ikiniz de Baya zayıfsınız
Bana ve eşime baksanız bebelerimin neden tosbağa olduğunu anlarsınız

Kızlar bebişler 1.5 -2 aylık oldu nasıl oyalıyorsunuz uyanık kalma sürelerinde, bu ayak piyanosu vb oyuncaklar için erken değil mi daha?
Şimdilik o ilgisini çekmiyor bizimkinin
Evi geziyoruz paso, belim kırıldı artık. Sakat kalmazsam iyi. Hergğn 6 kg indir kaldır zorluyor.
İki üç saat de sokağa çıkarıyorum
Artık hava mı yutuyo rüzgar mı çarpıyo banane diyorum yoksa totomdan ter akıyo evde

Bacaktan geçiyor ama göbekte tam kapanmıyor ama göbeğimde yok gibi genişledik herhalde
Benim de belim baya kalınlaşmış
Görünürde acayip bir kilom yok ama hala şu 4 kgyu veremedim.
Zaten de 4 kg fazlam vardı. 6 ay sonrası 4-4 şekşinde vermek üzere bişyler yaparım diyorum
Gerçi hergün dambıl çalışıyor gibiyim kas yapacağım

Bence yeterli bi kilo alimi haftada 150-250 arasi normal diyolar seninkide oyle almis. Ve esin cidden zayif

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…