2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Aslında gayet iyi gözüküyor böyle anlattığında
Ki ikiniz de Baya zayıfsınız
Bana ve eşime baksanız bebelerimin neden tosbağa olduğunu anlarsınız
Ay benim boyum kısa o yüzden zayıf sayılmam ama eşim cidden zayıf. Kayınvalidem zamanında doktor doktor gezmiş kilo alsın diye ama yok alamıyo adam. Benden çok yer ama yakıyo yani. Spor da yapmıyo, nasıl yakıyo bilmiyorum
Bence yeterli bi kilo alimi haftada 150-250 arasi normal diyolar seninkide oyle almis. Ve esin cidden zayif
Boyu da uzun, o yüzden iyice zayıf görünüyor. Geçen seneye kadar kolları zayıf diye tshirt - şort giymeye çekiniyordu. Rüzgar esse alır götürür diyorum

Böyle kocadan böyle çocuk aslında normal ama işte ilk bebek, yenidoğan olunca insan bi kuruntulanmadan edemiyo.

Ben de ilk bebemde obez diye kuruntulandım
Doktor doktor gezdim (bunu övünmek için söylemiyorum azı da çoğu da zarar işte kilonun)
Sınırda çıktı, eğer 100 gr fazlası olsaydı doktor süt diyetine sokacaktı 3 buçuk aylık bebemi.
Mama mı veriyorsun dediler sağıp mı veriyorsun dediler yok dedim. Şuanda da obeze doğru gidiyor bu bebem de. Sağmıyorum sütümü. Bebek doyduğunu anlamayıp hem sağımı hem memedekini içiyormuş.

Bir de haftaya göre alımı iyi yahu. Tam 2 aylık değilsiniz galiba. Ohooo daha alır.

Kızlar bebeklerinizin bingildaklari hakkında doktorunuz yada sağlık ocağında ki hemşire bir yorum yaptı mi ?
Bugün asi için gittik 1 aylik aşısı
Hemşire bingildagi sertleşmiş kapanmaya başlamış çocuk doktoruna şöyle d vitaminini 2 günde 1 e düşür dedi ki d vitamini daha başlamamiatik bugün verdi doktora sor kullan dedi.
Bingildak erken kapanmasını istemeyiz dedi.
Bende biraz araştırdım hiç iyi şeyler yazmıyor.

Sonra oda ya sağlık ocağında ki ebe girdi.
O da bu cocgu göz doktoruna getirdiniz mi görmüyor gözünün önünde perde gibi birşey var sadece gölge takibi yapıyor dedi.
1 aylık çocuk zaten 1 haftadır gözleri tam açık kontrast kartları falan 1 haftadır takip ediyor dedim
Ben yanılırim umarım ama görmüyor gölge takibi yapıyor.goz doktoruna kesin gidin dedi. Sabahtan beri hangisinin dediğine daha çok uzulecegimi bilemedim.yarin çocuk doktoruna gidecegiz

Kızlar yaa ben sanırım mastit oldum, sol göğsümde 3 parmak kalınlığında kızarıklık ve ele gelen bir sertlik var. Nette yazan herseyi deniyorum dünden beri geçmesi için, yok mu ki bunun bir çaresi

Günde 4-5 tane ıslak bez doldurup atıyorsanız , sütünüzün besin değerini artırmaya çalışın belki yağlı değildir,bir kaba sağıp dolaba koydugunuzda üstünde yağ birikiyormu? Günde kaç kez emiyor? Bir memenin sulu kısmını içtikden sonra yaglu kısmı için devam edin en az 10 dk o meme de kalın ,diğerine gecmeyin

Kızlar yaa ben sanırım mastit oldum, sol göğsümde 3 parmak kalınlığında kızarıklık ve ele gelen bir sertlik var. Nette yazan herseyi deniyorum dünden beri geçmesi için, yok mu ki bunun bir çaresi
Geçmiş olsun canım sütü sağıp bosaltman lazım gecmezse Dr git mutlaka

Günlük 50 Gr gibi alır demişti Dr bana ve arkadasın dediği gibi sizlerde gayet zayıfmıssınız genetik demekki ,sağlıklıysa kg cok takılmayın

Kızlar bebişler 1.5 -2 aylık oldu nasıl oyalıyorsunuz uyanık kalma sürelerinde, bu ayak piyanosu vb oyuncaklar için erken değil mi daha?
Ayak piyanosu var vuruyor ama anlamlımk anlamsızmı vuruyor bilmiyorum arada koyuyorum,uyanıkken genelde konusuyorum evin içinde gezdiriyorum,ana kucagında da oyuncaklar asılı onlara bakıyor biraz

Ay bunlarda korku basıyorlar insana sinir oluyorum.Tüm hamileliğim böyle geçti.
Çocuk doktoru daha iyi bilir sanmıyorum ben bişey olduğunu.

Tereyağı,süt,krema yasakladı.Ayrıca popoda çatlaklar gördü kan ondan olabilir dedi.Kakasını yaparken zorlanıyor akşamları.
Ay ayrıca akşam saat 8.30dan 12ye kadar uykuya dalamama sorunu yaşıyoruz her akşam çıldırıcam deli gibi ağlıyor asla avunmuyor.
Gaz çıkaramıyor sanırım çocuğum kolik

Zaten görme testi olacak yakın zamanda diye biliyorum

Ek gıdaya geçince spor yapılır daha az yersin bana hemşire süt olsun die sakin yemeye gonelme bol bol su iç dedi öyle yapıyorum altı aylık olunca bende basliycam spora
Valla sütüm normal olsa ben de yönelmezdim ama az olunca insan ne yapacağını şaşırıyor suyu da baya bı bol içiyorum damla ilaç anne çayı o bu ne bulursam yapıyorum yeme içme dışında da ama olmayınca olmuyo heralde ya sütüm artar gibi olup geri azalıyo her seferinde bebek sadece geceleri mamasiz doyuyo onun dışında her öğünde mama veriyorum mecbur yoruldum da artık onu yap bunu yap süt olsun diye

Kolik değil alerji koliğe benziyor huyları ama alerji inş sende de tez zamanda geçer

kizlar gunaydin bayadir giremiyordum
cocuklarla koye gittik 15 gunlugu o surecte aktif olamadim
sizler ne yapiyorsunuz bebisler nasil:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…