2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Çok geçmiş olsun canım, bizim ağustos anaları dut kurusundan bahsediyorlardı sütü arttırıcı etkisi varmış bir araştır istersen
Saol cnm Onu duydum kuzum bende deniycem su hastalığı atlatsam başka hiç bir şey istemiyorum çocuğa gecicek die korkuyorum zamanla toplanirim inşallah

Ay her çocuk kendine özelmiş ya.
0-1 alma dediler. Az aldım bende. Genelde 1-3 aldım hala olmuyor bazıları 2 aylık olmamıza rağmen. Muhtemelen 4. Ayda olacak o zamanda kışın ortasında o şortları elbiseleri giydiremeyeceğim
Bende kıyafeti hala çözemedim.

Çok geçmiş olsun... bebeğinin süt alerjisi yoksa tereyağında dut kurusu kavur ye canım. Süte de iyi geliyor anneyide güçlendiriyor. Bu nene tarifi, bana doğum sonrası toplanmam için yedirdiler. Bir de ıhlamur içebilirsin ballı limonlu. Oda sütü arttırıcı etkisi var hem de sana şifa olur. Bol bol su içip dinlenmekten başka çaren yok umarım kısa sürer

Ah sorma aldığım kısa şortlu takımlar, tulumlar falan hiç giyilmedi ve seneye olmayacak. Keşke dinlemeyip 0-1 olarak alsaydım. Özenle ütüledim kaldırdım yaz bebeği giyer dedim olmadı. Neyse sağlık olsun

Kızlar selam bebeğimin burnunu düzenli temizliyorum Şuan tamamen temiz ama çok hırıltılı sesi. Doktora gitmeye gerek var mı
Nasıl temizliyorsun. Biz başlarda serum fizyolojiği beceremedik sürekli hırıltı vardı. yeni yeni korkmadan yapmaya başladık burnuna sıkıp ters çeviriyoruz akıp gidiyor. Kalanlarıda aspiratör ile çekiyoruz yavaş yavaş.

Selam kızlar. Bugün 2 ay kontrolüne gittik. Doktor kalbinde üfürüm olduğunu söyledi. Başka şehre gönderdi. Çok panik oldum. Bebeğine böyle teşhis konan var mı?

Selam kızlar. Bugün 2 ay kontrolüne gittik. Doktor kalbinde üfürüm olduğunu söyledi. Başka şehre gönderdi. Çok panik oldum. Bebeğine böyle teşhis konan var mı?
Benim bebeğimde de var. 2 tane delik varmış, o neden olabilirmiş ama delikler çok önemli değil 6 aya kadar kendi kendine kapanıyorlar genelde dedi. Ayrıca koroner fistül var dedi. Akciğer ve kalp arasındaki damarda sorun varmış. Onun da kapanmasını bekleriz genelde. Kapanmazsa müdahele ederiz dedi. Bunlar da üfürüm yapıyor.
Eğer el ayaklarda morarma, uzun süre hızlı hızlı nefes alma, durdurulamayan ağlama olursa acile gel dedi.

bizim bebektede 1 delik vardi ama kapancak dedi
bide ikizlerimin birinde bir cok delik vardi
4 aylikken morardi hizli nefes alip verme aglama mevcuttu 5 dk icinde gecti ama ozaman bilmiyordum kalpten dolayi
ozele goturduk o soyledi delikmis kalpi

gecmiş olsun
deligin buyuklugunu soyledimi yada hangi bolgede oldugu
bizim bu bebiste ve ikizlerin birindede 3 4 delik vardi zamanli ikisi gecti 2 tane kalmisti tekrar goturcem muaneye
genelde diyorlar bebek kilo alirsa zamanla kapinir ama bebek zayifsa yada kilo alimi yeterli degilse sorun oluyormus

Kızlar selam bebeğimin burnunu düzenli temizliyorum Şuan tamamen temiz ama çok hırıltılı sesi. Doktora gitmeye gerek var mı
selam canim
doktora gotursen serumla temizlerler burnu
baska belirtisi varsa oksuruk ve nefes darligi gotur bence
Ben kendim izotonik suyla yani serum fizyolojik le temizliyorum cok iyi geliyor o hirilti tamamen gidiyor

Günaydın güzel anneler havaların sabah sıcak akşam serin olmasından dolayı bebişler hasta olmaya başladı dikkat edin, benim kızım 2 gündür öksürüyordu geceleri yatarken soğanın üstüne karanfil koyup baş ucuna koydum hem burunlarını açtı hem öksürüğü geçti, bir de bol bol emzirdim. Şimdi de bir kür duydum sarımsak+bal+limon, o kürden yapıp içeceğim doğal antibiyotik. Bebeklerin bağışıklığını güçlendiriyormuş. Size de bilgi vermek istedim Tüm bebekler sağlıkla büyüsün inşallah

Çok şükür süte alerjimiz yok tam tersi toza var

Bir burundan yapıp diğerinden çıkacak şekilde mi yapıyorsunuz?
Ben azıcık sıkıp aspiratör ile çekiyorum.

selam canim
doktora gotursen serumla temizlerler burnu
baska belirtisi varsa oksuruk ve nefes darligi gotur bence
Ben kendim izotonik suyla yani serum fizyolojik le temizliyorum cok iyi geliyor o hirilti tamamen gidiyor
Başka bir şey yok çok şükür canım. Muhtemelen serum fizyolojik ile yapılsa geçer.
Kendin de yapabilirim aslında ama korkuyorum. Kimi doktor kulak iltihabı olur falan diyor ya.

Youtube bir doktor var çocuk doktoru kulak iltihabı yapmaz diyor ısrarla.
Bende yapilmamasinda daha cok problem cikacagini dusunuyorum. Serumdan kulak iltihabiyla gelen hastam yok aksine temizlik yapilmadigi icin gelen hastam var falan diyor ayni kisiden bahsediyosak eger. Bende yuz ustu tutuyorum lavaboya siringayla basiyorum hizlica. Sonra sirtina pat pat oldu bitti.

Başka bir şey yok çok şükür canım. Muhtemelen serum fizyolojik ile yapılsa geçer.
Kendin de yapabilirim aslında ama korkuyorum. Kimi doktor kulak iltihabı olur falan diyor ya.
ben ikizlerede uyguladim hic bi sorunu gormedim
Bende ilk basta korkuyordum ama deneyince korkum azaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…