- 10 Kasım 2022
- 5.134
- 4.224
- 103
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #28.641
Saol cnm Onu duydum kuzum bende deniycem su hastalığı atlatsam başka hiç bir şey istemiyorum çocuğa gecicek die korkuyorum zamanla toplanirim inşallahÇok geçmiş olsun canım, bizim ağustos anaları dut kurusundan bahsediyorlardı sütü arttırıcı etkisi varmış bir araştır istersen
Ay her çocuk kendine özelmiş ya.Bende mi alsam kararsız kaldım. Çok dışarı çıkmayız diye düşünüyorum. Aşıydı hastaneydi hariç. Belki birde haftasonu. Kıyafet konusunda kafam allak bullak. Doğmadan önce yenidoğan çok almayın çabuk büyüyorlar dediler 1-3 aldım biraz büyük oldular yeni yeni oluyorlar. Kışa hazırlık yapayım diyorum bir türlü kestiremedim ne alsam 3-6 olarak başladım bakalım
Çok geçmiş olsun... bebeğinin süt alerjisi yoksa tereyağında dut kurusu kavur ye canım. Süte de iyi geliyor anneyide güçlendiriyor. Bu nene tarifi, bana doğum sonrası toplanmam için yedirdiler. Bir de ıhlamur içebilirsin ballı limonlu. Oda sütü arttırıcı etkisi var hem de sana şifa olur. Bol bol su içip dinlenmekten başka çaren yokSlm kızlar iyi akşamlar çok fena hasta oldum ısal kusma baş arası oda yetmiyor gibi girip oldum gözlerimin içi kızardı iyice sütüm desen aşırı derecede azaldı hastalık sayesinde bana bir akıl verin sütümu nasıl artira bilirim onu geçtim nasıl oglesicem ben üç gundur yemek yiyemiyorum kusmaktandoktorlar ilacda vermiyor süte geçer die
Bizim de aynı valla anlamadım niye burnu temiz ama genizden hırıl hırıl ses geliyor hepKızlar selam bebeğimin burnunu düzenli temizliyorum Şuan tamamen temiz ama çok hırıltılı sesi. Doktora gitmeye gerek var mı
Ah sorma aldığım kısa şortlu takımlar, tulumlar falan hiç giyilmedi ve seneye olmayacak. Keşke dinlemeyip 0-1 olarak alsaydım. Özenle ütüledim kaldırdım yaz bebeği giyer dedim olmadı. Neyse sağlık olsunAy her çocuk kendine özelmiş ya.
0-1 alma dediler. Az aldım bende. Genelde 1-3 aldım hala olmuyor bazıları 2 aylık olmamıza rağmen. Muhtemelen 4. Ayda olacak o zamanda kışın ortasında o şortları elbiseleri giydiremeyeceğim
Bende kıyafeti hala çözemedim.
Nasıl temizliyorsun. Biz başlarda serum fizyolojiği beceremedik sürekli hırıltı vardı. yeni yeni korkmadan yapmaya başladık burnuna sıkıp ters çeviriyoruz akıp gidiyor. Kalanlarıda aspiratör ile çekiyoruz yavaş yavaş.Kızlar selam bebeğimin burnunu düzenli temizliyorum Şuan tamamen temiz ama çok hırıltılı sesi. Doktora gitmeye gerek var mı
Benim bebeğimde de var. 2 tane delik varmış, o neden olabilirmiş ama delikler çok önemli değil 6 aya kadar kendi kendine kapanıyorlar genelde dedi. Ayrıca koroner fistül var dedi. Akciğer ve kalp arasındaki damarda sorun varmış. Onun da kapanmasını bekleriz genelde. Kapanmazsa müdahele ederiz dedi. Bunlar da üfürüm yapıyor.Selam kızlar. Bugün 2 ay kontrolüne gittik. Doktor kalbinde üfürüm olduğunu söyledi. Başka şehre gönderdi. Çok panik oldum. Bebeğine böyle teşhis konan var mı?
bizim bebektede 1 delik vardi ama kapancak dediBenim bebeğimde de var. 2 tane delik varmış, o neden olabilirmiş ama delikler çok önemli değil 6 aya kadar kendi kendine kapanıyorlar genelde dedi. Ayrıca koroner fistül var dedi. Akciğer ve kalp arasındaki damarda sorun varmış. Onun da kapanmasını bekleriz genelde. Kapanmazsa müdahele ederiz dedi. Bunlar da üfürüm yapıyor.
Eğer el ayaklarda morarma, uzun süre hızlı hızlı nefes alma, durdurulamayan ağlama olursa acile gel dedi.
gecmiş olsunSelam kızlar. Bugün 2 ay kontrolüne gittik. Doktor kalbinde üfürüm olduğunu söyledi. Başka şehre gönderdi. Çok panik oldum. Bebeğine böyle teşhis konan var mı?
selam canimKızlar selam bebeğimin burnunu düzenli temizliyorum Şuan tamamen temiz ama çok hırıltılı sesi. Doktora gitmeye gerek var mı
Çok şükür süte alerjimiz yok tam tersi toza varÇok geçmiş olsun... bebeğinin süt alerjisi yoksa tereyağında dut kurusu kavur ye canım. Süte de iyi geliyor anneyide güçlendiriyor. Bu nene tarifi, bana doğum sonrası toplanmam için yedirdiler. Bir de ıhlamur içebilirsin ballı limonlu. Oda sütü arttırıcı etkisi var hem de sana şifa olur. Bol bol su içip dinlenmekten başka çaren yokumarım kısa sürer
Bir burundan yapıp diğerinden çıkacak şekilde mi yapıyorsunuz?Nasıl temizliyorsun. Biz başlarda serum fizyolojiği beceremedik sürekli hırıltı vardı. yeni yeni korkmadan yapmaya başladık burnuna sıkıp ters çeviriyoruz akıp gidiyor. Kalanlarıda aspiratör ile çekiyoruz yavaş yavaş.
Başka bir şey yok çok şükür canım. Muhtemelen serum fizyolojik ile yapılsa geçer.selam canim
doktora gotursen serumla temizlerler burnu
baska belirtisi varsa oksuruk ve nefes darligi gotur bence
Ben kendim izotonik suyla yani serum fizyolojik le temizliyorum cok iyi geliyor o hirilti tamamen gidiyor
Evet önce birine sıkıp ters çeviriyorum. Sonra diğerine sıkıp ters çeviriyorum. Damlatıp yapmak tamamen çıkarmıyorBir burundan yapıp diğerinden çıkacak şekilde mi yapıyorsunuz?
Ben azıcık sıkıp aspiratör ile çekiyorum.
Youtube bir doktor var çocuk doktoru kulak iltihabı yapmaz diyor ısrarla.Başka bir şey yok çok şükür canım. Muhtemelen serum fizyolojik ile yapılsa geçer.
Kendin de yapabilirim aslında ama korkuyorum. Kimi doktor kulak iltihabı olur falan diyor ya.
Bende yapilmamasinda daha cok problem cikacagini dusunuyorum. Serumdan kulak iltihabiyla gelen hastam yok aksine temizlik yapilmadigi icin gelen hastam var falan diyor ayni kisiden bahsediyosak eger. Bende yuz ustu tutuyorum lavaboya siringayla basiyorum hizlica. Sonra sirtina pat pat oldu bitti.Youtube bir doktor var çocuk doktoru kulak iltihabı yapmaz diyor ısrarla.
ben ikizlerede uyguladim hic bi sorunu gormedimBaşka bir şey yok çok şükür canım. Muhtemelen serum fizyolojik ile yapılsa geçer.
Kendin de yapabilirim aslında ama korkuyorum. Kimi doktor kulak iltihabı olur falan diyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?