2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Fistul meselisini bilmiyorum hic duymadim
doktordan daha cok bilgi alsaydin endiselerin azalırdı en azindan
canim kolunun ustunde yatigi icin morarmistir
benim oglum morardigin an hala aklimda vucudu hepsi birden morardı
Esin en azindan seni sakinlestirmis

Bence mahhaleyi hic dinleme sutun azsa mama ver sutun yeterliyse verme
Zaten gelisim geriligi varsa saglik ocagindaki ebe soyluyor
Icin rahat degilse doktora goturebilirsin

Çok iyi hem de maşallah

Ya doktor açıkladı ama o an ben panik halindeydim biraz. Muayene sırasında sürekli ağladı, katıldı hatta. Hıçkırarak ağladı falan. Bi de doktor yarım saat baktı. Yarım saat ağlayınca biraz şeyoldum. Bi de öğleden sonra doçent doktorla tekrar baktılar falan. Ben üstünü giydirirken eşim dinledi doktoru. Anladığım kadarıyla kirli kan temiz kan karışıyor. Damarda çatlak var gibi yani.
Ay evet aslında onun yüzünden morarmıştı ama o an telaş yaptım işte. Neyse ki eşim bu durumlarda sakin bi insandır. Panik olmaz genel olarak.

Geçmiş olsun canım. Bizim de eller ayaklar buz gibi ısınmıyor. Öylelikle doktor şüphelenip baktı tesadüfen farketti. Gittik bugün başka şehre. Ultrasonla baktılar. Delik var dedi. Akciğere giden damarda darlık var dedi. 6 ay sonra kontrol dedi. Rabbim evlatlarımıza şifa versin inşallah.

Nerede olduğunu söylemedi. 6 ay sonra kontrole çağırdı. Size de geçmiş olsun

Bende bugün yaptırdm şimdilik iyi ama umarım ateşi cikmaz

Kızlar serum fizyolojiki netten mi aliyosunuz ya da belli bi marka var mi iyi olan. Ben henüz hic denemedim ama almayi dusunuyorum
Ben eczaneden aliyorum torbali yani serum seklinde siringa aliyorum bide. Her gun kullanildigi icin diger turlu pahali geliyo.

Bizimde iki gun surdu canim asi sonrasi ates halsizlik. Huysuz olmadigi surece 38e kadar normal atesinin olmasi. Ama 38 atese huzursuzluk aglama katilma ekleniyosa gotur.

Bizimde iki gun surdu canim asi sonrasi ates halsizlik. Huysuz olmadigi surece 38e kadar normal atesinin olmasi. Ama 38 atese huzursuzluk aglama katilma ekleniyosa gotur.
Ben de bu soruyu merak ediyordum. Cevap icin tesekkurler
Bebegin atesi de yetiskindeki gibi alnından anlasiliyor mu acaba ? Ates ölcere %100 guvenmeli miyiz yoksa

Slm kızlar bebislere su veriyomusunuz sizde doktorum ozlellikle su vermemi istedi bebek suyu iciyomu dedi evet dedim doğduğundan beri veriyorum dedim aferim vermeye devam dedi süt icmeyle su giderilmiyor dedi bzi nasilki susuz duramiyoruz onlarda durmaz dedi bugün su vermeyi unuttum saat dokuz da verdim dört kaşık su içti paşam sonra uyudu halada kalkmadı

Doktorların çoğu gerek yok diyor. Tek tük sizinki gibiler çıkıyor.
Su verilir verilmez uzmanı değilim de bizle bebeği kıyaslamasına şaşırdım. Ben olsam doktora şey derdim ‘biz içinde her şeyi barındıran bir süt içmediğimiz için suya ihtiyaç duyuyor olabilir miyiz?’
Yani bizle yenidoğmuş bebeği kıyaslamak ne saçma. O zaman şey diyelim biz nasıl yemeğe ihtiyaç duyuyor sadece sütle doymuyorsak bebekte sadece sütle doyamaz diyelim hemen yemek verelim.

Ben küvette yıkıyorum. Duşta kulağa falan su kaçmıyor mu yeni yıkama şekilleri arıyorum da
Yok valla napiyosun biliyo musun bacaklarina muslin seriyosun hafif aralik birakiyosun bacagini ki yuzu dizlerine gelmesin hemde biraz kafasi egik kalsin diye. Sonra kopukledin mi kafayi azicik elinle one dogru ittiriyosun kafayi bir seferde ve hizlica bosaltiyosun kafadan suyu. 2 kere yapsan durulaniyo zaten sonra pakkket

Ben de bu soruyu merak ediyordum. Cevap icin tesekkurler
Bebegin atesi de yetiskindeki gibi alnından anlasiliyor mu acaba ? Ates ölcere %100 guvenmeli miyiz yoksa
Yani alnindan dudaginla yanaginla bakarsin ates var mi yok mu diye ama bence en guvenlisi kulaktan ates olcer veya makattan olculen ates. Gecen asi oldugunda klasik termometre ve alindan olculen termometre kullandim ama ikiside farkli farkli degerler cikardi. Kulaktan en sagliklisi gibi geliyor. Braun marka aldim ben su ara da indirim var bakin isterseniz cunku daha bolca asilar olucak.

Ben vermiyorum canim vermekte aklimda yok. Cok fazla gorus ayriligi var vallahi burda bence asil olay annenin ne istedigi ne yaparken rahat hissettigi. Ve bebegin tabi ki. Benim ki sut disinda icirdigim vitamine bile oguruyo mesela senin pasa likir likir iciyomus suyu karsilastirmasi yapilmayacak konulardan biri bence bu su meselesi.

Kız bizim asiya bir hafta var çok ateşlenme durumu oluyomu yani devamlimi ateşi oluyor yoksa ara sıramı asi vuruldugu gün burda hava serinlemeye başladı kazak yelek giyiyoruz o günü ona göre hazırlayın kendimi şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…