- 22 Mart 2019
- 5.280
- 11.810
- 248
- 26
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #29.741
Evet yapiyorum karnini masaj yapiyorumKolik masaji yapiyo musun canim bizde yarim saat kolik masaji bide kovaya su doldurup onun icinde biraz tutmak ise yaramisti
Benim bebeğim 15. Gününden sonra kaka sorunu baslamisti. Bir hafta falan yapmıyordu artık çok huzursuzlaninca fitille yaptiriyorduk. Şimdi 3 günde bire düştü. Ben mamasına bir çay kasigi zeytin yağı koyuyorum doktorum önce zeytin yağını ısıt sonra soğuduktan sonra koy demişti. Ve bazen de poposunu uyarıyorum falan. O sekilde yapıyorBende gaz ilaci ise yaramadi ama ben 2 gun daha beklecem yapmasa hastaneye goturcem
Cok sukur bi husursuzlugu yok yoksa hemen gotururdum
Uyku düzenimiz yok ama 7 buçuk 8 gibi gece uykusuna geçebiliyor artık. 2 saat falan beşiğinde uyuyor, sonra rüya öğünü yapayım derken uyandırıyorum yanlışlıkla (mesela şimdiki gibi) saat 12 gibi tekrar uyutuyorum, 2 saat sonra tekrarKızlar bebeğinize bi uyku düzeni oluşturabildiniz mi bebimki hala kucaktan bırakınca uyanıyor memede uyuyor bugun sadece 2 kere uyudu sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor çok uykusu olsa bile uyumuyor ama memeye alınca hemen gözleri kapatıyor
Ben almadım daha ama hava bayağa soğudu eskişehirde şu sıra dışarı çıkarmak için peluş kapşonlu hırka falan bakıyorum. Başka alanlar varmı? Ne giydiricez bu bebişlere, astronot var daha erken onun için diye düşünüyorumKızlar mont aldınız mı bebişlere, ya ben kaç tane aldıysam olmadı netten geri iade ettim, rahat olmuyor e bebekten peluş dolgulu vardı rahat onunda bedeni olmadı 9-12 ay almıştım küçük geldi büyük beden alıncada kolu uzun geliyor, astronot aldım ocakta ancak giyer kar kış olacak ki resmen mont bu
Aslında düzen değilde uykusu gelince uyuyamıyor dalamıyor gündüz doğru düzgün uyku yok kucağımda uyursa uyuyor koyarsam uyanıyor kaynanamdayız ondan da dalmakta zorlanıyo bazen hep bi ses oluyor dalarken uyanıyor geri belki ondan bilemedim kucaga alışmış muhabbeti de oluyor gürültüden de dalamıyor ama ne zaman uykuya kolay geçmeye başlıyor bebekler acaba kucağımda uyusun sorun değil de uykusuz kalmasın sadeceUyku düzenimiz yok ama 7 buçuk 8 gibi gece uykusuna geçebiliyor artık. 2 saat falan beşiğinde uyuyor, sonra rüya öğünü yapayım derken uyandırıyorum yanlışlıkla (mesela şimdiki gibi) saat 12 gibi tekrar uyutuyorum, 2 saat sonra tekrargece yatağında uyuyor böyle.
Ama gündüz tam bir kucak bebesi. Sırtında diken var gibi. Ana kucağında falan bile durmuyorçok nadir beşikte durduğu.
Artık kanguruya alıp dışarı çıkıyorum. Açık havada kucakta uyuyor. Ben de artık 5-10 dakikalık kestirmelerle idare etmeye çalışıyorum.
Hahhaha yakında salya geçer die düşünüyorumDönemseldir belki, algılar açıldığı ve hareket arttığı için yorgun düşmüş olabilir ilk aklıma gelen bu
Bizim kızda da el ağızdan çıkmıyor, her yer salya baloncukyakalardan taktım bu seferde onun ucunu emmeye başladı
Hahahahha benim üç aylıkken tekrar gebe kalmam gibiEn korktuğum ve en kınadığım şey
3. Cocuk
Ve 2. İle 3. Cocuk arasının çok küçük olması (kazara oldu derler ya)
Ben o kaza nasıl oluyor hiç bilmiyorum
Aynen, işte zamanında kınadığımdan şimdi başıma gelir diye ödüm kopuyorHahahahha benim üç aylıkken tekrar gebe kalmam gibi
12. Hafta atağını nasıl geçirdiniz ?Biz en son 12yi geçirdik 19a kadar kafam rahatatak haftalarının hepsi canıma okudu bu arada uğramayan varmıymış ya
Normalde 1bucuk saat arayla uykuya dalıyor gündüz. Ama bugun itibariyle biraz daha açtı arayı. Standart bir saat yok. Ne zaman uyanıyorsa sabah o saatten itibaren 1 buçuk 2 saat aralıkla yarım saat uyuyor, 12 gibi öğlen uykusu yatınca bir saat kadar uyuyor.Kızlar bebeğinize bi uyku düzeni oluşturabildiniz mi bebimki hala kucaktan bırakınca uyanıyor memede uyuyor bugun sadece 2 kere uyudu sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor çok uykusu olsa bile uyumuyor ama memeye alınca hemen gözleri kapatıyor
Uykusu geliyor da emerken uyuyor dalsın iyice diye bekliyorum koyunca uyanıyor kucağımda emerkenki uyku da onu idare ettiriyor galiba emmezse geri uyumuyor suan kalabalık ortamdayız ekstra zorlanıyorım uyutmakta tam dalacakken biri bağırıyor çağırıyor falan onun mu etkisi var bilmiyorum zaten dalamıyor gündüz uykusu kalmadı uyuyamıyor doğru düzgünNormalde 1bucuk saat arayla uykuya dalıyor gündüz. Ama bugun itibariyle biraz daha açtı arayı. Standart bir saat yok. Ne zaman uyanıyorsa sabah o saatten itibaren 1 buçuk 2 saat aralıkla yarım saat uyuyor, 12 gibi öğlen uykusu yatınca bir saat kadar uyuyor.
Gece uykusuna artık daha erken geçmeye başladı. Düzen bozuldu gibi.
8 de geçiyordu, havalar daha erken karardığı için 6.30-7.00 gibi gece uykusuna geçmeye başladı bu beni bir tık üzdü. Sabahları 6.30-7 bazen 8 e doğru uyanıyor.
Haftasonu 9 da uyandı ben şok
Bizim gibi normal düzeninizde sessiz sakin uyuyorsa kalabalıkta uyumazUykusu geliyor da emerken uyuyor dalsın iyice diye bekliyorum koyunca uyanıyor kucağımda emerkenki uyku da onu idare ettiriyor galiba emmezse geri uyumuyor suan kalabalık ortamdayız ekstra zorlanıyorım uyutmakta tam dalacakken biri bağırıyor çağırıyor falan onun mu etkisi var bilmiyorum zaten dalamıyor gündüz uykusu kalmadı uyuyamıyor doğru düzgün
Aynen uyuyamıyorsa kucağımda uyutuyorum ama şuan kaynana vs koy uyumuş niye uyumuyor diyor bi de odaya giren çıkan oluyor hala uyumadı mı diyor konusurken de sesli konuşuyorlar odaya girince falan dalacakken uyanıyor belki ondan uyuyamıyor eve gidince tekrar gözlemlerimBizim gibi normal düzeninizde sessiz sakin uyuyorsa kalabalıkta uyumaz
Benimki uyumuyor o sebeple evden dışarı pek çıkmıyorum
Bireysel yürüyüş park onlarda uyuyor bebek arabasında
Ama kalabalık ortamda baygın düşene dek gözlerini kapatamıyor sesten dolayı
Üstte mesaj yazmıştım 2 gündür gece uykuları değişik diye
Bugün emzirerek yanıma yatırdım hiç kalkmadım sırf kaliteli uyusun huysuzlanmasın diye. Eşimin suratını 1 kez dahi göremedim bugün. Büyük kızımla ilgilenemedim (çok üzülüyorum bu duruma)
Ama bebek uykusu şuan herseyden öncelikli diye emzik gibi durdum yanında
Daha yarım saat oldu derin uykuya geçişi (7den beri)
Yanında yatmayı deneyin emzirerek, derin dalınca kalkın
Şu kucağa alışmış muhabbetine de bi uyuzum. Bebe kendini daha anne karnında sanıyor, kucağa alışmayacak da ne yapacak yani. Tamam zor kabul ediyorum, benimki de aşırı kucakçı ama bir yandan da güvenli bağlanma için gerekli gibi geliyor.Aslında düzen değilde uykusu gelince uyuyamıyor dalamıyor gündüz doğru düzgün uyku yok kucağımda uyursa uyuyor koyarsam uyanıyor kaynanamdayız ondan da dalmakta zorlanıyo bazen hep bi ses oluyor dalarken uyanıyor geri belki ondan bilemedim kucaga alışmış muhabbeti de oluyor gürültüden de dalamıyor ama ne zaman uykuya kolay geçmeye başlıyor bebekler acaba kucağımda uyusun sorun değil de uykusuz kalmasın sadece
Aynen öyle bebek tabi ki annesinin kucagını ister meme ister başka ne isteyecek neden mahrum ediyim orda huzurluysa orda dursun daha yenidoğan döneminden yeni çıkmış bebek ugrasmak istemeyen insanlar koyalım dursun istiyorlarŞu kucağa alışmış muhabbetine de bi uyuzum. Bebe kendini daha anne karnında sanıyor, kucağa alışmayacak da ne yapacak yani. Tamam zor kabul ediyorum, benimki de aşırı kucakçı ama bir yandan da güvenli bağlanma için gerekli gibi geliyor.
Biz valla o atagi atladik 14.hafta atagini daha dolu yasamak icin12. Hafta atağını nasıl geçirdiniz ?
Benim bebek 2 gündür gece uykusunda huzursuz
Yarım saatte, saatte bir uyanıyor. Bugün 7.30 dan beri yanında yatıyorum mesela, uyuyo. Ama yanından kalkınca kıpır kıpır. Normalde derin uykuya dalabilen saatlerce uyuyan çocuktu.
Midesini mi üşüttü acaba dedim, malum iki gündür hava çok değişken İstanbul’da. Sıcak tutuyorum ama yine de sanki bşşyler eksik.
Bugün beşiğinde 10 dakika durdu da 10 dakikada kaç iş hallettim ajjdjsjsAynen öyle bebek tabi ki annesinin kucagını ister meme ister başka ne isteyecek neden mahrum ediyim orda huzurluysa orda dursun daha yenidoğan döneminden yeni çıkmış bebek ugrasmak istemeyen insanlar koyalım dursun istiyorlar
Kitle yavrum kapini banada aynisini yaptilar gecen gun hic mi bebek bakmadiniz uyutmadiniz yani salak sacma hareketler. En son kitledim bide kapiyi zorlamaya kalktilar ben bagirdim icerden yaa siz iyi misiniz napiyosunuz diye ay pardon oldu. Mal misiniz diyesim geliyo bazen dolu doluAynen uyuyamıyorsa kucağımda uyutuyorum ama şuan kaynana vs koy uyumuş niye uyumuyor diyor bi de odaya giren çıkan oluyor hala uyumadı mı diyor konusurken de sesli konuşuyorlar odaya girince falan dalacakken uyanıyor belki ondan uyuyamıyor eve gidince tekrar gözlemlerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?