2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kızlar selamlar biz 4 aylık olduk düzeltilmiş haliyle 3 aylık kilomuz ayına göre geriden geliyor prematürelerde oluyor ama bizim birde damak yarık diye oda kilo alımını normale göre azaltıyor yarık damağa göre kilo alımımız iyi bu bir hafta emzik biberon almak istemiyor bazen sütü uyurken veriyorum doktorumuz baktı damaklar dişe hazırlanıyor diş gelmesini beklemiyoruz hazırlıyor damaklar kendini dedi ama ben stres yapıyorum damakdan dolayı zaten kilo alımı yavaş birde bu şekilde zorladığı zaman sanki dahada az kilo alıcakmş gbi geliyor tartışıyoruz bazen ikna olup içiyor bazen ikna olmuyor uyutup öyle içiriyorum... damaklarında dişe hazırlığı başlayan varmı aranızda damak kaşıyıcı aldım ama almıyor arada ben hijyeni sağlayıp ben ovuyorum damaklarını rahatlıyor...

Kızlar bebeğim hafif öksürmeye başladı, bu ara çok salyalı idi önlük de takmıştım ama demekki tam dikkat edemedim inşallah çok ilerlemez?
Önerileriniz nedir, daha 66 günlüğüz
Biz hasta olmuştuk boğazımızda kızarıklık vardı ciğere inmemesi için iğne almıştık 5 gün ama tıkanıklığı için yastığına ve yakasına damlatmamız damla yazmıştı doktorumuz onunda viks gibi kokusu vardı rahatlatıyordu ismi cold mix sende onu deyebilirsin günde 3 kez bir damla yastığına bir damla yakasına damlatabilirsin

vicks bebekler için iyi olmuyor diye biliyorum bi anne hasta bebeğinin gögsüne sırtına sürmüş bolca bebek vefat etmişti çok fazla sürmeyin azcık sürseniz bişey olur mu bilmiyorum ama
Vicks tavsiye etmiyorlar bize doktorumuz cold mix isimli damla vermişti günde 3 kez bir damla yakasına bir damla yastığına damlatıyordum rahatlatıyordu bebeğimi

Ya maşallah ömrü hep gülmeli olsun bizimki de babası kaç gündür ohhh yapınca ciddi şekilde onu izliyordu gülüyorduk biz ama o hiç gülmüyordu dahada ciddileşiyordu, dün yüne ohhh dedi babası peşine o da demesin mi oh diye bu sefer biz şok olduk ciddiyete büründük o gülmeye başladı meğer çocuğum kaç gündür oh demeyi öğrenmeye çalışıyormuş

Babannesini özlemiş

Gecmiş olsun
Cok oksurugu varsa doktora gitmeni oneririm
ust solunum derken yavastan bronjit olur
ihmal etme Daha küçücük biseyde veremesin

Çok değil kuzum ama yine de götürdüm doktora bol bol emzir, burnunu aç dedi
Serum fizyolojik de damla şeklinde kullan dedi, ben dedi şırıngayla çekip açabilir miyim o olmaz dedi damla şeklinde damlat dedi

Kızlar ya bebeğim uyumuyor gündüz bikaç gündür çok güzel uyuyordu hatta bütün gün neredeyse uyudugu oldu ama memleketten geldiğimden beri uyumuyor ya kucagımda uyuyor yataga koltuga koyarken cin gibi açıyor gözleri bi uyku düzeni de oluşturmak istiyorum siz neler yapıyorsunuz

Benimki de öyle. Uyuduğunda şaşırıyorum hatta. Çözüm bulursan benimle de paylaş
Uyku aralıklarına dikkat edince uyuyo aslında benimki bazen ama tesadüf olabilir. Çünkü BAZEN tutuyor yani uyandı, 1 buçuk 2 saat sonra uyutabilirsem uyuyor. Ama şöyle bi sorunum var. Uyanıyor 1 saat boyunca emiyor. Eee sonra iki agu gugu yapıyoruz. Uykuya geçmek için yine emiyor. Hadi uykuya geçti diyelim, yarım saat uyuyor. Sonra uyanıp tekrar emiyor falan. 7/24 meme. Sürekli meme. Ben sadece memeyim ahahahahah

Ahahaha cocugun ilk kelimesi meme olucak galiba ahaha 20-50 dk arasi gunduz uykulari normal bu arada 10 dk uyuyup kalkiyosa dalamiyodur. Emme olayina gelince hey masallah baska bi aktiviteye vakit kalmiyodur 4 aylik oldu olucak benim bambam ama 2 saat uyanik tutmuyorum 1 saat oyun yarim saat alt degistir pispisle emzir derken uykuya goturuyorum 1.5 saat maksimum uyaniklik eger gecersek o sureyi bagir cagir uykusuz takiliyoruz.

90 dakikayı geçen haftaya kadar uyanıklık süresi
Bu hafta bişy oldu ve 2 saat boyunca keyifle uyanık
Uykuları da artık çok derin değil
Yeni şeyler öğrenince oluyor böyle. Normalleşmesini bekliyorum derin uykusu olsun diye ama hergün yeni bişyle geliyo. Bugün dönmeye başladı misal. Sırt üstü bıraktım löps yüz üstü dönüp kafayı kaldırıp gülüyor şapşal

Benim sıkıntım gece uykusu ya. O uyuyan minnoş kız gitti sürekli kucakta, memede, ayakta uyuyan aksi halde yatağında kıpırdanan fındık geldi. Uykular haram oldu gençliiim bak yalan da oldu zalim geceler

Bu arada benim kız sağ göğsümü reddetmeye başladı
Şaşkınım
Solu daha çok istiyor sanırım o kolumda daha rahat uyuyor
Gece emiyor sağ tarafı. Ama gündüz zorla ya da hiç. Çok tazyikli geliyor acaba ondan mı?
Göğsüm dolunca mecbur sağdım şimdi. Yoksa mastit is coming soon.

Bişey ısırmış olabilir hemen bi suya sokup kıyafetlerini değişin
Sönmezse içten alerjik tepkimesdir
Bugün değişik alerjin birşey yediniz mi
Yıkayıp kıyafetini değiştirdim hala aynı. Farklı hiçbir şey yemedim, neye alerjisi olabilir ki ya
Dokuntu gibi sanki farkli bisey yedin mi? Veya cildine bisey mi degdi acaba kimyasalli?
Hep aynı şeyleri yiyorum neden oldu acaba ya, kimyasal hiçbir şeye dokunmadım ki bugün hiç, aynen döküntü gibi pütürlü

Evet yaa bisey ogrenince uyumasi cok zor oluyo uyku kalitesi yerle bir bizimde bu ara ama su 4.ay en sorunlu ay zaten normal karsiliyorum. Su donme isi biseyleri kavrama oturma gulme asiri hosuma gidiyo yaptikca keyifleniyo sipalar
Findik hanim buyuyo annesi naaaaapsin anlamlandirmaya calisiyo yasadiklarini uyku lazim ama

Doktorunun numarasi varsa atsana resmini belki bisey der

Yattığı yerlerin örtülerini de silkelemek lazım belki bir sivri ısırmıştır ya da küçük örümcek
Sanki bişy ısırmış gibi
Benim büyük kızı 6-7 aylıkken siviriler ısırmıştı da öyle fena kızarmış şişmişti ki… meğer alerjisi varmış.
Öyle birşey olabilir. Gözlemleyin sabaha kadar hafiflemezse bir doktora göstermek lazım.

Kızlar babybjornun ana kucağını ve kangurusunu alacağım kullanan var mı aranızda hangi modelini almalıyım tam emin olamadım aralarındaki fark ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…