- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #31.761
Teşekkür ederiz ilk kez duydum bunu doktorda testte çıkmayan başka şeylere de vardır dedi ama bulmaya çalışıyorum işteBir yerde duymuştum havaya bile bulaşsa etkiliyor diye sadece sen değil babada yemeyecek eve hiç girmeyecekyani zor bir durum. Allah yardımcınız olsun
Düşünemiyorum yanımdaki beşiğine koyarken bile vazgeçiyorum bazen sanırım çok bağlandım beraber uyumaya
2 yaşında
Emzirme dönemi bitene dek ayırmayacağım ben. Fakat 1 yaşına gelmeden odasını yapacağım oyuncaklar kitaplar vs düzenli olsun istiyorum. Bu şekilde parça parça eşyalar. Gün içinde orada vakit geçirir oynar.
Ben bu konuda çok kararsızım kuzenim pedagog bir çok yayının 3 aylık itibariyle odasının ayrılması gerektiğinden yana olduğunu söyledi ancak türk toplumunda bu kabul edilebilir bir durum değil sen nasıl bebeğini ve kendini iyi hissedeceksen öyle yap ama 1 yaşına gelmeden ayır mutlaka dedi kafam karıştı o yüzdenAslaaa demek isterdim ama
Makul bir yaş.
Beşiğine bile koymuyorum koyniş koyniş uyuyoruz. Ben odayı ayırmayı yanlış buluyorum. Güvende hissetmek için sadece bebeğin anneye ihtiyacı yok, benim de ona var. Kafam rahat etmeli.
Ama 30 yaşına kadar pişpişleyen annelerden de olmamak lazım.
3 yaşında okula kreşe gönderirim mesela. Çünkü yazık çocuğa yetemiyorsunuz bireysel olarak. Ve kendisi WC işini yemek işini halledebilir olmalı
İlkini öyle yetiştirdim memnunum sonuçtan
Merhaba benim burnum aşırı tıkandı gebelikte. Normalde bi hareket edersin bi şeyler yaparsın hafif açılır. Hiçbir şekilde açılmıyordu. Otrivin i bi kere kullandım. Doktorum kullanabilirsin dedi. Sonrasında da başka bi marka vardı onu kullandım. Ama mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştım. İki burna da sikmadim mesela birine sıktım. Gündüz ya da akşam öyle tıkalı oturup gece rahat uyuyabilmek icin gece sıktım. Biraz geç cevap verdim amaMerhaba. Burun spreyini kullandiniz mi? Bebeginiz saglikla dogmustur umarim. Ben de vicdan azabiyla da olsa kullandim. Suan korkuyorum ama hiçbir şekilde nefes alamıyordum ve bu beni cok etkiliyordu.
Cok gecmis olsun. Bana da burun spreyi kaynakli gibi gelmedi. Suan nasil iyi mi bebeğiniz? Cevap verdiğiniz için tesekkur ederim. Doktora gittiğimde soracagim ben de. Cunku mecburen kullanıyorum.Merhaba benim burnum aşırı tıkandı gebelikte. Normalde bi hareket edersin bi şeyler yaparsın hafif açılır. Hiçbir şekilde açılmıyordu. Otrivin i bi kere kullandım. Doktorum kullanabilirsin dedi. Sonrasında da başka bi marka vardı onu kullandım. Ama mümkün olduğunca az kullanmaya çalıştım. İki burna da sikmadim mesela birine sıktım. Gündüz ya da akşam öyle tıkalı oturup gece rahat uyuyabilmek icin gece sıktım. Biraz geç cevap verdim amabebeğim 40 haftalık suni sancı ile doğum yapmaya çalıştım sancılara dayanamadım genel anestezi ile sezaryen oldum. Bebeğimde solunum sıkıntısı oldu 11 gün yoğun bakımda kaldı. Burun spreyiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum tabi. Anesteziden ya da Dr hatası kaynaklı olduğunu düşünüyorum
Ben bu konuda çok kararsızım kuzenim pedagog bir çok yayının 3 aylık itibariyle odasının ayrılması gerektiğinden yana olduğunu söyledi ancak türk toplumunda bu kabul edilebilir bir durum değil sen nasıl bebeğini ve kendini iyi hissedeceksen öyle yap ama 1 yaşına gelmeden ayır mutlaka dedi kafam karıştı o yüzden
Cok gecmis olsun. Bana da burun spreyi kaynakli gibi gelmedi. Suan nasil iyi mi bebeğiniz? Cevap verdiğiniz için tesekkur ederim. Doktora gittiğimde soracagim ben de. Cunku mecburen kullanıyorum.
Malesef hicbir yöntem burnumu acmiyor. Her sey denedimMerhaba bebeklere serum fizyolojik ile burun temizliği yapıyoruz ya. Sizde öyle yapabilirsiniz. Ben geçen burnum tıkanınca öyle yaptım. Çok rahatlattı. Hemde zararsız
Ne güzel yorum yaptın ya öyleTıpta bile daha somut olmasına rağmen tek doğru yokken psikolojide olması imkansız. 100 psikolog olsa 20 Farklı görüş var aynı konuda. En basitinden uyku eğitimi konusunda burada bile bir sürü Farklı düşünce konuşuldu.
Ben bu konularda okuyup dinleyip içime sineni yapıyorum. Öncelikle kızımın ve benim konforum önde geliyor. Ben konforlu ve mutluysam onu daha çok mutlu ederim. Mesela 4 aylık olmasına rağmen gece emmesi şuan yok. Huy suy değiştirmezse gece bu şekilde hiç emmezse ayırmayı daha erken düşünürüm. Buda tamamen eşimle mahremiyetimizin özel hayatımızın daha rahat olması için.
Ama gece emmeye vs başlarsa asla ayırmam. Neden 2 dk alıp emzirip yerine koymak varken kendimi zora sokayım.
Çokta hassas bir anne değilim. Şunu yapmak zorundayız yoksa travma olur vs pek inanmıyorum. Bir çocuk huzurlu bir evde büyüyorsa, seviliyorsa, temel ihtiyaçları karşılanıyorsa uyku eğitimi verirken şöyle olmuş, odasını ayırmadığımız için böyle olmuş, emzirilmediği için bağ kuramamış vs bunlar bence sadece ufak şeyler önemsemem bile. O yüzden içime sineni yapıyor mutlu, psikolojisi sağlam bir anne olmaya çalışıp öyle bir çocuk yetiştirmeye çabalıyorum.
Yani kısaca içine sineni yap bence
Boğazdaki balgam için bol bol emziriceksin başka çare yok yutkundukça akıp mideye gidecek sen dedikleri gibi burnu açık tutmaya çalış tıkalı kalmasın, ateş de olur normal önemli olan halden düşmemesi havale geçirmemesi göğsünü sırtını sıcak tut yatay pozisyonda çok durmasın balgam var diyorsun maazallah varsa puset ona koy ya da sling kanguru filan idare et biraz balgam geçene kadar.
Rabbim şifasını versin inşallah antibiyotiğe gerek görmez gece odaya karanfil takılmış soğan koy istersen nefes almayı kolaylaştırır. Karanfil yoksa da sade soğan koy göbeğinden 2ye bölüp halka halka görünsün yani dikine değil.Canım sabahtan sağlık ocağına gittim dinlemedi bile hemen antibiyotik başlayalım ilerlemesin dedi, sonra da özele çocuk doktoruna götürdüm ciğerini iyice dinledi ciğerlerde sıkıntı yok dedi ama o da riske atmasak antibiyotik başlasak falan dedi sonra da içi rahat etmedi yarın kontrol olarak gel yine dinleyeyim ona göre antibiyotik başlarsın dedi
Geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah viral birşey mi? Bol tavuksuyu çorba ilikli çorba iç sen toplayınca bambamda toplar Allah'ın izniyle. İlikli kemik alıp içine havuç kereviz brokoli atıp iliğini çıkarıp içebilirsin. Bir de elma kabuğu olan bir tarif vardı. Vitamin bombası gibi beslenip dinçleşmen lazım.Oof off kızlar hastalık buldu yine bu sefer analı oğullu hastayız hemde. Eklem ağrısı ateş kuru öksürük üçlüsü perişan etti bizi 3 gündür. Pek yaygınmış bu ara en ufak soğuk algınlığına dahi dikkat edin hemen evriliyo malesef. Daha iyiyiz ama yavrum inleye inleye uyuyo
İlk çocukta almıştım benim bebeler gıdıklı oldukları için takamadım hiç kuzenim kfalarına bişe bandana gibi takıyorduKızlar ya bu fular tarzı salya önlüklerinden heves ettim aldım ama çocuğum boğulacak gibi oluyor ben mi takamıyorum acaba oğlumun boynumu minnoştakımların içinden çıkan eski tip önlüklerden taktım
Sağ olun su an iyi çok şükürCok gecmis olsun. Bana da burun spreyi kaynakli gibi gelmedi. Suan nasil iyi mi bebeğiniz? Cevap verdiğiniz için tesekkur ederim. Doktora gittiğimde soracagim ben de. Cunku mecburen kullanıyorum.
Simdi baktim doktorunuza danışın yaziyor Otrivine'de de.Sağ olun su an iyi çok şükürben tuzlu su yapiyodum onu çekip biraz bekliyodum bazen açılıyordu. İliadin in prospektüsünde doktora danışıp kullanın diyodu otrivinde kesinlikle kullanmayın gibi bi şey yazıyordu diye hatırlıyorum.
Antibiyotik başladım mecbur aynen çorbalar çaylar vitaminler ne bulursam alıyorumGeçmiş olsun Allah şifa versin inşallah viral birşey mi? Bol tavuksuyu çorba ilikli çorba iç sen toplayınca bambamda toplar Allah'ın izniyle. İlikli kemik alıp içine havuç kereviz brokoli atıp iliğini çıkarıp içebilirsin. Bir de elma kabuğu olan bir tarif vardı. Vitamin bombası gibi beslenip dinçleşmen lazım.
Oof off kızlar hastalık buldu yine bu sefer analı oğullu hastayız hemde. Eklem ağrısı ateş kuru öksürük üçlüsü perişan etti bizi 3 gündür. Pek yaygınmış bu ara en ufak soğuk algınlığına dahi dikkat edin hemen evriliyo malesef. Daha iyiyiz ama yavrum inleye inleye uyuyo
Sizede çok geçmiş olsun bu kışın son hastalıkları olsumÇok geçmiş olsun canım, hastalık benim bebişleri de vurdu ne yazikki, dün gece baktım dolu dolu öksürüyor ufaklık antibiyotik başladım bende ne yazikki, tez zamanda atlatırız inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?