- 20 Haziran 2014
- 142
- 199
- 303
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #31.841
Ayni durumdayiz cnm uykudan bayiliyor ikisid ama uykuya dalamiyirlar saatlerce uyutmaya calismkatan yoruldum. Tam daldi diyorum 10 dakika sonra uyanip agliyorlar. Uyumayinca da ekstra huysuzluk oluyor. Şu atak bi bitse umarim biterKızlar benim bebeğime bişey oldu uyumuyo ne yapsam uyumuyo kafayı yiyeceğim artık uykusuzluktan bebişi benim gibi uyumayan var mı
Bende yazdığım gibi tükettiğim şeyler salatalık zeytin yumurta sebze ve meyve. Yine olacak diye korkudan bişey yiyemiyorum. O zaman yumurtayı da bırakıp deri testine gitmek şart oldu. Ne zormuş bu alerji. Çok geçmiş olsun sizede en kısa sürede atlarız inşallahMerhaba bir aydır alerji ile uğraşıyorum bizimki bezde kan olarak değildi cildinde kabarıklık egzamaya dönen kaşıntı vardı artık heryerine yayılmıştı. En son deri testi yaptırdık yumurta beyazı ve sarısı çıktı dr yine de testte çıkmayanlar olabilir dedi ben baya katı bi diyet yapmaya başladım süt ürünleri tavuk kuruyemiş yumurta tahin susam vb baya şey ama bugün unutup fıstık yedim bi kaç tane ve yüzü 3 4 saat sürmeden bildiğin köpürdü. Anladım ki fıstığa da var. Böyle böyle bulmamız gerek sanırım
Burada hangi arkadaşa yazdım bilmiyorum ama bende görmüştüm.Görümcemde bebeğinde gördü.Ben süt ve süt ürünlerini bıraktım tereyağı,krema,süt içmiyorum yoğurt için bişey demek istemiyorum demişti doktor onu tüketiyorum görmüyorum.Pastaneden falan tereyağlı,sütlü olabilecek şeyler tüketmemeye çalışıyorum onlar paketli değil ama içinde bunlar olabiliyor.Herkese iyi akşamlar kızlar. Bebeğimin kakasında kan var diye yazmıştım. Doktora gittik gaita testi yaptırdık herhangi bir virüs çıkmadı. Kültür sonucunu bekliyoruz bir haftadır. Doktor kaka fotoğraflarına besin alerjisidir dedi. Kültür çıkmadan alerji bölümüne gitmedim. 1 haftadır süt ve süt ürünlerini bırakmıştım hatta içinde süt olan şeyleri bile yemedim incir badem vs. Paketli gıda tüketmedim. Kan gördüğüm zamanlarda tavuk yemiştim ondandır diye onuda yemedim. Sonuç bugün yine kakasında kan var. Süt ürünü değilse ne bu ? Yumurtayı günlük 1 tane tüketiyorum ondan olsa 1 haftadır yine olurdu heralde. Özellikle bebeğinde alerjisi olan anneler ne yapmam gerekiyor. 1 haftadır kan yok diye bugün peynir yedim az miktarda doktor deneye deneye bul dediği için. 3 saat içinde süte geçmemiştir heralde peynir. 1 haftadır ne yiyeceğimi şaşırdım korkarak yiyorum bundan olursa bundan olursa diye.
Bana yazmıştın canım yine. Kilosundan sorun yok. Döküntü yok pişik yok. Tek sorun bir ay olacak neredeyse ishal yani rotadan beri. Arkadaşım benim bebeğimde1 ay ishal oldu demişti rota yaptırdıktan sonra onun için telaşlanmadım ki zaten gaita testi verdik. ilk kan gördüğümde tavuk yemiştim. İlk gördüğümde yoğundu. 2 gün boyunca nokta nokta gördüm. Sonra geçti. Rotavirüs yaptıracağım günün 1 gün öncesinde tekrar görünce doktora gittim yaptırayım mı diye yaptır tabi alakası yok diyet falan da yapma tekrarlarsa gel dedi. Tavuktan olduğunu düşünmedim o zaman tekrar tavuk yedim yine aşırı şekilde kan gördüm. Tavuğu bıraktım. Sonra haftada 1 olmaya başlayınca test yaptılar gaita testi virüs yok. Kültürü bekliyoruz. Bu arada kesin alerjidir dedikleri için süt ve ürünlerini bıraktım. Öyle pastane ürünü falanda almıyorum. Ben baya şeyi bıraktım. Zeytin, salatalık, bal ve yumurta yiyorum sadece. Birde sebze ve meyve. Dün yine gördüm demek ki süt ürünü değil. Şimdi de yumurtayı deneyeceğim yarından itibaren. Alerjiye gitsem bile kesin sonuç vermiyormuş doktor deneye deneye bul dedi ama çok zor böyleBurada hangi arkadaşa yazdım bilmiyorum ama bende görmüştüm.Görümcemde bebeğinde gördü.Ben süt ve süt ürünlerini bıraktım tereyağı,krema,süt içmiyorum yoğurt için bişey demek istemiyorum demişti doktor onu tüketiyorum görmüyorum.Pastaneden falan tereyağlı,sütlü olabilecek şeyler tüketmemeye çalışıyorum onlar paketli değil ama içinde bunlar olabiliyor.
Görümceme gelecek olursak oda sizin gibi testler yaptırdı.Alerjen hiçbir madde görmediler.Çocuğun kilosu iyi dedi doktoru yediklerine dikkat et demiş.
Ben geçen hafta kendi doktoruma gittim.Kilo alımı azdı kakasında kan görüp görmediğimi sordu bu durumlarda tedavi uygulamıyoruz sen yediklerine dikkat edeceksin dedi.Sanırım kilo alımını etkiliyormuş senin bebeğinin kilosu nasıl?
Nereye götürdünuz normal göz doktoruna değil mi?Kızlar bebeğimizi göz muayenesine götürdük bugün. Bir gözde 2 diğerinde 2.15 astigmat çıktı. Sınır 2.50ymiş sanırım, sınırın altındayız. Bebek büyüdükçe, göz kasları geliştikçe iyileşebilir dedi doktor, 1 yıl sonra tekrar görelim dedi. Bilgisi olan, deneyimlemiş olan var mı?
Valla onu bende düşünüyorum.Tamam ben kestim de bu çocuk yoğurt yemeyecek mi mesela.Bana yazmıştın canım yine. Kilosundan sorun yok. Döküntü yok pişik yok. Tek sorun bir ay olacak neredeyse ishal yani rotadan beri. Arkadaşım benim bebeğimde1 ay ishal oldu demişti rota yaptırdıktan sonra onun için telaşlanmadım ki zaten gaita testi verdik. ilk kan gördüğümde tavuk yemiştim. İlk gördüğümde yoğundu. 2 gün boyunca nokta nokta gördüm. Sonra geçti. Rotavirüs yaptıracağım günün 1 gün öncesinde tekrar görünce doktora gittim yaptırayım mı diye yaptır tabi alakası yok diyet falan da yapma tekrarlarsa gel dedi. Tavuktan olduğunu düşünmedim o zaman tekrar tavuk yedim yine aşırı şekilde kan gördüm. Tavuğu bıraktım. Sonra haftada 1 olmaya başlayınca test yaptılar gaita testi virüs yok. Kültürü bekliyoruz. Bu arada kesin alerjidir dedikleri için süt ve ürünlerini bıraktım. Öyle pastane ürünü falanda almıyorum. Ben baya şeyi bıraktım. Zeytin, salatalık, bal ve yumurta yiyorum sadece. Birde sebze ve meyve. Dün yine gördüm demek ki süt ürünü değil. Şimdi de yumurtayı deneyeceğim yarından itibaren. Alerjiye gitsem bile kesin sonuç vermiyormuş doktor deneye deneye bul dedi ama çok zor böylebide 4 aylık olduk şurda ek gıdaya bişey kalmadı alerjik bir bebeğe ne yedircez böyle
2.si 5 aylık oluncaKızlar menenjit aşısını ne zaman yaptırıyoruz okudum ama karışık geldi suan 4 aylık tam
Nereye götürdünuz normal göz doktoruna değil mi?
Birde bebiş oturabiliyor mu?
Bende getirmek istiyorum ama daha oturma yok muayne nasıl olur bilemedigimden biraz daha bekleyeyim diyorum.
Ben 3 aylıkken götürdüm öylr demişti doktorumuz yine mi muayene var bu aydaBizimde haftaya göz randevumuz. Oturmasına gerek yok illa ki.
Aynen bende böyleyim canım istiyor bebeğime zarar veriyorum diye yiyemiyorum. İnşallah geçer benimki kesin alerjimi bide bu belli olsa. Kültür 1 haftayı geçti hala çıkmadı.Valla onu bende düşünüyorum.Tamam ben kestim de bu çocuk yoğurt yemeyecek mi mesela.
Yumurta bence de yeme.İnanır mısın dışarda bişey yemek istiyorum yemiyorum.Gezmeye gidiyoruz içeriğini sorabiliyorsam yiyorum soramıyorsam yemiyorum.
Deneyerek öğrenmek zor.Sebze ağırlıklı besleniyorum her hafta pazara çıkıyorum.Pırasa,ıspanak,havuç,karnıbahar,kereviz bunları tüketiyorum.
Ben 9.aydan sonra yaptıracağım. Eşimin tanıdığı çocuk doktoru var o 9.aydan sonra yaptırın dedi. Bizde 4.aylık oldukKızlar menenjit aşısını ne zaman yaptırıyoruz okudum ama karışık geldi suan 4 aylık tam
Bi yerde mi okudum biri mi dedi hatırlamıyorum 4. Ay aşısıyla yaptırmış da geciktirdim sandımBen 9.aydan sonra yaptıracağım. Eşimin tanıdığı çocuk doktoru var o 9.aydan sonra yaptırın dedi. Bizde 4.aylık olduk
Benim bebeğimde de yok hala dönme çabası. Osman gönülal hocanın videosunu izleyebilirsin her ay menenjit aşını anlatıyorduBi yerde mi okudum biri mi dedi hatırlamıyorum 4. Ay aşısıyla yaptırmış da geciktirdim sandım
Bir de benim kız 4 aylık oluyo bikaç gün sonra ama hala dönme çabası yok normal midir
4. Ayda dönüyorlardı dimi kalkmaya çalışıyor kafasıyla kendimi kaldırmaya çalışıyo ama dönme için bi çaba yokBenim bebeğimde de yok hala dönme çabası. Osman gönülal hocanın videosunu izleyebilirsin her ay menenjit aşını anlatıyordu
Yok ben geç kaldım ancak planladıkBen 3 aylıkken götürdüm öylr demişti doktorumuz yine mi muayene var bu ayda
Üçüncü ayda yaptırdık biz, beşinci ayda ikinci dozu olacak. Rota ile aynı gün oldu bizim ki. 3 aşı biraz ağır geldi keşke rotayi ikinci ay yaptırsaydımKızlar menenjit aşısını ne zaman yaptırıyoruz okudum ama karışık geldi suan 4 aylık tam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?