2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Bizim ilk gittiğimiz doktor yazmıştı çizelgeye dördüncü ay da kardiyoloji kontrolü diye ama bi sorun gördü de mi yazdı yoksa rutin herkes götürüyor mu diye düşündüm ondan sordum, teşekkürler cevap için

Bak şimdi hatırladım ilk hafta laktamax diye bi takviye kulandım ben doktor önerisi ile, o an işe yarıyor gibi gelmişti ama içim dışım rezene ve çemen kokunca bıraktım, yorumları da iyidi

5. Aydayız hiç olmadığı kadar bozuk uyku düzenimiz malesef tam atak diş ve yeni şeyler öğrendikleri bi dönem ek gıda cabası bence 7.aya kadar çalkantılı gidicek gibi hazır olmak lazım
Deme öyle ya bı daha 4 e yeni girdik
Önden gidenler düzeldi yazacak diye umutla okuyorum

3 çocuk anası olarak bildiriyorum üzgünüm kızlar uykuyu sevmeyen çocukların uykusunun düzelmesi 1 1,5 yaşı buluyor. Yani bundan sonra o ilk 2 ay ne kadar iyiymiş halbuki yaşarken ne zor gelmişti dicez. O ilk 2 ay aslında eğer kolik vs yoksa en rahat olan aylar sonrasında dişler büyüme atakları dünyaya alışma derken daha sancılı geçiyor. Ama konuşma, gece beslenmesinin bitmesi bebenin uykuyu öğrenmesi ve sevmesi ve bezden kesilmeyle yeniden daha başka bir moda geçiliyor.

Bir de 6 aralıkta sünnet yaptracağız gün aldık beni bir gerginlik aldı,umarım kolayca atlatırız.Tam 5.aya girmiş oluyoruz ogün de.Sünnet yaptıran anneler varsa tecrübelereini alabilirim
Sünnet öncesi inanılmaz stres yapmıştım ben de. Biz de daha yeni yaptırdık. Deneyimlerimi anlatayım kısaca.
Genel olarak süreç rahat geçti. Sıkıntılı üç dört nokta oldu. İlki lokal anestezi için iğne yapılmasıydı. Bizim sünnet ettirdiğimiz hastane yanında olmamıza izin veriyordu dolayısıyla her aşamada yanındaydık ve uyuşturucu iğne yapılırken öncesinde krem sürmüş olmamıza rağmen canı çok yandı ve çok ağladı ben de onunla birlikte perişan oldum ama masadan kalkar kalkmaz ağlaması bitti. İkinci olarak sünnet operasyonunun sonlarına doğru bir kriz yaşadık ama o bizim sıpanın huyundan dolayı oldu biraz da. Çabuk sıkılan ve yatmayı sevmeyen bir bebek, biz de sünnet öncesi uyutmayı başaramadık uyanık olarak yatınca da 10 dk boyunca hareketsiz yatmak hoşuna gitmedi en son ben operasyon masasının üzerine kapanmış emzirmeye uğraşıyodum ağlamaktan katılmasın diye. O noktada canının yanmadığını bildiğimden içim rahattı. En en en zoru ilk çiş oldu benim için. O kadar çok ağladı ki çişini yaparken şimdi bile aklıma geldikçe kötü oluyorum. Buna hazırla kendini ilk öişte büyük ihtimalle çok ağlayacak ama 1-2 dk falan sürüyor sonra bitiyor.
Drun önerdiği ağrı kesicileri önerdiği saatlere uygun verince bir daha hiç ağrı yaşamadık çok şükür. Ben sadece bizimki şurup içmeyi asla sevmediği için gece şurup krizi yaşatmak yerine fitil verdim. Şimdi de sadece krem ve bardak kullanarak iyileşmesini bekliyoruz. Yukarda saydıklarım hariç şükürler olsun ki hiçbir sıkıntı yaşamadım. Önceden kendimi sıktığıma değmezmiş.
Size de şimdiden gelmiş geçmiş olsun

Bu aralar göğüslerim çok dolmuyor sanki sütüm azaldı mı diye bir düşünceye girdim, süt arttırıcı neler kullanıyorsunuz bende bir deneyim
Solgar ın Brewers Yeast with B12 tabletini kullanıyorum doğumdan itibaren süt sıkıntım olmadı günde 6 tane içilmesi gerekiyor 8 saatte bir 2 şer düzenli içiyorum, kullandığım takviyeler içinde bana en iyi gelen bu oldu diğerlerini bıraktım sadece bunu içiyorum bitince almamıştım o ay az kilo aldı hemen sipariş verdim bu ay kilo alımı da iyi sütüm de iyi çok şükür. Birde meme yumuşak bile olsa emmeye başlayınca dolu dolu süt geliyor onu karıştırmıyorsun dimi yanıltmasın memenin yumuşak olması. Bahsettiğim ürünün yorumlarını oku istersen solgar ürünleri güvenilir olur doktor tavsiyesi ile başladım.

Yazılan şeyleri siz de buraya yazar mısınız bana yazmamışlar internette de doğru düzgün bir çizelge yok. Anlatmışlardı çıkarken ama terelelli kim hatırlayacak o an anlatılanları

Deme öyle ya bı daha 4 e yeni girdik
Önden gidenler düzeldi yazacak diye umutla okuyorum
Düzelcek yaa illa ki düzelicek sadece yatağına yatırdım kendisi uyudu için biraz uzağız çocuklarda atağından aşısına dişine yemeğine derken çok fazla farklılık yaşıyolar istikrarlı bir uyku beklemek zor. Ha istikrarlı bi şekilde istediğimiz rutini + uyku saatlerini belirleyebiliriz sadece ki bence yeterince büyük olay. Biz şahsen 4.aya kadar çok güzel ve düzenli uyuyoduk. 4.ay uyku gerilemesi 4.5 ay diş çıkarma 5.ay uyku uyanıklık süre değişimleri derken çok bozuldu. Hala 7de uyanıyoruz hala 4 uyku yapıyoruz hala 7de gece uykusuna götürüyorum. Hala kucağımda memede ayakta sallayarak pişpişleyerel uyutuyorum. Ama.... 5te uyanıyo 6.30a kadar uyutmaya çalıştığım oluyo manyak mısın diceksin yarım saat sonra zaten uyanıcak ama yarım saat öncesinin hala uyku saati olduğunu bilmeli. 7e kadar pişpişleyip 7de içeri götürdüğüm oluyo. 4 uyku yapıyo ama asla 30dk üstü uyumuyo felaket uykusu (uyanıklık süresine adapte olamadı) yapıyo. Gidiyorum hemen 30dk daha uğraşıyorum uyutmaya uyumazsa kaldırıyorum. E gün içinde yeterli uykuyu alamıyo 7de uykusu geliyo ama yorgunluktan dalamıyo 9a kadar sallayıp duruyorum. Falan fişman liste uzuyo gidiyo hergün böyle değil tabi ama çoğunluk böyle. Yinede bi rutine uymaya çalışıyorum inşallah faydasını görürüm.

B12 fısfıs şeklinde takviye alıyorum şu an, bende bu ay vitamini kestim ondan mı böyle oldu acaba. Süt var geliyor ama dolgun olunca çekince çok şok geliyor sanırım böyle az geliyor sinir oluyor memeden kalkıyor sonra doymuyor yine meme istiyor ben kendim sıkıyorum bakmak için hemen geliyor. Küçük hanım alıştı dolu memeye böyle uğraşmıyor

hiç mi sevilmez yaa anadolu çocuğu işte ver kabağı ver pattesi avokado neyine
Ahahha bende artık neyi sevecek neyi sevmeyecek görmek istiyorum köyden patateste geldi yeni hasat tazecik, bal kabağı geldi. Bunları yedirmek istiyorum ama doktorum ne diyecek bakalım randevu 2de heyecanlıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…