- 16 Mayıs 2022
- 2.129
- 4.989
- 63
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #18.801
Bende almadım. Ben kendimize de kullanmam zaten yumuşatıcı gereksiz kimyasal ne gerek var. Mis gibi kokmasa da olur çamaşır temiz olduğu sürece. İçeriği temiz bile olsa bebeğe asla kullanmam.Selam kızlar 30 haftayı bitiriyoruz bu bir kaç gündür özellikle sağ kolumda ara ara karıncalanma uyuşma hissi oluyor arada sol kolumdada oluyor geçiyor sonra... Böyle bir durumda olan varmı? Birde kıyafet eşyalarını yıkama için uni baby yenidoğan aldım ama yumuşatıcı almadım arada kaldım kullansam mı?
Selam canimSelam kızlar 30 haftayı bitiriyoruz bu bir kaç gündür özellikle sağ kolumda ara ara karıncalanma uyuşma hissi oluyor arada sol kolumdada oluyor geçiyor sonra... Böyle bir durumda olan varmı? Birde kıyafet eşyalarını yıkama için uni baby yenidoğan aldım ama yumuşatıcı almadım arada kaldım kullansam mı?
İnşallah daha da yükselir canımGünde iki kere bir aydır iciyorm 9 dan on olmus
Anca yazabildim canım yoğun bir gündü. Bebiş iyiymiş çok şükür bir sıkıntı yok sadece kafası çok aşağıda kasıklarımda. Bu aralar üzüldüğüm bir iki şey oldu sanırım kastım kendimi ondan oldu. Çünkü doktor da sordu kendini fazla mı yordun veya kastın mı o da kasmış kendini dedi çok üzüldümG gumusservii canim kontrolden ciktinmi bizede haberdar et
İyi ki de anlattın, bunlar çok güzel anılarMerhaba venim ilk doğumumda özel hastanede oldu. Bayrama denk geliyordu doğum. Dr beni bulamazsın bayramda istersen gel perşembe günü seni doğurtalım dedi. Bende o an sezeryan mı olucam ben normal istiyorum dedim. Yok sen gel doğurursun dedi. Perşembe sabah elimi kolumu sallaya sallaya hastaneye gittim. 9 buçukta kontrol sırası bekledim doğumhaneye aldılar nst eve kontrolü falan sonra bana bi serum. Şekerli su dediler bebek güçsüz kalmasın diye sonrasında da sordum ama suni mi diye yok dediler alttan birşey sürüyorlarmış adı aklıma gelmedi jel. Sonra bayram üstü ya doğumhane o kadar kalabalıktı ki benle beraber 6 7 kişi doğuruyor hepsi doğumhane içinde bulunan tek kişilik odalara yerleşmiş.bana yer de yokbide tecrübe yok kadınlar var diye eşte almıyolar elimde serum arabası onu da tuttum koridorda yürüyorum sağlı sollu odalar suyu gelenler 9 cm açılma ile sezeryana gidenler kapıda eşi bayılanlar. Bende daha tık yok diyorum kendi kendime bunların canı çok tatlı ondan.
Nasıl kendimi avutmaya çalışıyorum. Ama o 50 mt koridoru 150 200 kere yürüdüm. Bi bayan var oda odasından çıktı annesiyle yürüyor. Teyze bana yalnızlık zor kızım Allah yardım etsin dedi. Annem yok sandı. Ay beni bi ağlama tuttu. Annem de var kapıda ama ben gidip hani gelin demiyorum kontrol edip yukarı odaya alacaklar diye onlar da içeride ne yaptığımı bilmiyo. Serum arabası arkadaşla ağlayarak yürümeye devam. Sonra dedim bu böyle olmıcak bacak aça aça yürüyorum kalerüferi tutup eğiliyorum. İçerisi mezbahane gibitam kurban bayramı üstü. Sonra eltim geldi içeri bana da hafif sancılar gelmeye başladı falan derken arada olanları es geçiyorum. 16:47 de prensesim geldi.
Anneler doğum hikayelerini anlatmaktan bıkmıyorneden anlattım bilmiyorum bu doğum yaklaşıyor galiba diye heralde. İşin aslı benim doğumumda bayrama denk geliyor diye gidip erkenden doğurdum dr. Yokum demişti. Tatil de uzun tatil planları olursa gelemezler muhakkak konuşmak gerek öncesinde.
Herkese fıtı fıtı doğumlar.
Bana doktorum decavit kullandırmıştı bir dönem sonra onu da bıraktık şu an sadece kan ilacı ve magnezyum kullanıyorum. Fazla vitamin kullanmayı önermiyorum diyor mesela her doktorun düşüncesi farklı işte. Ama çok vitamin kullanan arkadaşlarım doğurup bir anda bırakınca saç dökülmesi, baş dönmesi gibi şikayetleri çok oldu aklınızda olsun o vitaminlere doğum sonrası da bir süre devam etmek iyi olur diyorlar tabi doktorunuz en iyisini bilir yine sorarsınız.Valla gözüm korkuyor içerken,
Teşekkür ederimİyi ki de anlattın, bunlar çok güzel anılarinşallah sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz böyle anlat anlat bitiremeyelim
Bana doktorum decavit kullandırmıştı bir dönem sonra onu da bıraktık şu an sadece kan ilacı ve magnezyum kullanıyorum. Fazla vitamin kullanmayı önermiyorum diyor mesela her doktorun düşüncesi farklı işte. Ama çok vitamin kullanan arkadaşlarım doğurup bir anda bırakınca saç dökülmesi, baş dönmesi gibi şikayetleri çok oldu aklınızda olsun o vitaminlere doğum sonrası da bir süre devam etmek iyi olur diyorlar tabi doktorunuz en iyisini bilir yine sorarsınız.
Bende almadım almam gerekir mi diyede kafamda sorular almiyim ozmn bende bekliyim en iyisiCanım yeni doğan da yumuşatıcı kullanılması çok önerilmiyor ben almadım şahsen bir süre sonra kullanmayı planlıyorum.
Bende onu düşündm minicik çocuk aniden dokunur falan...Bende almadım. Ben kendimize de kullanmam zaten yumuşatıcı gereksiz kimyasal ne gerek var. Mis gibi kokmasa da olur çamaşır temiz olduğu sürece. İçeriği temiz bile olsa bebeğe asla kullanmam.
Benimde karıncalanma özellikle uyanınca çok oluyor.
Ciger geliştirici iğneleri zamanında olduğumdan 10 gün kaldiAmin insallah canim
İlk gebeliginde bebk kuvezde kac gun kaldi
Cok sevindim canim senin ve bebişin adinaİnşallah daha da yükselir canım
Anca yazabildim canım yoğun bir gündü. Bebiş iyiymiş çok şükür bir sıkıntı yok sadece kafası çok aşağıda kasıklarımda. Bu aralar üzüldüğüm bir iki şey oldu sanırım kastım kendimi ondan oldu. Çünkü doktor da sordu kendini fazla mı yordun veya kastın mı o da kasmış kendini dedi çok üzüldümnasıl etkiliyoruz onları sakın siz de hiçbir şeyi kafanıza takmayın ya.. Kordondan kendini kurtaramamış yalnız, tek dolama şeklinde halen duruyor boynunda. Bundan sonra da yeri daha daraldığı için kurtarabileceğini sanmıyorum dedi. Normal doğumla tek dolama olan kordonla doğan bebekler var ama tabi ki her zaman risk o boynundayken dar bir alandan geçicek kordon sıkışırsa kan akışı zorlaşır risk yok diyemem dedi. Ben de risk dediğimiz şey bebeğin hayatı, sezaryen olurum daha iyi dedim. 38. Haftada alıyorlarmış kordon olayını riske atmamak adına. Yani ben bayram haftası sezaryene giriyorum gibi kızlar içim kıpır kıpır oldu bugün. Ve bayram izni olayını da sordum, sezaryende sizinle beraber günü belirleyeceğimiz için ben gireceğim her türlü dedi, doktorum girecek yani. Tabi bayram günü mü olur ne olur onu bilmiyorum. Bende haberler böyle
Amin çok teşekkür ederim benimde ikinci cocuk,diğer kizim da 10 yasindaAnnem de çift rahimliymiş ama almışlar bitanesini, üst kat komşum da aynı şekilde ama o aldırmamış iki tane çocuğu var sağ salim almış kucağına sende alırsın Allahın izniyle canım
İyi ozamanBu arada bugün ben ilk nst me de girmiş bulunmaktayım. 31+3 te. Normal çıktı her şey. Kordondaki kan akışına tam bakabilmek için istedi illa 32'ye girmeyi bekletmedi yani.
32 haftalik erken dogum oldu benimCiger geliştirici iğneleri zamanında olduğumdan 10 gün kaldi
Bende 31+3 ama ultrasyonda 4 gun ilerdeKızlar bende bugün kontrole gittim normalde 31+3üm 32+0 da doğum iznimi başlatacaktı bugün gelmişken başlatalım dedi doktorum tamam dedmbebeğimin kilosu 1980 gram boyu 44 cm sana ve eşinin boyuna bakınca bebeğin daha iri olmasını bekliyordum beslenmene dikkat et dedi biraz canım sıkıldı tabii hemen sordum gelişiminde gerilik mi var diye gerilik yok normal ölçülerde dedi ama dikkat edicem artık napalım nst ye girmedim bundan sonra 2 haftada bir görmek istiyorum dedi 37 den sonra da her hafta çağıracakmış
En az bir hafta geçmesi gerekiyor etkisini göstermesi için ama doktorlar yine de bir umut az da olsa etki gösterir dusuncesiyle diye bu önlemi alıyormuş.Kuvez dönemi çok zor bir dönem 10 gün bir yıl gibi geliyordu,30 gün daha da zor neyse ki sağlıkla gelmişler kuzucuklar32 haftalik erken dogum oldu benim
İgneyi vurdular ameliyat oldum etkisi olmamistir diye düşünüyorum 30 gun kaldilar kuvezde
Ben özele gidiyorum canım çalıştığım için devletten sıra bulup izin alma işi sıkıntıya sokacaktı beniBende 31+3 ama ultrasyonda 4 gun ilerde
30+3 gunlukken gittim 31 haftalikk gözüküyor kilosuda 1600 grm dedi
Bence senin bebişin kilosu normal sıkınti etme kendine
Sen devlete mi gidiyordun yoksa ozelemi?
Evet 24 saat bile olsa etkisi oluyorEn az bir hafta geçmesi gerekiyor etkisini göstermesi için ama doktorlar yine de bir umut az da olsa etki gösterir dusuncesiyle diye bu önlemi alıyormuş.Kuvez dönemi çok zor bir dönem 10 gün bir yıl gibi geliyordu,30 gün daha da zor neyse ki sağlıkla gelmişler kuzucuklar
AnladimBen özele gidiyorum canım çalıştığım için devletten sıra bulup izin alma işi sıkıntıya sokacaktı benidoktorumdan mennunum ama bazen beni çok telaşa sürüklüyor izne ayrıldığım için devletede gitmeyi düşünüyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?