2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Ya kızlar konuşmalara baktımda göremedim. Ek gıdaya geçtik okey de su olayını nasıl yapıyorsunuz? Günde ne kadar su ve hangi suyu kullanıyorsunuz? Benim anneme göre oğlanın böbrekleri kurudu ama doktorlar şart değil diyor anlamadım

Ben biberona koyuyorum içtiğimiz suyu kullanıyorum bol bol içiriyorum valla kendi bırakıyo eline veriyorum biberonu

Bizde olmadı şuanlık kucuk çaplı kırmızılık oluyo bazen yüzünde kakada da sıkıntımız yok
Ya bugün yoğurt verdim ve çocuk dakikalar içinde kızardı döküntüler başladı vücudunda aklım çıktı anafilaktik şok geçirirse diye aklım çıktı. Hoş geldin ek gıda fobisi hoş geldin.

6 aylık atak varmıydı yaa uyku zamanı geldiğinde kriz geçiriyoruz etinden et kopmuşcasına ağlıyo meme istemiyo felan
İki haftadır öyleyiz. Ağlayarak uyumak istediğini belirtiyor, uyutmaya çalışıyorum ağlıyor. Meme istiyor veriyorum ağlıyor. Mama istiyor, veriyorum ağlıyor. Her türlü ağlıyor yarım saat. Sonra uyuyor. Ağlamak da denemez ya bağırıyor avazı çıktığı kadar. Aaaaaağğğğ. Bağıracağına uyusana işte.

Bende 1 yaşından sonra yaptırmak istiyorum, bir farkı var mı acaba erken ya da geç olmasının?
Yok sanırım. Ben geç kaldık mı diye sordum. Yok onun zamanı geçmez, 12 ay aşısını olsun ondan sonra planlayalım dedi. Erken yaptırınca 3 doz oluyor, 1 yaşından sonra 2 doz galiba.

Bizim alerji durumu ilk çıktığında direkt poposuna baktı hem çocuk doktoru hem alerji doktoru. Yani popo arası kızarıklığı alerji belirtisi dediler bana.
Tek belirti o mu? Başka bir belirti var mı? Tek belirtiyse bizimkiler de alerjik bu durumda.

Ek gıda veriyorsan su da vermen lazım aslında. Ne kadar ek gıda, o kadar su. 1 kaşık mı yedi? 1 kaşık da su içecek. Ben kaynatılmış su veriyorum şimdilik, damacana su olduğu için.
Hatta biz nöroloji doktorunun tavsiyesiyle tekrar devletin verdiği demir damlasını kullanmaya başladık, onu verdikten sonra da kaşıkla su veriyorum ağzı temizlensin diye.

Siz gene dikkat edin yogurt bidaha verirseniz aynı şekilde yüz vucutta cok döküntü olursa ara verin.bizim sadece tadım yaparken yüzünde cıkıyodu tek tük devamlılığı olmayınca alerjiden saymıyorum

Kızz aynısıı vallaa bas bas böğürüyo bizimkisi ama sanki dövmüşüm gibi töbe yarabbim bu hafta böle geçti dediğin gibi napsam işe yaramıyo en sonunda uyuyo uyanıncada gülüyo sıpa

Kızz aynısıı vallaa bas bas böğürüyo bizimkisi ama sanki dövmüşüm gibi töbe yarabbim bu hafta böle geçti dediğin gibi napsam işe yaramıyo en sonunda uyuyo uyanıncada gülüyo sıpa
Evet sanki bir yerini acıtmışım gibi, niye ağlıyorsun diyorum daha çok bağırıyor
Umarım kısa sürede biter bu krizler.

Ben silikon bardakla 30 ml veriyorum günde 2 kere yani yemeklerin ardına. Kaynamış soğumuş varsa onu veriyorum öncelikli olarak. Yoksa hazır su kullanıyorum

Siz gene dikkat edin yogurt bidaha verirseniz aynı şekilde yüz vucutta cok döküntü olursa ara verin.bizim sadece tadım yaparken yüzünde cıkıyodu tek tük devamlılığı olmayınca alerjiden saymıyorum
Doktor ofisinden randevu verdiler önümüzdeki hafta bir daha yoğurt verme şimdilik dediler bakalım ne çıkacak

Aslında iki uyku şart değil ya düzenliyse. Ben doktora sordun gidince uyku sayısından çok günlük toplam uyku saatiye ilgilendi. 8.30 erken değil bu arada bence, ben 7 buçukta uyuttuğum halde 5 buçukta kalktığı oldu bir ara

Benim uyku eğitimi alma sebebim bu durumdu ya. Tek fark yarım saat değil 3 saat falan sürüyordu Sinirleri yıpratan ve çook sabır isteyen bir süreç, umarım bir an önce normale döner

Evet sanki bir yerini acıtmışım gibi, niye ağlıyorsun diyorum daha çok bağırıyor
Umarım kısa sürede biter bu krizler.
İnşallah bol sabırlar olsun geçen otobüste tuttu kriz yıktı ortalığı biri yelpazeyle serinletiyo biri şak şak seferber oldular nafile arkada kıyamet koptu daha ahahahah şöför ac kapılarıı incek var didimm artıkk

Kendi istiyo bence çünkü aynı saatlerde uyanıyor sürekli Oyuzden egitmen bi deneyelim dedi . Dün sanki ben yokken daha uzun uyudu gibi . Kamera yanımda sesine gidiyorum sürekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…