- 1 Şubat 2024
- 889
- 1.624
- 33
- 35
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #4.801
AA bir karabuklu dahaKarabük'te yaşayanlar hangi doktora gidiyorsunuz yardım lütfen
Bugünde aynı şey oldu. Kahvaltı hazırlarken açlıktan bayılacak gibi oldum, az birşey yiyince tiksindim sanki yemeklerden, devam edemedim. Gebelik şekeri gibi birseymi var acaba?Ben de öyleyim..Açım ama canım hiç bişey yemek istemiyor.Zorlayıp yesem de hiç bi tat alamıyorum.Ağzımın tadı hiç yok.Sonrasında da bi ağırlık çöküyor.
İlk hamileliğim böyle değildi.Kilom da sabit şuan.
Ben doktorumun özel muayenehanesi var. Oraya gidiyorum. Geçen sene de ona gitmiştim. 14 te söylemişti. Bir sonraki randevum 11 de. 11 de hayatta söylemez. Biraz netleşsin istiyor.Yaaaa ne güzel maşallah canım senin ultrason resmi var mı bebek belli gibi mi nasıl senle bnm aynı ya merak ettim özele mi gidiyorsun belki cinsiyeti söylet 3 hafta sonra
Benimde hashimato tiroitim var. Hamile kaldığımda direk fırlıyor tsh ım. İlaç dozunu yükseltiyoruz. Hamileliğe bağlı tiroit gelişebiliyor. İlacını düzenli bir şekilde kullanacaksın onun dışında korkma. Bir de düzenli aralıklarla yani ayda bir kan verip kontrol ettir. Ayrıca evet sağlık ocaklarında ki tsh a güvenmiyor doktorlar. Hastanede yaptırmanı tavsiye ederim. Yanlış çıkma oranı daha fazlaymış.Evet doğru ama sağlık ocağından hastaneye giderken bir bekleme durumu var yine de , bide TSH in çok beklememesi gerektiği söyleniyor diğer testlerde yok belki de öyle bir durum bilemiyorum. Bide benim asıl merak ettiğim tahlili nerde yaptıracağım değil de TSH imin yüksek çıkmasından korkmalı miyim kismiydi. Kimisi normal hamileliktendir diyor kimisi baska bsey doktor da gözümü korkuttu gibi geliyor o yüzden buraya da sormak istedim belki aynı durumda oldgm biri vardır diye
Canım gebelikten öncede var mıydı bu kaşıntı ve yanma sorunu. Ben önceden sürekli yaşıyordum, sebebi de günlük pedlerdi. Daha hijyenik olur diye ped kullanıyordum, tam tersi enfeksiyona sebep oluyormuş. Ped, pamuk, peçete vs kullanıyorsan onları bırak, beyaz pamuklu iç çamaşırı giy. Bol su içmekte çok işe yarıyor. Umarım biran önce kurtulursun.Merhaba güzel anneler. Ben şuan 8+4 haftamdayim. Ilk çocuğum olacak. Hamile kalmayi çok istiyordum ama nedense şimdi içimde bir huzursuzluk var, zorluklari ilk kez yaşıyorum ve korkuyorum. Öncelikle, bir haftadır grip oldum, boğaz ağrılarım beni mahvetti ama ilaç içemiyorum. Zar zor biraz toparlandım gibi. Ben normalde asla gribe yenik düşmezdim, hemen iyilestirirdim kendimi ama elim kolum bağlı...
Öte yandan en büyük sıkıntım vajinal kaşıntı ve yanmahamile kalır kalmaz bu illetten kurtulamiyorum. Doktorum asla ilaç yazmiyor, sadece bol su iç falan diyor ama hic faydası yok. Karbonatli suyla yikaniyorum yine fayda etmiyor. Bu hem benim psikolojimi bozuyor, hemde eşimle yakinlasamiyoruz hiçbir yasak yokken. Cinselligimiz bitti yani. Yine elim kolum bağlı.
Açıkcasi, eski gunlerimi simdiden ozlemeye başladım sanki, ne kadar uzulsem de bunu söylemeye(( acaba kasıntı için işe yarar neler yaptiniz? Sizde de boyle duygular oluyor mu?
Bende aynısıyım aşırı aç hissediyorum sonra iki kaşık yiyince doyuyorum ve yedikten sonra aşırı uykum geliyor. Bende hep düşünüyorum şekerim mi var acaba diye yoksa normal şeyler mi acabaBugünde aynı şey oldu. Kahvaltı hazırlarken açlıktan bayılacak gibi oldum, az birşey yiyince tiksindim sanki yemeklerden, devam edemedim. Gebelik şekeri gibi birseymi var acaba?
Hastanede yaptıracağım ben de teşekkür ederimBenimde hashimato tiroitim var. Hamile kaldığımda direk fırlıyor tsh ım. İlaç dozunu yükseltiyoruz. Hamileliğe bağlı tiroit gelişebiliyor. İlacını düzenli bir şekilde kullanacaksın onun dışında korkma. Bir de düzenli aralıklarla yani ayda bir kan verip kontrol ettir. Ayrıca evet sağlık ocaklarında ki tsh a güvenmiyor doktorlar. Hastanede yaptırmanı tavsiye ederim. Yanlış çıkma oranı daha fazlaymış.
Yengem karabükte o da 2 çocuğu için de erdinç beye gitmişti çok memnunduAA bir karabuklu dahagittiginiz basladiginiz bir doktor var mi, kacinci haftanizdasiniz ? Ben erdinc beye gidiyorum suan icin memnunum insallah oyle devam eder
Ben de sadece labne ile ekmek yiyebiliyorum kahvaltıda
Benim son 1 haftadır akşamlar böyle oluyor. Bugün biraz daha öğlen başladı. Git gide artıyor bu durum. Mide bulantısı is loadingKızlar bugün çok değişik hissediyorum kendimi. Sürekli açım sanki, ama yemeklerden asla tat alamıyorum. Sanki hepsinden aynı plastik tat geliyor. Ağzımda sürekli kötü bir tat var. Böyle olan varmı?
Tüh olmadı bu ama yakınmışız
Gebelik şekeri aklıma gelmedi.Bütün tahlilleri yaptırdım geçen hafta, sadece demirim düşük çıktı. Sen yaptırmadın mı?Bugünde aynı şey oldu. Kahvaltı hazırlarken açlıktan bayılacak gibi oldum, az birşey yiyince tiksindim sanki yemeklerden, devam edemedim. Gebelik şekeri gibi birseymi var acaba?
Hayır hiç tahlil yapmadılar bana henüz. Gecen hafta gittiğimde yapacaktı aslında ama bebeği göremeyince tahlilde yapmadı. Perşembe günü tekrar gideceğim, herşey yolundaysa o zaman yapar muhtemelen.Gebelik şekeri aklıma gelmedi.Bütün tahlilleri yaptırdım geçen hafta, sadece demirim düşük çıktı. Sen yaptırmadın mı?
Normalde midem bulantım hiç olmadı şimdiye kadar ama iki gündür herşeyden tiksinmeye başladım sanki. Banada git gide artacakmış gibi geliyorBenim son 1 haftadır akşamlar böyle oluyor. Bugün biraz daha öğlen başladı. Git gide artıyor bu durum. Mide bulantısı is loading
Allah bağışlasınAy bende tam tersi oldu ilki kız hiç mide sorunu bulantı falan olmadı ikinci gebeliğim çok bulantı kusma
Yok bende 7-8 aydır hic olmamışti kaşıntı. En son fitil kullanmistim, geçmişti. Ben günlük pedler kullanmiyorum hic, hatta en son kuru ve hijyenik kalmam için eko pedler aldım yikanabilir pamuk olanlardan. Iç çamaşırım zaten pamuklu. Sadece her tuvaletten sonra suyla hafif yikanip kuruluyorum peceteyle kendimi. Doktor yikanma dedi sadece peceteyle kurula dedi. Ama onu da 1-2 kere yaptim sonra rahatsiz oldum. Acaba oyle yapmaya devam mi etsemCanım gebelikten öncede var mıydı bu kaşıntı ve yanma sorunu. Ben önceden sürekli yaşıyordum, sebebi de günlük pedlerdi. Daha hijyenik olur diye ped kullanıyordum, tam tersi enfeksiyona sebep oluyormuş. Ped, pamuk, peçete vs kullanıyorsan onları bırak, beyaz pamuklu iç çamaşırı giy. Bol su içmekte çok işe yarıyor. Umarım biran önce kurtulursun.
Bunu denerimmm, çok sağol. Kaç gün yaptiginda fayda görmüştün?Canm kendimde denedigim bı yöntemi söylim sana kekik suyu hazırla ılık olsun onunla kendini yıka her lavabodan sonra kendini kurula hiç nem kalmasın sonra saç kurutma makinasiyla özel bolgene sıcak hava tut ama uzaktan tut fazla sıcak ta iyi gelmez hamilesin çok dikkatli olman gerekiyor ve ondan sonra da yapacağın şey pamuklu temiz bı bezi utuleyip ped gibi kullanmak çok rahat edeceksin ama tekrar söylüyorum uzak tut seni yakmasın hamilesin sıcak seni yakmasın iyi olmaz dikkatli bı şekilde yap yapmak istersen
Kadınlar kahramandır... Daha yolun başındayiz ama biliyorum bebegimizi kucagimiza alınca, teni tenimize degince bütün zorluklari unutucazYalnız değilsin maalesef bende aynı duyguları yaşıyorum çok istedim olmasını ama şimdi aşırı zor geçirdiğimden ve çalışmak zorunda olduğumdan ekstra zorlanıyorum mutsuzum farkında değilim bir şeylerin vicdan azabı çekiyorum böyle düşününce ama elimde değil inşallah böyle devam etmez
İki günde faydasını görmüştüm sıcak hava ordaki nemi kuruttugu için rahat ediyor insan ama çok dikkat et yakma kendiniBunu denerimmm, çok sağol. Kaç gün yaptiginda fayda görmüştün?
Suyla yikanmayinca mikrop kapma ihtimali daha fazla olur bence. Suyla yıka ama havalar soğuksa buz gibi su kullanma, o da çok kötü yapıyor. Musluktan ılık su alıp kullan.Yok bende 7-8 aydır hic olmamışti kaşıntı. En son fitil kullanmistim, geçmişti. Ben günlük pedler kullanmiyorum hic, hatta en son kuru ve hijyenik kalmam için eko pedler aldım yikanabilir pamuk olanlardan. Iç çamaşırım zaten pamuklu. Sadece her tuvaletten sonra suyla hafif yikanip kuruluyorum peceteyle kendimi. Doktor yikanma dedi sadece peceteyle kurula dedi. Ama onu da 1-2 kere yaptim sonra rahatsiz oldum. Acaba oyle yapmaya devam mi etsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?