2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
9 hafta şuan , öğrendiğimde ben de 4-5 haftalık hamileydim
Hemen o zaman başladıysan korkacağın birşey yokmuş ki o kadar korkutması saçmaymış tekrar kontrol ettirmen gerekebilir ama dusmediyse zor yükseltiyorlarmış sanırım geçen doktorum öyle dedi tekrar git istenilen seviyeye düşmemiş dedi

Benim doktorum benim hicbi degerime bakmiyo ya tsh kac prolaktinim noldu bi seyim dusuk mu yuksek mi... Son gittigimde 7+1dim ben ne zaman idrar tahlili kan tahlili vs yaptircam dedim, su an gereksiz dedi. Esim de belki hormonlarindaki azlik cokluk sebebiyle kontrol altinda tutulmasi simdiden onlem alinmasi gereken bi seyler varsa olasi dusukten korunmak icin baksak iyi olmaz mi dedi. Doktor vucudundaki vitamin beni ilgilendirmiyo dedi. Adama diyemedik ki kardesim vitamin degil rubella mubella hormon biokimya vs bi seyler bakman gerekmiyor mu diye Allah'a emanet bakalim

25 gündür iciyormusum baktım şimdi yarın tahlil yaptiraym diyorum o yüzden bakalım ne durumda, zaten doktorumu değiştiriyorum benim içimi rahatlatacak birine ihtiyacım var bu ilk hamileliğim en ufak bsey etkiliyor çünkü beni

Ya işte kimisi bu şekilde yaklaşıyor o kadar çok irdelemeye gerek yok bir sorun olmaz diye kimisi de en ufak bseyi abartarak göz korkutuyor hangisi daha iyi bilemedim keşke ortasini bulabilsek inşallah yeni doktorum öyledir Perşembe gidip gorucem

Bu süreçte en önemli şey psikolojinin iyi olması ben 2 düşük yaptım bu hamileliğimde özellikle kendimi hep motive ediyorum ilaçlarımı kullanıyorum bebeğim sağlıklı hissediyorum diyorum hep seni hiç birşeyin etkilemesine izin verme ilaçlarını iciyormusun yapman gereken herşeyi yapiyormusun gerisi önemli değil kafanı rahat tut

Sağlık ocağında baktırsanız? Ben şaşırdım ama doktor ona göre vitamin vermeli benim bildiğim. Kalp atışını duyduktan sonra benimki sağlık ocağında test yaptır dedi, sonuçları bana at bakalım değerlere dedi. Demir düşük çıktı demir verdi mesela. Siz bi doktora daha danışsanız mı acaba

Canm kendimde denedigim bı yöntemi söylim sana kekik suyu hazırla ılık olsun onunla kendini yıka her lavabodan sonra kendini kurula hiç nem kalmasın sonra saç kurutma makinasiyla özel bolgene sıcak hava tut ama uzaktan tut fazla sıcak ta iyi gelmez hamilesin çok dikkatli olman gerekiyor ve ondan sonra da yapacağın şey pamuklu temiz bı bezi utuleyip ped gibi kullanmak çok rahat edeceksin ama tekrar söylüyorum uzak tut seni yakmasın hamilesin sıcak seni yakmasın iyi olmaz dikkatli bı şekilde yap yapmak istersen

Ben doktora gittiğimde 7+0 dım kalp atışı duyduk doktorun tüm testlerimi istedi idrarında enfeksiyon varmış hemen ilaç verdi bol su iç dedi bence doktorunu değiştir ben şuan ki doktorumdan çok memnunum sorularımı cevaplıyor yapmam gerekenleri söylüyor doktor gerçekten çok önemliymiş

Ben tedavi ile hamile kaldım. Yumurta geliştirmeye başlamadan yapmışlardı bu toxoplazma vs içeren testleri ama gebe kaldıktan sonra tekrar istemediler benden de. Tabi bu süreç 3 ay sürdü. Geçen sağlık ocağına gebelik bildirmeye gittiğimde idrar testi yapalım dedi sonra da progestan sonuçları etkileyebilirmiş ben size haber vericem tekrar dedi bekliyorum.

Ben ilk hamile oldugumu ogrendigimde elimde hazir bulunsun diye saglik ocaginda test yaptirdim. Ama orda tam kan sayimina baktilar bi de hpv vs baktilar. Hormonlar yok, idrar yok, diger toxoplazma vs yok. Doktor zaten vitamin bakmadigi gibi ilk 3 ay vitamin kullanmicaksin sadece folik asit alacaksin diyor, saglik ocaginda yaptirdigim tahlil sonuclarina bakmadi bile ve kendisi de ozel hastane olmasina ragmen hicbir tahlil istemiyor. Eski usul ilerliyor. Doktoru degistirsek mi diye dusunuyoruz, adami da cok seviyoruz bi yandan aslinda cok ilgili oyle ters bi adam da degil normalde. Ama bu tahliller icime suphe dusuruyo cok. Olmadi esimle bi konusup sadece bu degerlere bakmak icin bi kereligine baska bi doktora da gidebiliriz

Ben hamile kalmadan önce tüm değerlerime baktırmıştım TSH 4.29du. Hamileliğimin 6. Haftası civarı doktorum bunu gördü ve yüksek buldu, düşürmemiz lazım dedi tekrar kan testi yaptırdım 0.73 çıktı. Harika düşmüş dedi yani ne bir ilaç kullandım ne ekstra bir şey yaptım. Neye göre düştü onu da bilmiyorum. Ama önemli bir değer sanırım öncesinde benim de hiç bilgim yoktu. İlkini Kasım ayında devlette 2.sini Şubat ayında özelde yaptırdım, bunun farkı var mı onu da bilmiyorum.

Ben tahlilleri öğrendiğim haftasında verdim, benim de gittiğim doktor muayenehanedeydi. mesaj atmıştım istediğiniz tahlil var mı devlet hastanesinde yaptırma imkanım var yaptıracağım diye. Hiç cevap vermedi. Devlet hastanesindeki tanıdık doktor zaten hiç sorgulamadan bütün testlerimi yaptı. Sonra ben başka sebeplerden dolayı başka bir özel muayenehane doktoruna geçmek zorunda kaldım ama o da iyi ki yaptırmışsın ben isteyecektim zaten dedi. Yani bazıları istiyor bazıları istemiyor. Ama sağlık ocağına gebelik takibini başlatmak için başvurursan zaten hepsini istiyorlar diye biliyorum. Yani doktoruna şey dersin sağlık ocağına bildirmek gerekiyormuş ordan da test istediler mecbur yaptırmak zorunda kaldım diyebilirsin. Ama doktorun acele etmeme sebebi muhtemelen ilk 3 ay bir sorun olsa ilaç kullanamayacak olman ve boş yere telaşlanacak olman. Bilinen bir rahatsızlığının yoksa istememesi anormal bişey değil

Olabilir. Zaten son gorusmemizde "Insan hamile olunca dogasi geregi endiseli oluyor bir de ben sana tum detaylari soylemek ve seni inceleme altina alarak seni tedirgin etmek istemem, ben zamani gelince her seye bakicam su an gerek duymuyorum, kimi doktorlar cok detayli bilgi veriyor bu bazen iyi bazen de kotu cunku anne ister istemez bunu kafasina cok takiyor, ben su an senin keyifle hamileliginin tadini cikarmani istiyorum." dedi. Konusmasini, benimle ilgilenmesini cok seviyorum, iste bi yandan da endise ediyorum :) saglik ocagina tekrar gidip eksik gedik bi sey var mi diye hemsireyle konusayim Ptesi bakalim belki O yonlendirir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…