- 26 Ekim 2021
- 3.021
- 1.544
- 83
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #4.781
Sizinle aynı ilerliyoruz bende şuan tam 8+0Şuan 8+0 o zaman 5 haftalık hamileydim ilaca başladığımda sen kaç haftandasın
Hemen o zaman başladıysan korkacağın birşey yokmuş ki o kadar korkutması saçmaymış tekrar kontrol ettirmen gerekebilir ama dusmediyse zor yükseltiyorlarmış sanırım geçen doktorum öyle dedi tekrar git istenilen seviyeye düşmemiş dedi9 hafta şuan , öğrendiğimde ben de 4-5 haftalık hamileydim
Ayy hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallahSizinle aynı ilerliyoruz bende şuan tam 8+0
Amin canim inşallahAyy hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallahsiz hangi şehirde yaşıyorsunuz o da denk gelirse güzel olur
Çok teşekkür ederim deneyeceğimGünaydınnn, geçmiş olsunnnn yoğurt ekmek yiyin bari çok acıkırsaniz
25 gündür iciyormusum baktım şimdi yarın tahlil yaptiraym diyorum o yüzden bakalım ne durumda, zaten doktorumu değiştiriyorum benim içimi rahatlatacak birine ihtiyacım var bu ilk hamileliğim en ufak bsey etkiliyor çünkü beniHemen o zaman başladıysan korkacağın birşey yokmuş ki o kadar korkutması saçmaymış tekrar kontrol ettirmen gerekebilir ama dusmediyse zor yükseltiyorlarmış sanırım geçen doktorum öyle dedi tekrar git istenilen seviyeye düşmemiş dedi
Ya işte kimisi bu şekilde yaklaşıyor o kadar çok irdelemeye gerek yok bir sorun olmaz diye kimisi de en ufak bseyi abartarak göz korkutuyor hangisi daha iyi bilemedim keşke ortasini bulabilsekBenim doktorum benim hicbi degerime bakmiyo ya tsh kac prolaktinim noldu bi seyim dusuk mu yuksek mi... Son gittigimde 7+1dim ben ne zaman idrar tahlili kan tahlili vs yaptircam dedim, su an gereksiz dedi. Esim de belki hormonlarindaki azlik cokluk sebebiyle kontrol altinda tutulmasi simdiden onlem alinmasi gereken bi seyler varsa olasi dusukten korunmak icin baksak iyi olmaz mi dedi. Doktor vucudundaki vitamin beni ilgilendirmiyo dedi. Adama diyemedik ki kardesim vitamin degil rubella mubella hormon biokimya vs bi seyler bakman gerekmiyor mu diyeAllah'a emanet bakalim
Bu süreçte en önemli şey psikolojinin iyi olması ben 2 düşük yaptım bu hamileliğimde özellikle kendimi hep motive ediyorum ilaçlarımı kullanıyorum bebeğim sağlıklı hissediyorum diyorum hep seni hiç birşeyin etkilemesine izin verme ilaçlarını iciyormusun yapman gereken herşeyi yapiyormusun gerisi önemli değil kafanı rahat tut25 gündür iciyormusum baktım şimdi yarın tahlil yaptiraym diyorum o yüzden bakalım ne durumda, zaten doktorumu değiştiriyorum benim içimi rahatlatacak birine ihtiyacım var bu ilk hamileliğim en ufak bsey etkiliyor çünkü beni
BursaAmin canim inşallahEskişehir ben sen nerdesin?
Sağlık ocağında baktırsanız? Ben şaşırdım ama doktor ona göre vitamin vermeli benim bildiğim. Kalp atışını duyduktan sonra benimki sağlık ocağında test yaptır dedi, sonuçları bana at bakalım değerlere dedi. Demir düşük çıktı demir verdi mesela. Siz bi doktora daha danışsanız mı acabaBenim doktorum benim hicbi degerime bakmiyo ya tsh kac prolaktinim noldu bi seyim dusuk mu yuksek mi... Son gittigimde 7+1dim ben ne zaman idrar tahlili kan tahlili vs yaptircam dedim, su an gereksiz dedi. Esim de belki hormonlarindaki azlik cokluk sebebiyle kontrol altinda tutulmasi simdiden onlem alinmasi gereken bi seyler varsa olasi dusukten korunmak icin baksak iyi olmaz mi dedi. Doktor vucudundaki vitamin beni ilgilendirmiyo dedi. Adama diyemedik ki kardesim vitamin degil rubella mubella hormon biokimya vs bi seyler bakman gerekmiyor mu diyeAllah'a emanet bakalim
Canm kendimde denedigim bı yöntemi söylim sana kekik suyu hazırla ılık olsun onunla kendini yıka her lavabodan sonra kendini kurula hiç nem kalmasın sonra saç kurutma makinasiyla özel bolgene sıcak hava tut ama uzaktan tut fazla sıcak ta iyi gelmez hamilesin çok dikkatli olman gerekiyor ve ondan sonra da yapacağın şey pamuklu temiz bı bezi utuleyip ped gibi kullanmak çok rahat edeceksin ama tekrar söylüyorum uzak tut seni yakmasın hamilesin sıcak seni yakmasın iyi olmaz dikkatli bı şekilde yap yapmak istersenMerhaba güzel anneler. Ben şuan 8+4 haftamdayim. Ilk çocuğum olacak. Hamile kalmayi çok istiyordum ama nedense şimdi içimde bir huzursuzluk var, zorluklari ilk kez yaşıyorum ve korkuyorum. Öncelikle, bir haftadır grip oldum, boğaz ağrılarım beni mahvetti ama ilaç içemiyorum. Zar zor biraz toparlandım gibi. Ben normalde asla gribe yenik düşmezdim, hemen iyilestirirdim kendimi ama elim kolum bağlı...
Öte yandan en büyük sıkıntım vajinal kaşıntı ve yanmahamile kalır kalmaz bu illetten kurtulamiyorum. Doktorum asla ilaç yazmiyor, sadece bol su iç falan diyor ama hic faydası yok. Karbonatli suyla yikaniyorum yine fayda etmiyor. Bu hem benim psikolojimi bozuyor, hemde eşimle yakinlasamiyoruz hiçbir yasak yokken. Cinselligimiz bitti yani. Yine elim kolum bağlı.
Açıkcasi, eski gunlerimi simdiden ozlemeye başladım sanki, ne kadar uzulsem de bunu söylemeye(( acaba kasıntı için işe yarar neler yaptiniz? Sizde de boyle duygular oluyor mu?
Ben doktora gittiğimde 7+0 dım kalp atışı duyduk doktorun tüm testlerimi istedi idrarında enfeksiyon varmış hemen ilaç verdi bol su iç dedi bence doktorunu değiştir ben şuan ki doktorumdan çok memnunum sorularımı cevaplıyor yapmam gerekenleri söylüyor doktor gerçekten çok önemliymişBenim doktorum benim hicbi degerime bakmiyo ya tsh kac prolaktinim noldu bi seyim dusuk mu yuksek mi... Son gittigimde 7+1dim ben ne zaman idrar tahlili kan tahlili vs yaptircam dedim, su an gereksiz dedi. Esim de belki hormonlarindaki azlik cokluk sebebiyle kontrol altinda tutulmasi simdiden onlem alinmasi gereken bi seyler varsa olasi dusukten korunmak icin baksak iyi olmaz mi dedi. Doktor vucudundaki vitamin beni ilgilendirmiyo dedi. Adama diyemedik ki kardesim vitamin degil rubella mubella hormon biokimya vs bi seyler bakman gerekmiyor mu diyeAllah'a emanet bakalim
Ben ilk hamile oldugumu ogrendigimde elimde hazir bulunsun diye saglik ocaginda test yaptirdim. Ama orda tam kan sayimina baktilar bi de hpv vs baktilar. Hormonlar yok, idrar yok, diger toxoplazma vs yok. Doktor zaten vitamin bakmadigi gibi ilk 3 ay vitamin kullanmicaksin sadece folik asit alacaksin diyor, saglik ocaginda yaptirdigim tahlil sonuclarina bakmadi bile ve kendisi de ozel hastane olmasina ragmen hicbir tahlil istemiyor. Eski usul ilerliyor. Doktoru degistirsek mi diye dusunuyoruz, adami da cok seviyoruz bi yandan aslinda cok ilgili oyle ters bi adam da degil normalde. Ama bu tahliller icime suphe dusuruyo cok. Olmadi esimle bi konusup sadece bu degerlere bakmak icin bi kereligine baska bi doktora da gidebilirizSağlık ocağında baktırsanız? Ben şaşırdım ama doktor ona göre vitamin vermeli benim bildiğim. Kalp atışını duyduktan sonra benimki sağlık ocağında test yaptır dedi, sonuçları bana at bakalım değerlere dedi. Demir düşük çıktı demir verdi mesela. Siz bi doktora daha danışsanız mı acaba
Ben de sadece labne ile ekmek yiyebiliyorum kahvaltıdaGünaydınnn, geçmiş olsunnnn yoğurt ekmek yiyin bari çok acıkırsaniz
Ben hamile kalmadan önce tüm değerlerime baktırmıştım TSH 4.29du. Hamileliğimin 6. Haftası civarı doktorum bunu gördü ve yüksek buldu, düşürmemiz lazım dedi tekrar kan testi yaptırdım 0.73 çıktı. Harika düşmüş dedi yani ne bir ilaç kullandım ne ekstra bir şey yaptım. Neye göre düştü onu da bilmiyorum.Günaydın arkadaşlar benm TSH 1 ay önce 5.97 çıkmıştı o zaman daha yeni öğrenmiştim hamile olduğumu, doktorum neden hamile olmadan önce baktirmadin TSH i na tüm değerlerin normal ama en önemlisi buydu en risklisi buydu diyerek baya korkuttu beni. 1 aydır da ilaç kullanıyorum bunun için ama hep aklımda bu durum korktum biraz anormal bir durum mu bu duzeleblr bsey olduğunu söyledi ama öncesinde baya bı korkuttuArastirdigima göre TSH daki bu sıkıntı hamilelikle gelen bı şey çok normal falan diyorlar bilemedim.
Bunun yanında sağlık ocağında TSH baktırmak doğru sonuç vermeyebilir alınan kan hastaneye gidene kadar beklediği için . O yüzden şimdi yine tahlil vericem orda yaptırma konusunda kararsızım
Ay ben de sütün içine ekmek doğruyorum iyi geliyor bulantıya, hem doyurucu oluyorBen de sadece labne ile ekmek yiyebiliyorum kahvaltıda
Ben tahlilleri öğrendiğim haftasında verdim, benim de gittiğim doktor muayenehanedeydi. mesaj atmıştım istediğiniz tahlil var mı devlet hastanesinde yaptırma imkanım var yaptıracağım diye. Hiç cevap vermedi. Devlet hastanesindeki tanıdık doktor zaten hiç sorgulamadan bütün testlerimi yaptı. Sonra ben başka sebeplerden dolayı başka bir özel muayenehane doktoruna geçmek zorunda kaldım ama o da iyi ki yaptırmışsın ben isteyecektim zaten dedi. Yani bazıları istiyor bazıları istemiyor. Ama sağlık ocağına gebelik takibini başlatmak için başvurursan zaten hepsini istiyorlar diye biliyorum. Yani doktoruna şey dersin sağlık ocağına bildirmek gerekiyormuş ordan da test istediler mecbur yaptırmak zorunda kaldım diyebilirsin. Ama doktorun acele etmeme sebebi muhtemelen ilk 3 ay bir sorun olsa ilaç kullanamayacak olman ve boş yere telaşlanacak olman. Bilinen bir rahatsızlığının yoksa istememesi anormal bişey değilBen ilk hamile oldugumu ogrendigimde elimde hazir bulunsun diye saglik ocaginda test yaptirdim. Ama orda tam kan sayimina baktilar bi de hpv vs baktilar. Hormonlar yok, idrar yok, diger toxoplazma vs yok. Doktor zaten vitamin bakmadigi gibi ilk 3 ay vitamin kullanmicaksin sadece folik asit alacaksin diyor, saglik ocaginda yaptirdigim tahlil sonuclarina bakmadi bile ve kendisi de ozel hastane olmasina ragmen hicbir tahlil istemiyor. Eski usul ilerliyor. Doktoru degistirsek mi diye dusunuyoruz, adami da cok seviyoruz bi yandan aslinda cok ilgili oyle ters bi adam da degil normalde. Ama bu tahliller icime suphe dusuruyo cok. Olmadi esimle bi konusup sadece bu degerlere bakmak icin bi kereligine baska bi doktora da gidebiliriz
Olabilir. Zaten son gorusmemizde "Insan hamile olunca dogasi geregi endiseli oluyor bir de ben sana tum detaylari soylemek ve seni inceleme altina alarak seni tedirgin etmek istemem, ben zamani gelince her seye bakicam su an gerek duymuyorum, kimi doktorlar cok detayli bilgi veriyor bu bazen iyi bazen de kotu cunku anne ister istemez bunu kafasina cok takiyor, ben su an senin keyifle hamileliginin tadini cikarmani istiyorum." dedi. Konusmasini, benimle ilgilenmesini cok seviyorum, iste bi yandan da endise ediyorum :) saglik ocagina tekrar gidip eksik gedik bi sey var mi diye hemsireyle konusayim Ptesi bakalim belki O yonlendirirBen tahlilleri öğrendiğim haftasında verdim, benim de gittiğim doktor muayenehanedeydi. mesaj atmıştım istediğiniz tahlil var mı devlet hastanesinde yaptırma imkanım var yaptıracağım diye. Hiç cevap vermedi. Devlet hastanesindeki tanıdık doktor zaten hiç sorgulamadan bütün testlerimi yaptı. Sonra ben başka sebeplerden dolayı başka bir özel muayenehane doktoruna geçmek zorunda kaldım ama o da iyi ki yaptırmışsın ben isteyecektim zaten dedi. Yani bazıları istiyor bazıları istemiyor. Ama sağlık ocağına gebelik takibini başlatmak için başvurursan zaten hepsini istiyorlar diye biliyorum. Yani doktoruna şey dersin sağlık ocağına bildirmek gerekiyormuş ordan da test istediler mecbur yaptırmak zorunda kaldım diyebilirsin. Ama doktorun acele etmeme sebebi muhtemelen ilk 3 ay bir sorun olsa ilaç kullanamayacak olman ve boş yere telaşlanacak olman. Bilinen bir rahatsızlığının yoksa istememesi anormal bişey değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?