- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #5.921
Çiya ve keten tohumu önerilmiyor bir de hurmaya sanki burda biri chia hamilelikte önerilmiyo gibi bişey yazmıstı ama
En erken fetal tarama yaptıranlardan gelir muhtemelenacaba ilk hangimizin cinsiyetini ögrenicez cok merak ediyorum :)
Çok kıymetli mi? İlk kez duyuyorum.Genelde doktorlar yanılma payı olur derler ki gerçekten de çevremde yanılma çok duydumYaptıracağım canım bayram dönüşü çağırdı beni de test için çok kıymetli bir test olduğunu da söyledi. Ben zaten yaptıracaktım ama doktoruma sizin öneriniz nedir diye sorduğumda yaptırılması önemli çok kıymetli bir test bu haftalar için dedi
Bence benimacaba ilk hangimizin cinsiyetini ögrenicez cok merak ediyorum :)
Aa ama nedennÇiya ve keten tohumu tüketme dedi diyetisyen arkadasim bana gebelere önermiyoruz biz dedi
Ekim anneai olup benden 6 hafta büyük olan var gebelik olarak. Satı aralık olan var. Biz son en sın öğreneceğiz sanırımacaba ilk hangimizin cinsiyetini ögrenicez cok merak ediyorum :)
Bana doktor bu şekilde söylediÇok kıymetli mi? İlk kez duyuyorum.Genelde doktorlar yanılma payı olur derler ki gerçekten de çevremde yanılma çok duydum
Suanda senin ogrenmen sansin bize gore yuksek ben gittigimde 13 haftada olacagim doktora 2 hafta sonra cinsiyeti soyleyecegim dediBen daha gitmedim 10. Hafta gitmiştim istiyor musun diyince hayır dedim. Doktorlarim da sağlık ocağı ebe de çocuğu aldirmak gibi bir düşüncen yoksa tarama yaptırma dedi. Ayrıntılı ultrason yaptiracagim inşallah. Maşallah ne güzel büyümüş takvime göre 12. Haftamdayim ben de doktora göre bir kaç öndeydi hattaNisan başı bayram öncesi gideceğim kontrolüme gösterirse cinsiyet öğrenirim inşallah. Size söyledi mi gosterdi mi ?
Maşallah sağlıkla gelsin miniğinizAz önce doktordan çıktım.. Çok şükür her şey yolunda
11+6 haftalık olduk.Doktor ense kalınlığı yok, kalpte parlaklık yok dedi. İkili tarama yaptırmak isteyip istemediğimi sordu ben de kararsız kaldım..Kızımda yaptırmamıştım.
Siz yaptıracak mısınız?
Aa benim bebişin de tahmini doğum tarihi 24 ekim aynı şekilde mecburi sezaryen olacak bir sorun olmazsa aynı tarihte doğuracağız kısmetseEkim sonu olacak benim mecburi sezaryen çünkü.
24.10.2024 çok güzel bi tarih yalnız
Vee durduk yere süreklli ağlıyorumBugün üzerimde aşırı bir gerginlik var herkese herseye sinirleniyorum tersliyorum sonra da içime batıyor üzülüyorum.
sanırımmm olsun saglıklı olsunlarda ben bi çin takvimine baktım o kadar diğerlerinden pek anlamıyorum bide mantıklıda pek gelmedi açıkcasııEkim anneai olup benden 6 hafta büyük olan var gebelik olarak. Satı aralık olan var. Biz son en sın öğreneceğiz sanırımramzi teorisi filan baktırıyorlar erken gebelik haftalarında aslında
Yaşlarımız yakın benim de bi kızım var..İkinci gebelikte ben de bütün testleri yaptırmayı düşünüyordum aslında yaştan dolayı ama bugün kü kontrol içime sindiği için yaptırmaktan vazgeçtim..İlk gebelikte ikili test yeşil çıktı demişsin ve yaptırma ihtiyacı duymadık demişsin burayı anlamadım.Maşallah sağlıkla gelsin miniğinizben fetal dna yaptıracağım açıkçası yaşım 35 olduğu için mutlaka yapılması gerektiğini düşünüyorum. Önceki gebeliğimde ikili test sonuçlarımız tamamen yeşil çıkmıştı ve ilk bebeğimizdi bu yüzden yaptırma ihtiyacı hissetmedik. Ama bu gebelikte varolan kızımı da düşünmek zorundayım sadece kendim için karar veremem maalesef o yüzden yaptıracağım
Kaçıncı hafta yapılıyor?Neyi test ediyor?Ben cumartesi fetal dna yaptirdim esimden de kan aldilar. 10 15 gun icinde sonuc cikarmis cokk heyecanliyim korkuyla bekliyorum
İkili testte risk çıkmadı hiç, olsa bile doğuracaktım yani göze alıp açıkçası… Çünkü ilk iki gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı evlat sahibi olmayı çok istiyordum. Bir de sağlıklı olduğuna içten bir şekilde inanıyordum yani neden nasıl açıklayamam ama her şeyin yolunda olduğunu söylüyordu içimden bir ses. Perinatologla ilerlemiştik, fetal dna’yı genelde tavsiye ederim ama ikili testiniz çok düşük risk gösteriyor, sizin kararınız demişti. Biz de yaptırmamıştık fetal dna. Ama bu gebeliğim daha lohusalığım biter bitmez başladı. Emzirdiğim için bünyem zaten çok zayıf. Kötü bir zamanda hamile kaldım. Folik asit bile kullanamadım. Bir de geçen hafta yüksek ateşli hastalık geçirdim. Bu yüzden biraz korkuyorum bir terslik çıkmasından. Mutlaka fetal dna yaptıracağım. Bildiğim kadarıyla 10. haftadan itibaren yaptırılabiliyor. Şu an 8+3’teyiz. Zamanı gelince testi vereceğim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah canımYaşlarımız yakın benim de bi kızım var..İkinci gebelikte ben de bütün testleri yaptırmayı düşünüyordum aslında yaştan dolayı ama bugün kü kontrol içime sindiği için yaptırmaktan vazgeçtim..İlk gebelikte ikili test yeşil çıktı demişsin ve yaptırma ihtiyacı duymadık demişsin burayı anlamadım.
İkili tarama temiz çıkarsa diğer testlere gerek kalmıyor dedi doktorum.. Fetal DNA kaçıncı hafta?
Ben şehir Hastanesi'nde Ali Bahadırlı ya gidiyorumbursalı cok var mı bilmiyorum ama hangi doktora gidiyosunuz acaba ben hala cok emin olamıyorum da
11. Haftadan sonra yaptirabilirsin dedi doktorum. Bebegin dna dizilimine kalitsal hastaligi olup olmadigina sma down sendromu olup olmadigina bakiyor. Cinsiyeti de gösteriyor %99.9 dogruluk orani mevcutKaçıncı hafta yapılıyor?Neyi test ediyor?
Chia sorun yokta keten tohumu doğuma yakın zamanlar doğum kolaylaştırmak için tüketmeyi öneriyorlar hurma gibiÇiya ve keten tohumu tüketme dedi diyetisyen arkadasim bana gebelere önermiyoruz biz dedi
Aiy hurma da çok severim. Bu sıralar yemek istediğim tek şey patates kızartması olabilirÇiya ve keten tohumu önerilmiyor bir de hurma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?