Çocuk zaten belli ediyor oturmaya hazır olduğunu canım 5. Ay gibi genelde destekli oturtmaya başlarız gibi. Benim miniğim daha haftaya 3 aylık olacak seninki 1 ay önde galibaBen de yapcam artık ya bi de oturma alıştırmalarına ne zaman başlıcaz 6. Ayda ek gıda başlıcak ama desteksiz oturması gerekiyomuş o zamana kadar
Benimki 4 aylık oluyo bu hafta kafayı kaldırıyo öne doğru yatmak istemiyo artıkÇocuk zaten belli ediyor oturmaya hazır olduğunu canım 5. Ay gibi genelde destekli oturtmaya başlarız gibi. Benim miniğim daha haftaya 3 aylık olacak seninki 1 ay önde galiba
Offf deme yaBen 70 küsür günde 2 kere gördüm 4 saatin üstüne çıktığını
Evet kuzum, cidden bi süre izin vermişti bize sağolsun. İnşallah geriye dönebilirYine en azından bir süredir toparlamış ve gece dinlendim de modunu düşürme kuşum. Bir kere düzeni oturduysa geçici bir huysuzluktur toparlar o sen merak etme
Yavaştan istiyor o zaman oturmak ama ben ilk kizimda korkmuştum yine de 5.ayi beklemiştim. 4 aylık oturtan da varBenimki 4 aylık oluyo bu hafta kafayı kaldırıyo öne doğru yatmak istemiyo artık
Ma her ay aşı var ya 20 gün ara veremıyoz kiAşıları 25 inde yapılıyor. Bizim sünnet ayın 4 ünde oldu. 25 ine kadar da Allah'ın izniyle çoktan tamamen iyileşmiş olur inşallah. Doktorumuz işlemden 3 gün sonra banyo yapabilir, 10 gün kadar da kremi kullanmaya devam edin dedi. Ben de aşıyla arada 20 gün bırakmayı uygun gördüm
Evet perihan hanım yaptı kendisinden memnunuz da. Fakat burda biri yazmıştı yine medicana Bünyamin beyi ondan hiç memnun kalmadıj. Hem numarasını verdi soru sorabilirsiniz dedi hem sorduğumuz soruya cevap vermedi. Medicanaya sünnet kontrolünden sonra bir daha gitmeyeceğiz.Bizde haftaya yaptırıcaz perihan hanıma değil mi sizinde? bugün 3. Ay kontrolümüz vardı
2 sağlık ocağında, öbür gün de hastanede özel aşıları yaptırdık. Rota ve menenjit. Rota damla, diğerleri acılıydı. Verem yaptıramadık. Sağlık ocağından haber bekliyoruz onun için.Yarın 2 aylık aşılarını yaptıracağız. Yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba nasıl geçti yaptırdığınız gün?
4 buçuk aylıkken günde 5-10 dk başlarım ben destekli gün geçtikçe arttırırım artık şuan 3 buçuk aylıkBen de yapcam artık ya bi de oturma alıştırmalarına ne zaman başlıcaz 6. Ayda ek gıda başlıcak ama desteksiz oturması gerekiyomuş o zamana kadar
canım ama senin bebeğin prematüre değil mi? gelişim haftası olarak ne kadarlık? düzeltilmişi soruyorum yani. benim bebek de 4 ay 10 günlük doğduğu tarihe göre ama düzeltilmiş tam 3 Aylık. bugün doktor kontrolümüz vardı, sen 3 Aylık düşüneceksin bebeği dedi yine hep. dönme falan bu kadar erken beklenmiyor bildiğim kadarıylaKızlar bebekleriniz kaç günlük oldu, dönmeye başladılar mı ? Benim bebeğim hiç çabalamadı daha dönmek için 4 ayımız bitti erken mi acaba, sizde nasıl durumlar
3. ay aşı yok aslındaMa her ay aşı var ya 20 gün ara veremıyoz ki
Yaa menenjitlerle rotayı yaptırdık biz 3. Ay.3. ay aşı yok aslındaama yaşadığı yere göre değişiyor mudur bilmiyorum
Kuşum bizimki dinlemeyi çok seven bi çocuk ama seslenince bakmıyor henüz. Hani anca çılgın gibi çıngırak falan sallamam lazım bakması için. Bence daha var sesin geldiği yöne bakması içinkızlar günaydınbebişleriniz seslenince bakıyor mu size? ben ne kadar seslensem de bakmıyor. hani adını tanıması falan mümkün değildir bu ayda zaten ama herhangi bir ses duyduğunda dönüp bakması gerekmez mi? yüksek ses olunca falan irkiliyor sadece ama dönüp bakma gibi bi tepkisi yok
Onları ben de yaptırıcam bu Çarşamba doktorumuzdan bi onay ve bilgi alayım da. Bildiğim kadarıyla daha vakti var. Ama aşı etkisi 3 gün falan sürer hani sünnet yaptırmak istiyorsan kesinlikle kendi kendine dönmeye başlamadan yaptır derim. Şimdiki aklım olsaydı ne yapıp edip eşimi ikna edip ilk ay en geç ikinci ayda yaptırırdım sünnetini. Ki sünnetin iyileşmesi de öyle uzun sürmüyor. 5. gündeyiz bugün kanguruya da bindirdim, yüz üstü şekilde göğsüme de yatırıyorum 2 gündür, normal hayatımıza geri döndük. Zaten ağlaması falan 2 gün sürdü elhamdülillahYaa menenjitlerle rotayı yaptırdık biz 3. Ay.
yok valla hiç bakmıyor ya. Allah korusun işitme sıkıntısı gibi bişey mi var dedim ama en ufak bir sese uyanıyor ya da yüksek sesle irkiliyor falan. bugün piyanolu oyun halısı aldım. üstte asılı oyuncaklara merak saldı eliyle çarpıyor falan ama piyano umrunda bile değilDikkatini çeken başka bir şey yokken de bakmıyo mu? Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok ama dikkati başka bir şeyde değilse sesin geldipi yöne bakıyo benimki
hee evet canım yüzüne bakarak konuşunca bizimki de çok güzel dinliyo hatta bazen yüzümü kapatıp cee ee yapınca beni taklit ediyor biraz ama seslenince başını döndürüp bakmıyor aslaKuşum bizimki dinlemeyi çok seven bi çocuk ama seslenince bakmıyor henüz. Hani anca çılgın gibi çıngırak falan sallamam lazım bakması için. Bence daha var sesin geldiği yöne bakması için
iyi o zaman demek ki daha vakti değilBenimkinde de yok doktora sordum ona daha erken yüksek seste irkilmesi yeterli şu anda dedi 4. Ayda falan bakarmış genelde
Biz bugğn sadece rotayı yaptırdık huysuz birazda ateş kaldırdı calpol verdim azıcık toparlıyo şimdi şimdi diğer aşıları 5. Ayda yaptırıcaz şimdilik bu önemli rotanın zamanı geçneden yapalım dedi doktorumuzYaa menenjitlerle rotayı yaptırdık biz 3. Ay.
Piyanoyu karşısına koymazsam benimki de umursamıyo ki tepedeki oyuncaklara vuruyo elleriyleyok valla hiç bakmıyor ya. Allah korusun işitme sıkıntısı gibi bişey mi var dedim ama en ufak bir sese uyanıyor ya da yüksek sesle irkiliyor falan. bugün piyanolu oyun halısı aldım. üstte asılı oyuncaklara merak saldı eliyle çarpıyor falan ama piyano umrunda bile değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?