2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ben de yapcam artık ya bi de oturma alıştırmalarına ne zaman başlıcaz 6. Ayda ek gıda başlıcak ama desteksiz oturması gerekiyomuş o zamana kadar
Çocuk zaten belli ediyor oturmaya hazır olduğunu canım 5. Ay gibi genelde destekli oturtmaya başlarız gibi. Benim miniğim daha haftaya 3 aylık olacak seninki 1 ay önde galiba

Yarın 2 aylık aşılarını yaptıracağız. Yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba nasıl geçti yaptırdığınız gün?

Çocuk zaten belli ediyor oturmaya hazır olduğunu canım 5. Ay gibi genelde destekli oturtmaya başlarız gibi. Benim miniğim daha haftaya 3 aylık olacak seninki 1 ay önde galiba
Benimki 4 aylık oluyo bu hafta kafayı kaldırıyo öne doğru yatmak istemiyo artık

Ben 70 küsür günde 2 kere gördüm 4 saatin üstüne çıktığını
Offf deme ya uykusuzluk çok zor gerçekten. Şöyle az dinlenebilince yeni pil takmışım gibi oluyor bana ama dinlenmeyince en kolay şey bile zor geliyor.. Allah kolaylık versin canım hepimize
Yine en azından bir süredir toparlamış ve gece dinlendim de modunu düşürme kuşum. Bir kere düzeni oturduysa geçici bir huysuzluktur toparlar o sen merak etme
Evet kuzum, cidden bi süre izin vermişti bize sağolsun. İnşallah geriye dönebilir Bu aylardaki değişiklikler kalıcı olabilir diye okudum bi yerde, korkutuyor beni

Reactions: Gao
Ma her ay aşı var ya 20 gün ara veremıyoz ki

Bizde haftaya yaptırıcaz perihan hanıma değil mi sizinde? bugün 3. Ay kontrolümüz vardı
Evet perihan hanım yaptı kendisinden memnunuz da. Fakat burda biri yazmıştı yine medicana Bünyamin beyi ondan hiç memnun kalmadıj. Hem numarasını verdi soru sorabilirsiniz dedi hem sorduğumuz soruya cevap vermedi. Medicanaya sünnet kontrolünden sonra bir daha gitmeyeceğiz.

Yarın 2 aylık aşılarını yaptıracağız. Yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba nasıl geçti yaptırdığınız gün?
2 sağlık ocağında, öbür gün de hastanede özel aşıları yaptırdık. Rota ve menenjit. Rota damla, diğerleri acılıydı. Verem yaptıramadık. Sağlık ocağından haber bekliyoruz onun için.
Ateş olmadı. Biraz huzurduzdu o gün. 1 kaşık calpol verdim. Uyudu. Verem aşısının etkisi ne olurdu bilemiyorum.

Ben de yapcam artık ya bi de oturma alıştırmalarına ne zaman başlıcaz 6. Ayda ek gıda başlıcak ama desteksiz oturması gerekiyomuş o zamana kadar
4 buçuk aylıkken günde 5-10 dk başlarım ben destekli gün geçtikçe arttırırım artık şuan 3 buçuk aylık

Bizimki 3 ay 7 günlük ben oturtuyorum baş edemiyorum bir saniye durmuyor hep oynamak istiyor oturmak istiyor uzandırdığım gibi çığlığı basıyor uyku düzeni sıfır. Gece 3 4 te zorla uyutuyoruz gündüz 2 ye kadar yatıyor ne yaparsam yapayım sabah uyanmıyor çok ağır uykusu

Kızlar bebekleriniz kaç günlük oldu, dönmeye başladılar mı ? Benim bebeğim hiç çabalamadı daha dönmek için 4 ayımız bitti erken mi acaba, sizde nasıl durumlar
canım ama senin bebeğin prematüre değil mi? gelişim haftası olarak ne kadarlık? düzeltilmişi soruyorum yani. benim bebek de 4 ay 10 günlük doğduğu tarihe göre ama düzeltilmiş tam 3 Aylık. bugün doktor kontrolümüz vardı, sen 3 Aylık düşüneceksin bebeği dedi yine hep. dönme falan bu kadar erken beklenmiyor bildiğim kadarıyla

Kuşum bizimki dinlemeyi çok seven bi çocuk ama seslenince bakmıyor henüz. Hani anca çılgın gibi çıngırak falan sallamam lazım bakması için. Bence daha var sesin geldiği yöne bakması için

Yaa menenjitlerle rotayı yaptırdık biz 3. Ay.
Onları ben de yaptırıcam bu Çarşamba doktorumuzdan bi onay ve bilgi alayım da. Bildiğim kadarıyla daha vakti var. Ama aşı etkisi 3 gün falan sürer hani sünnet yaptırmak istiyorsan kesinlikle kendi kendine dönmeye başlamadan yaptır derim. Şimdiki aklım olsaydı ne yapıp edip eşimi ikna edip ilk ay en geç ikinci ayda yaptırırdım sünnetini. Ki sünnetin iyileşmesi de öyle uzun sürmüyor. 5. gündeyiz bugün kanguruya da bindirdim, yüz üstü şekilde göğsüme de yatırıyorum 2 gündür, normal hayatımıza geri döndük. Zaten ağlaması falan 2 gün sürdü elhamdülillah

Dikkatini çeken başka bir şey yokken de bakmıyo mu? Her çocuk aynı olacak diye bir şey yok ama dikkati başka bir şeyde değilse sesin geldipi yöne bakıyo benimki
yok valla hiç bakmıyor ya. Allah korusun işitme sıkıntısı gibi bişey mi var dedim ama en ufak bir sese uyanıyor ya da yüksek sesle irkiliyor falan. bugün piyanolu oyun halısı aldım. üstte asılı oyuncaklara merak saldı eliyle çarpıyor falan ama piyano umrunda bile değil

Kuşum bizimki dinlemeyi çok seven bi çocuk ama seslenince bakmıyor henüz. Hani anca çılgın gibi çıngırak falan sallamam lazım bakması için. Bence daha var sesin geldiği yöne bakması için
hee evet canım yüzüne bakarak konuşunca bizimki de çok güzel dinliyo hatta bazen yüzümü kapatıp cee ee yapınca beni taklit ediyor biraz ama seslenince başını döndürüp bakmıyor asla

Yaa menenjitlerle rotayı yaptırdık biz 3. Ay.
Biz bugğn sadece rotayı yaptırdık huysuz birazda ateş kaldırdı calpol verdim azıcık toparlıyo şimdi şimdi diğer aşıları 5. Ayda yaptırıcaz şimdilik bu önemli rotanın zamanı geçneden yapalım dedi doktorumuz

Piyanoyu karşısına koymazsam benimki de umursamıyo ki tepedeki oyuncaklara vuruyo elleriyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…