2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Rotanın ilk dozunun 14. Haftaya kadar yapılması lazım canım kaçırmayın sakın biz son hafta yaptırdık kimse söylememişti

Benim 4 aylık ama düzeltilmiş 2,5 aylık. Bazı şeyleri yakalıyor sanki bazılarına geç kalıyor. O yüzden ne zaman neyi yapabiliyor emin olamıyorum

Allah korusun kuzum, zaten hastaneden çıkmadan bakmış olmaları lazım işitmeye. Bizim de bugün geldi piyanolu olan. Öbürüyle az ilgilenince korkmuştum ama bununla daha çok ilgilendi uzun uzun baktı oyuncaklara. En azından bi yarım saatimiz meme ve kucak dışında bi yerde geçti, mutluyum

Reactions: Gao
Yok canım öyle bi şey değildir seninki erken doğmamış mıydı zaten öyle değerlendirmek lazım

Yarın 2 aylık aşılarını yaptıracağız. Yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba nasıl geçti yaptırdığınız gün?
Doktor huzursuzluk olması ya da ateşin 38 üzerine çıkması halinde yarım ölçek calpol ya da yarım fitil vermemizi söylemişti. Ateş olmadı ama huzursuzlandığını hissettiğimiz için eve döndükten sonra, bir de uyumadan evvel calpol verdik herhangi bir sıkıntı yaşamadı çok şükür. Biraz takip etmek lazım bebişi, durumuna göre hareket etmek lazım. Doktorunuz da yönlendirir zaten.

Kızlar koşun hb de unibaby 24 paket yenidoğan ıslak mendil 553 tl ben kaptım sizde kapın hatta pipi ürünleri de yüzde 40a varan indirimlerde geçen gün bu indirimden kase bardak ve kaşık setini 264.5 tl ye aldım yetişinnnn Allahallalaaahallaalalaaaaa

Ben aldım, kendi doğum doktorum 20 gün verebilirim demişti ondan 10+10 olarak aldım. 2 hafta da sağlık ocağından almaya çalışacağım.
Ya var ya 3 doktor gezdim hiçbiri vermedi. Yarın bir de özele gidip deneyeceğim. Yani zaten 2 ay doğum izni var. O kadar saçma ki! En azından kadın doktorların kadın kadına destek çıkmasını beklerdim. Soruşturma yiyoruz diyorlar. Hiç sanmıyorum benim durumumu biri şikayet etsin vs. Ayrıca başkalarına da veriyorlar gayet. Ve soruşturma o kadar mühim bir şey de değil aslında, abartıldığı kadar. Önemli olan sorusturmanin sonucunin ne olduğu? Şimdi bana grip olmuş diye rapor verilse kim aksini ispat edebilirdi ki? Olmuştum iyileştim? Belim ağrıyordu, düzeldi. Aslında düzgün bir izin süresi verip bizi de doktorları da mağdur etmeseler çok iyi olacaktı.

Yarın 2 aylık aşılarını yaptıracağız. Yaptıranlar tecrübelerini paylaşabilirler mi acaba nasıl geçti yaptırdığınız gün?
Ya ben bugün yaptırdım. Ateşi çıkacak, çok huysuz olacak dediler. Bekliyorum. Bizimkinde aksine aşırı uyku yaptı akşamüstü 3,4 saat uyudu. Şimdi o uyaadan bende uyuyacağım inşallah

Ben de yapcam artık ya bi de oturma alıştırmalarına ne zaman başlıcaz 6. Ayda ek gıda başlıcak ama desteksiz oturması gerekiyomuş o zamana kadar
Bizim doktorumuz 4 aydan önce başlamayın dedi destekli oturmaya canım sen de danış önce bence
Bizde hiç huzursuzluk ya da ateş olmadı ama 2 gün uyumadı Calpol vermek istemedim savaşsın vücudu diye çok ağlamazsa bence verme canım ateş olursa ver tabi
Bizim de gece en erken 2’de uyur gündüz de en erken 1’de uyanır. Tabi tam olarak uyanmasından bahsediyorum yoksa o saate kadar en az 6 kez kalkıyoruz

Benimkisi de öyle. Şimdi ağlıyor mamayı da emziği de reddediyor göğsümden ayrılmıyor uyuyor yerine bırakıyorum 5 dakika sonra çığlık atarak uyanıyor

öyleyse bilemiyorum. bizim bebiş başından beri düzeltilmişe göre gelişim gösteriyor. doğduğu tarihe bakarsam çok canım sıkılıyor çünkü ne kilo, boy ne yapabildiği hareketler olarak 4 ayla ilgisi bile yok. ben şu an sildim 4 Aylık bilgisini. soran olursa bile 3 Aylık diyorum kckff muhtemelen yürümesi konuşması da düzeltilmişe göre olacak. belki 2 yaş civarı tam anlamıyla yakalar.
Benim 4 aylık ama düzeltilmiş 2,5 aylık. Bazı şeyleri yakalıyor sanki bazılarına geç kalıyor. O yüzden ne zaman neyi yapabiliyor emin olamıyorum

evet baktılar çok şükür bi sıkıntı yoktu ama bilmiyorum prematüre bebeklerden mi isteniyor sadece, bize 6 ay civarında klinik Bera testi denen bi işitme testi yaptırmamızı söylediler. o da çok az kurumda yapılan bir test. Doğum yapalı 4 ay oldu hala randevu bulamadık. doktor da her kontrole gittiğimizde o testi yaptırmamızı söylüyor. bi gerildim o yüzden. piyanosunu sevdi mi senin bebiş bizimki ayaklarıyla tekme ata ata çalıyor ama sesler umrunda değil

bu arada sürekli olarak kusma problemi yaşayan bebekler için yazıyorum. benim bebeğim doğduğundan beri emme sonrası kusuyor, daha önce bahsetmiştim. doktor reflü demişti ama tabii ne olduğunu bilince daha az rahatsız edici olmuyor. ben sürekli nasıl kusmasına çözüm bulabilirim diye uğraştım ve emzirme sürecinde farklı yöntemler uyguladım. temel hatam şuymuş, bebeği emer emmez dik pozisyona getirip gazını çıkarıyordum ve yediğinin büyük çoğunluğunu burada kusuyordu. sonrasında da devamı geliyordu. gazının kesin olarak çıkması gerektiğini ve dik pozisyonda daha az kusacağını söyledikleri için böyle yapıyordum. sonra içgüdüsel olarak, emzirmenin ardından kaldırmasam daha iyi olacağını hissettim ve gaz çıkarma işini erteledim. yani emiyor ve en az 15-20 dk kucağımda emme pozisyonunda yatmaya devam ediyor. kusma sorunumuz yüzde 90 çözüldü diyebilirim. bugün doktora da anlattım durumu. zaten bu direkt dik pozisyonda gaz çıkarma yönteminin tartışmalı olduğunu, yeni çalışmalarda yatması ya da dik durması arasında anlamlı bir fark bulunmadığını söyledi. hele gece hiç müdahale etmeden emer emmez yatırabileceğimi söyledi. eğer benim gibi emdikten sonra hemen dik pozisyona getirerek kusmayı önleyeceğini düşünenler varsa bilgilendirmek istedim. her taraf kusmuk oluyordu ve aşırı bunalmıştım çünkü ben.

Benim bebeğiminde sürekli kusma sorunu var. Hatta günde bir, bazen birkaç defa ek olarak tüm yediğini birden çıkartıyor. Beslenme sırasında 3-4 defa gaz çıkartıyorum ben. Gaz çıkartmazsam kusuyor yediğini. Çok şaşırdım söylediklerine bende deneyeyim nasıl olcak. Gaz çıkartmadan kusar diye düşündüğümden sürekli gazla uğraşıyordum.

bana da gaz çıkarmazsan kusar dedikleri için gazı çıkana kadar ille de uğraşıyordum ve emer emmez hemen çıkarmaya çalışıyordum. şu an gazını çıkarmadığımda dediğim gibi hemen hemen hiç kusmuyor. gazını da iki emme arasında oynarken ya da kucağımdayken ara ara çıkarıyor. ama bu benim tecrübem tabii, doktora da acaba yanlış mı yapıyorum diye sorduğumda hayır doğru yapıyorsunuz, eğer kusmayı bıraktıysa doğrudur dedi. eğer sen gaz çıkarmadığında kustuğundan eminsen yine çıkarmaya devam et. bu da bebekten bebeğe değişiyor olabilir ama belki denemek isteyen olur diye yazdım

Rotayı ben sağlık ocağına sordum damla değil onu da iğne şeklinde yapıyoruz dedi ama hep damla yapıldığını duyuyorum iğne şekli de var mı ki acaba

Anladım teşekkürler sağlık ocağında yaptıracağım aşılarını 3 tane birden olacağı için illaki korkuyorum biraz bakalım bizimki nasıl atlatacak

Ben doğumu özelde yaptım, daha önce hamileyken muayeneye gittiğimde doktorum başka hastasına rapor veriyordu o zaman istedim ben de raporu doğum iznin bitince gel vereyim 20 gün demişti kendisi de doğum izninin yetersiz olduğunu düşündüğü için. Ama sonra birinci dönemi kapatayım diye düşünüp 10 gün daha istediğimde soruşturma açılabileceğini söyleyip vermedi onu da sağlık ocağıyla hallediyorum işte sonra başka bir özel hastaneye daha gideceğim bir 20 gün daha alabilmek için. Devlet yardımcı olmuyor ama özeller biraz daha insaflı bu konuda bence bir deneyin. Şehirden şehre de değişiyordur belki tabi bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…