2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Ateşi çıkmadığı sürece vermeyi düşünmüyorum calpol ama bakalım bir de antibiyotik tedavisi görüyor kızım o yüzden canı çok yanacak diye endişeliyim

Bebekten bebeğe kesinlikle değişiyor ben kızımı gazını çıkarmadan yatırırsam hemen geri uyanıyor ya da uykusunda kusuyor. Ama bizimki sadece reflü değil onu da göz önünde bulundurmak lazım, idrar yolu enfeksiyonu da kusmasına sebep oluyor

Rotayı ben sağlık ocağına sordum damla değil onu da iğne şeklinde yapıyoruz dedi ama hep damla yapıldığını duyuyorum iğne şekli de var mı ki acaba
Büyük ihtimalle yanlış biliyor. Bizim hemşire de duş aldırmayın dedi. Öbür gün doktor, sadece veremde o söz konusu dedi. Rota zaten sağlık ocağında yok. Özel hastanede yaptırdık. Eczaneden alıp yaptıracaksınız sanırım. O da karıştırdı başka bir aşıyla

Teşekkür ederim bilgileri için. Bende bir deneyeceğim nasıl olcak durum. Kusmalardan kurtuluruz umarım.

Ya bunu yazdığın çok iyi oldu. Gaz konusunda evet tartışmalar olduğunu okumuştum ama detayları bilmiyorum halen. Bana şey çok saçma geliyor yani bebeğim doyuyor. Uykuya geçiyor memede, huzurlu. Ben omzuma alıp sırtına patpat yapıyorum uyanıyor. Huzursuzlanıyor uykusu bölünüyor. Geceleri çok yatırdım valla gazını çıkarmadan ki yatarak emdiğinde zaten öyle uyuyoruz. Hiç sorun olmadı öyle, zaten gazı varsa uykuya geçmiyor o durumda

Ben gece hiç gaz çıkarmıyorum uykusu açılmasın diye bi şey de olmuyodu demek ki doğru bi çalışmaymış o

Dr ayça kalkan instagramda diyordu, her seferinde gaz çıkarmaya çalışmak uygun görülmüyor artık diye. Uyumamışsa kucağımda dik tutup okşuyorum sırtını. Vurma artık neredeyse hiç yapmıyorum. Zaten serum fizyolojik yaparken pat pat vuruyorum, yazık küçücük hala

Ateşi çıkmadığı sürece vermeyi düşünmüyorum calpol ama bakalım bir de antibiyotik tedavisi görüyor kızım o yüzden canı çok yanacak diye endişeliyim
İlk yaptığında normal ağladı, sonraki çok acıtır dedi ah katıldı bebeğim ağlamaktan. Ağzına üfledim de normal ağlamaya döndü.

Ya ben bugün yaptırdım. Ateşi çıkacak, çok huysuz olacak dediler. Bekliyorum. Bizimkinde aksine aşırı uyku yaptı akşamüstü 3,4 saat uyudu. Şimdi o uyaadan bende uyuyacağım inşallah
Herkeste farklı oluyo ya bizim de ateş olmadı hafif huzursuzluk oldu o kadar

Rotayı ben sağlık ocağına sordum damla değil onu da iğne şeklinde yapıyoruz dedi ama hep damla yapıldığını duyuyorum iğne şekli de var mı ki acaba
İğne değil ya o iki tane rota aşısı var zaten ikisi de damla şeklinde yanlış bi şey yapmasınlar. Zaten devlet karşılamıyo ki siz gidip eczaneden alıyosunuz sağlık ocağı uygulamayı yapıyo

Kız ben bütün gece yattığı yerden hiç kaldırmıyorum uykusu bölünmesin diye zaten yanımda yatarak emziriyorum emip emip uykuya dalıyo hiç sorun yaşamadık gaz yüzünden

Heh ben de onun hesabında görmüştüm ama tam açmamıştı o yüzden emin olamamıştım yani ne zaman nasıl yapmak lazım vs. O yüzden derin uyuyunca hiç ellemiyorum ben de

Reactions: Gao
Kız ben bütün gece yattığı yerden hiç kaldırmıyorum uykusu bölünmesin diye zaten yanımda yatarak emziriyorum emip emip uykuya dalıyo hiç sorun yaşamadık gaz yüzünden
Evet evet biz de öyle, bazen uykuya dalamadığı oluyo o zaman gazı var diyorum çıkarıyorum geri uyuyor ama çok nadir. Doğru yapıyormuşuz valla. Ama gene gece bi kere altını değiştiriyorum genelde ya, saat 9-10 gibi uykuya geçmişsek sabaha kadar çok uzun süre kalmasın diye

10 10 buçuk gibi uyuyo sabah 5 gibi değiştiriyorum ben eğer çok dolu veya kakalı değilse dokunmuyorum

Her seferinde değiştiriyorum ya. Her uyanışında. Fazla hassastır cildim. Bana çektiyse diye

evet doktor da direkt zaten gece müdahale etmeyi önermiyor artık yeni çalışmalar dedi. emsin, uyumaya devam etsin bölünmeden. ama işte biz hastaneden çıkarken filan defaatle söylediler mutlaka her memeyi emdikten sonra dik pozisyonda gazını çıkarın diye. bir de sert vurun biraz demişlerdi üstüne basa basa. okşayınca çıkmaz demişlerdi. bilmiyorum size dediler mi. gerçekten de ilk emdiği anda çok gaz çıkıyor ama midesi ağzına geliyor gibi oluyordu bebeğim. şimdi akışına bırakıyorum.

Ben gece hiç gaz çıkarmıyorum uykusu açılmasın diye bi şey de olmuyodu demek ki doğru bi çalışmaymış o
sezgisel olarak doğru yapmışsın. ya işte zaten bebek huzursuz olsa anlarız. bazen emerken gazı olduğunu anlayıp mecburen arada çıkarıyorum hızlı emdiğinde filan. çünkü rahatsızlığını belli ediyor ama çoğu zaman sorun olmuyor. zorla kusturuyormuşum bebeğimi. mesela bugün sabah deli gibi emdi, gaz çıkarmadan kucağımda tuttum normal. yine kusma oldu ama ağzının kenarından küçük sızıntılar şeklinde oldu. önceden komple içini boşaltıyor gibiydş

aaa bizim doktorumuz ayça hanım tam da adamına sormuşum eheheh

Reactions: Gao
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…