A yok olmuyor. Yıkıyor evi. Tshirtü kafamdan geçiriyorum memeleri açıyorum. Kucağımda sallar gibi yaparken memeyi bulup devam ediyor. Tabi yine bırakabiliyor ama bir süre emiyorHahha benimki de atıyor arada dikkatini başka şeylere yöneltiyorum mecbur sonra yine devam
Ego savaşı çünkü. Anneleri yargılamak haddimze değil çocuksuzkende yargılamazdım. Yengem yeğenime bağırır geberticem der mal der atıcam seni aşağı der elimde kalıcaksın der ama napsın 1 2 yaş zor durmuyor. Annem bana eleştirir mesela o zaman bile boşver anne demekki bunalıuor napsın bize düşmez bişey deme sakın sen mi bakıyorsun tüm gün demiştim.Ya baksanıza burda birbirini tanımayan kaç kişiyiz herkes birbirine öneri veriyor ama kimse sen niye böyle yapıyorsun demiyor. Ama tanıdığımız, sevdiğimiz, yakınımız olan herkes daha çok müdahale ediyor, daha çok üzüyor, kırıyorşaşırtıcı gerçekten
Şekilden şekile sokuyor bizi bu minikler fjkfkd aynısı yaA yok olmuyor. Yıkıyor evi. Tshirtü kafamdan geçiriyorum memeleri açıyorum. Kucağımda sallar gibi yaparken memeyi bulup devam ediyor. Tabi yine bırakabiliyor ama bir süre emiyor
1 paket molfix aldım 1 paket goon. Ödeme yaparken eşim dio e bişey değilmiş bunlar yaKız molfixi denedin mi hala kaka taşırmadı ben şok
Sizinki de ıkınıyor mu yoksa böyle sadece ses mi çıkarıyor. Bizimki sanki kakasını yakacak gibi ıkınıyor böyleAynısını yaklaşık iki haftadır yaşıyorum çözümü ayakta yürüyerek emzirmede buldum anca o şekilde sakince emebiliyor
Yaa molfix hiç kullanmamıştım bugün kullandık bayağı iyi sleppy almam artık çok beğendim molfixiKız molfixi denedin mi hala kaka taşırmadı ben şok
Benim kardeşim 6.5 aylıkken dönmüşKızlar nasılsınız umarım iyisinizdir size bişey sorucam gelişimsel olarak gayet iyi gidiyoruz ama benim bebeğim 5 aylık oldu hiç dönmeye niyeti yok sizinkiler ne durumda
Goon kullanmadım hiç ama molfix ana kucağı testinden geçti bütün bez kaka doluydu sırtına çıkmadı1 paket molfix aldım 1 paket goon. Ödeme yaparken eşim dio e bişey değilmiş bunlar yaprimadan sonra baya fark varmış. Şimdi goonla başladım daha 1 gündür kullanıyorum. Oyle bi kaka olayı yaşamadık az az yaptı asıl bombayı ben altını değiltirirken bıraktı işte o kaka asıl rengini belli ederdi. Sonrada kaka yapmadı. Bezinimi yadırgadı ne gagagaha
Ben fe sleepyden sonrs çok beğendim fiyat olarak bile daha iyiYaa molfix hiç kullanmamıştım bugün kullandık bayağı iyi sleppy almam artık çok beğendim molfixi
Bizimki ıkınıyor tepiniyor ittiriyor amiyane dayak yiyorumSizinki de ıkınıyor mu yoksa böyle sadece ses mi çıkarıyor. Bizimki sanki kakasını yakacak gibi ıkınıyor böyle
Baya yumusak geldi goon. Ama molfixi daha açmadımGoon kullanmadım hiç ama molfix ana kucağı testinden geçti bütün bez kaka doluydu sırtına çıkmadı
Hahahah ben de neler diyorum da içimdenEvet bide bu var açmış çocuk diyorlar mamayı içince. Tok olsa neden doyuralım mantken açken emzirilir ya da mama verilir salak mısınız demek istiyorumkızıma 1 buçuk aaat önce 100 cc süt verdim uykudan kalkınca krize girdi çok agresif emdi ee içtin ya yavrum ne ara sindirdin ? Süt çünkü sıvı bebekler büyüdü zor doyuyor Allahta o yüzden 5 6 da ek gıda için hazırlamış bebişleri :)
Kesinlikle öyle, biz her ay doktora gidiyoruz bilinçliyiz ama zorbalık yani milletin yaptığı. Ben de kilosuna bakmasam, bilmesem sadece emzirirdim. Ağlayınca da çocuk bu ağlar der geçerdim de işte her hareketini anlamaya çalışıyoruz bize dert gerçektenEgo savaşı çünkü. Anneleri yargılamak haddimze değil çocuksuzkende yargılamazdım. Yengem yeğenime bağırır geberticem der mal der atıcam seni aşağı der elimde kalıcaksın der ama napsın 1 2 yaş zor durmuyor. Annem bana eleştirir mesela o zaman bile boşver anne demekki bunalıuor napsın bize düşmez bişey deme sakın sen mi bakıyorsun tüm gün demiştim.
Ben 5 ayda çok araştırma yaptım. Kitap okudum emzirme danışmanlığı aldım. Danışmak isteyene kapım açık ama eleştirmek haddimize değil ki. Herkes evladından meshul.
hayatında hiç çocuk doktoruna gitmemiş arkadaşım bana ben hep anne sütü verdim neden arada mama veriyorsun diyor. Bacım gitseydin zaten 2 yaşındaki beben 9 kilo kalmazdı diyemiyorsun :) yetmemiş sütün az kilo almış sende emzirmişsin kimsede dememiş doktora gitmediğin için mantıken ama cahillik işte.
Kaynanam 800 kn uzaktan 6 aylık olmadan çocuk oturulmaz diyor. Ya bacım prof musun sen ? Ne karışıyorsunben olurda 2. Ye doğurursam 3. Dunya savaşı çıkarırım ağzını açanı yolarım anneleri eleştiren götürsemde yırtarım aşırı gergoyum
Açınca üçünü bi karşılaştırsana Prima, goon ve molfix. Ona göre bakayım ben de. Ben de bir iki haftadır molfix kullanıyorum bez kocaman olmuş dolmuş ama sızdırmamış da kızarıklık bile yapmamış. Beğendim yani, premium olanı da merak ediyorum aslında ama şu goonu da çok övdüler. Prima muadili diye. Sen bi bak da bizi aydınlatBaya yumusak geldi goon. Ama molfixi daha açmadım
Goon daha kısa molfixten. Molfix kocaman. Tek sorun cırt cırtları. O da büyük bir sorun değil. Çok severim goonuAçınca üçünü bi karşılaştırsana Prima, goon ve molfix. Ona göre bakayım ben de. Ben de bir iki haftadır molfix kullanıyorum bez kocaman olmuş dolmuş ama sızdırmamış da kızarıklık bile yapmamış. Beğendim yani, premium olanı da merak ediyorum aslında ama şu goonu da çok övdüler. Prima muadili diye. Sen bi bak da bizi aydınlat
Ayy6 seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bak kaynanamı çok severim ama bana anlattığı doğum hikayelerinde sanki kendi oturmuş doğurmuş kendi kesmiş plesenta bağını vs. Bende aaa ne güzel doğum falan diye saf saf dinliyorum. Meger komşular da varmış yanında. Sonra dediğin şeyin aynısını yaşadım. Kucaga alıştırmışsın vs diyorlar dediğin gibi insan bu ya sıkılıyor otur otur. Sojra birde çocuklarına 5 yaşında yaptıkları şeyleri 2 aylıkken yapmış gibi anlatırlar falan. Bence hiç canını sıkma. Ben he öyle mi tm diyorum geçiyor. İtiraz edince de fikirlerini kabul ettirmeye çalışıyorlar. Bir kere "yok Kucaga alışkın falan değil" dedim. He tm diyene kadar ısrarla"alışmış bu kucağa alışmış "dediler. Djdj bana komik bile geldiBen bu konuda aşırı sinirleniyorum. Fikir sorulabilir okey ama yadırgamaya karşıyım. Hepsi yapıyor ya deliresim geliyor. Benim kızım kucak isteyen bir bebek değil ana kucağında duruyor ama yarım saat sonra falan sıkılıyor. Uykusu gelince mızmızlanıyor. Ee bu da insan gezmek isteyebilir oyun isteyebilir. Ona bile kucağa alıştırmışssınız dediler ben kucağıma toplasan gün içinde 1 saat alıyorumdur o da uyuturken taşırken çok mızmızlanırsa.
Uyku döngüsünde uyanıo yanına gidince başlıyorlar ayyy şu sabaha kadar uyurdu uykularını çok iyi ayarladılar. Ebenin nikahı bahsettiğin kişinin çocuğu 1 2 yaşındayken öyleydi. Hemen ağlasaa acıkmış bu acıkmışşşşş.
Benim iyiki kaynanamlar burda değil çok kvga çıkardı alt katımdalar herşeyden haberleri olucak. Çat çat verirdim cevaplarını.
Herkes çocuğunu büyütmüş değil mi ? Okey izin versinlerde biz de büyütelim. Herkesin kendi evladı ister şımartır ister emzirir ister emzirmez.
Eleştiriye kapalıyım. Kim ne derse desin. Beni sadece çocuk doktorum eleştirir eğer yanlış birşey yapıyorsam uyarır.
Ay evet yarın bi bakayım. Şimdi goonla prima aynı boy. İkisininde 3 numarası var bende. Molfixte 3 midi 3 mini gibi ayrılıyodu sanırım yoktu oyuzden 4 aldım ama kg olarak bize uyan 4 zaten.Açınca üçünü bi karşılaştırsana Prima, goon ve molfix. Ona göre bakayım ben de. Ben de bir iki haftadır molfix kullanıyorum bez kocaman olmuş dolmuş ama sızdırmamış da kızarıklık bile yapmamış. Beğendim yani, premium olanı da merak ediyorum aslında ama şu goonu da çok övdüler. Prima muadili diye. Sen bi bak da bizi aydınlat
Ya salla ya napsan asla yaranamazsın bak çok ciddiyim. Ben baktım her şeye laf ediyor insanlar deney yaptım. Bir dedikleri şeyi öteki sefer uygulamisim gibi. Dedim ki mesela. "Yanimda yatırmıyorum." "AA neden istemiyoru seni, senin kokunla daha iyi uyur vs" aynı kişiye zaman geçtikten sonra "yanımda yatırıyor" dedim ve bana dedi ki "ayy ezmez misin yanlışlıkla Allah korusun bence beşikte yatır öyle alışmasın" Şimdi bu insanlar en yakınlarım. Bunlar bence (hepsi için değil) sevgi temelli endişeler. O yüzden he öyle mi ok demek lazım ya da ben bildiğim şekilde yetiştiriyorum teşekkürler diye ağızlarını çat diye kapatmak lazım.Kızlar ya sizin de etrafınızdaki anne olan arkadaşlarınız sizi yargılıyor mu? Ben daha o kadar insan içine karışamadım, genelde eşimle ya da yakın kız arkadaş grubumla dışarı çıktım. Çoğunlukla arkadaşlarımız bize geldiler hep. Dün ilk kez bizden büyük çocukları olan arkadaşlarımıza biz misafirliğe gittik. Sürekli kucağımda olmak istemesini, başkalarını yabancılamasını, emerek kucağımda uyumasını filan hep yadırgayarak baktılar. Net olarak söylemediler de sanki bizim suçumuzmuş, çok yanlışmış filan gibi yaklaştılar. Her bebek bir değil, ben de herkeste dursun ben rahat edeyim isterim, ya da koyduğum yerde uyusa keşke. Ara ara deniyorum da ama işe de başlamayacağım, ben bakacağım, çok da dert etmiyorum çok ağlarsa denemiyorum. Yani ne bileyim üzüldüm biraz, sanki onlar iyi anne ben değilmişim gibi filan hissettim. Dün anladım ki büyüdükçe bu daha da artacak, küçükken sütün var mı yok mu konuşuyorduk şimdi de huylara evriliyor
Ay aynısıBenimki de can atıyo ama hiç güven vermiyo bana kendi çocuğuna bile doğru düzgün kendi bakmamış. Boğazına tükürük kaçıyo feryat figan ediyo Allah korusun ben yokken bir şey yolsa müdahale edemez kimseyi de arayamaz panikten2 yaştan önce ona bırakmayı düşünmüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?