- 15 Nisan 2023
- 824
- 480
- 33
Bence sende önce yumurtayı kes tamamen düzelmeyş takip et çünkü böyle neyi kesince azaldı bilemeyiz demişti doktor banaBence de öyle süt azalır kalitesi düşer onu yeme bunu yeme bütün gün sinirliydim çünkü aç kaldım istediğimi yiyemedim çocuğuma bakacak enerjim yok başım ağrıdı. Şekerim düştü bi ara elim ayağım titredi.
Bana da göndersene bakayım bizde de arada sümüksü oluyo ama normal diye biliyorum ben onuben de buradan kaç kişiye gösterdim bilmiyorum mukus mu bu diye ndhxdhd sana da gösteriyim mi? mukus olduğuna eminim de öyle lömbür lömbür mü onu bilemedim. Bi kere öyle olmuştu böyle jöle gibi kalmıştı bezin üstünde. şimdi öyle değil, geneli normal kaka ama içinde böyle iplik iplik uzayan yerler var. bunlar rahatsız etmiyor da benim aklıma bir tek hırıltı/ıslık sesi gibi ses rahatsız ediyor. zamanla geçecek dediler 6 ay oldu geçmedi, aksine arttı sanki bu ara.
Hafif bir balgam var ise o da çıkıyor kaka ile o da olabilir mukus resmen bez üstünde kalıyor bezi salladiginda jel gibi sağa sola hareket ediyor dağılmadan çünküben de buradan kaç kişiye gösterdim bilmiyorum mukus mu bu diye ndhxdhd sana da gösteriyim mi? mukus olduğuna eminim de öyle lömbür lömbür mü onu bilemedim. Bi kere öyle olmuştu böyle jöle gibi kalmıştı bezin üstünde. şimdi öyle değil, geneli normal kaka ama içinde böyle iplik iplik uzayan yerler var. bunlar rahatsız etmiyor da benim aklıma bir tek hırıltı/ıslık sesi gibi ses rahatsız ediyor. zamanla geçecek dediler 6 ay oldu geçmedi, aksine arttı sanki bu ara.
Önermiyorlar hala. Yürüme arkadaşı diyorlar uygun olanıyürüteç kullanıyor musunuz? kullanacak mısınız? ben bi dönem pek tavsiye etmiyorlar diye duymuştum ama son durum ne bilmiyorum
Canım greyfurt portakal bunlar asidik değeri yüksek olduğu için 1 yaş sonrası öneriliyor haberin olsun. Hoş sen pişirmişsin anladığım kadarıyla ama yne de dikkat etmek lazım.Ya benim inancsizlik sorunum var. Nedense alerji olacağına inanmıyorum. Genelde inanmadığım her şeyi deneyimleyerek öğrendim ama. Ben şimdide aynı şeyi 3 gün veriyorum ya da o gün tek çeşit veriyorum. Ama mesela kerevizin suyunda limon, greyfurt, soğan, sarımsak, patates, kereviz, tuz vardı şimdi. Ya belki de 6 aylık olunca herkes gibi programli bir tadım yaptirmaliyimdir.
Molfix kullandım ben aslında rahat ama lastik kısımları bizde çok iz yaptı ondan vazgeçtimAranızda külot bez deneyen var mı ya bezlemek iyice zorlaştı asla izin vermiyor çıkartırken bişey yok takarken ayaklarıyla ittiriyor elleriyle çekiştiriyor
Biz başladık tadımlara 2.hafta bugün bitti. İlk 2 hafta doktorumuz sadece sebze ve zeytinyağ dedi. Avokado,havuç,bal kabağı,tatlı patates ve sarı patates olarak başlattı. Hepsinden 3’er gün ve 2 çay kaşığı maksimum. Ama bizim beyefendi sevmedi kıvamını 2 çay kaşığı bile yememiştir.Kızlar iyi akşamlar ek gıdaya geçen bebek anneleri cam rende vs şeyler kullanıyor musunuz doktorumuz bugün bize birer kaşık olmak üzere günde sebze falan önerdi de haşlamak için falan aparat aldınız mı acaba önerileriniz varsa bekliyorum kızlar
Valla ben doktora sorup almayı düşünüyorum artık enerjisine yetişemiyorum sürekli zıplamak istiyor kilosu da arttı kollarımızda derman kalmadıÖnermiyorlar hala. Yürüme arkadaşı diyorlar uygun olanı
Deneyelim bakalımBen de senşn yaptgını yapmaya çalısırım gibi tabi bi tadımlar gecsin. Kendimize yaptıgımızı tuzsun baharatsızken ayırıp sonra tuz baharat eklemeyi. Yani ama mesela sebze yapmısımdır bize belki ona az köfte eklerim falan
Ya benim kaynanam 1,2 aylıkken Tarhana falan icirmis eşime xjdjd. Eltileri anlattı. (ama şu an ne yese karnı ağrıyor)Bi de doktorla görüşmeden ek gıda menüsü başlamasanı daha iyi olur. Doktor çocuğun durumuna da bakıp liste veriyor ya da zamanını ona göre söylüyor. Yani kafamıza göre olmamalı
Alerji konusunda Osman gönülalin 5.ay videosunda şey diyor "amerikan pediatri derneğini takip ediyor ve onlar immun sistem olusmadigi için alerjen yiyecekleri erken verince ilerde alerji yapma riskinin azaldığını fark etmişler.) deney fıstık ile yapılıyor." bana mantıklı geldi ama riskli mi belki?valla ben de yeni yeni araştırıyorum bu konuyu. bi bilgim yok ama genelde sebzelerle başlatın, süt ürünleri alerjen olabileceği için daha sonra verin filan diyorlardı. Osman gönülal yoğurtla başlatmış şaşırdım. burada galiba biri liste paylaşmıştı hoşuma gitti bu benim. 1 ay buna uyarım aşağı yukarı
Bizimkiler de aksine tamamen kestiriyolar kime uyacağımızı şaşırdık.Alerji konusunda Osman gönülalin 5.ay videosunda şey diyor "amerikan pediatri derneğini takip ediyor ve onlar immun sistem olusmadigi için alerjen yiyecekleri erken verince ilerde alerji yapma riskinin azaldığını fark etmişler.) deney fıstık ile yapılıyor." bana mantıklı geldi ama riskli mi belki?
Parmak ucunda yürümeyi tetikleyebiliyor. Bu da aşil tendonu kısalığı-gerginliğine sebep olabilir. Alırsanız da gün içinde kısa süreli kullanırsanız bu riski azaltmış olursunuz her bebekte olacak diye bir durum da yok çünkü. Önemli olan sürekli yürüteçte zaman geçirmemesi. Yine de doktorunuza danışın tabiValla ben doktora sorup almayı düşünüyorum artık enerjisine yetişemiyorum sürekli zıplamak istiyor kilosu da arttı kollarımızda derman kalmadı
İşte öyle yapmamalıyız :)Ya benim kaynanam 1,2 aylıkken Tarhana falan icirmis eşime xjdjd. Eltileri anlattı. (ama şu an ne yese karnı ağrıyor)
Hayır önerilmiyor halenyürüteç kullanıyor musunuz? kullanacak mısınız? ben bi dönem pek tavsiye etmiyorlar diye duymuştum ama son durum ne bilmiyorum
Evet biliyorum gerekçesini bilgilendirme için teşekkür ederimParmak ucunda yürümeyi tetikleyebiliyor. Bu da aşil tendonu kısalığı-gerginliğine sebep olabilir. Alırsanız da gün içinde kısa süreli kullanırsanız bu riski azaltmış olursunuz her bebekte olacak diye bir durum da yok çünkü. Önemli olan sürekli yürüteçte zaman geçirmemesi. Yine de doktorunuza danışın tabi
Dün eşim anlattı fıstıkla ilgili bir deney, belki aynısıdır. Yıl yıl artmış alerji var diye fıstığa uzak bırakıldıkça çocuklardaki furum.anaflaksiye kadar gider olmuş.Alerji konusunda Osman gönülalin 5.ay videosunda şey diyor "amerikan pediatri derneğini takip ediyor ve onlar immun sistem olusmadigi için alerjen yiyecekleri erken verince ilerde alerji yapma riskinin azaldığını fark etmişler.) deney fıstık ile yapılıyor." bana mantıklı geldi ama riskli mi belki?
Evet cam rende kullanıyorum meyvelerde işe yarıyor. Şuan haşlamayı suyun içinde yapıyorum ama onada aparat alıcam muhakkak. Haşlayıp çatalla ezip veriyorum ilk gün böyle başladım devam ediyoruzKızlar iyi akşamlar ek gıdaya geçen bebek anneleri cam rende vs şeyler kullanıyor musunuz doktorumuz bugün bize birer kaşık olmak üzere günde sebze falan önerdi de haşlamak için falan aparat aldınız mı acaba önerileriniz varsa bekliyorum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?