2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Bence sende önce yumurtayı kes tamamen düzelmeyş takip et çünkü böyle neyi kesince azaldı bilemeyiz demişti doktor bana

Bana da göndersene bakayım bizde de arada sümüksü oluyo ama normal diye biliyorum ben onu

yürüteç kullanıyor musunuz? kullanacak mısınız? ben bi dönem pek tavsiye etmiyorlar diye duymuştum ama son durum ne bilmiyorum

Hafif bir balgam var ise o da çıkıyor kaka ile o da olabilir mukus resmen bez üstünde kalıyor bezi salladiginda jel gibi sağa sola hareket ediyor dağılmadan çünkü

Canım greyfurt portakal bunlar asidik değeri yüksek olduğu için 1 yaş sonrası öneriliyor haberin olsun. Hoş sen pişirmişsin anladığım kadarıyla ama yne de dikkat etmek lazım.

Aranızda külot bez deneyen var mı ya bezlemek iyice zorlaştı asla izin vermiyor çıkartırken bişey yok takarken ayaklarıyla ittiriyor elleriyle çekiştiriyor
Molfix kullandım ben aslında rahat ama lastik kısımları bizde çok iz yaptı ondan vazgeçtim
Biz başladık tadımlara 2.hafta bugün bitti. İlk 2 hafta doktorumuz sadece sebze ve zeytinyağ dedi. Avokado,havuç,bal kabağı,tatlı patates ve sarı patates olarak başlattı. Hepsinden 3’er gün ve 2 çay kaşığı maksimum. Ama bizim beyefendi sevmedi kıvamını 2 çay kaşığı bile yememiştir. Yarından sonra 2 hafta da yoğurt+meyve olarak ilerleyeceğiz. Elma,armut, cennet hurması,kuru hurma ve muz verdi meyve olarak da. Ben haşlama aparatı aldım bir de cam rende. Sebzeleri aparatla haşladım meyveleri de cam rendeyle ezeceğim. Oioi puzzle mama tabağı almıştım onun bir parçası yetiyor artıyor bile Bizimkinin en sevdiği kısım yarım çay bardağı su verin dedi doktorumuz gün içinde ağzını şapırdata şapırdata su içiyor sıpa Almadıysanız mama kaşığı olarak Munchkin ısıya duyarlı mama kaşığı öneririm kızlar hem sıcaklık ölçüyorsunuz hem de ucu tam bebişlerin kuş ağzına göre

Bu kızarıklık, kakasında balgamlı mukuslu dışkı ara ara oluyor bizde de. Şimdiye kadar yoktu da 3.aydan sonra çıkmaya başladı. Bende alerji olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Bu artık ortalık salgını gibi bir şey oldu baksanıza her bebekte neredeyse var.. bebeğimin genel durumu iyi en son sağlık ocağına götürmüştüm hafif hırıltısı vardı ama genelde oluyor ateşi iştahsızlığı yoksa sorun olmaz demişlerdi. Bende burada bahsedilen şekilde yediklerime dikkat etmeye başladım yine de belki faydası olur..

Ve hala uyuyamayıp çığlıklar atan bebekoyla gece takılmacaları uyku düzeni zaten çok yoktu ama son zamanlarda daha da garipleşti.. çok zorlamadan hareket ediyoruz bakalım inşallah düzene girer en yakın zamanda

Deneyelim bakalım

Bi de doktorla görüşmeden ek gıda menüsü başlamasanı daha iyi olur. Doktor çocuğun durumuna da bakıp liste veriyor ya da zamanını ona göre söylüyor. Yani kafamıza göre olmamalı
Ya benim kaynanam 1,2 aylıkken Tarhana falan icirmis eşime xjdjd. Eltileri anlattı. (ama şu an ne yese karnı ağrıyor)

Alerji konusunda Osman gönülalin 5.ay videosunda şey diyor "amerikan pediatri derneğini takip ediyor ve onlar immun sistem olusmadigi için alerjen yiyecekleri erken verince ilerde alerji yapma riskinin azaldığını fark etmişler.) deney fıstık ile yapılıyor." bana mantıklı geldi ama riskli mi belki?

Bizimkiler de aksine tamamen kestiriyolar kime uyacağımızı şaşırdık.

Valla ben doktora sorup almayı düşünüyorum artık enerjisine yetişemiyorum sürekli zıplamak istiyor kilosu da arttı kollarımızda derman kalmadı
Parmak ucunda yürümeyi tetikleyebiliyor. Bu da aşil tendonu kısalığı-gerginliğine sebep olabilir. Alırsanız da gün içinde kısa süreli kullanırsanız bu riski azaltmış olursunuz her bebekte olacak diye bir durum da yok çünkü. Önemli olan sürekli yürüteçte zaman geçirmemesi. Yine de doktorunuza danışın tabi

Evet biliyorum gerekçesini bilgilendirme için teşekkür ederim O yüzden doktora sormak istiyorum çünkü benim bebem şu anda tam basıyor basmaya başladı yani bu saatten sonra geri parmak ucuna dönebilir mi diye soracağım aslında

Dün eşim anlattı fıstıkla ilgili bir deney, belki aynısıdır. Yıl yıl artmış alerji var diye fıstığa uzak bırakıldıkça çocuklardaki furum.anaflaksiye kadar gider olmuş.
Aşı da aynı mantık ya, azar azar vücudu alerjene alıştırma durumu. Her zaman, herkeste işe yaramıyor malesef bu.

Evet cam rende kullanıyorum meyvelerde işe yarıyor. Şuan haşlamayı suyun içinde yapıyorum ama onada aparat alıcam muhakkak. Haşlayıp çatalla ezip veriyorum ilk gün böyle başladım devam ediyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…