ben de bebeğimde anemi olduğu için bu konuda bizzat yaşayarak bilgi sahibi oldum, birkaç şeyi düzeltmek isterim
öncelikle demir dişleri karartabiliyor ama bizim bebeklerin henüz dişi olmadığı için sorun yok. eğer dişleri olsaydı dediğin gibi ilacı verip arkasından suyla dişlerini temizlememiz gerekirdi. ikincisi kalsiyum, demirin etkisini engelleyen bir şey o yüzden demirle birlikte süt vermek doğru değil. olabildiğince emzirdiğimiz saate uzak bir zamanda vermeliyiz demiri. ek gıdayla beslenseydi limon suyuna karıştırıp verin derdim, dedi bizim doktor. çünkü c vit. demirin etkisini artıyor. üçüncüsü demir, anne sütünden bebeğe geçmiyormuş. ben bu konularda biraz gevşek biri olarak, takviyeye ne gerek var biz takviye mi kullanmışız demiştim ve doktorun demir ilacı önerisine çok kulak asmamıştım. sonra bir gece bebeğimin teninde mor lekeler fark edip acile gittik, kan değerlerine baktıklarında kanın en alt sınıra indiğini, demir ve b12nin neredeyse hiç olmadığını gördük. o şekilde tedaviye başladık. emerek demir alamadığı için ve kendi demir deposu da yetmediği için kan değeri ciddi düşmüş. şu an takviyeyle birlikte normal seviyelere geldi. kullanmasanız da bu tür durumlar aklınızda olsun diye yazmak istedim.
not: bunları yazanlar olmuş. sonradan gördüm :ı