Ay çok geçmiş olsun. Valla iyi ki sizlere danismisim iyi ki varsınız :* meger ne kadar önemliymis Demir. İyi ki kafama göre bırakmamışim. Zaten benim kabız dediğim şey kabız değilmiş. Eskisi kadar çok kaka yapmıyor sadece. Kabız demek için 1 hafta yapmaması lazımmış. Ya ben arada mama da mı versem acaba? Anne sütü o kadar da harika değil sanki?ben de bebeğimde anemi olduğu için bu konuda bizzat yaşayarak bilgi sahibi oldum, birkaç şeyi düzeltmek isterimöncelikle demir dişleri karartabiliyor ama bizim bebeklerin henüz dişi olmadığı için sorun yok. eğer dişleri olsaydı dediğin gibi ilacı verip arkasından suyla dişlerini temizlememiz gerekirdi. ikincisi kalsiyum, demirin etkisini engelleyen bir şey o yüzden demirle birlikte süt vermek doğru değil. olabildiğince emzirdiğimiz saate uzak bir zamanda vermeliyiz demiri. ek gıdayla beslenseydi limon suyuna karıştırıp verin derdim, dedi bizim doktor. çünkü c vit. demirin etkisini artıyor. üçüncüsü demir, anne sütünden bebeğe geçmiyormuş. ben bu konularda biraz gevşek biri olarak, takviyeye ne gerek var biz takviye mi kullanmışız demiştim ve doktorun demir ilacı önerisine çok kulak asmamıştım. sonra bir gece bebeğimin teninde mor lekeler fark edip acile gittik, kan değerlerine baktıklarında kanın en alt sınıra indiğini, demir ve b12nin neredeyse hiç olmadığını gördük. o şekilde tedaviye başladık. emerek demir alamadığı için ve kendi demir deposu da yetmediği için kan değeri ciddi düşmüş. şu an takviyeyle birlikte normal seviyelere geldi. kullanmasanız da bu tür durumlar aklınızda olsun diye yazmak istedim.
not: bunları yazanlar olmuş. sonradan gördüm :ı
Ferrosenol ferrum gibi o kalibrede şeyler kullanıcaz dio ocean demiri yukseltmiyor dio. Gelen hasatalarda gördüğü kadarıyla aileler ocean kullanıyo adı var diye ama demiri yukseltmıyor dedi.Oceani çok duydum ya galiba ona geçerim bende. Bir araştırmak lazım.
Evet ya. Cidden çok iyi anlıyorum seni. Benimki de 2 ay neredeyse hiç emmedi asla izin vermedi. Kendimi tuhaf hissetmiştim sureklu çocuğa mememi uzatınca. 3.ay az biraz emdi. 4.ayda biraz daha çok ama yine kafasına göre. Bence teklif etmeye devam et sütün oldukça. Süt biterse de napalim canım herkes sutle mi besliyor biz elimizden geleni yaptık yani. Kimse de bu gruptakiler kadar uğraşmıyor çocuğu için. Mama ek gıda filan veririz. Bağışıklık, sağlık vs hep genetik şans bana göre. Hayatında 1 tane sigara içmeyen adam kanserden gidiyor, lokomotif gibi sigara içene hiçbir şey olmuyor. Biz önlem alalım ama gerisi nasip. Sen yine süt varken vermeye çalış, sağmaya çalış. Elinden geldigince işte.Ben de hep teklif ettim ama mümkün değil almadı yani kendini öksürte öksürte ağladı hephala sağıyorum bakalım nereye kadar yeteceğim evladıma çok zor öyle zor ki zaten annelik inanılmaz yorucu bir de böyle problemler olunca insan daha çok yoruluyor
AA neden peki?Bizim doktor kesinlikle ocean kullanmıcaz dedi
Ferrosanol ferruma başlamışti eltimin oğlu da ve şimdilik memnundu. 9 Aylık oldu onunki de.Ferrosenol ferrum gibi o kalibrede şeyler kullanıcaz dio ocean demiri yukseltmiyor dio. Gelen hasatalarda gördüğü kadarıyla aileler ocean kullanıyo adı var diye ama demiri yukseltmıyor dedi.
Neden küçük kavanozlar?Bende tanıdık birisinden süt alıyorum o şekilde yapıp vermeyi düşünüyorum kendimize nasıl yapıyorsam öyle yapacağım sadece onun için minik cam kavanozlara yapacağım
Ay çok geçmiş olsun belki bu sefer regl olacaksindir?Regl olacakmışım gibi inanılmaz ağrım var özellikle sol tarafta ama olmuyorum geçen aylarda da hafif ağrılar oluyodu ama hiç böyle değildi
D vitamininde ocean kullanıyoruz o iyi. Ama demirde cok katıAA neden peki?
Ya ben şöyle bir şey de duydum. Onu sizden mi duydum başkasından mı hatırlamıyorum ama sağlık ocağında bir doktor şey demiş "verdiğimizi ile aynı şey ama insanlar para verip özel alınca daha iyi sanıyor" bunu d vitamini için duydum sanırım. Öyle bir durum mu?
Ah ah ya var ya iyi bir doktor bulamadım ki şu memlekette sorayım danışayım. Ne dee gözüm kapalı yapayım. Sizin doktorlardan öğreniyoruz bilgileri djdjdD vitamininde ocean kullanıyoruz o iyi. Ama demirde cok katı
Valla ben doktor aramıyorum pek kardeşim cocuk doktoru. Hastaneye gidiyorum herkes cocuk doktoru bebek cocuk hemşiresi onlarla oturup kalkınca hep bizde macera aramıyoruzAh ah ya var ya iyi bir doktor bulamadım ki şu memlekette sorayım danışayım. Ne dee gözüm kapalı yapayım. Sizin doktorlardan öğreniyoruz bilgileri djdjd
Bİlmiyorum ki bakalım ne olacak böyle olan var mı diye merak ettimAy çok geçmiş olsun belki bu sefer regl olacaksindir?
Wellcare kidsfer tadını da çok seviyor bu arada iştahla içiyorBana sağlık ocağı vermişti. Sizinki ne? Şu koku ve renk olayı çok sinir bozucu. Daha iyisi varsa değiştirmek istiyorum
anne sütü birkaç yönden harika bence ama yeterli olmayan yerlerde takviye ile destekliyoruz. sen bilirsin tabii. mama da versen ondaki demir yeterli olur mu bilemedim. demir ilaçları tuvaleti illa ki etkiliyor ya. benim tecrübem bu. hepsi boyamıyor ama hepsi ya ishal ya kabızlık, birinden birini etkiliyorAy çok geçmiş olsun. Valla iyi ki sizlere danismisim iyi ki varsınız :* meger ne kadar önemliymis Demir. İyi ki kafama göre bırakmamışim. Zaten benim kabız dediğim şey kabız değilmiş. Eskisi kadar çok kaka yapmıyor sadece. Kabız demek için 1 hafta yapmaması lazımmış. Ya ben arada mama da mı versem acaba? Anne sütü o kadar da harika değil sanki?
yoğurt açılınca 3 gün içinde tüketmek lazımmış yoksa laktik asit üretiyormuş onun için küçük kaplarda yapmak daha sağlıklıNeden küçük kavanozlar?
Bir yaşına kadar anne sütü yeterli gelir mi besin değeri olarakburadaki doktorlar sütün bitene kadar emzir ek gıdaya 1 yaşından sonra geçersin diyolar
İşte gittiği yere kadar diyolar. Zaten bunlar emzirmiyo memeleri bozulur diye hep mama yada sağımBir yaşına kadar anne sütü yeterli gelir mi besin değeri olarak
Bursa'da Oğuzhan durmaz var çocuk doktoru ve nefroloji uzmanı. Takipli hastaları da var ama biz nefroloji için gitmiştik kendisine ve çok memnun kalmıştık. Online görüşme de yapıyor olması lazım bildiğim kadarıyla.Tanıdığınız fiyatı uçmayan online görüşebileceğimiz doktor tanıdığınız var mı en azından ek gıdaya geçişi konuşayım
Dişlere di mi? Nasıl uygulanır peki o yağ?Ben zeytinyağın içine 3 4 tane attım 1 gece beklettim ama hiç aroması geçmemiş kırmak mı gerekiyodu acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?