Evet senin dısarıda olman guvenli liman araması ihtiyacı hissettiriyo. Bana bile yani burada bazen şu doktoramı götürsem şu egitimi mi alsam diye geliyo periler. Her doktor aynı şeyi demiyorda kimisi sebzeden kimisi meyveden kimisi yoğurttan başlatıyo. Gebeli sebze başlatıyor die hani meyveden baslarsa sebze yemez die bende kabak tattırayım dedim gecen gün yazdım burdada neler yaşadık. 5 ay 13 gunluk şuan. 6. Ayda baslayabilirdim onerilen o. Ama ek gıda tadımları 4-7 arası normal süre. Ben hani biz yerken sürekliBacım 5. Ay muayenesine götürdüm. Ek gıda sordum. Sütün yetene kadar emzir ek gıdaya gerek yok sadece su ver dediler. Geçen kakasında kan gördüm acile gittik memenden kan çektiği içindir dediler. Dedim mukuslu bak kakası jöle gibi. Doktor dedi ki hasta çocuk böyle olmaz hiçbir şeyi yok.
Bugün buharda haşlama aparatı aiparişi verdim kendi kendime başlamak iste iyorum tadımlara ama geç kalmak da istemiyorum
Şişeler ve kafalar aynı sadece içerik oranı farklı çünküYetişkin olan farklıdır bence bebekler için olanda niye tazyik olsunsıkıyorum gülüyo
Çok doğru yazmışsın valla.Evet senin dısarıda olman guvenli liman araması ihtiyacı hissettiriyo. Bana bile yani burada bazen şu doktoramı götürsem şu egitimi mi alsam diye geliyo periler. Her doktor aynı şeyi demiyorda kimisi sebzeden kimisi meyveden kimisi yoğurttan başlatıyo. Gebeli sebze başlatıyor die hani meyveden baslarsa sebze yemez die bende kabak tattırayım dedim gecen gün yazdım burdada neler yaşadık. 5 ay 13 gunluk şuan. 6. Ayda baslayabilirdim onerilen o. Ama ek gıda tadımları 4-7 arası normal süre. Ben hani biz yerken sürekli
Şap şup yapıyo die belki istiyiodur die dusundum. Ama belkide erken. Ama bunun kararını da doktor veremıyor işte. Bugun yogurda gectim sebzeden devam etmedim. Tiksinmesin diye. Yogurt cunku yutması daha kolay kıvam olarak. Ek gıdada ne kadar erken tanısırsa oladar iyi alışıyor. Yani pütürlüye ne kadar erken baslarsan o kadar iyi Gıdaya alışıyor. Hatta biyerde okudum çerezler alerjen diye diye cocuklara hiç vermeye vermeye geciktire geciktire dünyada alerjen bebek cogunlugu artmıs. Bu gıdalarla da erkenden tanısması lazımmıs ki vucut alışsın. Mesela bazı doktorlar ek gıdayı 3 bazıları 2 gün denettiriyo. Sebzelerde kabak havuc vs denedik ya her sebzeyi 3 gün denememize gerek yokmuş. Ya da meyveyi. Ama kuruyemişlerde her çeşidi 3 gün deniycekmişiz. Patlıcan mesela 1 yaşa kadar yasak. Patlıcan tuz şeker bal kesinlikle yasak. Bazı yerlerde çilek ve mantar bakla da okudum yasak olarak. Tadım olayı 1 ay 2 ay ne kadar sürerse sürsün diye dusunuyorum şuan. Tadıma gec başlamak ta gıda reddi yapabiliyormuş. Ama erken de baslamaya gerek yok. Bebek isteksizse ara vermek lazımm.
Mama sandalyesinde destekli oturuyorsa da baslanabiliyor. Mama sandalyesinde süre tutmadım aglayana kadar oturtuyorum şuan artık. Mecbur kalıp alıyoz yani. Yoksa cok oturdu alalım die değilÇok doğru yazmışsın valla.
İnstada doktorlar mana sandalyesinde oturması gerek diyo başlatmak için. Sizşn bebeler oturuyo mu. Ben 5 dk tutuyorum sadece
Ben çok oturdu alalım diyorum.Mama sandalyesinde destekli oturuyorsa da baslanabiliyor. Mama sandalyesinde süre tutmadım aglayana kadar oturtuyorum şuan artık. Mecbur kalıp alıyoz yani. Yoksa cok oturdu alalım die değilzaten kendi rahatsızsa belli ediyo. Kucakta artık buyudu mecbur hep oturur pozisyonda kendide oturmak istiyo. Kafasını hep dik tutuyosa hazırdır
Bizim doktor geçen ayki muayenede bu ay başlayacağımızı söyledi aşırı kusma olduğu için ek gıdanın iyi gelebileceğini düşündü. Kabaktan başlayarak ilerleyeceğiz bizBacım 5. Ay muayenesine götürdüm. Ek gıda sordum. Sütün yetene kadar emzir ek gıdaya gerek yok sadece su ver dediler. Geçen kakasında kan gördüm acile gittik memenden kan çektiği içindir dediler. Dedim mukuslu bak kakası jöle gibi. Doktor dedi ki hasta çocuk böyle olmaz hiçbir şeyi yok.
Bugün buharda haşlama aparatı aiparişi verdim kendi kendime başlamak iste iyorum tadımlara ama geç kalmak da istemiyorum
Ay ben okadar bile yapmıyorum yaa gelişine koyuyorumBen çok oturdu alalım diyorum.çok cahilim ya annem hep oturtma erken dediği için korkuyorum.
Mama sandalyesinde yanlarına destek yapıyorum beli boşluğa gelmesin diye. Oturuyo öyle özgür bırakayım o zaman
Sizinki hatasını kabul ediyo en azından. Benim bebem 4 uyku uyuyo günde annem diyo ki sürekli uyutuyosun cocuğu onun bir kere uyuması lazım sürekli kavga ediyoruzAy ben okadar bile yapmıyorum yaa gelişine koyuyorumay bizimde var eteafta gece video cektim adımlıyo die erken değil mii. Ek gıda resmi gitti erken başlamadınız mı. E diypruö gec başlarsakta reddedebiliyormus. Aaaa dio benim buyuk te emiyo die baslatmamıstım şimdi bile yemıyo ondanmıymış dio
Ben de başlıyorum o zaman bu arada diş çıktıktan sonra bizim kusmalar epey azaldı ya.Bizim doktor geçen ayki muayenede bu ay başlayacağımızı söyledi aşırı kusma olduğu için ek gıdanın iyi gelebileceğini düşündü. Kabaktan başlayarak ilerleyeceğiz biz
Ay ben okadar bile yapmıyorum yaa gelişine koyuyorumBen çok oturdu alalım diyorum.çok cahilim ya annem hep oturtma erken dediği için korkuyorum.
Mama sandalyesinde yanlarına destek yapıyorum beli boşluğa gelmesin diye. Oturuyo öyle özgür bırakayım o zaman
yaa benimkide 4 yapıyo uzun uzun değil 30-40 dk ama uyumazsa da deccal oluyoSizinki hatasını kabul ediyo en azından. Benim bebem 4 uyku uyuyo günde annem diyo ki sürekli uyutuyosun cocuğu onun bir kere uyuması lazım sürekli kavga ediyoruz
Kızz senşn dilte gelmiş basla ek gıdaya sen et versen kemirir ozaman fahagsgsBen de başlıyorum o zaman bu arada diş çıktıktan sonra bizim kusmalar epey azaldı ya.Emdikten sonra hareket ettirmiyorum yine. Ama günde en fazla 5 kere kusuyo
bal kabağı mı normal yeşil kabak mı? hep kabaktan başlatıyorlar ama normal kabaksa eğer şu an mevsimi değil. benim pek veresim gelmiyor en azından bahara kadar :/Bizim doktor geçen ayki muayenede bu ay başlayacağımızı söyledi aşırı kusma olduğu için ek gıdanın iyi gelebileceğini düşündü. Kabaktan başlayarak ilerleyeceğiz biz
Evet hiç olmamış tadına baktım daEzip karıştırınca çok daha iyi geçer dediğin gibi aroması :)
Yaa bende aynısını düşündümbal kabağı mı normal yeşil kabak mı? hep kabaktan başlatıyorlar ama normal kabaksa eğer şu an mevsimi değil. benim pek veresim gelmiyor en azından bahara kadar :/
Bİzim doktor aynı şeyi 5 gün ver dedi mesela herkes farklı bi şey söylüyo. Dün bezelye yapmıştım masada ağzımızı taklit ediyo diye bi tane bezelyenin içini ezip tattırdım hoşuna gittiEvet senin dısarıda olman guvenli liman araması ihtiyacı hissettiriyo. Bana bile yani burada bazen şu doktoramı götürsem şu egitimi mi alsam diye geliyo periler. Her doktor aynı şeyi demiyorda kimisi sebzeden kimisi meyveden kimisi yoğurttan başlatıyo. Gebeli sebze başlatıyor die hani meyveden baslarsa sebze yemez die bende kabak tattırayım dedim gecen gün yazdım burdada neler yaşadık. 5 ay 13 gunluk şuan. 6. Ayda baslayabilirdim onerilen o. Ama ek gıda tadımları 4-7 arası normal süre. Ben hani biz yerken sürekli
Şap şup yapıyo die belki istiyiodur die dusundum. Ama belkide erken. Ama bunun kararını da doktor veremıyor işte. Bugun yogurda gectim sebzeden devam etmedim. Tiksinmesin diye. Yogurt cunku yutması daha kolay kıvam olarak. Ek gıdada ne kadar erken tanısırsa oladar iyi alışıyor. Yani pütürlüye ne kadar erken baslarsan o kadar iyi Gıdaya alışıyor. Hatta biyerde okudum çerezler alerjen diye diye cocuklara hiç vermeye vermeye geciktire geciktire dünyada alerjen bebek cogunlugu artmıs. Bu gıdalarla da erkenden tanısması lazımmıs ki vucut alışsın. Mesela bazı doktorlar ek gıdayı 3 bazıları 2 gün denettiriyo. Sebzelerde kabak havuc vs denedik ya her sebzeyi 3 gün denememize gerek yokmuş. Ya da meyveyi. Ama kuruyemişlerde her çeşidi 3 gün deniycekmişiz. Patlıcan mesela 1 yaşa kadar yasak. Patlıcan tuz şeker bal kesinlikle yasak. Bazı yerlerde çilek ve mantar bakla da okudum yasak olarak. Tadım olayı 1 ay 2 ay ne kadar sürerse sürsün diye dusunuyorum şuan. Tadıma gec başlamak ta gıda reddi yapabiliyormuş. Ama erken de baslamaya gerek yok. Bebek isteksizse ara vermek lazımm.
kucuksusam demin yanlışlıkla gonder basmısım
Ahahahs 5 i hiç duymamıştımBİzim doktor aynı şeyi 5 gün ver dedi mesela herkes farklı bi şey söylüyo. Dün bezelye yapmıştım masada ağzımızı taklit ediyo diye bi tane bezelyenin içini ezip tattırdım hoşuna gittigaliba bizim zamanımız gelmiş ama bu ayı da doldurmasını beklicem vücudundakiler tamamen geçsin ki tadıma başlayınca neye alerjisi var görelim
He bir yaşından sonra geçsin de inanılmaz seçici olsun hiçbir şey yemesin kdlkdld bizim kız 4 buçuk aylık şimdiden tattırmaya başlasam diyorum ben… o doktorlar kim?buradaki doktorlar sütün bitene kadar emzir ek gıdaya 1 yaşından sonra geçersin diyolar
Beni bazen bağırtıyor. Yürürken bir anda giriyor ağrı, adım atamıyorum. Sol tarafıma.Bİlmiyorum ki bakalım ne olacak böyle olan var mı diye merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?