- 17 Temmuz 2022
- 4.569
- 3.939
- 83
- 30
Ay geçmiş olsun geip olayı kötü olmuşgece2de uyandı hala uyutamadım. babası filan kalktı o uyutmaya çalıştı yine olmadı. öyle bi enerjisi var ki konuşuyor kendi kendine. ben artık iflas ettim. grip oldum başım ağrıyor, gözüm burnum her yanım akıyorona bulaşmasın diye maske takıyorum nefes de alamıyorum. bölüm sonu canavarı bu galiba
Hani 4. Aydan sonrası kolaydıYine noluyor bebelere ya2 gündür benim de anam ağladı yine. Ne istiyor onu da çözemiyorum, uykusuzluk bitiriyor beni ya bi ayda atak olmayan bi hafta filan var heralde ben anlayamadım bu işi, 2 yaşa kadar bittik heralde biz
Bu bence bir oyalama taktiği... Hep bir sonraki ay rahatlayacağız ümidiyle çocukların 18 yaşına gelmesi meselaHani 4. Aydan sonrası kolaydı
O Kadar sinir oluyorum ki bebek uyuyunca sen se uyu diyenlere. Ben uyursam evi bok götürür. Ayrıca yarım saat uyuyo zaten gündüz uyuyup uyanmak daha çok başımı ağrıtıyo.uykusuzluk bitiriyor beni.... o kadar haklı bir cümle ki. kimse de halimden anlamıyor. gündüz uyu dinlen diyorlar. gündüz de yapılacak işler yokmuş gibi. ayrıca gündüz sanki saatlerce uyuyor mu? sabahtan akşama kadar ev işi, yemek vs yapayım hiçbiri böyle yormaz ama gece uykumu alamadığımda ölü gibi oluyorum. uykusu düzelsin tüm gün onunla oynasam da yorgun olmuyorum ama yeter ki gece uyusunbugün gece 3 buçukta artık aldım tummy time falan yaptırdım, oyun oynadık bi saat. sonrası da kör topal uyudu
ay gerçekten bi o eksikmişAy geçmiş olsun geip olayı kötü olmuşDün gece ben de ilk defa tamam ugumazsa uyumasın desim aldım salona götürdüm. O kadar uykusuzdum ki telefona bile bakamadım. Her şey çok yolundaymış gibi yine memem tıkandı ağlıcam gerçekten.
Yook taş gibi ikisi de aşırı dolmuş. Dün bütün gün sönmüş balon gibiydi ne oldu anlamadım çok ağrıyoay gerçekten bi o eksikmişnasıl oldu şimdi geçti mi
Evet ömür boyu mesai kitledik kendimizeBu bence bir oyalama taktiği... Hep bir sonraki ay rahatlayacağız ümidiyle çocukların 18 yaşına gelmesi mesela
hehhhh işte bunu asla anlatamıyorum ya. oldum olası gündüz uyuması sevmem bir de gündüz uyuyunca iyice serseme dönüyorum. Asla gece uykusunun dinlenme hissini vermiyor. akşama kadar baş ağrısı çekiyorum bi de üstüne :/O Kadar sinir oluyorum ki bebek uyuyunca sen se uyu diyenlere. Ben uyursam evi bok götürür. Ayrıca yarım saat uyuyo zaten gündüz uyuyup uyanmak daha çok başımı ağrıtıyo.
adet döneminde oluyor bende bu dengesizlik. bir süt çekilmiş gibi oluyor, sonra da birden aşırı doluyor falan. adetli misin ya da olacak mısın acaba?Yook taş gibi ikisi de aşırı dolmuş. Dün bütün gün sönmüş balon gibiydi ne oldu anlamadım çok ağrıyo
Yani bence aslında tam olarak öyle değil. Bize söylenen devit 3’ün içeriğinde bha ve ayçiçek yağı var. Ocean içeriğinde zeytinyağı var koruyucu vs yok dolayısıyla daha iyi olduğunu düşünerek kullanıyoruzAA neden peki?
Ya ben şöyle bir şey de duydum. Onu sizden mi duydum başkasından mı hatırlamıyorum ama sağlık ocağında bir doktor şey demiş "verdiğimizi ile aynı şey ama insanlar para verip özel alınca daha iyi sanıyor" bunu d vitamini için duydum sanırım. Öyle bir durum mu?
La roche kullanıyordum nemlendirmek için ama yeterli gelmiyordu bioderma iyiyse ondan deneyeyim ben deBioderma mavi kapaklı olanı almıştım ama beyaz kapaklı olan mükemmelmiş ya. Yapısı bile belli yoğun. Onu al mutlaka
Gece kaç kere uyandığını sayamıyorum artık. 2 gündür böyle. Bazen koyduğum gibi ağlıyor bazen 10 dk bazen yarım saat. Çıldırma noktasındayımBugün brnde bittim valla çok fenaydı gece 1 buçukta ne zorluklarla uyuttum. Uyuyor geri aciyo gözünü ağlıyor 10 kere oldu böyle belki. Gece de sürekli uyandı durdu
Rotadan sonra altta bir alerji durumu varsa genellikle tetikleniyor ve belirti gösteriyormuş. Biz alerji sebebiyle zaten rota yaptırmadık. Ama alerjik belirti gösterenler de 2. Dozu yaptırmayabiliyorlarmış. Mutlaka çocuk doktorunuzla görüşün bu durumu. Benim bebeğim alerjik ancak alerji balgamla ilişkilendirilmiyor diye biliyorum. Alerji yapan bir şey tükettiğimde hapşırık - öksürük oluyor. Bağırsak gurultusu ve gürültülü kaka yapma da alerji belirtisi maalesefMerhaba herkeseGrubu sürekli takip edemiyorum umarım bütün bebişler iyidir ve sağlıkla büyüyorlardır
Kızlar size alerji şüphesiyle danışmak istiyorum. 3.ay rota aşısından sonra kaka yapmalarımız azaldı (bazen 5-6 günde bir) derken mukuslu kakalar çoğaldı. O dönem RSV’den 3 gün hastanede yattık, aynı döneme denk gelince ve doktorlar kakayla atacak derken üzerinde durmadım ama hastalığı atlatalı bir ayı geçti hala mukuslu ve sulu kaka devam ediyor. Üstelik 2 defa kakada minicik kan gördüm (toplu iğne ucu kadar) Şuan 2-3 günde bir kaka yapıyor. Ve aşırı derecede emerken bağırsak gurultusu var. Çok fazla alttan gürültülü gaz çıkartıyor. Kusmamız neredeyse hiç yoktu, rota ve Rsv’den sonra o da arttı ki balgamlı kusma oluyor, beyaz uzuyor. Hapşırık her gün defalarca oluyor. Cilt döküntüsü çok az ama göbek kısmında kırmızı noktalar şeklinde gözlemledim. Tüm bunlar alerjiyi düşündürüyor bende. Paniklemedim doktora yazdım cevap vermedi ne yazık ki ama huzursuzum. Ay sonu kontrolünde detaylıca soracağım. Ki rotanın 2. Dozu yapılıp menenjit başlayacak bu daha da kaygılandırdı.
Benzer durumlar yaşayanlar var mı ? Sizce durum alerjik mi?
Adet olacakmışım gibi oldum ama olmadım geçen aylarda da böyle olmuştu. Aaaaaaa acaba o yüzden mi oluyo tıkanmaadet döneminde oluyor bende bu dengesizlik. bir süt çekilmiş gibi oluyor, sonra da birden aşırı doluyor falan. adetli misin ya da olacak mısın acaba?
Vücudunda döküntü var diye götürdüğüm gün rotanın 2. Dozunu yaptı 1 hafta sonra besin alerjisi dedi beni diyete soktu. Başka doktora gittik besin alerjisi değil dedi diyeti bozdurdu gerçekten de nemlendirmeyle geçmeye başladı döküntüler. Ben şimdi bu kadına nasıl güveneyim ki doğduğundan beri takipli diye değiştirmek istemedim ama bir daha gitmicem.Rotadan sonra altta bir alerji durumu varsa genellikle tetikleniyor ve belirti gösteriyormuş. Biz alerji sebebiyle zaten rota yaptırmadık. Ama alerjik belirti gösterenler de 2. Dozu yaptırmayabiliyorlarmış. Mutlaka çocuk doktorunuzla görüşün bu durumu. Benim bebeğim alerjik ancak alerji balgamla ilişkilendirilmiyor diye biliyorum. Alerji yapan bir şey tükettiğimde hapşırık - öksürük oluyor. Bağırsak gurultusu ve gürültülü kaka yapma da alerji belirtisi maalesef
Bana da süt incisi oldu dün akşam. Sabaha karşı patlattı kızım. Az su içmiştim, az sağmıştım. Suyu az mı içtiniz?Adet olacakmışım gibi oldum ama olmadım geçen aylarda da böyle olmuştu. Aaaaaaa acaba o yüzden mi oluyo tıkanma
Aslında özellikle proktokolit yani bağırsak tepkili alerjilerde (kanlı-mukuslu kaka) önerilmiyor. Ama bizim cilt döküntümüz olduğunda hem nemlendirme hem de süt ürünlerini kesme hem de kortizonlu kremle rahatlama olmuştu bebeğimde. O zaman rotayı yaptırmayı düşünmüştüm. bir iki kez kanlı kaka yapınca vazgeçtik rota aşısından.Vücudunda döküntü var diye götürdüğüm gün rotanın 2. Dozunu yaptı 1 hafta sonra besin alerjisi dedi beni diyete soktu. Başka doktora gittik besin alerjisi değil dedi diyeti bozdurdu gerçekten de nemlendirmeyle geçmeye başladı döküntüler. Ben şimdi bu kadına nasıl güveneyim ki doğduğundan beri takipli diye değiştirmek istemedim ama bir daha gitmicem.
Belki de az içtim hiç farkında değilim. Ay süt incisi çok can yakıyo ya bir kez olmuştu bende de.Bana da süt incisi oldu dün akşam. Sabaha karşı patlattı kızım. Az su içmiştim, az sağmıştım. Suyu az mı içtiniz?
Tüm gece sızladı. Sabaha halletti sağolsun. Sık olur bendeBelki de az içtim hiç farkında değilim. Ay süt incisi çok can yakıyo ya bir kez olmuştu bende de.
ben de kulaklık takıp yaprak dökğmü izliyorumGümdüz emzirme ve uyku aralarında muhteşem yüzyıl izlemeye başladım çocuğun ilk cümlesi ben öyle uygun gördüm olcak galiba sgsg
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?