2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Neyle nemlendiriyorsunuz acaba

Allah Allah ne oluyor birden böyle... acaba bu da dönemsel bişey mi? ek gıdaya başlamış mıydın

Anam bu neymiş atak mı nedir bu bittim ben bugün
al benden de o kadar. artık beşiği falan bıraktım direkt kolumda yatırıyorum çünkü başka türlü uyumuyor ve bunun alışkanlık olmadığını da görmüş oldum. doğduğu günden beri bir kere yanımda yatırmadım bu kadar yakın şekilde ama çocuk kolumda uyumak istiyormuş, şok oldum. kolumu çektiğim an uyanıyor. böyle uyumam mümkün değil ki

Ah kuzuuum iyice dalınca bile uyanıyo mu hemen Temas dönemine mi girdik ne oldu ya bütün gün tepemdeydi asla gözünden ayırmak istemiyo beni mız mız mız mız 9dan beri 10ar dakika iki kez uyudu sadece mahvoldum ya

Dönemsel olaylara mı girdik ne oldu ya 3 gündür benim kız gündüz uykularında kucağımda uyumak istiyor ,geceleri 3 kez falan uyanıyor açlıktan değil emzik verince susuyor ,sanki vücut ısısı da arada artıyor ateş gibi olmadığı için ölçmedim ama yine ataklar falan mı başladı yoksa diş belirtileri mi çözemedim

Arkadaslar selam herkese, herkesin bebisi iyidir umarım. Grubunuza pat diye yazıyorum ama tecrübeli annelersiniz, en iyi cevabı buradan alırım diye mama sandalyesi olarak ikea antilop almayı dusunuyorum ama çok da arastirmadim, kullanan alan veya konuyu araştıran anneler yardımcı olursa çok çok sevinirim simdiden tesekkur ederim herkese

Merhaba herkese Grubu sürekli takip edemiyorum umarım bütün bebişler iyidir ve sağlıkla büyüyorlardır
Kızlar size alerji şüphesiyle danışmak istiyorum. 3.ay rota aşısından sonra kaka yapmalarımız azaldı (bazen 5-6 günde bir) derken mukuslu kakalar çoğaldı. O dönem RSV’den 3 gün hastanede yattık, aynı döneme denk gelince ve doktorlar kakayla atacak derken üzerinde durmadım ama hastalığı atlatalı bir ayı geçti hala mukuslu ve sulu kaka devam ediyor. Üstelik 2 defa kakada minicik kan gördüm (toplu iğne ucu kadar) Şuan 2-3 günde bir kaka yapıyor. Ve aşırı derecede emerken bağırsak gurultusu var. Çok fazla alttan gürültülü gaz çıkartıyor. Kusmamız neredeyse hiç yoktu, rota ve Rsv’den sonra o da arttı ki balgamlı kusma oluyor, beyaz uzuyor. Hapşırık her gün defalarca oluyor. Cilt döküntüsü çok az ama göbek kısmında kırmızı noktalar şeklinde gözlemledim. Tüm bunlar alerjiyi düşündürüyor bende. Paniklemedim doktora yazdım cevap vermedi ne yazık ki ama huzursuzum. Ay sonu kontrolünde detaylıca soracağım. Ki rotanın 2. Dozu yapılıp menenjit başlayacak bu daha da kaygılandırdı.
Benzer durumlar yaşayanlar var mı ? Sizce durum alerjik mi?

gece2de uyandı hala uyutamadım. babası filan kalktı o uyutmaya çalıştı yine olmadı. öyle bi enerjisi var ki konuşuyor kendi kendine. ben artık iflas ettim. grip oldum başım ağrıyor, gözüm burnum her yanım akıyor ona bulaşmasın diye maske takıyorum nefes de alamıyorum. bölüm sonu canavarı bu galiba

Rsv yaptırdığınıza göre bebeğiniz prematüre bebek mi ? Rota sonrası çok fazla mukuslu kaka ve kusma olmuştu bizde. İki haftadan fazla sürünce alerji bölümüne gitmiştim. Bir sorun çıkmadı ancak dediğiniz gibi sonrasında kaka zaman aralıkları uzadı. Demir eksikliği tanısı alıp demire başladıgımız dönemede denk gelmişti ona başlamıştım uzamasını. ikinci doz rotada hiç sorun yaşamadım. Bunlar dışında balgamlı kusma hastalık belirtilerinden biri diye hatırlıyorum. Bizde hiç olmadı bu farklı geldi.

Rsv aşısı yaptırmadık, virüsü kapıp hastalığı geçirdik demek istedim. Balgamlı kusma rsvde beklenen durum, rsv solunum yolunu tutan bir virüs çünkü. Atmak için balgam çıkartması gerekiyor ama bizim o balgamlı kusma da geçmedi işte. Prematüre değiliz, 39’da doğdu. Demire 4. Ay başlattı doktor. Her gün 1 kez yapardı kakasını ta ki rotaya kadar. Sonra günler uzadı. Sadece anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar normal diyor doktorlar, karnı yumuşak, rahat uyuyor genel olarak vs. Ama rotadan sonra tüm bunların olması kafa karıştırıcı. Bilemiyorum ki.

Gece uykusu sersemi okuyunca rsvi de aşı olarak anlamışım pardon. Rota sonrası diğer şeyler oldu bizde iki haftadan fazla sürdü ama geçti sonrasında.

Yine noluyor bebelere ya 2 gündür benim de anam ağladı yine. Ne istiyor onu da çözemiyorum, uykusuzluk bitiriyor beni ya bi ayda atak olmayan bi hafta filan var heralde ben anlayamadım bu işi, 2 yaşa kadar bittik heralde biz

Merhaba rotadan sonra bizde de kaka yapma aralığı uzadı 2.dozu da olduk şu anda 3-4 günde bir yapıyor. Ek gıdaya da tadım olarak başladık yani sadece anne sütü de değil ama yine de değişmedi. Doktorumuz rotanın aralığı uzatabildiğini bunun beklenen bir reaksiyon olduğunu söyledi

Benim de böyle ya bir atak mı var diye yazmaya gelmiştim gruba ama benimki gece uykusunda böyle

Osman gönülal online danışmanlık veriyor numarasını paylaşabilirim istersen?
Farklı paketler var. Tek görüşme 3000 ₺

Benim de böyle ya bir atak mı var diye yazmaya gelmiştim gruba ama benimki gece uykusunda böyle
Girip aynı şeyleri yazacaktım ya çok kötü bizde de durum. Gece 3 te ağlayarak uyanıyo sanki sabah olmuş gibi ayılıyo bir de. Üçten önce ve sonra da defalarca uyanıyo tabi. Uyanıp dönüyor kuzum bir de tatlı. Ana kucağında sallıyoruz olmuyo meme olmuyo yatırıyorum yanıma memeyi veriyorum olmuyor. Bitmeyecek mi bu atak ya.

uykusuzluk bitiriyor beni.... o kadar haklı bir cümle ki. kimse de halimden anlamıyor. gündüz uyu dinlen diyorlar. gündüz de yapılacak işler yokmuş gibi. ayrıca gündüz sanki saatlerce uyuyor mu? sabahtan akşama kadar ev işi, yemek vs yapayım hiçbiri böyle yormaz ama gece uykumu alamadığımda ölü gibi oluyorum. uykusu düzelsin tüm gün onunla oynasam da yorgun olmuyorum ama yeter ki gece uyusun bugün gece 3 buçukta artık aldım tummy time falan yaptırdım, oyun oynadık bi saat. sonrası da kör topal uyudu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…