- 17 Temmuz 2022
- 4.568
- 3.939
- 83
- 30
Hiç suçlu hissetme canım benim. Bunlar hepimizin hissettiği duygular. Ben de senin gibiyim, keşke işe gitsem diyorum. Sürekli evde olmak, bakımsızlık, hiçbir şeye yetişememek gerçekten çok zor.. Ben terapiye gidiyordum ama son gidişimde kavga dövüş ağlayarak gittiğim için ona da ara vermek zorunda kaldım. Çünkü eşim bebekle tek kalmaktan inanılmaz geriliyor. İlla ya annem gelecek ya kardeşim olacak. Yemin etmedim ama bi daha bu stresi yaşamayacağım dedim kendime. Haliyle bi daha onun keyfi yerinde olmazsa zorunluluk dışında çıkmayız heralde. Eskiden hiç kimseye hiçbir şeye bağımlı olmayan bana bu kısıtlamalar çok geliyor. Çok canım acıyor ama bişey yokmuş gibi yapıp ilişkimizi sürdürmeye çalışıyorum..Umarım biz de bir gün mutlu mutlu bağımsızlaşabilirizHepimiz aynı duyguları yaşıyoruz eski günlerimi aşırı özlüyorum oğluma aşığım o ayrı ama gerçek bu. Böyle düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum bazen ama elde değil. Çocuk bakmak gerçekten çok zormuş onu anladım. Çalışmayı düşünmüyordum şuan çalısmak ister oldum.Eş konusuna gelince benim eşim de asla uzun uzun ilgilenmiyor çocukla işten geliyor elinde telefon yatıyor uzanıyor. Çocuğa bakarken de bi elinde telefon sürekli ben de patlıyorum. Gece boyu uykusuz kalıyorum gün içinde uyut uyansın oynat tekrar uyut döngüsü zaten artık baygınlık getirdi hem bana hem çocuğumaçok sıkılgan bir bebem var mutlu da edemiyorum ona da ayrı canım sıkılıyor. Günlerce evde olmak hiç dışarı çıkamamakta beni aşırı etkiliyor ben hastayken bile evde duramayan biriydim kışa denk gelmemiz kötü oldu sanırım. Lohusa depresyonunda da olabilirim emin değilim ama iyi değilim
Ya hepimizin evi aynı gibi, her cümleni kendi cümlem gibi okudum. Dediğin gibi kimse değil ama insan eşi onu anlasın, onunla empati yapsın istiyor ama işte gel gör ki sen söylemeden anlaşılamıyorsun ve söyleyince bir oluyor iki oluyor üçüncüde sen de artık söylemiyorsun. Mesela ben eşim telefonla konuşurken ya da dönüşümlü yemek yediğimizde asla ona yakın yerde oynatmıyorum kızımı, sessiz sakin yesin, konuşsun falan diyorum ama ben bir telefonla konuşacak olayım kucağında bebekle peşimden dolanıyor, kahvaltı yapayım yanıma ana kucağına koyup sigara içmeye gidiyor. Ben duş almak istiyorum diyorum, onu illa mama zamanına planlamamız gerekiyor. Sadece emzirsem demek ki süt sağmadan duşa da giremeyecektim. Her neyse duştan çıkınca iyi geldi mi diyor of diyorum kaç gündür bu anı bekliyorum, e söylesene istersen her gün duş al ben tutarım diyor. Be adam saçım yağdan kalıp gibi olmuş, ne zaman duşa girdiğim belli, bi kere de aşkım ben tutayım sen duşa gir de de ben de şaşırayım ya. Ben ince ince neleri düşünürken karşımdan böyle dümdüz şeyler görünce üzülüyorum. Ha hiç yardım etmiyor mu yoo ediyor, evdeyken işi yoksa çok güzel bakıyor ama bunu lütuf gibi yapmasına çok bozuluyorum. Bu ikimizin çocuğu ve bunları bilerek isteyerek yaptık ama nerdeeedün akşam kocamla uzuun uzun bu konuyu tartıştık. bebek 1 buçuk saat aralıksız uyumuştu ama ben o sürede uyumak yerine bu konuyu tartışmayı seçtimşimdi sana cevap gibi yazıyorum ama sen böyle deyince kendimi tutamadım, içimi dökeceğim biraz geçen akşam işten geldiğinde bebeği babasına verdim zaten gün boyu hatta geceden ertesi gün akşama kadar çok bunalmıştım. hiç es vermeden tamamen bütün ilgim bebekte olunca beyin bir yerden sonra mola istiyor. babasına verdim kendim de yatmaya falan değil, mutfağa akşam yemeğini hazırlamaya geçtim. mutfağın kapısını kapattım, kulaklığı taktım, sevdiğim bir programı açtım. yarım saate salata hazırlayıp masayı kuracaktım yani bu kadar bir süre. onda da 5 dk sonra falan kocam içeriden telefonumu aradı. acil bişey oldu sandım, elimi yıkadım kulaklığı çıkardım içeri gittim. gel bak annesi falan diyor bebeğin bir şeyini gösteriyor. ya o kadar sinirlendim ki. aşkım ben bütün gün görüyorum zaten, nolur beni sal iki dakika dedim. bu lafa o kadar bozulmuş ki. o an da tepki gösterdi. insan çocuğu için böyle der mi vs... ben de aşırı kırıldım. mevzudan, benim yaşadığım ruh halinden o kadar uzak ki. bebeği ona verdiğim an ayağına koyup uyutmak istiyor. ekstra oyuncak olmadan bebekle başbaşa oynama süresi 10 dk filan. ben yeri geliyor gecenin ortasında bile, uyumadığım her saniye zaten bebeğimle ilgileniyorum ve sadece günde belki yarım saat ya da 1 saat zihnen uzaklaşabilmek istiyorum. bunu da anneliğime yakıştıramıyor. dün gece dışarıdan eve geldik daha elimi bile yıkamadan bana sanki robotmuşum gibi "aşkım hadi bebeği emzir de yatır" diyor. bir dur belki bi lavaboya gitmek isterim. bebek henüz acıkmadı, gece uykusunun da artık belli bir vakti kalmadı zaten en az 1 saat uyutmak için uğraşıyorum. neyse, bebek uyudu biz bunları tartışmaya başladık. hissettiğim şeyleri aynı size anlattığım gibi ona da anlatıyorum, "madem bu kadar zorlanacaktın biz niye bu çocuğu yaptık?" diyor. ya ne alakası var? bebeğimi çok seviyorum, bir gün bile pişman olmadım hayatımıza girdiğinden dolayı ama sırf anneyim diye zorlanmaya, biraz olsun bunalmaya hakkım yok mu? kocam, yok diyor. yorulmaya hakkımız yokmuş. o yorulmuyormuş. kendisi işten geldikten sonra yemeğe de, mutfağa da, temizliğe, çamaşırlara da her şeye yardım eder sağ olsun. tek yardımcı olmadığı konu gece bebeği uyutmak. çünkü uykusuzluğa asla dayanamıyor. yani çok yardım istedim ama istediğime pişman oldum her seferinde, çünkü hatırlayanlar olacaktır. bebeği daha 1 aylıkken yataktan düşürdü kendisi uyuyakalıp. elimde değil, dayanamıyorum diyor. ben de ölecek gibi olmadığım sürece gece yardım istemiyorum. istesem de bebeği bırakıp uyuyamıyorum zaten. çok nadir. peki ben çalışsam ne olurdu diyorum? çocuk bu kadar küçükken çalışamazsın, razı değilim diyor. çalışayım demiyorum zaten ama ya çalışsaydım? yine ben mi uğraşacaktım gece tamamen? ya da o zaman mı yorulmaya hakkım olacaktı? eminim çalışsam da yine aynı şekilde ben uğraşacaktım ama belki "yoruldum, beni bir sal" demeye hakkım olurdu, bilemiyorum. gerçekten çok kırgınım ya. kimse anlamaz biliyorum ama insan aynı evde yaşadığı kişi, kocası halinden anlasın istiyor. "napayım, gün boyu çalışıp gece de bebeği mi uyutayım" diyor. aslında benim taktığım şey bu değil. ben sadece, "aşkım çok yoruldun git yarım saat kafanı dinle" gibi bi cümle duymak istiyorum. ya da bunu kendim söylediğimde beni yadırgamasın istiyorum. bundan fazlasını o da yapamaz ben de isteyemem zaten. off aşırı uzun olmuş, okuyanlardan özür dilerim bunları bi yere yazmak istedim
Tam bir eşitlik olmalı bence de neden biri daha çok versin ben de bunu anlamıyorum. Biz herşeyi yaptığımızda aaa neler yaptın ya teşekkürler denmiyor ama onlar bi bulaşık koysun makineye çok sağol diyoruz bizçalışıyor olsam bu kez de sürekli kıyas yapacağımı biliyor ve kaşınmıyorumbana diyor ki sen annelik ve babalık sorumlulukları, kadının ve erkeğin sorumlulukları tamamen eşit olsun, tam bir eşitlik olsun istiyorsun. yoo ben denge istiyorum. aslında vicdan ve merhamet temelli bi ilişki istiyorum. karının ya da kocanın gözünün içine baktığında neye ihtiyacı olduğunu biraz olsun fark etmeye çalıştığımız bir ilişki istiyorum. ben ona karşı elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. baba oğul hastalandıklarında ateşlerini düşürene kadar geceleri ayakta kaldım. başka türlüsünü yapamazdım zaten ama şu an ben grip oldum ve evin düzeninde en ufak bir değişiklik yok mesela. maskemi takıp hayatıma devam ediyorum.
Oğlu da anası da önce kendilerine baksın o ne demekmiş. Kilo alınır verilir, kalpler kırılmasınYasa zayıflamam lazım kaynanam gelcek arkandan oğlum kilolu sevmiyor inşallah gelin kilo almaz diyip duruyor
Kesinlikle ben de eve çok yorgun gelirdim de şimdi ayağıma yaptırırım o işi hey gidi hey. Biz kavga da ettik, güzellikle de söyledim ama her ağladığımda yine niye ağlıyorsun diyip yeni bir kavga başlatıyor.. Bana olan tahammül 40’ıma kadarmış o da bitmiş maalesefİzinli olduğu bir gün sabahtan akşama kadar hem bebeğe baksın hem evi toplasın yemek yapsın sen sadece emzirip ver başka hiçbir şeyle ilgilenme bak bakalım kafayı nasıl yiyor. Erkekler nedense evde olduğumuz için yorulduğumuza pek inanmak istemiyor. Yıllarca çalıştım en zor dediğim işim bile bebek bakmanın yanında aşırı kolaymış. Benim kocam da sürekli uyuyor bdv da konu bile açtım bunun için sgshs artık sürekli iş kitliyorum uyumasın diye çünkü boğasım geliyo. Velhasıl çok haklısın insan bi destek arıyo hadi git bi duş al bi kendine zaman ayır densin istiyor. Ben kafasına vura vura öğrettim başlarda şok kavga ettik darısı senin başına
Diş etleri beyazladıktsn ne kadar sonra çıktı diş acabaBiz çıkardık
"lütuf gibi" ben de böyle hissediyorum. ona da dedim. senin işten geldikten sonra yaptığın her şey sana puan kazandırıyor sanki. benim yaptıklarım hep bi karadeliğe gidip kayboluyor :/ kendim adaletsizlik yapmak istemediğim için dediğin gibi ince ince hesap ediyorum her şeyi. ama o inceliği görememek üzücü. bebişlerimiz biraz daha büyüdüğünde her şey yoluna girer inşallahYa hepimizin evi aynı gibi, her cümleni kendi cümlem gibi okudum. Dediğin gibi kimse değil ama insan eşi onu anlasın, onunla empati yapsın istiyor ama işte gel gör ki sen söylemeden anlaşılamıyorsun ve söyleyince bir oluyor iki oluyor üçüncüde sen de artık söylemiyorsun. Mesela ben eşim telefonla konuşurken ya da dönüşümlü yemek yediğimizde asla ona yakın yerde oynatmıyorum kızımı, sessiz sakin yesin, konuşsun falan diyorum ama ben bir telefonla konuşacak olayım kucağında bebekle peşimden dolanıyor, kahvaltı yapayım yanıma ana kucağına koyup sigara içmeye gidiyor. Ben duş almak istiyorum diyorum, onu illa mama zamanına planlamamız gerekiyor. Sadece emzirsem demek ki süt sağmadan duşa da giremeyecektim. Her neyse duştan çıkınca iyi geldi mi diyor of diyorum kaç gündür bu anı bekliyorum, e söylesene istersen her gün duş al ben tutarım diyor. Be adam saçım yağdan kalıp gibi olmuş, ne zaman duşa girdiğim belli, bi kere de aşkım ben tutayım sen duşa gir de de ben de şaşırayım ya. Ben ince ince neleri düşünürken karşımdan böyle dümdüz şeyler görünce üzülüyorum. Ha hiç yardım etmiyor mu yoo ediyor, evdeyken işi yoksa çok güzel bakıyor ama bunu lütuf gibi yapmasına çok bozuluyorum. Bu ikimizin çocuğu ve bunları bilerek isteyerek yaptık ama nerdeee
Tam bir eşitlik olmalı bence de neden biri daha çok versin ben de bunu anlamıyorum. Biz herşeyi yaptığımızda aaa neler yaptın ya teşekkürler denmiyor ama onlar bi bulaşık koysun makineye çok sağol diyoruz biz
Hiç suçlu hissetme canım benim. Bunlar hepimizin hissettiği duygular. Ben de senin gibiyim, keşke işe gitsem diyorum. Sürekli evde olmak, bakımsızlık, hiçbir şeye yetişememek gerçekten çok zor.. Ben terapiye gidiyordum ama son gidişimde kavga dövüş ağlayarak gittiğim için ona da ara vermek zorunda kaldım. Çünkü eşim bebekle tek kalmaktan inanılmaz geriliyor. İlla ya annem gelecek ya kardeşim olacak. Yemin etmedim ama bi daha bu stresi yaşamayacağım dedim kendime. Haliyle bi daha onun keyfi yerinde olmazsa zorunluluk dışında çıkmayız heralde. Eskiden hiç kimseye hiçbir şeye bağımlı olmayan bana bu kısıtlamalar çok geliyor. Çok canım acıyor ama bişey yokmuş gibi yapıp ilişkimizi sürdürmeye çalışıyorum..Umarım biz de bir gün mutlu mutlu bağımsızlaşabiliriz
Ya hepimizin evi aynı gibi, her cümleni kendi cümlem gibi okudum. Dediğin gibi kimse değil ama insan eşi onu anlasın, onunla empati yapsın istiyor ama işte gel gör ki sen söylemeden anlaşılamıyorsun ve söyleyince bir oluyor iki oluyor üçüncüde sen de artık söylemiyorsun. Mesela ben eşim telefonla konuşurken ya da dönüşümlü yemek yediğimizde asla ona yakın yerde oynatmıyorum kızımı, sessiz sakin yesin, konuşsun falan diyorum ama ben bir telefonla konuşacak olayım kucağında bebekle peşimden dolanıyor, kahvaltı yapayım yanıma ana kucağına koyup sigara içmeye gidiyor. Ben duş almak istiyorum diyorum, onu illa mama zamanına planlamamız gerekiyor. Sadece emzirsem demek ki süt sağmadan duşa da giremeyecektim. Her neyse duştan çıkınca iyi geldi mi diyor of diyorum kaç gündür bu anı bekliyorum, e söylesene istersen her gün duş al ben tutarım diyor. Be adam saçım yağdan kalıp gibi olmuş, ne zaman duşa girdiğim belli, bi kere de aşkım ben tutayım sen duşa gir de de ben de şaşırayım ya. Ben ince ince neleri düşünürken karşımdan böyle dümdüz şeyler görünce üzülüyorum. Ha hiç yardım etmiyor mu yoo ediyor, evdeyken işi yoksa çok güzel bakıyor ama bunu lütuf gibi yapmasına çok bozuluyorum. Bu ikimizin çocuğu ve bunları bilerek isteyerek yaptık ama nerdeee
Tam bir eşitlik olmalı bence de neden biri daha çok versin ben de bunu anlamıyorum. Biz herşeyi yaptığımızda aaa neler yaptın ya teşekkürler denmiyor ama onlar bi bulaşık koysun makineye çok sağol diyoruz biz
Oğlu da anası da önce kendilerine baksın o ne demekmiş. Kilo alınır verilir, kalpler kırılmasın
Kesinlikle ben de eve çok yorgun gelirdim de şimdi ayağıma yaptırırım o işi hey gidi hey. Biz kavga da ettik, güzellikle de söyledim ama her ağladığımda yine niye ağlıyorsun diyip yeni bir kavga başlatıyor.. Bana olan tahammül 40’ıma kadarmış o da bitmiş maalesef
yok henüz çıkmadı, jel falan da aldık ama rahatlamadı yaDış çıkmadı demi sizin acaba dış çıkarması yakın ondan mı
Aynen görüşeceğim. Edirnede adı duyulan bir doktor var oraya randevu aldım bir de onu deneyeceğim. Rsv’den sonra 1-2 ay balgam atımı olabilir ciğerleri bu dönem iyi koruyun demişlerdi belki balgam onunla ilgilidir. Ama diğer tümü sanırım alerji gibi geliyor bana daRotadan sonra altta bir alerji durumu varsa genellikle tetikleniyor ve belirti gösteriyormuş. Biz alerji sebebiyle zaten rota yaptırmadık. Ama alerjik belirti gösterenler de 2. Dozu yaptırmayabiliyorlarmış. Mutlaka çocuk doktorunuzla görüşün bu durumu. Benim bebeğim alerjik ancak alerji balgamla ilişkilendirilmiyor diye biliyorum. Alerji yapan bir şey tükettiğimde hapşırık - öksürük oluyor. Bağırsak gurultusu ve gürültülü kaka yapma da alerji belirtisi maalesef
Ben yazsam bu kadar olur gerçekten. çalıştığım günleri o kadar özledim ki. Kafam rahat bir kahve içmeyi, rahat rahat duş almayı, bağımsız yaşamayıHepimiz aynı duyguları yaşıyoruz eski günlerimi aşırı özlüyorum oğluma aşığım o ayrı ama gerçek bu. Böyle düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum bazen ama elde değil. Çocuk bakmak gerçekten çok zormuş onu anladım. Çalışmayı düşünmüyordum şuan çalısmak ister oldum.Eş konusuna gelince benim eşim de asla uzun uzun ilgilenmiyor çocukla işten geliyor elinde telefon yatıyor uzanıyor. Çocuğa bakarken de bi elinde telefon sürekli ben de patlıyorum. Gece boyu uykusuz kalıyorum gün içinde uyut uyansın oynat tekrar uyut döngüsü zaten artık baygınlık getirdi hem bana hem çocuğumaçok sıkılgan bir bebem var mutlu da edemiyorum ona da ayrı canım sıkılıyor. Günlerce evde olmak hiç dışarı çıkamamakta beni aşırı etkiliyor ben hastayken bile evde duramayan biriydim kışa denk gelmemiz kötü oldu sanırım. Lohusa depresyonunda da olabilirim emin değilim ama iyi değilim
Biz de bir ara 5-6 günde birdi. Bir kaç kere zeytinyağı sürdüm popişine hatta bir kere 1 çay kaşığı zeytinyağı dahi içirdim oğluma ama müdahale ile yapmaya da alışmasını istemedim ki kaç tane doktor bunu normal karşıladı. Sadece anne sütü aldığı için 10 güne kadar normal dediler. Kimi bebeklerde de ishal yapıyormuş, biz de süre açıldı ama kaka sulu hale geldi işte. Ek gıdaya bizim henüz var, 5 aylık bile olmadık henüz. 6. Aydan önce başlamayacağız gibi görünüyor.Merhaba rotadan sonra bizde de kaka yapma aralığı uzadı 2.dozu da olduk şu anda 3-4 günde bir yapıyor. Ek gıdaya da tadım olarak başladık yani sadece anne sütü de değil ama yine de değişmedi. Doktorumuz rotanın aralığı uzatabildiğini bunun beklenen bir reaksiyon olduğunu söyledi
Bildiğim kadarıyla kanlı kakaya sebep oluyor. Yani bağırsak tepkili alerjilerde bağırsağı tuttuğunu söylemişlerdi. Alerji sitelerinden birinde de şöyle yazıyor;Aynen görüşeceğim. Edirnede adı duyulan bir doktor var oraya randevu aldım bir de onu deneyeceğim. Rsv’den sonra 1-2 ay balgam atımı olabilir ciğerleri bu dönem iyi koruyun demişlerdi belki balgam onunla ilgilidir. Ama diğer tümü sanırım alerji gibi geliyor bana daTamamen rotadan sonra başladı. İlk 3 ay ne bir gurultu ne bir kusma, ne mukus hiç biri yoktu. Rotanın 2. Dozunu olursak nasıl etkileşim olur acaba? Çünkü rota virüsü aşırı tehlikeli olmasını da istiyorum aşı kötü etkilemeyecekse. Teşekkür ederim mutlaka soracağım
Evet bu önemli bir konu. Huzursuzluğu yok, karın ağrısı vs olsa sürekli ağlardı diye düşünüyorum, genel olarak mutlu uyuyan uyumlu bir çocuk. 4. Ay uyku gerilemesi yaşıyor ama yine fena değil. Kusma fışkırır tarzda değil ama var ve balgam da var. Tükürük arttı ama o diş süreci sanıyorum çünkü çok kaşınıyor. Gaz çok, ses çok. Kaka çok ekşi de kokuyor. Kan iki kere minicik gördüm ama sonuçta gördüm. Araştırılması gerekiyor. Kendilerini ifade edememeleri ne kötü. Umarım sıkıntısız bu süreçleri biran önce atlatırızBildiğim kadarıyla kanlı kakaya sebep oluyor. Yani bağırsak tepkili alerjilerde bağırsağı tuttuğunu söylemişlerdi. Alerji sitelerinden birinde de şöyle yazıyor;
Ay çok canım çekti ya. Bayılırım. Bitirmeye kıyamıyorum o diziyi.Gümdüz emzirme ve uyku aralarında muhteşem yüzyıl izlemeye başladım çocuğun ilk cümlesi ben öyle uygun gördüm olcak galiba sgsg
Bazen bende özlüyorum yalan yok ama diyorum ki annem babam şu an o kadar bomboş ki. Bir gün bende öyle olacağım inşallah o zaman izleyemediğim her şeyi izlerim vs (teselli den çok anti teselli gibi oldu biraz ama) kesintisiz uyumak konusunda hiçbir çözümüm yok. Bir kere tantrum yaşayıp her şeyi kocaya itelemistim. O gün kesintisiz uyudum ama onda bile süt sağmak IÇIN uyandım ve vicdanen oğlum napiyor acaba falan diye rahat edemeden uyumuştum. :')En çok kendimle baş başa vakit geçirmeyi ve kesintisiz uyumayı özledim… bunu düşünürken kendimi çok suçlu hissediyorum ama düşünmeden de edemiyorum
Eş ile kıyas etmek çok üzücü ya. Çünkü onlar hayatlarına devam ediyorlarBende canım bende bütün bu düşündüklerini ve yaşadıklarını yaşıyorum ama suçlu hissettiğim noktada eşim ile kendi hayatım hakkında kıyasa giriyorum sonrasında kızımın fazla uyuduğunda ya da uslu durduğunda hep özlediğimi görüyorum. Böyle böyle kendimi rahatlatıyorum bende
He evet bir de bizden daha yorgunlsr hep. Beni valla çocuğum hiç üzmüyor kocama da dedim. Beni sen üzüyorsun, sen yoruyorsun dedim xjdjd çocuk çocukça davranıyor ama kocalar destek olma görevlerini yerine getirmek konusunda eksikler, yalvartiyorlar.Eşimle kıyaslama ben de çok yapıyorum Bir de ben de çalışıyorum o yüzden kıyas yapmam daha kolay oluyor akşam eve gelip yoruldum demesi sinirlerimi bozuyor tüm gün olmasa da ben de işteyim geldiğimde Bir de çocukla ilgileniyorum ve kaç gündür uykusuzluktan ölüyorum ona rağmen bir iki saat çocukla ilgilenip sonra yoruldum şuram ağrıyor buram ağrıyor deyince sinirler tepeme çıkıyor dün otururken bacaklarım ağrıyor dedi sinirlerim boşaldı herhalde o böyle deyince önce gülmeye sonra ağlamaya başladım çok dolmuşum bence normal şeyler yaşamıyoruz zaten anneler olarak zihinsel olarak da normal olmayı beklemeyelim
Ben hep dümdüz bebek arabası kullandım ya puset hiç almadım. Kış bebeği olduğu için galiba hiçte gerek olmadı.Ben de aynısını soracaktım. Oturmaya başladıkları için normal bebek arabasına geçebiliriz bence
Maşallahh hayırlı olsun darısı bizeBiz çıkardık
Allah yardımiz olsun. Benimki bu saatte yeni uyudu uykusuzluk çok zor gerçekten.yok henüz çıkmadı, jel falan da aldık ama rahatlamadı yadiş değil sanırım çözemedim
Biodermanın hangi losyonunu acaba link atar mısınızMustelaya devam ediyorum şimdilik biodermayı alıcam ama
Ayy link alabilir miyizzBioderma mavi kapaklı olanı almıştım ama beyaz kapaklı olan mükemmelmiş ya. Yapısı bile belli yoğun. Onu al mutlaka
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?