2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Benim oğlan ses çıkarmadan ağzını açıp kapatıyo şapırdatır gibi napıyo böyle be

Hiç suçlu hissetme canım benim. Bunlar hepimizin hissettiği duygular. Ben de senin gibiyim, keşke işe gitsem diyorum. Sürekli evde olmak, bakımsızlık, hiçbir şeye yetişememek gerçekten çok zor.. Ben terapiye gidiyordum ama son gidişimde kavga dövüş ağlayarak gittiğim için ona da ara vermek zorunda kaldım. Çünkü eşim bebekle tek kalmaktan inanılmaz geriliyor. İlla ya annem gelecek ya kardeşim olacak. Yemin etmedim ama bi daha bu stresi yaşamayacağım dedim kendime. Haliyle bi daha onun keyfi yerinde olmazsa zorunluluk dışında çıkmayız heralde. Eskiden hiç kimseye hiçbir şeye bağımlı olmayan bana bu kısıtlamalar çok geliyor. Çok canım acıyor ama bişey yokmuş gibi yapıp ilişkimizi sürdürmeye çalışıyorum..Umarım biz de bir gün mutlu mutlu bağımsızlaşabiliriz
Ya hepimizin evi aynı gibi, her cümleni kendi cümlem gibi okudum. Dediğin gibi kimse değil ama insan eşi onu anlasın, onunla empati yapsın istiyor ama işte gel gör ki sen söylemeden anlaşılamıyorsun ve söyleyince bir oluyor iki oluyor üçüncüde sen de artık söylemiyorsun. Mesela ben eşim telefonla konuşurken ya da dönüşümlü yemek yediğimizde asla ona yakın yerde oynatmıyorum kızımı, sessiz sakin yesin, konuşsun falan diyorum ama ben bir telefonla konuşacak olayım kucağında bebekle peşimden dolanıyor, kahvaltı yapayım yanıma ana kucağına koyup sigara içmeye gidiyor. Ben duş almak istiyorum diyorum, onu illa mama zamanına planlamamız gerekiyor. Sadece emzirsem demek ki süt sağmadan duşa da giremeyecektim. Her neyse duştan çıkınca iyi geldi mi diyor of diyorum kaç gündür bu anı bekliyorum, e söylesene istersen her gün duş al ben tutarım diyor. Be adam saçım yağdan kalıp gibi olmuş, ne zaman duşa girdiğim belli, bi kere de aşkım ben tutayım sen duşa gir de de ben de şaşırayım ya. Ben ince ince neleri düşünürken karşımdan böyle dümdüz şeyler görünce üzülüyorum. Ha hiç yardım etmiyor mu yoo ediyor, evdeyken işi yoksa çok güzel bakıyor ama bunu lütuf gibi yapmasına çok bozuluyorum. Bu ikimizin çocuğu ve bunları bilerek isteyerek yaptık ama nerdeee
Tam bir eşitlik olmalı bence de neden biri daha çok versin ben de bunu anlamıyorum. Biz herşeyi yaptığımızda aaa neler yaptın ya teşekkürler denmiyor ama onlar bi bulaşık koysun makineye çok sağol diyoruz biz
Yasa zayıflamam lazım kaynanam gelcek arkandan oğlum kilolu sevmiyor inşallah gelin kilo almaz diyip duruyor
Oğlu da anası da önce kendilerine baksın o ne demekmiş. Kilo alınır verilir, kalpler kırılmasın
Kesinlikle ben de eve çok yorgun gelirdim de şimdi ayağıma yaptırırım o işi hey gidi hey. Biz kavga da ettik, güzellikle de söyledim ama her ağladığımda yine niye ağlıyorsun diyip yeni bir kavga başlatıyor.. Bana olan tahammül 40’ıma kadarmış o da bitmiş maalesef

"lütuf gibi" ben de böyle hissediyorum. ona da dedim. senin işten geldikten sonra yaptığın her şey sana puan kazandırıyor sanki. benim yaptıklarım hep bi karadeliğe gidip kayboluyor :/ kendim adaletsizlik yapmak istemediğim için dediğin gibi ince ince hesap ediyorum her şeyi. ama o inceliği görememek üzücü. bebişlerimiz biraz daha büyüdüğünde her şey yoluna girer inşallah

Cucuthecatt valerianka kızlar hepinizi etiketleyemedim ama belki faydam dokunur. Birbirimizi en iyi biz anlarız anne olarak. Çocuksuzlar bizi anlamaz bekarlar evlileri. Lütfen eşlerinizdende anlamalarını beklemeyin. Anlatmayın. Sorumluluk verin tatlı tatlı. Alan açın birbirinize. Detaylandıracağım kısaca istersen kendimden daha çok örnek veririm. Kıyas yapmıyorum nolur beni yanlış anlamayın isterim ki yarım saat nefes alın. Eşinizi övün. Canım sen çok güzel alt değiştirirsin ya pijamasını giydirsene bende o ara duşa gireyim bak mamasıda hazır peşine içirirsin gibi. Kahvemi içmek istiyorsunuz aşkım 10 dakka gezdirsene şunu rahat içeyim ben alacağım zaten sende rahatça maçını izlersin gibi. Ben doğumdan itibaren eşime çocuğun herşeyini yaptırıyorum. Çok ağlattı. Yanlış giydiriyor ama sesimi çıkarmadım. Uyutamasa bile bendede aynı ya çok güzel uyutuyorsun diyorum. Emzirme dışında herşeyi yapıyor. O yüzden çocuk bakmak zor olduğu için izin gününde evi toplar çocuğa sen bak der çakallıktan :) gece uyur işe gidiyorum ben der ellemem acil bşşey olmadığı sürece. Hatta ara ara ayrı yatıyor horluyormuşum uyandırmak istemiyormuş. Tatlı tatlı bekarmısın olummm sen boşanma sebebi gelme istememm diyip takılıyorum o gece geliyor yine gidiyor. Maçları oluyor ben ilgileniyorum çocukla rahat izlesin diye evle mutfakla işim varsa sen bak diyorum. Kızım 20 günlükken maça gitti eşim inanır mısınız kızmadım. 2. Kez gitti ona da kızmadım. 3. Ye yeltendi almamış bilet alsaydın zaten çöptü bileti yedirirdim bokunu çıkarma sende bi gece sana bırakırım patates olursun 4 ay feleğin şaşar sus otur aşağı diyorum gülüyor. Bu süreçte çok değişiyorlar evden uzaklaşmaya yer arıyorlar eşimin çevresinden çok var eve gitmek istemiyorum halısaha yap çocukla sıkıldım diyen. Kimse eşine yardım etmiyor diye anlatır eşim evet canım sen mükemmelsin ama onlar yanlış yapıyor kızımızz sana düşkün olucak diyorum. Ayy babası altını alıyorsun ya büyüynce anlatrsun diyorum. Hepinizi anlatıyorum bende bunalıyorum hatta eşimide bunaltıyorum ama 5 dakika oturup sakinleyin. Eşleriniz sizi anlıyor biz kendimizi doğru ifade edemiyoruz. Bazen bende diyorum ağlatma ya akşama kadar duyuyorum o sesi tahammülüm kalmadı diye deme öyle kızımıza diye kızıyor. Yapıyorlar yani aynılar hepsi. Biz onlerın trafikte neden sinirlendiklerini anlayamayız sürekli trafilte değiliz onlarda tam anlamıyla bilemezler. Siz naiflikle anlatıcaksınız. Az önce eşim takıldı bana sen hamileyken böyle değildin napıyon diye göbeğimi sever gibi yaptı güya. Sinirlendim. Çocuk uyuduktan sonra kırıldığımı 5 aydır evde olduğumu bu psikolojiyi bilemeyeceğini söyledim. Hamileyken 5 kilo alan ben doğumdan sonra 10 kilo aldım. Şaka yaptım falan dedi bla bla. Bilmiyorum sankş ben göbeğimi sende kal 5 ay evde göreyim dedim. Onlara basit geliyor böyle şeyler. Siz evliliğine duygularınıza odaklanın. Bi büyüsünler rahatlayacağız :)

Aynen görüşeceğim. Edirnede adı duyulan bir doktor var oraya randevu aldım bir de onu deneyeceğim. Rsv’den sonra 1-2 ay balgam atımı olabilir ciğerleri bu dönem iyi koruyun demişlerdi belki balgam onunla ilgilidir. Ama diğer tümü sanırım alerji gibi geliyor bana da Tamamen rotadan sonra başladı. İlk 3 ay ne bir gurultu ne bir kusma, ne mukus hiç biri yoktu. Rotanın 2. Dozunu olursak nasıl etkileşim olur acaba? Çünkü rota virüsü aşırı tehlikeli olmasını da istiyorum aşı kötü etkilemeyecekse. Teşekkür ederim mutlaka soracağım

Ben yazsam bu kadar olur gerçekten. çalıştığım günleri o kadar özledim ki. Kafam rahat bir kahve içmeyi, rahat rahat duş almayı, bağımsız yaşamayı

Biz de bir ara 5-6 günde birdi. Bir kaç kere zeytinyağı sürdüm popişine hatta bir kere 1 çay kaşığı zeytinyağı dahi içirdim oğluma ama müdahale ile yapmaya da alışmasını istemedim ki kaç tane doktor bunu normal karşıladı. Sadece anne sütü aldığı için 10 güne kadar normal dediler. Kimi bebeklerde de ishal yapıyormuş, biz de süre açıldı ama kaka sulu hale geldi işte. Ek gıdaya bizim henüz var, 5 aylık bile olmadık henüz. 6. Aydan önce başlamayacağız gibi görünüyor.

Bildiğim kadarıyla kanlı kakaya sebep oluyor. Yani bağırsak tepkili alerjilerde bağırsağı tuttuğunu söylemişlerdi. Alerji sitelerinden birinde de şöyle yazıyor;

Eklentiler

• IMG_5785.webp
    53 KB · Görüntüleme: 16
Bildiğim kadarıyla kanlı kakaya sebep oluyor. Yani bağırsak tepkili alerjilerde bağırsağı tuttuğunu söylemişlerdi. Alerji sitelerinden birinde de şöyle yazıyor;
Evet bu önemli bir konu. Huzursuzluğu yok, karın ağrısı vs olsa sürekli ağlardı diye düşünüyorum, genel olarak mutlu uyuyan uyumlu bir çocuk. 4. Ay uyku gerilemesi yaşıyor ama yine fena değil. Kusma fışkırır tarzda değil ama var ve balgam da var. Tükürük arttı ama o diş süreci sanıyorum çünkü çok kaşınıyor. Gaz çok, ses çok. Kaka çok ekşi de kokuyor. Kan iki kere minicik gördüm ama sonuçta gördüm. Araştırılması gerekiyor. Kendilerini ifade edememeleri ne kötü. Umarım sıkıntısız bu süreçleri biran önce atlatırız

En çok kendimle baş başa vakit geçirmeyi ve kesintisiz uyumayı özledim… bunu düşünürken kendimi çok suçlu hissediyorum ama düşünmeden de edemiyorum
Bazen bende özlüyorum yalan yok ama diyorum ki annem babam şu an o kadar bomboş ki. Bir gün bende öyle olacağım inşallah o zaman izleyemediğim her şeyi izlerim vs (teselli den çok anti teselli gibi oldu biraz ama) kesintisiz uyumak konusunda hiçbir çözümüm yok. Bir kere tantrum yaşayıp her şeyi kocaya itelemistim. O gün kesintisiz uyudum ama onda bile süt sağmak IÇIN uyandım ve vicdanen oğlum napiyor acaba falan diye rahat edemeden uyumuştum. :')

Eş ile kıyas etmek çok üzücü ya. Çünkü onlar hayatlarına devam ediyorlar
2 kere bir şey isteyince bunaliyorlar falan. luks içindeler

He evet bir de bizden daha yorgunlsr hep. Beni valla çocuğum hiç üzmüyor kocama da dedim. Beni sen üzüyorsun, sen yoruyorsun dedim xjdjd çocuk çocukça davranıyor ama kocalar destek olma görevlerini yerine getirmek konusunda eksikler, yalvartiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…