2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
kızlarrr biz de ek gıdaya geçiyoruz daha doğrusu tadımlara başlıyoruz. takvim yaşı 6 buçuk ay, düzeltilmiş de 5 ay 6 günlük oldu. ikisinin ortalamasını alalım dedi doktor. dün akşam ilk kez çaykaşığının ucuyla minicik yoğurt vermiştim, yaladı biraz dudağını ama çok sevmedi bence bugün havuç vereyim diyorum. muhtemelen yine kaşığın ucuyla veririm ama bakalım sevecek mi ya

bi de osman gönülal'ın 5 aylık bebekler hakkındaki videosunu izledim. günde 2 uyku öneriyor sadece ve uyku aralıkları da en az 3 saat filan. benim oğlum 2 saati geçince gözler kızarmaya başlıyor ve en az 3 kere uyuyor gündüz. 2'ye düşen var mı aranızda? gece uykusunun bozulma sebebi acaba gündüz fazla uyuması mı diye düşünmeye başladım

Benimkinin ne beslenme aralıkları uzadı, ne de uykusundan vazgeçti. Hala 3 saatte bir besleniyor ve gündüz 4 uyku yapıyor.

Bizde de aynı çarşamba günü beş aylık olacak iki saat uyanıklığa yeni çıktı bir buçuk saatti on gün önce filan. Üç saate uzarsa durmuyor huzursuzlanıyor hemen iki saat dolunca. Gece uykuları bizimkinin de bozuk bence biyolojik saatleri bize yol gösteriyor süreç içerisinde her bebeği aynı kalıba sokmaya çalıştıkça stres oluyoruz :)

Yaaa ama uyumayınca da içinizden geçiyor ya. Hanimuyuyuncada uzun uyumuyo yarım saat 40 dk ama uyumadı mı deccalll

İmkansız 3 saat uyanık kalması hiç uyumadan 2 saat 15 dk rekorumuz

Sağol canım emek verip uzun uzun yazmışsın işe de yarar muhtemelen bu söylediğin ama her şeyi de biz düşünüp planlamayalım ya biraz da onlar düşünsün benim kafam yeterince dolu zaten

Kızlar dün bebek a rabası puset muhabbeti vardı. Bizim puset içeriye dogru cukur. Bi arkadaşınkinde bebeği sanki dümdüz yatıyo gibi ama bizimkinde oturur gibi duruyo oyuzden biraz daha uzun kullanırız gibi. Sadece kilodan bırakırız bu gidişle. Ayakları zaten 2-3. Aydan beri hep dısarda bizim. Ama oto koltugundada öyle olur oda kapsul cünkü. Beni asıl zorlayan pusete koydugumda kaldıramamak oluyor artık iyice agırlaştılar. Bide otokoltugunu arkaya koyucaz ama ben hala yan koltugumda tasıyorum arabada. Kusuyo aglıyo agzına bişey geliyo hemen mudahle ediyorum. Bagırdıgında hemen sallıyorum falan yada konusuyorum beni izliyo.

Yaaa ama uyumayınca da içinizden geçiyor ya. Hanimuyuyuncada uzun uyumuyo yarım saat 40 dk ama uyumadı mı deccalll
İmkansız 3 saat uyanık kalması hiç uyumadan 2 saat 15 dk rekorumuz

1 saatte bile mızmızlanıyor benim ki bazen 5 gün sonra tam 6 aylık olacak. Ne gece ne gündüz uyku uyuyoruz hala 3 saat arayı gece uykusuna geçmeden önce yapmaya çalışıyorum ben ama o zaman da zor dayanıyoruz birbirimize Ahh en zorlandığım şey bu uyku mevzusu oldu bu süreçte

Kızlar yaa oğlum artık dışarı çıkmaktan hoşlanmiyor sanırım normalde doğduğundan beri çıkıyoruz havalar soguyunca evde kaldık uzun süredir bir iki haftadır zaten çok huysuz ben ve babası dışında kimseye gitmiyor yabancılıyor ağlıyor başka evde uyumuyor falan anneme bile gidemez oldum uyuyamadığı için ağlama krizine girdiğinden. Bugün hava biraz güzel uzun süredir de çıkamadık diye kanguruya koyup biraz dışarı çıkarayım dedim bir huzursuz oldu ağladı falan hemen eve donduk ben napicam böyle ya evde de huzurlu sayılmaz uyanıkken sürekli mızmız halde hep yanında olmam ilgilenmem gerekiyor uykusu zaten 30dk asla dinlenemiyoruz o da bende. Bi de şimdi dışarı çıkamama korkma yabancılama yüklendi kafamı cidden toparlayamıyorum artik. Babası ve benim dışımda kismede durmadıgi için nefes dahi alamaz oldum babası zaten akşam geliyor maks 1 saat oynatıyor yine uyutma işi bende annemde korkuyor bakmaya ya durmazsa diye böyle yapınca. Gecici mi bu durum yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…