- 1 Eylül 2022
- 556
- 482
- 33
Yaa bu kadar ayni olur mu oluyormuş. Çocukla ilgilendiği sürede de tepemde gezdiriyor mutfaktaysam kucağında mutfakta dibimde bitiyorlar. İnsan bir nefes almak istiyor ve çocuğumuzu sevmediğimiz anlamına gelmiyor. Ama bu erkeklerin beyni asla bizim gibi çalışmıyoraynı şeyden yakınıyoruz kimse görmüyor bilmiyor ama en çok sen görüyorsun halimi diye oturup karşısında ağladım. Bir kere olsun ben talep etmeden hadi sen de git dinlen git bi nefes al dediğini duymadım. İnsan düşünülmek istiyor ya özellikle eşi tarafından. Zaten başka birinden de yardım talep etsek gelir yapar. Ama halden anlamıyorlar. Beni en çok onun bu duygusuzlugu yoruyor zaten bu süreçte
Benim oğlum da dün gece her uyuttuğumda 10 dakika sonra uyandı gündüz de huysuzdu hep. Ben de artılk sabredemedim yine ağlayınca sinirlendim lavobaya girecektim benim de dinlenmeye hakkım yok mu be oğlum diye söylendim banyonun kapısını biraz sert kapattım. Sonra tabii pişman oldum sesimi yükselttiğim için ağladım eşime de sence ben tahammülsüz müyüm diye sordum hani şey bekliyorum yok hayatım olur mu öyle şey seni çok yoruyor sinirlerin yıprandı falan desin adam demesin mi evet tahammülsüzsün????? Be adam bebek bakımında bir şeyden anladığın yok bari bakanın gönlünü hoş tut dimi. Geçen yine ağlıyorum böyle gelmiş elini omzuma atmış diyor ki takma kafana geçer. Geçene kadar ben tımarhanelil olcam haberi yokhahaahhaha bir şey diyeyim mi apaynısııını yaşadık. dün akşam annemlerdeyiz, bebek nasıl gece iyi uyudu mu dediler. ben de "sabaha karşı 5te ağlıyordum en son, öyle işte" dedim. kocam eve geldiğimizde diyor ki niye gidip böyle söylüyorsun. kocan napıyordu demeyecekler mi? başkalarının ne düşüneceğinden rahatsız ama benim yaşadığım umurunda değil. diyor ki, ben bebek her ağladığında uyanıyorum. senin kalktığını hep görüyorum. dedim e bu daha kötü. ağladığımı görüyorsun ama yardım etmiyorsun. yok onu görmedim diyor kdjdjdjd of cidden aynılar galiba
Gerçekten çok zor insan biraz kendi başına kalmak istiyor dinlenmek istiyor. Benim eşim evde olduğu günler bakıyor binlerce şükür sen git yat dinlen diyor ama o kadar işim birikmiş oluyor ki ben o arada işlerimi yapıyorum o evde yokken yemek yapamadığım için yemek yapıyorum yani olmuyor dinlenemiyorsun. Bir şeyler eskisi gibi değil ve bunu kabullenmek çok zor geliyor sanırım. Hepimize Allah güç versin en çok psikolojik dayanıklılık gücüdün akşam kocamla uzuun uzun bu konuyu tartıştık. bebek 1 buçuk saat aralıksız uyumuştu ama ben o sürede uyumak yerine bu konuyu tartışmayı seçtimşimdi sana cevap gibi yazıyorum ama sen böyle deyince kendimi tutamadım, içimi dökeceğim biraz geçen akşam işten geldiğinde bebeği babasına verdim zaten gün boyu hatta geceden ertesi gün akşama kadar çok bunalmıştım. hiç es vermeden tamamen bütün ilgim bebekte olunca beyin bir yerden sonra mola istiyor. babasına verdim kendim de yatmaya falan değil, mutfağa akşam yemeğini hazırlamaya geçtim. mutfağın kapısını kapattım, kulaklığı taktım, sevdiğim bir programı açtım. yarım saate salata hazırlayıp masayı kuracaktım yani bu kadar bir süre. onda da 5 dk sonra falan kocam içeriden telefonumu aradı. acil bişey oldu sandım, elimi yıkadım kulaklığı çıkardım içeri gittim. gel bak annesi falan diyor bebeğin bir şeyini gösteriyor. ya o kadar sinirlendim ki. aşkım ben bütün gün görüyorum zaten, nolur beni sal iki dakika dedim. bu lafa o kadar bozulmuş ki. o an da tepki gösterdi. insan çocuğu için böyle der mi vs... ben de aşırı kırıldım. mevzudan, benim yaşadığım ruh halinden o kadar uzak ki. bebeği ona verdiğim an ayağına koyup uyutmak istiyor. ekstra oyuncak olmadan bebekle başbaşa oynama süresi 10 dk filan. ben yeri geliyor gecenin ortasında bile, uyumadığım her saniye zaten bebeğimle ilgileniyorum ve sadece günde belki yarım saat ya da 1 saat zihnen uzaklaşabilmek istiyorum. bunu da anneliğime yakıştıramıyor. dün gece dışarıdan eve geldik daha elimi bile yıkamadan bana sanki robotmuşum gibi "aşkım hadi bebeği emzir de yatır" diyor. bir dur belki bi lavaboya gitmek isterim. bebek henüz acıkmadı, gece uykusunun da artık belli bir vakti kalmadı zaten en az 1 saat uyutmak için uğraşıyorum. neyse, bebek uyudu biz bunları tartışmaya başladık. hissettiğim şeyleri aynı size anlattığım gibi ona da anlatıyorum, "madem bu kadar zorlanacaktın biz niye bu çocuğu yaptık?" diyor. ya ne alakası var? bebeğimi çok seviyorum, bir gün bile pişman olmadım hayatımıza girdiğinden dolayı ama sırf anneyim diye zorlanmaya, biraz olsun bunalmaya hakkım yok mu? kocam, yok diyor. yorulmaya hakkımız yokmuş. o yorulmuyormuş. kendisi işten geldikten sonra yemeğe de, mutfağa da, temizliğe, çamaşırlara da her şeye yardım eder sağ olsun. tek yardımcı olmadığı konu gece bebeği uyutmak. çünkü uykusuzluğa asla dayanamıyor. yani çok yardım istedim ama istediğime pişman oldum her seferinde, çünkü hatırlayanlar olacaktır. bebeği daha 1 aylıkken yataktan düşürdü kendisi uyuyakalıp. elimde değil, dayanamıyorum diyor. ben de ölecek gibi olmadığım sürece gece yardım istemiyorum. istesem de bebeği bırakıp uyuyamıyorum zaten. çok nadir. peki ben çalışsam ne olurdu diyorum? çocuk bu kadar küçükken çalışamazsın, razı değilim diyor. çalışayım demiyorum zaten ama ya çalışsaydım? yine ben mi uğraşacaktım gece tamamen? ya da o zaman mı yorulmaya hakkım olacaktı? eminim çalışsam da yine aynı şekilde ben uğraşacaktım ama belki "yoruldum, beni bir sal" demeye hakkım olurdu, bilemiyorum. gerçekten çok kırgınım ya. kimse anlamaz biliyorum ama insan aynı evde yaşadığı kişi, kocası halinden anlasın istiyor. "napayım, gün boyu çalışıp gece de bebeği mi uyutayım" diyor. aslında benim taktığım şey bu değil. ben sadece, "aşkım çok yoruldun git yarım saat kafanı dinle" gibi bi cümle duymak istiyorum. ya da bunu kendim söylediğimde beni yadırgamasın istiyorum. bundan fazlasını o da yapamaz ben de isteyemem zaten. off aşırı uzun olmuş, okuyanlardan özür dilerim bunları bi yere yazmak istedim
Sütlü irmik tatlısı hem lezzetli hem de pratikKızlarcımm help :) Yarın liseden eski arkadaşlarım bebek görmeye gelecek bana hızlı pratik tatlı tarifiniz varsa atar mısınız yaa ne yapsam bilemedim. Yaprak sarma pişireceğim kısır yapacağım tatlı bir de yeter herhalde değil mi? Poğaçaya vaktim kalmaz sanırım bir de yarın çalışıyorum bugünden yapmam lazım
valla ağlanacak halimize gülüyorum kfkfkd sinirim bozuluyor. tahammülsüzsün mü? yuh. ya çoğumuz bu adamlarla severek evlendik, eminim kötü insanlar da değiller ama işte anlayış ve incelik her türden ilişkinin selameti için anahtar. anlarlar inşallah.Benim oğlum da dün gece her uyuttuğumda 10 dakika sonra uyandı gündüz de huysuzdu hep. Ben de artılk sabredemedim yine ağlayınca sinirlendim lavobaya girecektim benim de dinlenmeye hakkım yok mu be oğlum diye söylendim banyonun kapısını biraz sert kapattım. Sonra tabii pişman oldum sesimi yükselttiğim için ağladım eşime de sence ben tahammülsüz müyüm diye sordum hani şey bekliyorum yok hayatım olur mu öyle şey seni çok yoruyor sinirlerin yıprandı falan desin adam demesin mi evet tahammülsüzsün????? Be adam bebek bakımında bir şeyden anladığın yok bari bakanın gönlünü hoş tut dimi. Geçen yine ağlıyorum böyle gelmiş elini omzuma atmış diyor ki takma kafana geçer. Geçene kadar ben tımarhanelil olcam haberi yok
Bu erkekler neden böyle hiç anlamıyorum ya bu kadar duyarsız canlılar olamaz empati konusunda çok eksikler. Bir de benimki beni ağlarken görünce kızıma dönüp annen yakında tımarhanelik olacak kızım diyor gülerek iyice sinir oldumhahaahhaha bir şey diyeyim mi apaynısııını yaşadık. dün akşam annemlerdeyiz, bebek nasıl gece iyi uyudu mu dediler. ben de "sabaha karşı 5te ağlıyordum en son, öyle işte" dedim. kocam eve geldiğimizde diyor ki niye gidip böyle söylüyorsun. kocan napıyordu demeyecekler mi? başkalarının ne düşüneceğinden rahatsız ama benim yaşadığım umurunda değil. diyor ki, ben bebek her ağladığında uyanıyorum. senin kalktığını hep görüyorum. dedim e bu daha kötü. ağladığımı görüyorsun ama yardım etmiyorsun. yok onu görmedim diyor kdjdjdjd of cidden aynılar galiba
amin... ya ben yatmak falan da istemiyorum biliyor musun? uykusuzluktan ölüyor olsam da aslında istediğim şey gerçekten biraz kafa dinlemek. illa uyumam gerekmiyor yani. insan bir işte yorulup başka bi işe geçse bile bu dinlendiriyor bazen. bizim tek 1 meşgalemiz varGerçekten çok zor insan biraz kendi başına kalmak istiyor dinlenmek istiyor. Benim eşim evde olduğu günler bakıyor binlerce şükür sen git yat dinlen diyor ama o kadar işim birikmiş oluyor ki ben o arada işlerimi yapıyorum o evde yokken yemek yapamadığım için yemek yapıyorum yani olmuyor dinlenemiyorsun. Bir şeyler eskisi gibi değil ve bunu kabullenmek çok zor geliyor sanırım. Hepimize Allah güç versin en çok psikolojik dayanıklılık gücü
Yaa cidden çocuğumun babası olmasa yapacağımı biliyorum da iştevalla ağlanacak halimize gülüyorum kfkfkd sinirim bozuluyor. tahammülsüzsün mü? yuh. ya çoğumuz bu adamlarla severek evlendik, eminim kötü insanlar da değiller ama işte anlayış ve incelik her türden ilişkinin selameti için anahtar. anlarlar inşallah.
Bende uyuyamam zaten öyle her an. Benimde tek istediğim kendimle zamanımın olması biraz düzene girmek ama hiç düzen olmuyoramin... ya ben yatmak falan da istemiyorum biliyor musun? uykusuzluktan ölüyor olsam da aslında istediğim şey gerçekten biraz kafa dinlemek. illa uyumam gerekmiyor yani. insan bir işte yorulup başka bi işe geçse bile bu dinlendiriyor bazen. bizim tek 1 meşgalemiz varhem aşığım o meşgaleye hem de biraz mola istiyorum
Yasa zayıflamam lazım kaynanam gelcek arkandan oğlum kilolu sevmiyor inşallah gelin kilo almaz diyip duruyorKilo benim de canımı sıkıyor. Bu aya kadar hep yediğimi eritmiştim, emzirirken verirsin diyorlar ya öyleydi. Bu ay az mı emiyor, süt mü azaldı ne olduysa güm diye göbeğim çıktı. Ekmeği kestim, abur cuburu azaltmaya çalışıyorum da evde de bi yeme keyfim var başka da bişey yapmıyorum diye kendimi avutul yiyorumyaz gelirken bakalım napacağız böyle öyle bırakıp çıkabildiğin heeer an çık, ben mecburi resmi işler için bir saat bak diyorum da ortalık birbirine giriyor
Eski diziler ne güzelmiş yaben de kulaklık takıp yaprak dökğmü izliyorum
İzinli olduğu bir gün sabahtan akşama kadar hem bebeğe baksın hem evi toplasın yemek yapsın sen sadece emzirip ver başka hiçbir şeyle ilgilenme bak bakalım kafayı nasıl yiyor. Erkekler nedense evde olduğumuz için yorulduğumuza pek inanmak istemiyor. Yıllarca çalıştım en zor dediğim işim bile bebek bakmanın yanında aşırı kolaymış. Benim kocam da sürekli uyuyor bdv da konu bile açtım bunun için sgshs artık sürekli iş kitliyorum uyumasın diye çünkü boğasım geliyo. Velhasıl çok haklısın insan bi destek arıyo hadi git bi duş al bi kendine zaman ayır densin istiyor. Ben kafasına vura vura öğrettim başlarda şok kavga ettik darısı senin başınadün akşam kocamla uzuun uzun bu konuyu tartıştık. bebek 1 buçuk saat aralıksız uyumuştu ama ben o sürede uyumak yerine bu konuyu tartışmayı seçtimşimdi sana cevap gibi yazıyorum ama sen böyle deyince kendimi tutamadım, içimi dökeceğim biraz geçen akşam işten geldiğinde bebeği babasına verdim zaten gün boyu hatta geceden ertesi gün akşama kadar çok bunalmıştım. hiç es vermeden tamamen bütün ilgim bebekte olunca beyin bir yerden sonra mola istiyor. babasına verdim kendim de yatmaya falan değil, mutfağa akşam yemeğini hazırlamaya geçtim. mutfağın kapısını kapattım, kulaklığı taktım, sevdiğim bir programı açtım. yarım saate salata hazırlayıp masayı kuracaktım yani bu kadar bir süre. onda da 5 dk sonra falan kocam içeriden telefonumu aradı. acil bişey oldu sandım, elimi yıkadım kulaklığı çıkardım içeri gittim. gel bak annesi falan diyor bebeğin bir şeyini gösteriyor. ya o kadar sinirlendim ki. aşkım ben bütün gün görüyorum zaten, nolur beni sal iki dakika dedim. bu lafa o kadar bozulmuş ki. o an da tepki gösterdi. insan çocuğu için böyle der mi vs... ben de aşırı kırıldım. mevzudan, benim yaşadığım ruh halinden o kadar uzak ki. bebeği ona verdiğim an ayağına koyup uyutmak istiyor. ekstra oyuncak olmadan bebekle başbaşa oynama süresi 10 dk filan. ben yeri geliyor gecenin ortasında bile, uyumadığım her saniye zaten bebeğimle ilgileniyorum ve sadece günde belki yarım saat ya da 1 saat zihnen uzaklaşabilmek istiyorum. bunu da anneliğime yakıştıramıyor. dün gece dışarıdan eve geldik daha elimi bile yıkamadan bana sanki robotmuşum gibi "aşkım hadi bebeği emzir de yatır" diyor. bir dur belki bi lavaboya gitmek isterim. bebek henüz acıkmadı, gece uykusunun da artık belli bir vakti kalmadı zaten en az 1 saat uyutmak için uğraşıyorum. neyse, bebek uyudu biz bunları tartışmaya başladık. hissettiğim şeyleri aynı size anlattığım gibi ona da anlatıyorum, "madem bu kadar zorlanacaktın biz niye bu çocuğu yaptık?" diyor. ya ne alakası var? bebeğimi çok seviyorum, bir gün bile pişman olmadım hayatımıza girdiğinden dolayı ama sırf anneyim diye zorlanmaya, biraz olsun bunalmaya hakkım yok mu? kocam, yok diyor. yorulmaya hakkımız yokmuş. o yorulmuyormuş. kendisi işten geldikten sonra yemeğe de, mutfağa da, temizliğe, çamaşırlara da her şeye yardım eder sağ olsun. tek yardımcı olmadığı konu gece bebeği uyutmak. çünkü uykusuzluğa asla dayanamıyor. yani çok yardım istedim ama istediğime pişman oldum her seferinde, çünkü hatırlayanlar olacaktır. bebeği daha 1 aylıkken yataktan düşürdü kendisi uyuyakalıp. elimde değil, dayanamıyorum diyor. ben de ölecek gibi olmadığım sürece gece yardım istemiyorum. istesem de bebeği bırakıp uyuyamıyorum zaten. çok nadir. peki ben çalışsam ne olurdu diyorum? çocuk bu kadar küçükken çalışamazsın, razı değilim diyor. çalışayım demiyorum zaten ama ya çalışsaydım? yine ben mi uğraşacaktım gece tamamen? ya da o zaman mı yorulmaya hakkım olacaktı? eminim çalışsam da yine aynı şekilde ben uğraşacaktım ama belki "yoruldum, beni bir sal" demeye hakkım olurdu, bilemiyorum. gerçekten çok kırgınım ya. kimse anlamaz biliyorum ama insan aynı evde yaşadığı kişi, kocası halinden anlasın istiyor. "napayım, gün boyu çalışıp gece de bebeği mi uyutayım" diyor. aslında benim taktığım şey bu değil. ben sadece, "aşkım çok yoruldun git yarım saat kafanı dinle" gibi bi cümle duymak istiyorum. ya da bunu kendim söylediğimde beni yadırgamasın istiyorum. bundan fazlasını o da yapamaz ben de isteyemem zaten. off aşırı uzun olmuş, okuyanlardan özür dilerim bunları bi yere yazmak istedim
Ben çok katılamıyorum büyüdüğü aile kısmına. Benim babam da eşimin babası da çocuk bakımında zerre katkısı olmayan kişiler. Bizim bakış açımız asla böyle değil ama. Vicdan meselesi gerçekten, benim bu kadar yorulduğumu görüp nasıl sessiz kalabilir? O keşke ben çocuk baksaydım kısmına karşılık vermen lazım. Çocuğu bırakacaksın şöyle 3-4 saat ve sen gidip kendin vakit geçireceksin. Tek başına bakalım nasıl idare edecek ve bunu tüm gün yapmak nasıl bir şey? Empati kurması lazım.onun farkında değil işte. dışarıda çalışmayı daha ağır bir şey olarak görüyor. keşke ben evde bebeğe baksaydım sen çalışsaydın falan diyor şakayla karışık. 1 gün bile dayanamaz böyle bir hayata :) zaten imkansız olduğunu bildiği için böyle konuşuyor. biraz da büyüdüğü aile vs şekillendiriyor insanı. kendi babası çocuklarının ne zaman yürüdüğünü bile bilmiyor tamamen ataerkil bi aile. benim kocam devrim gibi kalıyor yanlarında kfkfkd
Zaten eşit olmak zorunda? Bebek sadece senin değil ki. O işe gidiyorsa sen evde mesai yapıyosun çamaşır bulaşık yemek temizlik bunları kim yapıyor? Bir de ortak olan bir bebek var anne de baba da eşit sorumluluğa sahip.çalışıyor olsam bu kez de sürekli kıyas yapacağımı biliyor ve kaşınmıyorumbana diyor ki sen annelik ve babalık sorumlulukları, kadının ve erkeğin sorumlulukları tamamen eşit olsun, tam bir eşitlik olsun istiyorsun. yoo ben denge istiyorum. aslında vicdan ve merhamet temelli bi ilişki istiyorum. karının ya da kocanın gözünün içine baktığında neye ihtiyacı olduğunu biraz olsun fark etmeye çalıştığımız bir ilişki istiyorum. ben ona karşı elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. baba oğul hastalandıklarında ateşlerini düşürene kadar geceleri ayakta kaldım. başka türlüsünü yapamazdım zaten ama şu an ben grip oldum ve evin düzeninde en ufak bir değişiklik yok mesela. maskemi takıp hayatıma devam ediyorum.
Kendi mabadına baksın oYasa zayıflamam lazım kaynanam gelcek arkandan oğlum kilolu sevmiyor inşallah gelin kilo almaz diyip duruyor
biz de büyüdüğümüz ailelerden tamamen farklıyız ama işte demek ki bi yerlerde az da olsa izi kalıyor diye düşünüyorum. en azından kendi kocam için. bu akşam eve geldiğinde hiç söyletmeden direkt bebeği aldı odaya geçti. böyle de ben söyledim diye yapıyor gibi oluyor. ben gerçekten içinden gelsin istiyorum. beni anlasın istiyorum. dediğin doğru yani, empati doğru kelime.Ben çok katılamıyorum büyüdüğü aile kısmına. Benim babam da eşimin babası da çocuk bakımında zerre katkısı olmayan kişiler. Bizim bakış açımız asla böyle değil ama. Vicdan meselesi gerçekten, benim bu kadar yorulduğumu görüp nasıl sessiz kalabilir? O keşke ben çocuk baksaydım kısmına karşılık vermen lazım. Çocuğu bırakacaksın şöyle 3-4 saat ve sen gidip kendin vakit geçireceksin. Tek başına bakalım nasıl idare edecek ve bunu tüm gün yapmak nasıl bir şey? Empati kurması lazım.
işte yemek, çamaşır, bulaşık hepsini kendisi de yaptığı için ben bir şey yapmıyorum gibi görünüyor. halbuki onun yaptığı buzdağı. arkada hiç farkında olmadığı işler yürüyor. yani o diyor ki ben dışarıda çalışıyorum, evde de çalışıyorum, gece de artık bana müsaade. benim anladığım bu. konuşmaya ihtiyacımız var sanırım ama konuşmaya bile vakit yok :)Zaten eşit olmak zorunda? Bebek sadece senin değil ki. O işe gidiyorsa sen evde mesai yapıyosun çamaşır bulaşık yemek temizlik bunları kim yapıyor? Bir de ortak olan bir bebek var anne de baba da eşit sorumluluğa sahip.
Dış çıkmadı demi sizin acaba dış çıkarması yakın ondan mıYani bence aslında tam olarak öyle değil. Bize söylenen devit 3’ün içeriğinde bha ve ayçiçek yağı var. Ocean içeriğinde zeytinyağı var koruyucu vs yok dolayısıyla daha iyi olduğunu düşünerek kullanıyoruz
La roche kullanıyordum nemlendirmek için ama yeterli gelmiyordu bioderma iyiyse ondan deneyeyim ben de
Gece kaç kere uyandığını sayamıyorum artık. 2 gündür böyle. Bazen koyduğum gibi ağlıyor bazen 10 dk bazen yarım saat. Çıldırma noktasındayım
Mesaj attım ben karşı odayaişte yemek, çamaşır, bulaşık hepsini kendisi de yaptığı için ben bir şey yapmıyorum gibi görünüyor. halbuki onun yaptığı buzdağı. arkada hiç farkında olmadığı işler yürüyor. yani o diyor ki ben dışarıda çalışıyorum, evde de çalışıyorum, gece de artık bana müsaade. benim anladığım bu. konuşmaya ihtiyacımız var sanırım ama konuşmaya bile vakit yok :)
Kremalı Kedi Dili Pastası (Çok Hafif ) (videolu) Kremalı Kedi Dili Pastası (Çok Hafif ) (videolu) - Nefis Yemek TarifleriKızlarcımm help :) Yarın liseden eski arkadaşlarım bebek görmeye gelecek bana hızlı pratik tatlı tarifiniz varsa atar mısınız yaa ne yapsam bilemedim. Yaprak sarma pişireceğim kısır yapacağım tatlı bir de yeter herhalde değil mi? Poğaçaya vaktim kalmaz sanırım bir de yarın çalışıyorum bugünden yapmam lazım
Birbirimizi boğazlamadan şu günleri bi atlatalım da :) erkekler düz mantık maalesef detaylı düşünemiyolar beyin öyle çalışmıyo. İyice bilenme kendini doldurma güzel güzel konuşup halledersinizişte yemek, çamaşır, bulaşık hepsini kendisi de yaptığı için ben bir şey yapmıyorum gibi görünüyor. halbuki onun yaptığı buzdağı. arkada hiç farkında olmadığı işler yürüyor. yani o diyor ki ben dışarıda çalışıyorum, evde de çalışıyorum, gece de artık bana müsaade. benim anladığım bu. konuşmaya ihtiyacımız var sanırım ama konuşmaya bile vakit yok :)
Biz çıkardıkDış çıkmadı demi sizin acaba dış çıkarması yakın ondan mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?