- 17 Temmuz 2022
- 4.597
- 3.951
- 83
- 30
Baba mama meme çok net ne olduğunu bilerek söylüyo ama başka bilinçli kelimesi yok arada dede diyo ama ne olduğunu bilmiyo benceKonuşma konusunda nasılsınız? Kızım canı isterse çok nadir anne diyor onun dışında bir konuşma belirtisi yok bir sorun mu var merak ediyorum.
Aynen valla hep üst üste gelıyorGeçmiş olsun canım nasıl eşinin durumu isyan etmek gibi olmasın ama geldi mi hepsi üst üste geliyor hep zaten
Biz de öyleyiz bir anda uykulara direnmeye başladı sürekli heeryeri kurcalamak istiyo senin aksine asla kucakta durmuyo sokakta bile yerlerde gezmek istiyo. Dün parkta dayanamadım bıraktım yerlerde gezdi sokak çocuğu gibi oldu dizleri çamur içinde. Kaşıkla yemek istemiyo her öğünümüz banyo ve temizlikle sonuçlanıyoKızlar ya bu 1 yaş bizim içimizden geçiyor. 11.aydan beri sanki tekrar 4.aya dönmüşüz gibi oldu. O zaman da algıları bi anda çok açılmıştı şimdi de öyle ve herşeyi kendi yapmak istiyor, herşeyi eline almak istiyor, hayıra tahammülü yok, gece çok sık uyanıyor, gündüzleri kucağımdan hiç inmek istemiyor. Oyun süresi çok kısaldı hep keşfetme derdinde. 1 yaş sendromunu böyle yaşıyorsak 2 yaşta ne yapıcaz diye kara kara düşünüyorum valla. Bitik durumdayım yine
Benimde hala aynı. Bazen geri uykuya döndürmek yarım saatinden fazlasını alıyor. Sürekli ağlıyor. Sebep desem bir yerde geçmesi lazımdı onlarda yok. Gece boyu sakin uyuyan bir bebek hayallerimizde mi var onu d bilmiyorum.
Yaa bilmiyorum kızlar çok yorucu düzelir diye bekliyorum ama yok yok yani sadece 1 ay çok güzel uyudu 7. Ayda bozulmuştu daha da düzelmediBenimki uyanıyor doktor emdiği için olduğunu söyledi gece emmesini 1 e düşür demişti yapamadım
Of evet ya BLW olsun diye çabalamadım ama illa kendim yicem tutturması yüzünden sürekli bi yer siliyorum, bulaşık yıkıyorum ve çocuğu yıkıyorum. Çok yıldım ya, bi yerde düzelir inşallah. Hiç dağıtmadan yiyebilecekmiş gibi gelmiyor şuanBiz de öyleyiz bir anda uykulara direnmeye başladı sürekli heeryeri kurcalamak istiyo senin aksine asla kucakta durmuyo sokakta bile yerlerde gezmek istiyo. Dün parkta dayanamadım bıraktım yerlerde gezdi sokak çocuğu gibi oldu dizleri çamur içinde. Kaşıkla yemek istemiyo her öğünümüz banyo ve temizlikle sonuçlanıyo
Benimde hala aynı. Bazen geri uykuya döndürmek yarım saatinden fazlasını alıyor. Sürekli ağlıyor. Sebep desem bir yerde geçmesi lazımdı onlarda yok. Gece boyu sakin uyuyan bir bebek hayallerimizde mi var onu d bilmiyorum.
Benimki uyanıyor doktor emdiği için olduğunu söyledi gece emmesini 1 e düşür demişti yapamadım
Kızlar çok bişey demek istemem uyku konusuyla ilgili, tabi dönemsel değişiklikler var ama emerek uyuyan bebekleriniz varsa ve dayanılmaz noktadaysanız uyku eğitimi öneririm ben de. Daha önce yazılmıştı burada, o yüzden tekrar yazmadım ama çok sorun yaşayan biri olarak ben mecbur kaldım ve bizim ailemiz için iyi oldu gerçekten. Herkesin dinamiği farklı o yüzden kendiniz değerlendirin ama yine de bi düşünebilirsinizYaa bilmiyorum kızlar çok yorucu düzelir diye bekliyorum ama yok yok yani sadece 1 ay çok güzel uyudu 7. Ayda bozulmuştu daha da düzelmedi
Kimden almıştınız eğitimi? Önereceğiniz biri var mıKızlar çok bişey demek istemem uyku konusuyla ilgili, tabi dönemsel değişiklikler var ama emerek uyuyan bebekleriniz varsa ve dayanılmaz noktadaysanız uyku eğitimi öneririm ben de. Daha önce yazılmıştı burada, o yüzden tekrar yazmadım ama çok sorun yaşayan biri olarak ben mecbur kaldım ve bizim ailemiz için iyi oldu gerçekten. Herkesin dinamiği farklı o yüzden kendiniz değerlendirin ama yine de bi düşünebilirsiniz
Canım benim bebeğim 6. Aydan bu yana desteksiz uyuyor beşiğe bırakıyorum o dönerek uyuyor uykuya dalma kısmı iyi çok şükür ama gece uyanıyor bende eğitim vermiştim kendi yöntemlerimle ama gece uykusu mahvoldu üst dişlerden sonra bu haldeyizKızlar çok bişey demek istemem uyku konusuyla ilgili, tabi dönemsel değişiklikler var ama emerek uyuyan bebekleriniz varsa ve dayanılmaz noktadaysanız uyku eğitimi öneririm ben de. Daha önce yazılmıştı burada, o yüzden tekrar yazmadım ama çok sorun yaşayan biri olarak ben mecbur kaldım ve bizim ailemiz için iyi oldu gerçekten. Herkesin dinamiği farklı o yüzden kendiniz değerlendirin ama yine de bi düşünebilirsiniz
Biz irlandalı anneden aldık. Önerebilirim, süreçte çok yardımcı oldular, yumuşak bi geçiş oldu ve dedikleri gibi normaldeki ağlamasının üstünde bi ağlama yaşanmadı. Şuanki dönemde bi istediği olmadığında bile yıkıyor ortalığı, geçiş döneminde daha azı yaşandı ve bitti destek işiKimden almıştınız eğitimi? Önereceğiniz biri var mı
Uyandıktan sonra emzirip mi uyutuyorsunuz yoksa yine beşiğine mi bırakıyorsunuz peki?Canım benim bebeğim 6. Aydan bu yana desteksiz uyuyor beşiğe bırakıyorum o dönerek uyuyor uykuya dalma kısmı iyi çok şükür ama gece uyanıyor bende eğitim vermiştim kendi yöntemlerimle ama gece uykusu mahvoldu üst dişlerden sonra bu haldeyiz
Teşekkür ederim bilgi için. Zamanla düzene girer diye bekledim ama olmadı çok yıpratıcı bir dönemdeyim. Bende deneyeyim eğitimiBiz irlandalı anneden aldık. Önerebilirim, süreçte çok yardımcı oldular, yumuşak bi geçiş oldu ve dedikleri gibi normaldeki ağlamasının üstünde bi ağlama yaşanmadı. Şuanki dönemde bi istediği olmadığında bile yıkıyor ortalığı, geçiş döneminde daha azı yaşandı ve bitti destek işi
İŞin kötü tarafı her yerde öyle yemek istiyo kimsenin evinde yediremiyorumOf evet ya BLW olsun diye çabalamadım ama illa kendim yicem tutturması yüzünden sürekli bi yer siliyorum, bulaşık yıkıyorum ve çocuğu yıkıyorum. Çok yıldım ya, bi yerde düzelir inşallah. Hiç dağıtmadan yiyebilecekmiş gibi gelmiyor şuanİnatlar, tutturmalar bitirdi beni uykular da tuzu biberi oldu yani
Kucağımızda uyutuyoruz çünkü yatışmıyor bazende emziriyorumUyandıktan sonra emzirip mi uyutuyorsunuz yoksa yine beşiğine mi bırakıyorsunuz peki?
Rica ederimTeşekkür ederim bilgi için. Zamanla düzene girer diye bekledim ama olmadı çok yıpratıcı bir dönemdeyim. Bende deneyeyim eğitimi
Ayyynen, durduramıyoruz her yer leş gibi oluyorİŞin kötü tarafı her yerde öyle yemek istiyo kimsenin evinde yediremiyorum
Ay bilmiyorum ya şimdi laftan anlamıyolar belki büyüdükçe düzelirAyyynen, durduramıyoruz her yer leş gibi oluyorGeçen dışarda da tabak diye tutturdu, sonra evdeki gibi yere atınca tabak kırıldı, her yer battı, utancımdan yerin dibine girdim. Ne zaman düzelecek acaba ya?
Canımızı sıkacağımız hiç bir şey yok çok büyük ihtimalle aslında ama engel olamıyoruz bu duruma. İnsta momlar çok etkiliyor insanı. Ben de öyleyim, biliyorum işin alanındayım bir de ama bilinçaltımıza kodlanıyor bir şeyler sürekli istemeden. Bay bayı bir kaç ay önce bir kaç kez yaptı, şimdi oğlum da çok canı isterse çok arada yapıyor. Alkış var ama o da insta momların harika bebelerine göre geç başladı11. Ayda emeklemeye başladı ve kendine has, çok sevimli, yengeç usulü bir emeklemesi var. Tutamıyoruz şimdi de. Ne çok dert ettim, ne araştırdım aylarca. Sıralamaya şurada 1 hafta olmuştur başlayalı. Baba-dede-gaga gibi babıldamalar çok var ama bilinçli olarak seslenmiyor hala. Oyuncakları kemirmek ve oradan oraya atmak için kullanıyor daha çok hep gözü büyük eşyalarda, itsin, çeksin, kapakları açsın, saklansın vs. İsterse sevdiği müzikte, dans eder gibi kendini oynatıyor ama hala parmakla suyunu göstermiyor mesela. Elini kullanıyor daha çok. Kulak-göz öğreteyim diye ne çabalıyorum umurunda değil ama dilini göster deyince gösterdiği oluyor. İsmine de canı istemezse bakmıyor. Eşim bile dalga geçiyor artık, “bak oğlum yoksa annen seni doktora götürür ”diye. Bunları da sadece örnek olsun diye yazıyorum. Hepsi harikalar ama günümüz dünyası bizi ve çocuklarımızı şimdiden yarış atı gibi görüp bu sisteme sokmuş bile. Bakmıyorum mümkün olduğunca artık ve daha çok zevk almaya, mutlu olmaya başladım. Umarım an’da kalmayı öğrenebiliriz hepimiz ciddi durumlar olursa zaten bariz dikkatimizi çeker diye düşünüyorum, umarım hepsi de hep sağlıklı ve mutlu olsunlar
Benimki 10 aylıkken falan yapıyordu sonra bıraktı yapmayı
Benim bebe de yapıyordu da işte neden artık yapmıyor diye sıkıldım analık işte delilik veBenimki de 10 11 aylıkken bay bay yapıyodu artık yapmıyo. Çoğu şeyi bi dönem yapıp bi dönem bırakıyolar sonra bi bakıyosun kendiliğinden tekrar yapıyoalkışı da bırakmıştı şimdi kendi kendine tekrar yapmaya başladı
KesinlikleBenim bebe de yapıyordu da işte neden artık yapmıyor diye sıkıldım analık işte delilik veMymrcles2 dediğin gibi canım etraftan da etkileniyoruz mesela bir oyuncak görsem hemn almk istiyorum doğru değil biliyorum ama ya eksik kalırsa diye düşünüyorum.. cevaplarıniz için teşekkürler kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?