2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Slm hanımlar nasılsınız bızım gıbı delı dolu varmı acaba telefonu kapıp hemen bırını araması mıllete telefonda bagırıyor resmen onu gectım 1 ayı gectı yürümeye basladı durmuyor artık çekmece felan kalmadı herseyı döküyor örtülerin altına gırıp oturuyor devamlı

Şöyle ki ilk aşamada ayına göre saatlerini ayarlamak gerekiyor. Uyandığı saatten 4-5 saat sonra max 2 saat uyku uyandıktan 6 saat sonra gece uykusuna geçmeli. Memede uyutmayı bırakmak tek uykuda bir şey değiştirmez. Bir uykuda memede diğerini desteksiz uyutmak daha da karıştırıyor kafalarını. Bir kere desteği tamamen kesip gece gündüz tüm uykulara öyle geçmeli ki düzene binsin gece kendi kendine uzun uyusun. Açıkçası ben danışansız böyle şeylere başlanması taraftarı asla değilim çünkü yanlış yapılırsa çocuğu da anneyi de çok yıpratıyor süreç. Çocuk çok direnince eşle aralar açılıyor tartışmalar başlıyor vs. ChatGPT ile ilerleyen çok insan var o da yönlendirebilir sizi adım adım her şeyi sorabilirsiniz. Bir de desteği bırakma niyetiniz varsa gece uykusuyla başlayın ve tamamen bırakın.

Selamlar kızlar nasılsınız ne var ne yok Biz yürümeye başladik düşe kalka ama hiç konuşmuyoruz sadece dede ve baba bana çok az gelmeye başladı. Gece uykularımızda akşam 8 yatış sabah 7-8 gibi uyanma ama geceleri sık kalkıyor (3-4 defa) 2 dk emip geri uyumaya devam ediyor. Emzirmeden geri yatırmaya çalışıyorum bu ara ama yok aslında meme düşkünü de değil ama gece niye böyle anlamış değilim.

Merhaba ben de uyku eğitimi verdim. İlk 1 hafta sadece saat düzenlemesi yapın. Tek uyku ise 4.5/5 uyanıklık -2 max uyku-5.5-6 uyanıklık, 2 uyku ise 3/3.5 uyanıklık-1 max uyku-3.5/uyanıklık-1.5 max uyku-4/4.5 uyanıklık. 2. Hafta meme yerine başka destek koyun sırtına pat pat, saç okşayın, yanına uzanın kokunuzu alsın. ilk 2 gün sizi perişan edecektir ağlayacaktır, asla kararınızdan geri dönmeyin 1 hafta dayanın. Eğer doktorunuz onay veriyorsa gece beslenmesini kesmekle birlikte uyku süreniz uzayacaktır. Ama önce gündüzdeki meme desteğini kesmeye çalışın, gece rüya öğünü devam edin. Ağlamasından korkmayın, yanında olup Varlığınızı sesinizle dokunuşunuzla kokunuzla hissetsin. Mümkünse Montessori tarzında bir yatakta birlikte yatın. Ben beşikte bunu yapamadım, doktorumuz yanına uzan dediği için 5 aydan beri tek kişilik bazada yatırdım. Anne hazırsa bu iş tamam oluyor, motivasyon eksikliği yaşıyorsanız hiç başlamayın, ya da destek almak isterseniz danışmanlık alın.

bana da annem diyor 3 çocuk büyüttüm bu kadar değillerdi diyor . mesela saat 21:00 de uyumuştu 23:30!:- kalktı saat şu an 3:30 uyuyamıyor ben bittim acıdan o dalamadı. artık gerçekten bittim yani
Ben anlamadım zaten bu eski bebekler neymiş ya böyle. Hepsi çok usluymuş hepsi bütün gece uyurmuş vay arkadaş ya hatırlamıyolar bence

Konuşma bizde de 2 kelime al ve gel gel var başka bir şey yok genelde itlik serserilik koşturma evi dağıtma kedi kovalama kuyruğunu yolma gibi konularda bir numara ama

canım dikişli yöntem mi kullandı yoksa klemp mi? biz çocuk üroloji uzmanı bir doktordan randevu aldık ama klemp kullanarak sünnet ediyormuş. bu yöntemin daha risksiz olduğundan vs bahsetti ama aklıma takılıyor açıkçası. buradan sünnet yaptıran arkadaşlar siz hangi yöntemi tercih ettiniz, hangisinden memnun kaldınız?

biz hâlâ yürümüyoruz düzeltilmiş 13 aylık olduk. tutunarak evi dört dönüyor ama bağımsız yürümek yok. baba, aba, mama, meme falan diyor. uyku işi çok dengesiz. şimdi bir de sünnet ettirelim dedik yürümeye başlamadan. bakalım nasıl olacak

Bizde aynı. Yürüme yok 14 aylık oldu. 16. Aya kadar beklenir dedi doktorumuz. Tutunarak da az yürüyor. Emeklemeyi tercih ediyor her yere.

Geleneksel sünnet yaptırdık biz diğer türlüsüyle ilgili iyi deneyimleri olmayan bir tanıdığımız sebebiyle. İlk gün ilk çiş dışında sünnetin sebep olduğu bir sorun yaşamadık. Ama burda hemen hemen her sünnet olayını atlatan da ilk çişin pipiyi yaktığını yazdı. Biz gelenekselden memnun kaldık. Bursada midacanaydı sanırım doktor da yanlış hatırlamıyorsam.

Dikişli yöntemle yaptı bizim doktorumuz da. Herhangi bir risk de yaşanmadı çok şükür 5-7 dk arası sürüyor işlem zaten. Siz de içeri girip çocuğunuzun elini tutup basını oksuyorsunuz yalnız kalmıyor yani doktorla filan. Korkulacak bir işlem asla değil merak etmeyin

Bizde aynı. Yürüme yok 14 aylık oldu. 16. Aya kadar beklenir dedi doktorumuz. Tutunarak da az yürüyor. Emeklemeyi tercih ediyor her yere.
aynen hatta 18 aya kadar bekleyin diyen bile oldu prematüre olduğu için. erkekler genel olarak geç yürüyor vs dediler. yani çok cesur değiller herhalde hazır hissetmiyolar diye düşünüyorum. bizimki de tutunacak bi yer varsa tutunuyor yoksa emekliyor mecburen

sağolun yorumlarınız için klempli yöntem için de çok iyi yorumlar duydum dikişli için de. karar veremiyorum cidden siz baya küçükken yaptırmışsınız, benim oğlum şu an aşırı hareketli o yüzden nasıl zaptetederiz bilmiyorum dikiş esnasında falan. neyse bi istişare edelim

Evet biz 4 aylıkken dönmeye başlamadan yaptıralım dedik hazır full sırt üstü yatıyordu diye. Doktor üst bacaklardan sabitliyor merak etmeyin. Önünde perde oluyor görmüyor kimse bir şey. Çizgifilm filan izler muhtemelen ya da hafif sakinleştirici şurup filan verebilir mayışsın diye. Tahmin yürütüyorum şu an herhangi bir bilgim yok gerçi zaten önden uyusturucu krem uyguluyorsunuz evde bölgesel olarak hicbir şey hissetmedikleri için paniklemiyorlar da.

Benimde öyle ama bunun bir kolayı yok mu ya

Ya bir de öyle bi apartmanda yaşıyorum üstüm ses altım ses yanım ses çıldırcam yani 1 sene oldu buraya taşınalı bin pişmanım

Uyku inadi var bizde de bu ara uyutma şeklini değiştir istersen şuan nasıl dalıyor uykuya ve uyku aralığı uzadığında da böyle sorunları oluyor o aralığa dikkat etmek gerekiyor
Ya o aralıklara çok dikkat ediyorum ama yine olmuyor uyutma şeklim poposuna pışpış yapıyorum ama bazen onu istemiyor saçını okşadığımda yada ayaklarını ovalafığımda uyuyor ama nerden baksan 1 saat uğraşıyorum

Benimki Bayadır yapıyor saç çekmeyi ya dikkatini başka yere vermeye çalışıyoruz ellerini felan

Kızlar bebişim hasta 3 gündür ateşi vardı şuruplarla ılık duşlarla çok şükür normale döndü ama biraz öksürük var ve aşırı burnu tıkalı serun fizyolojikle temizlemeye çalışıyorum ama ortalığı yıkıyor ağlamaktan sanırsınız etini koparıyorum canı acıyp mudur? Burun spreyide var ama baba mısın demiyor nebülizatörde tutmaya çalışıyorum ama ona da müsaade etmiyor napmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…