2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    255
Sabaha kadar her saat başı uyanmalar asla kendi yatağında yatmama inanılmaz yorgunum uzun süredir böyle gündüz uykular iyi ama gece mahvoldum ben artık doğduğundan beri uykuyla imtihan oluyorum. Benim oğlum da emiyor ama emmeye aşırı düşkün değil gün içinde emmek istemez mesela sadece uykuya geçerken emiyor. Emme desteği ile uyuyor bunun etkisi mutlaka var ama gece uyandığında da emzik ile geri uyutabiliyorum illa emmek istemiyor çünkü emzirdigimde de emmiyor öyle ağzına alıp uykuya geçmek için kullanıyor beni. Ben napicam bilmiyorum emzirmeyi sonlandırmak için erken geliyor hem de çözüm bu mu bilmiyorum. Ama herkes bu yaştaki çocuk artık uyur yani nasıl olur vs diyip iyice sinirlerimi bozuyor. Açta değil eminim aç olsa uyandığında emmek ister ama yok çocuk dalamıyor uyuyamıyor inanılmaz hafif uykusu birde aşırı temas bağımlısı elime koluma dokunacak beni kaşıyacak orda olduğumdan emin olmak istiyor hep

Uyku hepimizin kanayan yarası anlaşılan :/ çözen annemiz hiç yok mu ya
Ben varım uyku eğitimiyle çözen
Şu sıralar biraz bozuldu ama kuralları çiğnedik çünkü önce tatile çıktık sehir değişti yatağı odası vs değişti dönerken üşüttü hasta oldu o da bozdu uykuları sonra 1 yaş aşılarını oldu derken uyanık beslediğimiz icin sabahları biraz erken uyanıp meme istemeler başladı ancak tatil öncesine kadar sabaha kadar deliksiz uyuyordu. Eski düzenine kavuşunca yeniden uyuyacağıma eminim neyse ki kesinlikle öneririm herkese daha önce burda uzun uzun tüm detayları yazmıştım zaten

Kız sayısı yok beni her gördüğünde mememe yapışıyo. 1 2 saat dedesinde ya da babasında kalıyo bensiz hiç meme falan istemiyomuş benimleyken tepemde sürekli meme meme meme meme
Öf ben bu olaya çok sinir olmaya başladım. Benim oğlum da babasıyla anneannesiyle ben başka odadayken sesleri geliyor cıvıldıyor gülüyor oynuyor filan. Ben de izlemek için salona geliyorum beni gördüğü an ığğ ığğ diye ağlamaya tepinmeye garip garip davranmaya huysuzlanmaya başlıyor. Aç olsa da olma da meme diye sürekli sürekli üstüme tırmanıyor ki evden çalışıyorum sürekli emziriyorum ona rağmen.

İstesek de inatlaşamıyoruz ki yok böyle bir ağlamak.. Bi de kuzum ateşlendi hasta oldu, sanırım köpek dişleri de geliyor. Hepsi kombo oldu, gerçekten ilk kez bu kadar çaresiz hissediyorum
Benimkide hasta günderdir gece 2 saat deliksiz uyumadım

Bursa'da şu an bana aşının sağlık bakanlığında olmadığını söylediler bu yüzden yapamıyorlarmış bekliyoruz. Uyku konusu bize de sorun özellikle dün gece ve bugün asla uyumak istemiyor kucağımda gözleri kapanıyor emerken memeyi bıraktığı anda ağlamaya başlıyor gözleri kapalı bir şekilde her yolu denedim asla susmuyor sakinleşmiyor en son omzumda tutarken yatağa yattım o üstümde ben de uyudum ama üstümden indiği anda uyanıyor ne yapacağım bilmiyorum. Bakıcı da dayanmıyor artık bu durum yüzünden kaç bakıcı değiştirdik uyutamıyoruz diyorlar uyumuyor çocuk diyorlar bakmaktan vazgeçiyorlar

Ya böyle söyleyince canım çekti sabaha kadar uyumak falan

Kızlar istanbul avrupa yakası sünnet için önerebileceğiniz iyi bi doktor var mı? Bebişi sünnet ettirmeyi düşünüyoruzz

Ben de memeyle uyutuyorum canım. Uykuya memeyle geçiyor. Yarım saat sonra uyanınca da yarım saat boyunca yanında emzik oluyorum. Yeter ki uyusun dinlensin diye. Rek sen değilsin. Muhtemelen tek ben miyim diye düşündüğün hiçbir konuda tek sen değilsin. Uyku olayı beni bitirmiş durumda ama artık kabullendim sanırım. Ger bebek farklı yapacak bir şey yok. Benim oğlum ilk 9 ay 8 diş çıkardı diş ağrısı perişan etti gündüz de gece de bizi. Bebekler büyüdükçe acıya karşı toleransları da farklı oluyor. Bizim uykusuz gecelerin en temel sebebi hep dişti. Geçen hafta yine gece uykuları olduğundan daha berbat iştahı kapalı ağrısı çoktu mesela. Bütün azı dişleri tepe tepe olmuş. Köpek dişlerindeki beyazlığı falan görüyorum. B n artık benimki çok iyi uyurdu, diş ağrısını hiç çekmedi bizimki, ben odasını şimdiye kadar ayırmıştım falan gibi öteki beyanlarını siktir edip günü kurtarmaya bakıyorum. Elbet uyuyacak bir gün. Bir gün gelip son diş çıkmış olacak. O zamana kadar nasıl ne şekilde uyuyosa öyle uyusun.

Ayrıca memeyi dişlemeyle ilgili en iyi çözüm de biri yazmış parmağı yandan ağzıma sokmak gerçekten. Gece de o diş sancılaro geçene kadar dikkatli olmakta fayda var. Benim artık mememin derisini soymuştı en son oğlum ısırıp kıstırarak.

Bebeğim tam 1 ay önce beklenmedik bi anda 3-4 adım attı. Arada 4-5 adım oldu ama 1 ay oldu çok da ilerlemedi. Genelde ilk adımlardan 15 gün sonra baya baya yürümüyorlar mıydı? Bizim gibi olan var mı? Demir eksikliği var o etkiliyor mu acaba?

Ya böyle söyleyince canım çekti sabaha kadar uyumak falan
Ah keşke anneler için ödül gibi bir şey gece uykusu. Hele deliksizse tadından yenmiyor benim bebeğim de 9 buçuk ay asla asla asla deliksiz 3 saatten fazla bir kere bile uyumadı. 3 saat dediğim de 2 kere yaşandı sadece geri kalan ya saat başı ya iki saatte bir max uyanma şeklindeydi. Tükendik resmen eşim de ben de. Zaten o tükenmişlik noktasına ulaşılmadan verilemiyor uyku eğitimi ağlayınca vazgeçiyor hemen ebeveynler. Ancak sabırlı tutarlı olmak lazım ve bir kere öğrenince bebekler uyumayı aşırı seviyorlar zorla uyandırıyorum benimkini artık.

Kızlar istanbul avrupa yakası sünnet için önerebileceğiniz iyi bi doktor var mı? Bebişi sünnet ettirmeyi düşünüyoruzz
Avrupa yakasında değil Anadolu yakasında var ancak fazladan o yolu gitmeye değer bir doktor zaten 5 dk filan sürüyor sünnet işlemi siz de yanında oluyorsunuz çocuğunuzun. Biz 4 aylıkken yaptırdık aşırı memnun kaldık tertemiz çıktık sürecin içinden. İlaç da kullanmadık sarı kantaron yağıyla iyileşti hemencik.

Hangi doktor peki canım gidebiliriz çok iyiysee

Hangi doktor peki canım gidebiliriz çok iyiysee
Prof Dr Ahmet Güven. Kendi özel kliniği var adresini aşağıya yapıştırdım

Biz dediğim gibi aşırı memnun kaldık işinde çok iyi bir doktor zaten. Öncesinde sizi de yönlendiriyorlar güzelce yapmanız gerekenleri anlatıyorlar. İlk 12 saat içindeki yaptığı çişler yanma yapıyor sonrasında o da geçiyor tamamen hiçbir yan etkisi kalmıyor işlemin.

Ayy biz de internette gördük ama hep olumlu yorum olunca acaba yalan mı dedik çok sevindim burdan birinin memnun kalmasına muayene ve sünnet ücreti ne kadardı hTırlıyor musun canım haftaya gidelim biz de
Çok teşekkür ederim detaylı bilgi için

Nerdeyse ben yazmışım diyeceğim Bizim de aşı, tatil, hastalık derken düzenler kaydı ama eskiye dönmüyor şükürler olsun Rutine dönünce düzeliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…