“Zaten o tükenmişlik noktasına ulaşılmadan verilemiyor uyku eğitimi” bu cümlenize imzamı atarım. Çünkü gerçekten ihtiyaç duymadan anlaşılmıyor. Benim bebeğim gece 2-3 kez kalksa, memeyle de rahatça uykusunu sürdürebilse dayanırdım belki ama işte yarım saate, 40 dkya bir ağlama kriziyle uyanmak ve sakinleştirememek insanı çok çaresiz bırakıyor. Biz de o tükenmişlik noktasında eğitim almıştık.Ah keşke anneler için ödül gibi bir şey gece uykusu. Hele deliksizse tadından yenmiyorbenim bebeğim de 9 buçuk ay asla asla asla deliksiz 3 saatten fazla bir kere bile uyumadı. 3 saat dediğim de 2 kere yaşandı sadece geri kalan ya saat başı ya iki saatte bir max uyanma şeklindeydi. Tükendik resmen eşim de ben de. Zaten o tükenmişlik noktasına ulaşılmadan verilemiyor uyku eğitimi ağlayınca vazgeçiyor hemen ebeveynler. Ancak sabırlı tutarlı olmak lazım ve bir kere öğrenince bebekler uyumayı aşırı seviyorlar zorla uyandırıyorum benimkini artık.
Demir eksikliği aynı bizdeki gibi kas yorgunluğu yapıyormuş ve güçlenmesine engel olabiliyormuş benim bildiğim. Belki o sebepten ilerlemiyordur ama bence acele etmeyin, bebişler herşeyi kendi ritimlerinde yapıyorlar. Ne güzel adım atmışBebeğim tam 1 ay önce beklenmedik bi anda 3-4 adım attı. Arada 4-5 adım oldu ama 1 ay oldu çok da ilerlemedi. Genelde ilk adımlardan 15 gün sonra baya baya yürümüyorlar mıydı? Bizim gibi olan var mı? Demir eksikliği var o etkiliyor mu acaba?
Öyle oluyor insan çok haklısınız bizim evimize 5 dk kliniği hiç aramadan baskın yapar gibi gittik tanıştık önce zatenAyy biz de internette gördük ama hep olumlu yorum olunca acaba yalan mı dedikçok sevindim burdan birinin memnun kalmasına muayene ve sünnet ücreti ne kadardı hTırlıyor musun canım haftaya gidelim biz de
Çok teşekkür ederim detaylı bilgi için
Hahahahahaha çok iyi yapmışsınızÖyle oluyor insan çok haklısınız bizim evimize 5 dk kliniği hiç aramadan baskın yapar gibi gittik tanıştık önce zatensonra her şey içimize sinince randevu oluşturduk hemen zaten
Ocak ayında 12 bin ödemistik diye hatırlıyorum. Karta ve nakite farklı fiyatları oluyor ancak şu anda kaç derse desin genelde prof fiyatlarına göre en uygun fiyatı Ahmet bey veriyor. Zaten birkaç yerden fiyat alınca hepsi o zaman bile uçup kaçmıştı.
Rica ederim sağlıkla kolaylıkla gelsin geçsin inşallah şimdiden geçmiş olsun minik kuşaHahahahahaha çok iyi yapmışsınız
Çok teşekkür ederim canım
Bakalım demir düzelsin diye uğraşıyorum şimdi. İnşallah o da yürürDemir eksikliği aynı bizdeki gibi kas yorgunluğu yapıyormuş ve güçlenmesine engel olabiliyormuş benim bildiğim. Belki o sebepten ilerlemiyordur ama bence acele etmeyin, bebişler herşeyi kendi ritimlerinde yapıyorlar. Ne güzel adım atmışGerisi illa ki gelir.
çok teşekkür ediyorum desteğin içinBen de memeyle uyutuyorum canım. Uykuya memeyle geçiyor. Yarım saat sonra uyanınca da yarım saat boyunca yanında emzik oluyorum. Yeter ki uyusun dinlensin diye. Rek sen değilsin. Muhtemelen tek ben miyim diye düşündüğün hiçbir konuda tek sen değilsin. Uyku olayı beni bitirmiş durumda ama artık kabullendim sanırım. Ger bebek farklı yapacak bir şey yok. Benim oğlum ilk 9 ay 8 diş çıkardı diş ağrısı perişan etti gündüz de gece de bizi. Bebekler büyüdükçe acıya karşı toleransları da farklı oluyor. Bizim uykusuz gecelerin en temel sebebi hep dişti. Geçen hafta yine gece uykuları olduğundan daha berbat iştahı kapalı ağrısı çoktu mesela. Bütün azı dişleri tepe tepe olmuş. Köpek dişlerindeki beyazlığı falan görüyorum. B n artık benimki çok iyi uyurdu, diş ağrısını hiç çekmedi bizimki, ben odasını şimdiye kadar ayırmıştım falan gibi öteki beyanlarını siktir edip günü kurtarmaya bakıyorum. Elbet uyuyacak bir gün. Bir gün gelip son diş çıkmış olacak. O zamana kadar nasıl ne şekilde uyuyosa öyle uyusun.
Ayrıca memeyi dişlemeyle ilgili en iyi çözüm de biri yazmış parmağı yandan ağzıma sokmak gerçekten. Gece de o diş sancılaro geçene kadar dikkatli olmakta fayda var. Benim artık mememin derisini soymuştı en son oğlum ısırıp kıstırarak.
benimki 10. aya kadar öyleydi şimdi atılıyor bildiğin uykuya döndürmek de çok zor yaUyanmıyo kigözü kapalı uykuda emiyo o yüzden bişi yapamıyorum
kuzu ciğer demir deposuymuş denediniz mi ? ben pişirip püre yapıp kıyma ile karıştırıp vermeyi düşündüm hala yapmadım ama yerler benceBakalım demir düzelsin diye uğraşıyorum şimdi. İnşallah o da yürür
bu arada çok haklısın biz bunlarla uğraşırken bir de kendi bebeğinin uslu oluşundan 12 saat deliksiz yatışından , ayrı odada uyuduğundan bahsedip şaşırmaları yok mu?! insanı ister istemez bir kıyasın içine sokuyorlar sosyal medya ayrı gerçekte tanıdığın insanlar ayrı tribe sokuyor ben sanırım fazla etkileniyorum bundanBen de memeyle uyutuyorum canım. Uykuya memeyle geçiyor. Yarım saat sonra uyanınca da yarım saat boyunca yanında emzik oluyorum. Yeter ki uyusun dinlensin diye. Rek sen değilsin. Muhtemelen tek ben miyim diye düşündüğün hiçbir konuda tek sen değilsin. Uyku olayı beni bitirmiş durumda ama artık kabullendim sanırım. Ger bebek farklı yapacak bir şey yok. Benim oğlum ilk 9 ay 8 diş çıkardı diş ağrısı perişan etti gündüz de gece de bizi. Bebekler büyüdükçe acıya karşı toleransları da farklı oluyor. Bizim uykusuz gecelerin en temel sebebi hep dişti. Geçen hafta yine gece uykuları olduğundan daha berbat iştahı kapalı ağrısı çoktu mesela. Bütün azı dişleri tepe tepe olmuş. Köpek dişlerindeki beyazlığı falan görüyorum. B n artık benimki çok iyi uyurdu, diş ağrısını hiç çekmedi bizimki, ben odasını şimdiye kadar ayırmıştım falan gibi öteki beyanlarını siktir edip günü kurtarmaya bakıyorum. Elbet uyuyacak bir gün. Bir gün gelip son diş çıkmış olacak. O zamana kadar nasıl ne şekilde uyuyosa öyle uyusun.
Ayrıca memeyi dişlemeyle ilgili en iyi çözüm de biri yazmış parmağı yandan ağzıma sokmak gerçekten. Gece de o diş sancılaro geçene kadar dikkatli olmakta fayda var. Benim artık mememin derisini soymuştı en son oğlum ısırıp kıstırarak.
ben bu sorunu çok uzun süre yaşadım. ön dişler tamamlanınca ısırmayı bırakmıştı rahat etmiştim. şimdi yeni dişler gelmeye başlayınca ısırma geri geldiAyrıca memeyi dişlemeyle ilgili en iyi çözüm de biri yazmış parmağı yandan ağzıma sokmak gerçekten. Gece de o diş sancılaro geçene kadar dikkatli olmakta fayda var. Benim artık mememin derisini soymuştı en son oğlum ısırıp kıkıstırarak.
Ah keşke anneler için ödül gibi bir şey gece uykusu. Hele deliksizse tadından yenmiyorbenim bebeğim de 9 buçuk ay asla asla asla deliksiz 3 saatten fazla bir kere bile uyumadı. 3 saat dediğim de 2 kere yaşandı sadece geri kalan ya saat başı ya iki saatte bir max uyanma şeklindeydi. Tükendik resmen eşim de ben de. Zaten o tükenmişlik noktasına ulaşılmadan verilemiyor uyku eğitimi ağlayınca vazgeçiyor hemen ebeveynler. Ancak sabırlı tutarlı olmak lazım ve bir kere öğrenince bebekler uyumayı aşırı seviyorlar zorla uyandırıyorum benimkini artık.
Avrupa yakasında değil Anadolu yakasında var ancak fazladan o yolu gitmeye değer bir doktor zaten 5 dk filan sürüyor sünnet işlemi siz de yanında oluyorsunuz çocuğunuzun. Biz 4 aylıkken yaptırdık aşırı memnun kaldık tertemiz çıktık sürecin içinden. İlaç da kullanmadık sarı kantaron yağıyla iyileşti hemencik.
1 yaşı geçti sanırım öyle oluyor çok kişiden duydum bizimkinin de huyu değişti çok hareketlendi , gece zaten iyi değil uykusu bit de ayılma eklendi . sanırım 2 yaşa kadar hatta bitimine kadar olan hıysuzluk baş kaldırma dönemine girdik :)Kızlar bişey sorcam
Benim oğlum son bir haftadır çileden çıkmış resmen. Kucağımdan inmiyor emeklemek istemiyor. Hep ağlıyor mızmızlanıyor. Ben istediğini yapmayınca küsüyor kafasını eğip yere vuruyo ağlıyor. Her yeri karıştırıp dağıtıyor ben onu alınca da ağlıyor çok sinirim bozuldu resmen. Dışarda da öyle. Mama sandalyesinde ayağa kalkıyor her şeyi yere atıyor eliyle tutup oynuyor yemiyor. Dün gece 4 gibi kalktı bir saat boyunca ağladı. Meme aşığı olan oğlum ağzına bile sürmedi. Ne yapıcam bilmiyorum önerileriniz var mı? Etrafımda gören herkes diyor çok inatçı dikkafalı hayır diyince daha da üsteliyor
Yaa kim görse diyor bizim çocuğumuz bile bu kadar değildi sen nasıl baş ediyorsun herkes şok oluyor acaba bi problem mi var diye düşündüm1 yaşı geçti sanırım öyle oluyor çok kişiden duydum bizimkinin de huyu değişti çok hareketlendi , gece zaten iyi değil uykusu bit de ayılma eklendi . sanırım 2 yaşa kadar hatta bitimine kadar olan hıysuzluk baş kaldırma dönemine girdik :)
bana da annem diyor 3 çocuk büyüttüm bu kadar değillerdi diyor . mesela saat 21:00 de uyumuştu 23:30!:- kalktı saat şu an 3:30 uyuyamıyor ben bittim acıdan o dalamadı. artık gerçekten bittim yaniYaa kim görse diyor bizim çocuğumuz bile bu kadar değildi sen nasıl baş ediyorsun herkes şok oluyor acaba bi problem mi var diye düşündüm
merhaba canım sabahın 4 ünden yazıyorum 5 saat ayık kaldı kızım ve benim vücut titriyor acıdan . eğitim aldığın için sana sormak istiyorum şimfi sabahları memede uyuyor 1 saat memeyi bırakmıyor sonra yavaşça bırakıyorum şanslıysam 1 saat uyuyor . bunu nasıl değiştirebilirim ? ilk denediğimde eminim uyumayacak çünkü memesiz denediğimde çok ağlıyor uyumayabilir saatinde , çok geç uyuyabilir bu sefer akşam uyku saati hepten şaşacak. bunları nasıl düzenleyeceğim ilk zamanlar nasıl davranmam gerek bana yardımcı olabilir misinBen varım uyku eğitimiyle çözen
Şu sıralar biraz bozuldu ama kuralları çiğnedik çünkü önce tatile çıktık sehir değişti yatağı odası vs değişti dönerken üşüttü hasta oldu o da bozdu uykuları sonra 1 yaş aşılarını oldu derken uyanık beslediğimiz icin sabahları biraz erken uyanıp meme istemeler başladı ancak tatil öncesine kadar sabaha kadar deliksiz uyuyordu. Eski düzenine kavuşunca yeniden uyuyacağıma eminim neyse ki kesinlikle öneririm herkese daha önce burda uzun uzun tüm detayları yazmıştım zaten
tek uyku yapıyor bu aradamerhaba canım sabahın 4 ünden yazıyorum 5 saat ayık kaldı kızım ve benim vücut titriyor acıdan . eğitim aldığın için sana sormak istiyorum şimfi sabahları memede uyuyor 1 saat memeyi bırakmıyor sonra yavaşça bırakıyorum şanslıysam 1 saat uyuyor . bunu nasıl değiştirebilirim ? ilk denediğimde eminim uyumayacak çünkü memesiz denediğimde çok ağlıyor uyumayabilir saatinde , çok geç uyuyabilir bu sefer akşam uyku saati hepten şaşacak. bunları nasıl düzenleyeceğim ilk zamanlar nasıl davranmam gerek bana yardımcı olabilir misin
Canım parmağımı dudağının yanında bekletiyorum ben. Isırıp kafasını geriye doğru çektiği için kafasını yatırdığım kolu da kafasını geriye çekemeyecek şekilde ayarlıyorum. Isırıp çekmeye başladığında ağzının kenarından sokuyorum parmağı ağzı açılıyo. Bu aralar bıraktı şükür ki ısırmayı. Bir ara oyun haline fe getirmişti ah uh dediğim için.ben bu sorunu çok uzun süre yaşadım. ön dişler tamamlanınca ısırmayı bırakmıştı rahat etmiştim. şimdi yeni dişler gelmeye başlayınca ısırma geri geldicanım çok yanıyor. parmağımı emerken mi ağzında tutacağım o kısmı tam anlamadım? ısırınca parmağımı sokup memeyi çekiyorum hemen ama bu çözüm değil. ısıracağını ısırıyor. parmağım ağzındayken memeyi tutabilir mi bilemedim
ayy ısırdıktan sonra olan oluyor zaten ağzını açmayı kendisi yapıyor. ısırmayı engelleyecek bi çözüm arıyorum ama yok galiba ya. hiç tepki vermemeye çalışıyorum oyun yapmasın diyeCanım parmağımı dudağının yanında bekletiyorum ben. Isırıp kafasını geriye doğru çektiği için kafasını yatırdığım kolu da kafasını geriye çekemeyecek şekilde ayarlıyorum. Isırıp çekmeye başladığında ağzının kenarından sokuyorum parmağı ağzı açılıyo. Bu aralar bıraktı şükür ki ısırmayı. Bir ara oyun haline fe getirmişti ah uh dediğim için.
Gıgus Uçum kopuyor benım sankı ısırınca ama burnunu hafıf sıkınca hemen bırakıyorben bu sorunu çok uzun süre yaşadım. ön dişler tamamlanınca ısırmayı bırakmıştı rahat etmiştim. şimdi yeni dişler gelmeye başlayınca ısırma geri geldicanım çok yanıyor. parmağımı emerken mi ağzında tutacağım o kısmı tam anlamadım? ısırınca parmağımı sokup memeyi çekiyorum hemen ama bu çözüm değil. ısıracağını ısırıyor. parmağım ağzındayken memeyi tutabilir mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?