2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar Allah sağlık versin gerçekten başka hiçbir şey önemli değilmiş ben onu anladım. Bebeğim yataktan düştü hem de 68 cm yüksekliğinde bir yataktan. Şimdi gözlemliyoruz onu ama ömrümden ömür gitti. O güm sesine uyanmak ağlaması falan gözümün önünden gitmiyor. Bebeği düşen annelerim siz nelere dikkat ettiniz?
Geçmiş olsun canım. Kafasını çarptı mı

Bebekten sonra saç yapısı bozulan var mı? Kıpkıvırcık saçlarım söndü kıvırlaşmıyo artık ya banyodan sonra hiçbir şey sürmesem bile kendi şekil alırdı artık ne düz ne kıvırcık saçma sapan oldu

Geçmiş olsun canım. Kafasını çarptı mı
Çok teşekkür ederim. Çarpmıştır. Sırt üstü düşmüş, sırt üstü ağlıyordu. Şuan doktor önerisiyle takipteyiz. Keyfi yerinde, kusma, bayılma, morarma, kanama, gözlerde bir sıkıntı hareketlerde bir değişiklik yok şuan 4. Saatteyiz. Uyudu artık dayanamadı, uykusunda takip ediyorum şimdi. Allahım kimseye yaşatmasın onda geçer inşallah da bende travma kalacak.

Kızlar bizim emme sayimiz aşırı azaldı ya gün içinde sadece uyurken emiyor onun dışında emziremiyorum etrafa bakmaktan bi şeylere atlamaktan kendini alamadığı için emmeye odaklanamaz oldu 😂 sütüm kesilir mı diye korkmaya başladım napmali acaba😭 bir tek uyumaya geçerken ve geceleri emiyor yani baya baya az emiyor onlarda da
Bizde de durum bu. Ek gıda, benim çalışmaya başlamam falan derken iyice ek gıdayla götürüyor günü. Uykuları hala berbat durumda. Ben de uykuları hala berbat durumda olan birileri kaldı mı diye merak ediyorum. 8. ay uyku gerilemesi zaten olmayan uykuyu geriletti. Biz yine perişan haldeyiz. Dün gece 11 ve 1 arasında 5 kere uyanınca sinir krizi geçirdim artık. Sabaha doğru eşim uyuttu da uyudum 3-4 saat. Olmuyor ne yapsam olmuyo yani. 9 aydır uyumuyorum resmen.

Kızlar Allah sağlık versin gerçekten başka hiçbir şey önemli değilmiş ben onu anladım. Bebeğim yataktan düştü hem de 68 cm yüksekliğinde bir yataktan. Şimdi gözlemliyoruz onu ama ömrümden ömür gitti. O güm sesine uyanmak ağlaması falan gözümün önünden gitmiyor. Bebeği düşen annelerim siz nelere dikkat ettiniz?
Canım doktor uyumasında sorun yok sürekli uyku hali olması sorun bizim için demişti bize haricinde senin saydıkların

Kızlar 8 aylık olduk gündüz çok yine yarım saatte bir uyanmalar başladı 8. ay uyku gerilemesinden mi kaynaklı acaba yoksa yine mi başa döndük

Bebeği sürekli katı kaka yapan var mı? Beze bile yapışmıyor o kadar katı yapıyo hergün kayısı vs yediriyorum ama bir türlü yumuşamadı çocuğun kakası napcam ya

Bebeği sürekli katı kaka yapan var mı? Beze bile yapışmıyor o kadar katı yapıyo hergün kayısı vs yediriyorum ama bir türlü yumuşamadı çocuğun kakası napcam ya
Aynı sorun bizde de var. Hatta kabız oldu. Geçen gün ağlaya ağlaya poponun kenarlarından destek vererek yaptı bebişim. Kabak yedirdim armut yedirdim kavun yedirdim. Sebze yediriyorum yoğurt su. Yok kıvamı çok katı. Bu gece 3 buçukta uyanıp kaka yaptı, sonra da yprgunluktannuyudu.

Aynı sorun bizde de var. Hatta kabız oldu. Geçen gün ağlaya ağlaya poponun kenarlarından destek vererek yaptı bebişim. Kabak yedirdim armut yedirdim kavun yedirdim. Sebze yediriyorum yoğurt su. Yok kıvamı çok katı. Bu gece 3 buçukta uyanıp kaka yaptı, sonra da yprgunluktannuyudu.
Biz son 1 aydır öyleyiz ne yaptıysam düzelmedi🙁

Bizimde öyle. Çareyi lazımlığa yaptırmakla buldum. Eğer ıkınmaya başlarsa lazımlığa oturtuyorum pozisyondan dolayı daha rahat yapıyor. Beslenmesi değiştirmeyi denemedim ama sertliğini düzeltmedim kakanın

Bizimde öyle. Çareyi lazımlığa yaptırmakla buldum. Eğer ıkınmaya başlarsa lazımlığa oturtuyorum pozisyondan dolayı daha rahat yapıyor. Beslenmesi değiştirmeyi denemedim ama sertliğini düzeltmedim kakanın
Ben de lazımlık alayım. Otururken ıkınıyor.. Poposunun üstündeyken sert kakanın çıkması imkansız. Ben de yatırıp tuvalet pozisyonu verip pooosuna zeytinyağı verip bekliyorum. En son elimle müdahale edecektim o derece kötüydü. Bu ayki kontrolde doktorunuzla konuşacağım bu konuyu

Ben de lazımlık alayım. Otururken ıkınıyor.. Poposunun üstündeyken sert kakanın çıkması imkansız. Ben de yatırıp tuvalet pozisyonu verip pooosuna zeytinyağı verip bekliyorum. En son elimle müdahale edecektim o derece kötüydü. Bu ayki kontrolde doktorunuzla konuşacağım bu konuyu
Bizde çok işe yaradı. Eğer bebek zorlanıyorsa bence denenmeli.

Kızlar selam ben de epeydir yoktum inş herkes iyidir bebişiyle. 8 ay 11 günlüğüz ek gıdanın 15. gününden sonra filan kabızlık başladı hafif hafif. Dulcosoft kullanıyoruz doktor önerisiyle. Önce sadece sabahtı şimdi sabah akşam bir tatlı kaşığı. Bu şekilde çok rahat oldu. Kızım çok şükür çok iştahlı bir aydır tencere yemekleri yiyor ama kayısı vs her türlü şey denediğim halde zaman zaman katılaşıyordu. Doktor bunu kullanın iyice bağırsaklar alışana kadar dedi, bağımlılık yapmaz ve su tutarmış bağırsakta.

Uyku eğitimi alacağım diyen siz miydiniz. Aldınız mı? Uykular düzeldi mi?
Ben aldım. İrlandalı anneden. Söylediği her şeyi uygulamadım ama yöntemleri güzeldi, zaten öncesinde de desteksiz değil ama uykusu geldiğinde ve beşiğinde uyumaya alıştırma çabalarım vardı 1,5 ay kadar. Çok şükür düzeldi. Başka bazı uyku eğitimcileri de var arkadaşlardan gördüğüm yok 45 dk ağlat yok illa 1 saati doldursun vs bana bunlar saçma geldi zaten bizimkinde bu yoktu. Ben okuldayken annem uyutuyor. Bazen halen mızıldandığı oluyor ama sakinleşmesi çok basit. Bir uykuyu mutlaka dışarda açık havada bebek arabasında yaptırmaya çalışıyoruz her gün.

Ben aldım. İrlandalı anneden. Söylediği her şeyi uygulamadım ama yöntemleri güzeldi, zaten öncesinde de desteksiz değil ama uykusu geldiğinde ve beşiğinde uyumaya alıştırma çabalarım vardı 1,5 ay kadar. Çok şükür düzeldi. Başka bazı uyku eğitimcileri de var arkadaşlardan gördüğüm yok 45 dk ağlat yok illa 1 saati doldursun vs bana bunlar saçma geldi zaten bizimkinde bu yoktu. Ben okuldayken annem uyutuyor. Bazen halen mızıldandığı oluyor ama sakinleşmesi çok basit. Bir uykuyu mutlaka dışarda açık havada bebek arabasında yaptırmaya çalışıyoruz her gün.
Ah memnun kaldınız mı? Yöntemler gerçekten işlevsel miydi? Gece uyanmaları azaldı mı? Gerçekten o kadae tükendim ki. Sabah kalktığımda daha bitmiş oluyorun gün daha yeni başlarken. Gerçekten hiç iyi değilim. Delirmemeye çalışıyorum.

Back
X