2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Tamamen kesilmed canım az geliyor artık sağım yaptım mesela iki memeden bir şırınga anca çıktı. Damla vs herşey kullanıyorum. Bugün süt arttırıcı çaylar aldık ocean mummy kapsüle başladım. Bi de malt içeçek aldım şimdi sütüm daha iyi şükür bi günde yükleme yaptım.

Arkadaş germeye gelmiş sanırım grubu. Arada bi gelip yargı dağıtıp gidiyor. Hoş değil. Muhatap olmamak en iyisi.

Bencede herkesin kendine göre kafasına taktığı vardır kimi az takar kimi çok takar .
Burası birazda içimizi döktüğümüz bir ortam

tamam korkma ozaman canim azalir artar hic kesildi gibi dusunup kendini strese sokma gerekirss 2 saat emzir o emdikce gelecek geldikce doyacak mama vermek icin acele etme verdikce sutun azalmaya devam edecek vucuda ne kadar uyari yollarsa ( meme ucunu uyariyor emdikce) o kadar sut uretcel vucut bunu ogrenmesi 3 -4 ayi buluyormus sanirim vucudun.

Evet ve evlerde tıkıştırılmız şu zamanlarda o kadar kıymetli ki dertleşebileceğimşz bir platformun olması
Kesinlikle öyle. Sosyal medyada gördüğümüz gerçekçi olduğunu iddia eden ama benim gerçeğimle hiç uyuşmayan anne bebek vloglarından sonra burası bana da ilaç gibi geliyor.

Yok kuzu ayarlanmiyor ben onu yoruyum diyorum o beni yoruyor duruyordu ama bu sıralar ağlama krizleri mız var kuzu aglamazsa işte o zaman etkinlik yapıyoruz sonra uyumak için ağlıyoruz ya şu 4. Ay atağı başladı galiba zorluyor biraz

kızlar 2 gun once rota olduk dun pek biseyi yoktu ama bugun surekli uyumak istedi (tabiki destekle ayakta filan) uyutmadigimda cok huysuz ama bazende uyuyamiyor yani rotanin uyku yaptigini okumuztum ama suan 2. gubu doldurduk yani hala etkiliyormudur? ates ishal filan yok

Sektör ne? Erken çıkabilecek misiniz her durumda? Eğer çıkamama durumu olacak ise haftada 1 daha mantıklı olur diye düşünüyorum
Yada kısmı süreli çalışma hakkımı da düşünmüyor değilim..

Kısmı çalışma devletin annelere verdiği yasal hak.. yani firma izin vermiyorum deme lüksü yok.. söyle mesela ben haftada 2 gün çalışıp diğer günler part time çalışan gibi ise gitmeyeceğim ona göre de maaş alacağım. Ve bu hakkımız çocuk 6 yaşını doldurana kadar var bir kere kullandın 3 yaşında normal çalışmaya geçince bir daha bu şekilde çalışma hakkın olmuyor.

Ah ne güzel biz hala 2 saatte bir uyanmalara devam ediyoruz bide yeni huyumuz 6 de 7 de ve 8de uyanmak 8den sonra 11e kadar uyumamak eskiden 9da falan kalkardı git gide erkene cekiyoruz gece de geç yatıyoruz genellikle
Bizde 5-6 da kalkıyoruz ben artık alıştım zorlanmıyorum ama vücudum artık bağırıyor yorgunluktan gözlerimde problem oldu geçen gün enfeksiyon kapmışım bir ara baygınlık geçirdim gecenin 3 ünde gözüm karardı yere yığıldım hayatımda yaşamadığım her şeyi anne olduktan sonra yaşadım ne idrar yolu enfeksiyonu olduğumu bilirim ne bayıldığımı hatta baygınlık geçirince ölüyorum zannettim ama kızım maşallah akşam 6-7 de gece uykusuna yatar 3 saatte bir kalkar en son işte sabah uyanıklıkta 5-6 oluyor böyle olunca napiyim dabırla bende burda yazanlar gibi 6-7 saat uyumasını bekliyorum

Bazen bende de oluyor normalde çok tatlı sevmem ama tahin pekmez helva yada incir yiyorum canım yada çikolata bol su içiyorum günde 3 litreden fazla su içtiğim oluyor birde uykusuz kalıyorsan eğer oda etkiler ama anladığım kadarıyla ilk yazdığın mesajde hiperlaktozsun sen sütün akmasının sebebi bu bazen fışkırırak geliyordur muhtemelen hiperlaktoz olunca çok süt oluyor ama bir anda kesiledebiliyor bir iyi bir çok kötü yönü var bu durumun

Çok değil ya akşam uykusuna benim oğlan da 9’da yatsa bana kâfi 12’de kalksa emip tekrar yatsa var bir hayalimiz duysun ahalimiz şarkısı ile gidiyorum ben

Ayyy biz bu atak haftasında bir de sünnet olacağız

Canım hiç hiç strese girme evet çok zor sana muhtaç bir yavru bende emziriyorum ara ara bendede azalma oldu çok niyetlendim mama vermeye hatta buraya girip girip mama versem mi diye dertlendim durdum sonra frenledim kendimi meme kendini terbiye ediyor bende sağmıştım hatta az gelmişti baya kafaya takıp stres yaptım bestlak mfk nın hap tarzında takviyesi dut çayı incir ne varsa denedim ama kafayı sütüm yok olmuyor a takarsan daha çok etkileniyor inan aynı şeyleri yaşadım 2 yemek kaşığı kuru dutu cezvede kaynat 2-3 dakika iç üzerine de bir iki kuru incir baya süt yapıyor bana bir de hamsi süt yapıyor yanına bol roka salatasıyla dene istersen şuan 4 aylık olmak üzere maşallah anne sütüyle devam ediyoruz inşallah bi 6 ayı atlatırız en azından böyle böyle geçiyor işte zaman yetti mi yetiyor mu aç mı doydumu bebeğime yetebiliyor muyum kafaya dünya kadar şeyi takıyoruz

Yaa bir olunca hiç kusmuyor benim ki de bazı zamanlarda emzirdikten hemen sonra emdiği sütü olduğu gibi kusuyor kilo alımı az olacak kustuğu için sonra yine benim kafa takmalarım başlayacak kusmadığı zamanlarda çok mutlu oluyorum gözüme tombik geliyor kustuğu zamanlarda da bu çocuk zayıf kaldı diye dertli dertli geziyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…