hiç sorma hiiiiç geç büyüyen bebek bunlar erkekler de böyle işteHaklısın işte bir şekilde öğretmeye çalışacaksın canm bunu erkekler biraz geç görüyor yapıyor bazı şeyleri
Sakın öyle düşünme . Allah’ımın ceza sistemi öyle işlemiyor canım herkes kendi dilinin ecirini çeker. Kayınvaliden dedi diye değil bebeğin sağlıklı değildi diye oldu . Bak benim ilk gebelik ikizdi . Eğer yaşasaydı birbirine yapışma ihtimalleri vardı ve biri yüksek olasılık engelliydi. Kendiliğinden kalbi durdu çok üzüldüm . Doktorum dedi ki ırmak ne kadar şanslısın bebeklerin yaşayıp yaşamama kararını Allah sana bırakmadı . Kendiliğinden aldı. Biraz daha büyüse yüksek ihtimal aldırmak zorunda kalacaktık yapışık bebek olacaklardı. Ama bu kararı Allah bana bırakmadı bu vicdanı yaşatmadı bana. Aynısını diyorum şimdi sana sen ne kadar şanslısın ki Allah verdi kendi aldı. Dürüst olalım kimse sağlıksız gebelik sağlıksız bebek istemez . İsterim diyen yalan söyler. Allahım kimseye de vermesin inşalalh sağlıklı olur. Sen şükret dua et demekki bebek sağlıklı değildi senin ve bu karar sana kalmadı. Şerrin arkasındaki hayırı görelim. Kayınvalidenle arana gerekli mesafeyi koy. Eşine söyle kendin de kötü olma durduk yere eşin olsun. Kulağına fısılda belki annen böylr dedi ondan böyle oldu bebek diye. Ama bunu eşine söyle kendin buna inanma.Kesinlikle… Benim de huyum varsa var, yoksa yok. Yalan yalanı doğurur, böyle kötü bir şey için de yalan söylediği için Allah başımıza böyle kötü bir şeyi getirdi diye düşünmekten yapamıyorum.
İstediğinde boşalt içini . Hiçte dert etme. Ki bence öyle bahsettiğin gibi bir anne olmayacaksın. Sevgi aşılamak istiyorum çocuğuma diyorsun aşılarsın da. İkisine de yetersin anneyiz biz dünyaları karşımıza alırız herşeyi aşarız. Hiç endişe etme çok güzel anne olursun sevginide ikisine eşit bölüştürürsünSizler böyle anlatınca içimi dökmek istedim benle yaşıtınız vardır küçüğünüz yoktur muhtemelen hepiniz ablalarımsınız 19 yaşında çok severek evlenmiş biriyim çok zorluklar yaşadım ailemden kaçarak evlendim denilebilir evden herkesin gözü önünde eşyalarımı toplayıp çıktım kimse tek söz etmedi daha 18 yaşındaydım eşimle yaşamaya başladım imam nikahıyla 7 ay kadar lisem bitene kadar kaynanam beni sahiplendi sevdi ama o da cahil bir kadın herkes laf yapar çabuk evlenin derdi eşimin teyzesi çocukları rahat bırak kız okulunu bitirsn diye biz korurdu açığım diye çok üstüme geldiler artık daha iyiyiz beni böyle kabullendiler sevdiler. düğünüme annemler de geldi bazı akrabalarım da geldi yalan söylemişler çünkü kaçan kızın düğününe gidilmezmiş biz sesimizi çıkarmadık yapmadığımızı bırakmadık demiyorlar da... evliliğimin ilk 3 yılı da çok zordu eşimi seviyorum o da beni seviyor ama beni öncelik yapmıyordu benim psikolojik çok sıkıntım vardı şuan daha iyiyim birçok kez bazı şeylerin kıyısından döndüm eşim hep yanımda oldu bazen bıksa tükense de şuan 2 yıldır çok iyiyiz beni öncelik yapıyor tabi benim doğum yapmamdan iki gün sonra sezeryanli halimle tek başıma bırakıp araba almaya düzceye gitmeseydi daha iyi olurdukusra bakmayın biraz uzun yazdım şuan kendimi ne kadar mutlu olsam da çok çaresiz hissediyorum herkesin kolay çocuk dediği ama bana zor olan sadece bana saldıran bir oğlum var üç gündür beni öyle çok seviyor ki mahvoldum kendimi yedim bitirdim ikinci çocuğuma yetemeyecekmiş gibi hissediyorum oğlumu tek başıma büyüttüm sayılır annem çalışıyor kaynanam sürekli hasta yakınımda kimsem yok arkadaşım yok eşimin çalışma saatleri çok sıkıntı ikinci çocuğu ben istedim ama nasıl bakabileceğim bilmiyorum kendi ailem gibi sinirli saldırgan biri olmaktan çok korkuyorum çocuklarımın bana sevgiyle bakmasını onları sevgiyle doldurmayı istiyorum kendi görmediğimi misliyle onlara vermek istiyorum şimdiden üzgünüm çok konuştum çok dolmuştum
Maşallah maşallah canım fetal DNA ne oluyor ben ikili test için gidicem haftaya bundanKızlarrr güzel haberlerle geldim doktordan çıktım . Benim minnak büyümüş el ayak oynatmaya başlamış 3 cm Lik bir bebe olmuş2 hafta sonra gideceğim fetal DNA için kan vereceğim bana kalsa yaptırmam eşim çok istedi artık tamam dedim . Doktor yine kız ihtimali üzerinde durdu eşimse ayakları topçu gibi oynuyor erkek erkek dedi
amann senin için gelemem diyor yani ahahah seninki tam kaynanaKız laf sokmadım aslında loğusa tribi çekemem diyor ama bebek bakarım diyor o an kimin bakıma ihtiyacı var onlarda cümbür cemaat gelirler ama ben sakin bi doğum geçirmek istiyorum
Naptın kuzum çıktın mı doktordan hayırlı haberlerle gel inşalalhHadi inş güzel geçer, 12 de kuzum hatta yarın bile yapalım diyebilir ama ben pek yanaşmıyorum önceki tecrübeden dolayısenin kaçta?
Nity mi de diyorlar ya kan veriyorsun yurt dışına gidiyor herşeyi cinsiyeti hastalığı ne var ne yoksa belli oluyor yüzde 99 sonuç veriyormuş. Bilmem kaç dolar diyorlar hatta o test. Benim fikrimce gerek yoktu ikili yeterli bence ama eşim ısrar edince iyi yaptıralım dedimMaşallah maşallah canım fetal DNA ne oluyor ben ikili test için gidicem haftaya bundan
amann senin için gelemem diyor yani ahahah seninki tam kaynana
Hayırlı uğurlu olsun canım bende başından beri omega kullanıyorum . Değerin düşük diye başlamış endişe etme akıl ilaç içmeye daha meler neler içeceğizBugun 8+0’ım, doktor randevuma daha 2 hafta kadar var bir yandan zaman geçmiyor gibi bir yandan da kendimden beklemediğim bi rahatlık var üzerimde.
Kan testi sonuçlarıma göre demir değerim baya düşük çıkmış, doktorum normalde 12.haftaya kadar sadece folik asit devam edip diğer tüm takviyeleri 12.haftadan sonra başlatmayı uygun buluyordu ama sonuçlar böyle olunca demir ilacını erken başlattı, hem de günde 2 tane. İlaç içmeyi de pek sevmiyorum hele bir de mide bulantısı ile iyice zor ama yapacak bir şey yok artık. En azından demirim biraz yükselir umarım.
Çok teşekkürlerİstediğinde boşalt içini . Hiçte dert etme. Ki bence öyle bahsettiğin gibi bir anne olmayacaksın. Sevgi aşılamak istiyorum çocuğuma diyorsun aşılarsın da. İkisine de yetersin anneyiz biz dünyaları karşımıza alırız herşeyi aşarız. Hiç endişe etme çok güzel anne olursun sevginide ikisine eşit bölüştürürsün
Ben de 8+0’m bugün canım kalp atışını duyduktan sonra bana da bi rahatlama geldi bende tsh ve kan ilacı kullanıyorum biraz yükseklik var tsh da kanda düşüklükBugun 8+0’ım, doktor randevuma daha 2 hafta kadar var bir yandan zaman geçmiyor gibi bir yandan da kendimden beklemediğim bi rahatlık var üzerimde.
Kan testi sonuçlarıma göre demir değerim baya düşük çıkmış, doktorum normalde 12.haftaya kadar sadece folik asit devam edip diğer tüm takviyeleri 12.haftadan sonra başlatmayı uygun buluyordu ama sonuçlar böyle olunca demir ilacını erken başlattı, hem de günde 2 tane. İlaç içmeyi de pek sevmiyorum hele bir de mide bulantısı ile iyice zor ama yapacak bir şey yok artık. En azından demirim biraz yükselir umarım.
Merhaba bende 8 deyim, kasık batmaları, göğüs hassasiyeti ve bulantı durumunuz nasıl acaba ?Ben de 8+0’m bugün canım kalp atışını duyduktan sonra bana da bi rahatlama geldi bende tsh ve kan ilacı kullanıyorum biraz yükseklik var tsh da kanda düşüklük
Demekki herkesin çevresi radar gibi maşallahları var her yerden yetiyorlarAmin amin güzelim öyle tabii
Evett olmaz mı .. Bende kilo aldığm için soranlar oluyor instadan bile yetiyorlar
Samimi olduğum bi arkadaşıma var dedim
Pek samimi olmadıklarıma kışın aldk kiloları valla dedim
Merhaba kızlar, beni de listeye ekleyebilir misiniz? Son adet tarihi: 18.02, 6+0 iken kalp atisi ve keseyi gördük. Yaşım 33 ve ilk gebeliğim. Tahmini dogum tarihi internetteki hesaplamalara göre 24.11. Biraz geç yazıyorum kusuruma bakmayın.
Insallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza alırız
[/
Amin güzelimm hoşgeldinnn...QUOTE]
Merhaba canmm sende hoşgeldin tebrik ederimMerhaba Kızlar beni de ekler misiniz
Sat 01.02.2024
Tüp bebek Transfer tarihi 19.02.2024
Kalp atışı 16.03.2024
Uygulamaya göre 7.11.2024 doğum tarihi
Benim hesabıma göre 11 hafta 2 günlük ama ultrasonda 3 gün önde gidiyordu.
Randevum 27 Nisan ikili tarama ve ultroson kontrol cinsiyet görebilirse cinsiyeti söyleyecek
Aynen yaptırcam artık aklı kalmasın bana 9.000 fiyat verişler bu arada sen hiç araştırdın mı yaptırcan mı
9 bin yine iyiymiş tatlımm
Vlla ben araştırmadm ikili yaptırcam direk
Bakalım hayırlısı balımmm
Sizler böyle anlatınca içimi dökmek istedim benle yaşıtınız vardır küçüğünüz yoktur muhtemelen hepiniz ablalarımsınız 19 yaşında çok severek evlenmiş biriyim çok zorluklar yaşadım ailemden kaçarak evlendim denilebilir evden herkesin gözü önünde eşyalarımı toplayıp çıktım kimse tek söz etmedi daha 18 yaşındaydım eşimle yaşamaya başladım imam nikahıyla 7 ay kadar lisem bitene kadar kaynanam beni sahiplendi sevdi ama o da cahil bir kadın herkes laf yapar çabuk evlenin derdi eşimin teyzesi çocukları rahat bırak kız okulunu bitirsn diye biz korurdu açığım diye çok üstüme geldiler artık daha iyiyiz beni böyle kabullendiler sevdiler. düğünüme annemler de geldi bazı akrabalarım da geldi yalan söylemişler çünkü kaçan kızın düğününe gidilmezmiş biz sesimizi çıkarmadık yapmadığımızı bırakmadık demiyorlar da... evliliğimin ilk 3 yılı da çok zordu eşimi seviyorum o da beni seviyor ama beni öncelik yapmıyordu benim psikolojik çok sıkıntım vardı şuan daha iyiyim birçok kez bazı şeylerin kıyısından döndüm eşim hep yanımda oldu bazen bıksa tükense de şuan 2 yıldır çok iyiyiz beni öncelik yapıyor tabi benim doğum yapmamdan iki gün sonra sezeryanli halimle tek başıma bırakıp araba almaya düzceye gitmeseydi daha iyi olurdukusra bakmayın biraz uzun yazdım şuan kendimi ne kadar mutlu olsam da çok çaresiz hissediyorum herkesin kolay çocuk dediği ama bana zor olan sadece bana saldıran bir oğlum var üç gündür beni öyle çok seviyor ki mahvoldum kendimi yedim bitirdim ikinci çocuğuma yetemeyecekmiş gibi hissediyorum oğlumu tek başıma büyüttüm sayılır annem çalışıyor kaynanam sürekli hasta yakınımda kimsem yok arkadaşım yok eşimin çalışma saatleri çok sıkıntı ikinci çocuğu ben istedim ama nasıl bakabileceğim bilmiyorum kendi ailem gibi sinirli saldırgan biri olmaktan çok korkuyorum çocuklarımın bana sevgiyle bakmasını onları sevgiyle doldurmayı istiyorum kendi görmediğimi misliyle onlara vermek istiyorum şimdiden üzgünüm çok konuştum çok dolmuştum
Oyyy bebeim zor zamanlar geçirmişsin ama inşallah evlatlarn hepsini sana unutturacak
Bu arada elbette burda içimizi de dökeceğiz kader arkadaşı olduk canımcmm...
Ayrıca ikinci bebeğe yetemem mi acaba gibi düşüncelere girme
Ben inanıyorum kii sen çok iyi cok sevecen kalbii kocaman bir annesin
Kalp atışından snra insan bi rahatlıyor canm genelde hep öyle oldukBugun 8+0’ım, doktor randevuma daha 2 hafta kadar var bir yandan zaman geçmiyor gibi bir yandan da kendimden beklemediğim bi rahatlık var üzerimde.
Ama zaman da bir türlü geçmiyor hemen göresin de geliyor evladını
İlaçların da şifa olsun inşallah
Canm belirtiler bazen coğalır bazen azalır dert etme☺Hanımlar merhaba son adet tarihi 24.2.2024 şuan 8. haftadayım. 6. Haftada keseyi gördük 7+1 de kalp atışını…sonraki randevuma daha 3 hafta var.Kasık batmaları azaldı baya ve bulantım baya az.Normal mi acaba?
gercekten degişik tüp bebekle oldu benim. her kafadan bir ses duyuyorum sevincimin içine ediyorlartövbe yarabbim siparişle isim mi almış . gerçekten değişikler
Canım gittiğin doktorda o ikili tarama testi makinası varsa yapıyor. Onun için Kadın doğumdan ziyade aynı zamanda perinotoloji uzmanı olması lazım. Normal kadın doğum özel klinik muayenesi olması bu testi yapmıyor demek değil. Öyle bir durumda ya şehir hastahanesine yada perimotoloji uzmanına gitmen lazım. Fetal DNA pahalı bir test biraz keyfi aslında. Ama ikili testi yaptırmayalar da var onlar ne olursa olsun bebek kabulüm yada o stresi yaşamak istemiyorum diyor o da kişiye bağlı . Sende yaptır yaptırma sana kalmış illa zorunlu değil yani. Ben sadece ikili tarama yaptıracaktım ama eşim illa fetal DNA dediği için biz yaptıracağız oda eşimin baskısıyla bana kalsa gerek yok aslındaKızlar merak ettiğim bir konu var. Anladığım kadarıyla tarama testi yaptırmak isteyenler olduğu gibi tercih etmeyenler de var. Ben yaptırmayı düşünüyorum. Devlet hastanesinde gittiğim doktor ben önemli buluyorum tarama testini şehir hastanelerinde yaptırabilirsin, dilersen fetal DNA var ama maliyeti şu an 10.000 olması lazım seçim senin dedi. 10. haftaya gireceğim bundan sonra Allah izin verirse doğuma kadar gitmek istediğim bir doktor var ama hastane değil muayenehane doktoru. Muayenehanesinde doktorlar bu tarz testleri yapabiliyor mu yoksa hastane ile koordine mi ilerliyoruz bu süreçte?
Yani evladın hakkından senden ve eşinden başkasının söz hakkı olmaması gerekiyor canım. İsim konusununda öncelik annenin olduğunu düşünüyorum. 9 ay sen taşıyorsun bulantıyı halsizliği korkuyu çeken sensin sefasını onların sürecek olması sinir bozucu. Bence eşin senin sınırlarını korumayı daha iyi bilmeli yoksa herkes müdahil olur olaya. Zaten hassas bir süreçYaa ben söyledim de noldu kayınvalidem çok meraklı ölüyor çocuk diye diye dün ilk defa midem bulanıyor yemek yapamıyorum demiş eşim oda gelin demiş gittik falan ne zaman söyleyeceğiz diyor neyi dedim bebeği hiç bir zaman dedim bende doğunca öğrenecek herkes ama soruyorlar söylemeyeceksin çocuk benim çocuğum dedim oysa ağzından kaçırmış sözde bitane kardeşine bende iyi yapmışsın aferin dedim direk belediye hoparlöründen ilan versen iyi olurdu dedim hemen iki sahte gözyaşı bişey demiyorum ben sana dedim kalktım geldim kafasına göre gitmiş bir sürü erkek kıyafeti almış kayınpederimin adı koyulacak bende istemiyorum onun adını bana bi faydası olmadı o isim bizim sülal de 50 tane var ben bi Hasan daha çekemem dedim delirtecek kadın beni hayırlısı ile bi doğursam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?