- 13 Ekim 2022
- 443
- 346
- 33
- 35
Suyu da az içmiyormuşsun aslında ama 3 net iç demişti bana doktorum.Yarın kendi doktoruna görünmen çok daha iyi olur ama endişenecek bir şey yoktur umarımAslında 2litreyi geçiyorum her gün. 4-5 kere oldu 10 sn anca sürüyordu ama çok acıyordu
Kendi doktoruma haftaya cumartesi gideceğim randevum o gün. 36 mm iyi ise o zaman benim de iyidir değil mi seninle haftamız yakın diye hatırlıyorum senin kaçıncı haftada 36ydıCanım benim 36 mm doktor yeterli demişti. Ama su olayını hiç bilmiyorum.çok geçmiş olsun. Bence kötü bişey yoktur en iyi yorumu kendi doktorun yapar. Bazı doktorlar insanları endişelendirmekten başka hiçbir işe yaramıyor.
Vermedi demir ilacı yapıyor olabilir dedi ilacı kes bir süre dediKuzum yarına kendi doktoruna git bi istersen. Kasılma için ilaç vs verdi mi doktor
Geçmiş olsun canım.Bence en iyisi kendi doktoruna git o sana söylicek neyin ne olduğunu.Bu su olayı her defa deyilince bitiyorum ben..siz 2 3 litre diyorsunuz ben 3 bardak suyu zor içiyorum her şeyi deniyorum olmuyor yarın yine başlayımKızlar benim yine sancım oldu alt karın bölgesine kramp şeklindeydi anlık girip bir süre sonra geçiyordu hiçbir şey olmamış gibi sonra tekrar sancı giriyordu. Neyse hastaneye gittim açılma vs yokmuş rahim ağzı uzunluğunu 35 mm olarak ölçtü ama bunun hakkında yorum yapmadı iyi mi bu? Bir de suyunda azalma var su iç bol bol dedi su içince azalma durumu geçecek mi? İşin garibi zaten çok su içiyorumKendi doktorum da değildi acildeki doktor o yüzden içime de sinmedi nasıl yorumluyorsunuz
O zaman ben suyu daha da artırayım yeter ki iyi olsun içerim hiç sorun değil ama korktum biraz ama 35 mm iyiyse bari ona rahatlayayım. Kendi doktoruma randevum haftaya cumartesi günü o zamana kadar bol bol su içeyim bakalım inşallah faydası olur. Çok teşekkür ederim canımCanım şükür açılma yoksa 35 mm iyi kısa değil endişe etme sadece yatıp dinlen biraz. Su kasılmayı en iyi azaltan şey ben 3 lt içiyordum doktorum az dedi suları benimde azalmıştı 4-4.5 lt ye çıkardım günlük su miktarımı 10 günde artmaya başlamıştı perinatolog detaylı ultrasonda kaç lt içtiğimi sordu söylediğimde daha fazla iç dedi o kadar içmeme rağmen böbreklerim büyümüş maalesef yani evde 1.5 lt şişelerle geziyorum 3 tane 1.5 lt kesin bitiriyorum devamı artık içebildiğim kadar. Ama içmek için zorlamıyorum alıştığım için zaten artık susuyorum istemeden içmiş oluyorum alıştır kendini suya tuzu bırakabiliyorsan bırak turşu falan kes onlar su tuttuğu için istediğin kadar su içsen de o gün dengelemek zor oluyormuş doktorun dediğine göre ben uydum yararını gördüm
Ben 2 litreyi geçiyorum ama yeterli gelmiyormuş demek ben de anlamadım kiGeçmiş olsun canım.Bence en iyisi kendi doktoruna git o sana söylicek neyin ne olduğunu.Bu su olayı her defa deyilince bitiyorum ben..siz 2 3 litre diyorsunuz ben 3 bardak suyu zor içiyorum her şeyi deniyorum olmuyor yarın yine başlayım
19. haftada vajinal ölçüm yaparak söyledi. Eğerki yeterli görmese uyarırdı.Kendi doktoruma haftaya cumartesi gideceğim randevum o gün. 36 mm iyi ise o zaman benim de iyidir değil mi seninle haftamız yakın diye hatırlıyorum senin kaçıncı haftada 36ydı
Haftaya cumartesi randevum canım o zamana kadar dolu maalesef. Ben daha da artırayım o zaman inşallah haftaya kadar düzelirSuyu da az içmiyormuşsun aslında ama 3 net iç demişti bana doktorum.Yarın kendi doktoruna görünmen çok daha iyi olur ama endişenecek bir şey yoktur umarım
Anladım canım iyi bari rahatladım en azından bu yönden suyunu da artırırsam daha da rahatlayacağım19. haftada vajinal ölçüm yaparak söyledi. Eğerki yeterli görmese uyarırdı.
Ay ne güzel yazdın ben dediğin gibi yarın başlayım su içmeye detaylıya girmekten daha çok korkmaya başladım belkide burda en az su içen benim hatda eminim buna nasıl korktum acaba suyu nasıl olmuş oğlumun detaylıya kadar toparlanmam lazım kötü bir şey söylemesin diyeCanım şükür açılma yoksa 35 mm iyi kısa değil endişe etme sadece yatıp dinlen biraz. Su kasılmayı en iyi azaltan şey ben 3 lt içiyordum doktorum az dedi suları benimde azalmıştı 4-4.5 lt ye çıkardım günlük su miktarımı 10 günde artmaya başlamıştı perinatolog detaylı ultrasonda kaç lt içtiğimi sordu söylediğimde daha fazla iç dedi o kadar içmeme rağmen böbreklerim büyümüş maalesef yani evde 1.5 lt şişelerle geziyorum 3 tane 1.5 lt kesin bitiriyorum devamı artık içebildiğim kadar. Ama içmek için zorlamıyorum alıştığım için zaten artık susuyorum istemeden içmiş oluyorum alıştır kendini suya tuzu bırakabiliyorsan bırak turşu falan kes onlar su tuttuğu için istediğin kadar su içsen de o gün dengelemek zor oluyormuş doktorun dediğine göre ben uydum yararını gördüm
Evet evet suyu mutlaka arttır hem kasılmaları da önler. Ben boy ve kiloma göre günde 3-3,5lt arası içiyorum. Şuanlık bir sıkıntı yaşamadım.Anladım canım iyi bari rahatladım en azından bu yönden suyunu da artırırsam daha da rahatlayacağım
Bence şu içmek çok önemli benim bir arkadaşıma doktor 5 litre önermiş siz bol için düzelir inşallah zaten yeni acile gitmişsiniz telaş yapmayın bende hep bişey olduğunda doktora gide gide şunu gördüm bir anda bişey olmuyor haftalık 2 haftalık takipler yeterli gibi kendimide böyle telkin etmeye başladım tabi çok acil bişey olmadıkça bir akrabamin 6. Ayda suyu gelmiş mesela doktor bişey olmaz demiş bir hafta içinde su bitmiş. Yani mesela size suyu az demesi anlık büyük bir sıkıntı değil.. benimde sancım oluyor arada korkuyorum. Bütün hamile olup doğuran arkadaşlara sordum kimse sancı kasılma falan yaşamamış.. sağ sağlim kucağımıza alırız..21. haftadayım kendi doktoruma gideceğim haftaya cumartesi günü randevum onun öncesine çekeyim dedim ama maalesef dolu hep. 2 litreyi geçiyorum ben daha da içerim sıkıntı değil de icinve duzelecek mi suyu onu merak ediyorum
Canım 3 bardak içiyorum demişsin ama tekil gebeliklerde 3 lt içmek zaten gerekiyor normal hamile olmayanlar için sağlıklı olan 2 lt tabiki su şudur ne içersen kar ama ben hastanede kalırken bana hep sıvı serum verirlerdi içi boş kasılmayı azaltmak için öyle söylüyorlardı yani 24 saatte 1000 lik 8 tane serum bağlıyorlardı. Yani su en azından 3 lt günlük geçmeye çalış zorla kendini birazcıkAy ne güzel yazdın ben dediğin gibi yarın başlayım su içmeye detaylıya girmekten daha çok korkmaya başladım belkide burda en az su içen benim hatda eminim buna nasıl korktum acaba suyu nasıl olmuş oğlumun detaylıya kadar toparlanmam lazım kötü bir şey söylemesin diye
Çok şükür canım hiç yaşamazsın inşallahEvet evet suyu mutlaka arttır hem kasılmaları da önler. Ben boy ve kiloma göre günde 3-3 lt arası içiyorum. Şuanlık bir sıkıntı yaşamadım.
İnşallah canım ya sen kaç haftadasınÇok teşekkür ederim kuzum ama dediğim gibi endişelenme bi kaç güne hissetmeye başlarsın inşallah . Gün içinde sürekli hareket halinde 10 dakkada bir hissediyorum gün boyu . Çok tatlı darısı başına
İstersen başka bir kadın doğum uzmanına da görün kuzum kendi doktorum dolu demişsin. Su iç bol bol o her derde deva zaten bizim içinVermedi demir ilacı yapıyor olabilir dedi ilacı kes bir süre dedi
Aynen bende hastanede yatarken ilk haftada hep sıvı serum taktılar bana..yarın başlıcam artık kesinlikle zorlucam kendimi ay İn şa Allah azalmamış suyuCanım 3 bardak içiyorum demişsin ama tekil gebeliklerde 3 lt içmek zaten gerekiyor normal hamile olmayanlar için sağlıklı olan 2 lt tabiki su şudur ne içersen kar ama ben hastanede kalırken bana hep sıvı serum verirlerdi içi boş kasılmayı azaltmak için öyle söylüyorlardı yani 24 saatte 1000 lik 8 tane serum bağlıyorlardı. Yani su en azından 3 lt günlük geçmeye çalış zorla kendini birazcık
Amin canım.Çok şükür canım hiç yaşamazsın inşallahben de öyle yapacağım çok teşekkür ederim
20+4 üz canım ilk gebeliğim . Başta çok hareketsizdi ultrasonda bi kere bile hareket ettiğini göremedim. Ama şimdi yerinde durmuyor maşallahİnşallah canım ya sen kaç haftadasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?