2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    287
özel okullarda okuyanlar özellikle pahalı okula gidenler de hayattan çok kopuk oluyorlar kendim iş hayatında ve iş sosyal ilişkilerimde çok zorlandım özel okul çıkışlı olmam nedeniyle yaşadım

devlet okullarında en büyük çekincem göçmen sıkıntısı ve çocukların ailelerini tanımamak bizim elimizde liste olurdu kim nerede oturuyor ailesi kimdir bilinirdi ve ilgilenirlerdi

bazen hukukçu olarak cmk devlet ataması ile avukatlık yapıyordum gerçekten olmaması gereken aileler çok fazla ülkemizde bir sorun olsa muhatap yok örnek veriyorum biri okulda yaralasa diğer çocuğun ailesinin umrunda değil hatta ortada çağıracak aile yok

Kesinlikle öğretmen açısından daha da zor, sınıfa hakim olmak
Ahh canım ya akran zorbalığı her yerde var canım malesef, benim oğullarımda okula başlamadan önce okuma yazmayı öğrendiler, ben sırf sosyal açıdan gelişsin alışsın diye okul öncesine gönderdim, benim nacizane fikrim ve gördüğüm şimdi hepsi okul öncesine gidiyor ya ilkokula gidince bocalayabiliyorlar, yine de sen bilirsin çocuğunu daha iyi, ama vereceksen bence doğumdan önce ver, bebek doğduktan sonra verecince çocuklar kendini kötü hissediyormuş, iyice düşünürsün, oğlunla da konuşursun İstiyorsa tabii
Artık öğretmenler de akran zorbalığına çözüm bulamıyorlar ki canım, aşırı aşırı var akran zorbalığı malesef, özellikle ortaokul grubu, biz oğlumla çok konuşuyoruz, çok anlatır o da
Ergenlerin içinde öğretmenlerin işi daha zor

Evet özel okul velileri daha ilgili gerçekten. Bazıları da hiç değil onu da gördüm. Mesela çıkış oluyor çocuk saatlerce anne baba bekliyor. Anne baba çalışmaktan vakit ayırıp gelip almıyor tarzı şeyler de oluyor. İkisinin de artı eksileri var. Çok iyi araştırmak lazım ve çok sıkı da takip gerekiyor bence. Şahsen ben bir öğretmen olarak sık takip etmeyi düşünüyorum. Öğretmeni rahatsız etmek anlamında değil bu ama ben çocuğumla her anlamda ilgilenmek istiyorum. Ki eğitim bunun en başı. Devlet okulu güzelse öyle de okuyabilir. Özel dersle takviye şeklinde. Yabancı dil kesinlikle takviye olmalı mesela. Biz karı koca matematikçiyiz eşim fizik de anlar. Ben de gerekirse çalışır takviye veririm her dersten. Alt yapılarımız sağlam çünkü. Biz böyle düşünüyoruz Şuan. Ama ilk önceliğim montessori okul onu çok beğeniyorum

Evet maalesef akran zorbalığı kötü. Öğretmene çok iş düşüyor burada. Sıkı takip, nöbetçi öğretmene özellikle. Öğretmen gerçekten anlayabilir nolup ne bittiğini. Ben lisede öğretmenim. Öğrencilerim beni çok sever arkadaş gibiyimdir onlarla o yüzden benle çok sohbet de ederler. Mesela kanlı para oynadıklarını öğrendim böyle sohbet ederken. Yani öğrenciyle ilişkiye bağlı. Bana herşeyi anlatırlar ben de bunu okulla paylaşabilirim.

Kızın çok şanslı

Biz gurur yapıp itiraf edememis yoksa ciddi anlamda okula hesabını sorardik gerekli şikayetleri yine yapicaz çocuk üzerinden kaç ay geçti hala yatarken gözümün önüne geliyor uyuyamıyorum diyor boksa başlamak istedi özel antrenöre gönderiyor annem megersem kendini korumak istiyormuş sürekli sıkıştırmışlar biz buranın agasiyiz seni şöyle yaparız bilmem ne... Kuzum bana önerebilecegin bir okul var mı sınav okullarıyla görüştüm aslında orası içime sindi ama bilgin var mı senin

Kızlar bugün detaylım var hepinizden dua bekliyorum. Hersey yolunda olsun bebişim büyümüş olsun. Çok heyecanlıyım inşallah buraya güzel haberlerle dönerim
İnşallah çok güzel haberlerle geleceksin

Maşallah canım ne güzel
Evet ya kanlı parayı oğlumda söyledi şimdi elleri kontrol ediyormuş öğretmenler, çok sıkı takip gerekiyor bu zamanda çocuklarımızı, hep iyilerle karşılaşsınlar

Dil eğitimi konusunda da düşücem kardeşim de özel okudu hep ancak ben bir süre Amerikaya gittim kaldım rüyamda ingilizcede görmeye başlamıştım 1 sene içinde ve döndüğümde akıcı konusup anlıyordum ama kardesim aynı eğitimi almamıza rağmen konusmada ve dinlemede sorun yaşıyor dil eğitimi yurt dısına gitmeden mutlaka eksik kalıyor anaokulından üniversite bitene kadar aldığı halde (

bir de insanın kızmayın bana ama hayat basarısı ile okul başarısı bir değil kendi izlenimim öncelikle şansları bol olsun

bir de cocukta cevher olsun o heryerde parlar 1000 kişi içinde de parlar yoksa eğer yoksa 5 kişi de eğitim alsa zor

Erkek çocuk için daha kötü haklısın biraz kafasını dağıtması için sosyal etkinliklere katılsın iyi gelecektir eminim en önemli şey çocuklarımızla iletişim gerçekten. Ergenlikte bu zor kuruluyor ama başaracağız inşallah İstanbul da mısınız kuzum siz? Hangi semt? Ona göre düşüneyim

Maşallah canım ne güzel
Evet ya kanlı parayı oğlumda söyledi şimdi elleri kontrol ediyormuş öğretmenler, çok sıkı takip gerekiyor bu zamanda çocuklarımızı, hep iyilerle karşılaşsınlar
Amin kuzum evet paraları bıçakla kesiyorlar. Ellerime vuruyorlar. Tehlikeli şeyler. Kontrol etmek gerekiyor. Ben de kontrol ediyorum

Ben senin dediğine yüzde yüz katılıyorum çok haklısın, benim kardeşim üniye kadar çok kötüydü dersleri hiç istek yoktu içinde, sonra ne olduysa ünv bir parladı, İngilizce öğrendi, İngiltere gitti dil okuluna sonra eraamusla litvanyaya geçiş yaptı bitirdi okulu, sonra da yüksek lisans, doktora yaptı şuan Budapeşte de akademisyen.

Kesinlikle öyle. Çocukta bitiyor herşey. Ben devlet okulunda okudum liseyi en iyi okulu kazandım. Üniversiteyi ilk senemde kazandım. Özel ders almadım. Dersaneye gittim sadece. KPSS desen dedim ben çalışcam oturdum çalıştım dersaneye bile gitmedim ilk girmem de atandım. Yani tamamen insanın içinde olmalı bu işler.

Dil konusunda kesinlikle katılıyorum. Yurt dışına gitmek çok şey katıyor. İnşallah yeşil pasaportlu olacak. Dilediği gibi göndeririz inşallah

Bunun ortasını nasıl bulucaz gerçekten kafam çok karışık.. bazen şunu bile düşünüyorum eğitim evet önemli ama gül gibi bakıp büyüttüğüm çocuğum zirzoplar yada ailesi nereden geldiği belli olmayan çocuklar yüzünden neden olmaması gereken şeylere maruz kalsın yada Allah korusun kötü aliskanliklara teşvik edilsin... İyi okula gitsin diye uğraşıp emek verdikten sonra da hayattan kopuk olacaksa ne anlamı kalıyor? Assagi tukursem sakal yukarı tukursem bıyık derler ya ne yapmak lazım bu durumda bir hukukçu olarak ne tavsiye edersin bireysel şikayetler hiç bir işe yaramiyor hepimizin bildiği gibi.. bizim mahallemizdeki devlet okulunun müdürü veliye tacizden ve okula bağış adı altında aldığı paraları cebe indirmekten görevinden alındı daha okulun başındaki adam doğru değil ki ne bekleyeceğim ben bu okuldan yani şeytan diyor hiç gönderme okula evde eğitim alsın ağlanacak halimize gülüyorum artık.

Evet kuzum gerçekten biz gül gibi bakıp büyütcez okula başlayınca herşey tepetaklak. O yüzden sıkı takip çok önemli

Annemde o kadar ilgilidir ki kuzum hep konuşur onunla ne olursa olsun paylaşmasını soyler ama gurur yapmış işte anlatamamis bide tam ergen dönemi hem asi hem kirilgan inşallah atlatır bakalım.. İstanbul kuzum Eyüp'teyim.

Aynen öyle kuzum artık öğretmenleri bile tehtit eder hale geldiler malesef hepsi eşkıya olmuş izliyorlar dizileri de herkes Ali kıran baş kesen orta okul çocukları üzerinde bıçak yada silah olmadan dolasmiyorlar şaka gibi ama gerçek kaç tane anne ile tanıştım bu yaz hepsi korku içinde nerden buluyorlar bide aklım almıyor. Geçen gün pazardayim oğlana oyuncak bakıyorum ortaokul öğrencisi iki çocuk geldi oyuncakciya abi sende emanet var mı diyor ne emaneti oğlum dedi bıçak abi hasimlarim var diyor tövbe yarabbi sorduğu yer oyuncakci düşün yani çocuk aklı işte ama bıçak arıyor...

Kızlar okudum yazılarınızı zaten en hassas yerimdi benim şimdi daha çok düşünmeye başladımben kendi zamanımdaki okulu koydum bir kenara o zaman çocuklar korkak saf telefon yoktu hiçbir çocukta ama şimdi mesela kardeşimin cocuklari gidiyor okula okuldan çıkıyorlar sonra yine başka derslere gidiyorlar İngiliz dilini süper biliyorlar özel okul bile diğil öğretmen tutmuşlar onun yanına gidiyorlar ama kötü şeyler duymadım kardeşimden sadece kardeşim çalışmıyor ve hep takipte her konuda..anladığım kadarıyla burda daha çok zormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…