2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    287
Sakın bebegınızı uzakta tutmayın, herkes gdıp kucagına almıştı, yuzunu ellemişlerdi, ve mıkrop kaptı yavrum.

Bebişi yatagınızın duvar tarafına koyun kımse elleyemesin.
Ben zaten uzaktayım kuzum çok gelen olmayacak. Gelene de müdahale edeceğim tabi ki

Kızlar merhaba sabah tahlil yaptırdım. crp 10.94 gelmiş. soğuk algınlığı başlangıcım var boğazım biraz rahatsız çok aşırı olmasa da ondan muhtemelen doktoruma da yazdım kbb ye görünmemi söyledi. bu değere antibiyotik mi veriyorlar acaba

Cnm sende o gun kım olacak hastanede?
Açıkça soyle yeğen kuzen vs 3. Türden akrabaları çagırma, açıkça söyle, pişman olursun bnım gbi. Şimdiki aklım olsa, ahhh
Eğer normal doğum olursa annemi alıp gitçez eşimle birlikte. Ancak sezeryan olursa eşimin annesi ve babası da gelecek büyük ihtimalle ama onlara kimseye söylemeyin desek de benim kv söylüyo. Söyleme diyoruz " olmaz darılırlar küserler" diye cevap veriyo.

Yok canım benim de bir kez 7 çıkmıştı hiçbir şey yapmadı doktor geçer dedi. Onun üstüne 2-3 ay sonra ciddi bir enfeksiyon geçirdim crp 80 oldu o zaman antibiyotik başladım geçmiş olsun

Ayyy aynı benim kv söylemezsek ayıp küsürler darılırlar gelmek isterler görmek isterler biz onlarda gittik gördük saçma sapan cevaplar gitmeseydin zamanında millet yeni doğum yapmış ne gidiyorsun sende diyemedim kv benim herkese reklam yapıyor bir de bize söylemiyor bunu. İsimlerini daha onlara söylemedik herkese yayıyor diye. Kanama yaşadığım dönemi bile 7 sülaleye anlatmış herkes akıl veriyor şöyle böyle yap diye ya sabır

Ayyy estağfurullah. Sen ee yine geç başlamış kuzum. Ben de erken riskli gebeyim maalesef. Düşmeyince mecbur ilaca başlattılar 2 kere acillik oldum
Ay hiç öyle düşünme. Bana da farklı sebeplerden 27.haftada daha acil sezaryen dediler riskli gebelik dediler ben yok dedim. 29 da bir daha. 32 de bir daha. Sonra 34 te tekrar. Hani hep riskli riskli diye diye 36. Haftaya geldik. Bu haftaya kadar doktorlar alalım küvezde kalsın diyorlardı, ben dursun diyordum. Bu hafta ben doğsun, gerekirse küvezde kalsın dedim. Doktorlar gerek yok, bebek gayet sağlıklı dediler… ama bütün gebeliğim hep bir stres, erken doğum tehlikesi, aman şu hafta geçsin aman bu hafta geçsin diyerek geçti. Şimdi geldim 36.haftaya. Bu haftadan sonra doğsa da sorun değil artık yani. Hiç takılma o yüzden gerçekten. Üzgünüm ama, bebeğin kaderinde yaşamak yoksa çok sağlıklı denilenler de bir anda ölebiliyor. Ama eğer ki sağlıcakla gelecekse de 100 doktor da hasta desin, riskli vs desin o bebek gene sapasağlam geliyor. Bir şekilde geçiyor. Ben de dönüp kendi sürecime baktığımda yok yere o kadar üzülüp stres yapmışım kendime diyorum. Karnımızda bir mucize taşıyoruz aslında hepimiz. O, başlı başına bir mucize. Olumsuzlukları düşünüp dertlenmektense, ihtimallerin içinde boğulmaktansa inan bu süreçte belkide bir mucizeye bile inanmak daha iyi olacaktır. Stres, sıkıntı sadece senin kaygını arttırır. Kendine güven. Bebeğine güven. Akışına bırak süreci. Doktor kontrollerine git, elinden geleni yap ama aman şöyle olursa aman böyle olursa aman riskli hebelik vs diyip paniğe kapılma. İnan baştan beri benim de hep seninki gibi geçti. Şimdi ise en büyük pişmanlığım. Karnındaki mucizene güven kuzum. İnan sandığından daha güçlü. Sen sandığından daha güçlüsün. Ve bu süreç Allah ın izniyle çok güzel bitecek. Buna inan. İyi düşün, iyi olsun

Ay ben de o bebeği anne yokken odaya götürüyolar ya o sürede bebeği kim alıyo kim öpüyo kim foto çekip daha anne ve babaya sormadan sosyal medyasında paylaşıyor belli değil o olaya gıcık oluyorum.
Benim sadece eşim ve annem vardı. Ve bebeğim benimle aynı anda gitti yaa beklettiler benim dikişim bitene kadar. Önden gitmesi çok saçma hatta ordaki hemşireler de konuşuyordu, bazıları bebeği önden götürüyor çok saçma falan diye. İnşallah bunda da öyle olur, bence birlikte gitmek en güzeli

inşallah kuzum inşallah. Bizi strese soka soka daha beter hale getiriyorlar. Ben o acilde stresten mahvoluyorum tansiyon 16-17 oluyor. Gitmesem de olmuyor mecbur gitcem. Sürecimiz çok zor. Rabbime emanet sağlıkla zamanında alalım hepimiz kucağımıza inşallah
Sana neden baştan beri riskli dediler noldu? Bana bu haftaya kadar dememişlerdi tansiyon nedenli dediler

Ay kızlar dün akşam ne oldu. Malum benim sıkıntılı bir hamilrlik sürecim var. Ayakta pek duramıyorum başım dönüyo gözlerim kararıyo falan. Maalesef bu geçmedi, doktorumda maalesef bazılarında böyle doğuma kadar devam ediyor dedi. O yüzden evde ev işi bile pek yapamıyorum ayakta. Bir elma soyayım diyorum hemen elim ayağım titremeye başlıyo falan o boyutta bir durum. Şu 2 haftadır bir tık daha iyi hissediyorum gerçi çok şükür.

Dün gece Kv aradı eşimi konuşuyolar, beni sordu dedi " nasıl, e toparlanmıştır artık" eşim dedi "anne o doğuma kadar sürecek büyük ihtimalle böyle".

Kv'de dediki "ben hamileyken 9 ay ayakta ütü yaptım ne zorluklarla uğraştım gıkım çıkmıyordu, çok çile çekti anan çok" dedi. Açıkçası sinir oldum bunu böyle eşime söylemesine, sanki ben şımarıklık yapıyorum da o fedakar anne ben laylaylom takılıyorum.

Her gidişte ya da konuşmada sürekli kendi fedakarlıklarını anlatıyo. Eşime diyo "seni ne kadar büyük acıyla zorlukla doğurdum biliyor musun çok çektim senin için, nelere katlandım" diyip duruyo ikide bir. Eşim de annesi ona böyle dedikçe kendini borçlu hissediyo evlat olarak.

Ne kadar yanlış aslında sevgiyi borçlandırmak. "Ben senin için bunu yaptım, ben senin için şunu yaptım" gibi cümleler kurmak. Sürekli bunları hatırlatıp karşılığını beklemek. Neyse..

2 aydır görmüyordum ben kv ve kp'i, en son Eylül ortasında görmüştüm bebek haberini vermiştik, yani 2 ay olmuş görüşmeyeli. Malum halim yok. Onlar Manisa biz İzmir de yaşıyoruz ama evden çıksak en kötü 45 dk sonra onların evindeyiz. Çok da uzak değil. Neyse geçen hafta gittik, bana direkt sitem etti ve eşimin arada geldiğini ama benim hiç gelmediğimi söyledi 4 aydır görmüyoruz seni dedi. Benim de kafam yerinde değildi biraz halsizdim, hesaplayalamdım bi an arka arkaya bişiler söyleyince cevap veremedim. En son dedim "lütfen sitem etmeyin, durumum belli" suratı düştü hemen kv ve kp in.

Hayır ben ne hallerdeyim kaç aydır ne yemek ne temizlik, kendimle zor ilgileniyorum. Eşime dedim annenler bilmiyor mu benim durumumu, "biliyo hep söyledim anlattım" dedi. Yemeğimizi Allah razı olsun sürekli annem yapıyor eşim gidip alıyo getiriyo yiyiyoruz. Kv 1 defa olsun al bak bunu eve götür diye oğlunun eline bir kap yemek verip yollamadı. Üstüne sitem ediyor. Valla yüzlerini dahi göresim gelmiyor. Sürekli acıtasyon, sürekli beni eleştirme, sürekli sitem etme.

Bir de eşime geçenlerde doğumdan sonra gelip kalcam dedi. İstemem, söylicem. Ama yüzüne söylicem, ben onca çile çekerken bir kap yemek yapıp yollamadın şu an desteğe ihtiyacım yok çocuğuma rahatça bakarım, annem de yanımda dicem.

Neyse , biraz uzun oldu azıcık dolmuşum. Okuyan olduysa, teşekkürler.

Ay valla öyle bir durum varsa o an soracağım ben de bebemle birlikte gideyim.

Reactions: The
Kıyamam sana. Gerçekten terbiyesiz bir lafın kusura bakma ama demek zorundayım ama gelmemesi de iyidir mesela benim ki o mesafede olsa şu an bendeydi ve ben daha çok stresle tansiyonum daha yüksekti. İyi demişsin sitem etmeyin diyerek. Bunlara cevap vermesek hep böyle saçmalıyorlar çünkü yani gerçekten ne dediklerini bilmiyorlar aşırı sinir oluyorum aşırı

İstersen bi doktoruna yazıp görüşünü al canım
O kadar rahatsız ettim ki utanıyorum bir de zaten cumartesi sabahına randevum. Tansiyonum da ilaç içtim 116-84 oldu. Tüm haftalık sonuçlarımı götürcem. Küçük hep böyle 80lerde benim

Ay madem zorluklara göğüs gerebilecek gücün vardı doğursaydın üç beş daha, kızı olsa abarta abarta anlatırdı şöyle yoruluyor böyle zor geçiyor diye

O kadar rahatsız ettim ki utanıyorum bir de zaten cumartesi sabahına randevum. Tansiyonum da ilaç içtim 116-84 oldu. Tüm haftalık sonuçlarımı götürcem. Küçük hep böyle 80lerde benim
Sen yine de yaz bence ayıp olmaz, tansiyon sonuçta önemli bir şey abuk bir soru da değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…