Kuzum idrar protein çıkmadı, dünden beri iyiyim. Doktor strese dayalı olabilir dedi Canım. Sen nasılsın ?
Canım çok teşekkür ederim inşallah yoktur delik, inşallah sağlıklı sıhhatli bebeklerimizi kucağımıza alırız.içini ferah tut canım inşallah yoktur ki delik olsa bile çözümü var üzme oğluşunu annesi
Kendini sakinleştirmeyi öğrenmelisin. Git ama hep kendine “ bir şey yok. Her şey yolunda. Tedbir amaçlı buradayız. Ben de bebeğim de iyiyiz “ de. “ daha önce de geldik, daha önce de böyle oldu ama hiçbir şey olmadı. Gene olmayacak. Gene sapasağlam çıkacağız hastaneden” de. Kimseyi dinleme… ben grip şikayetiyle gittiğimde daha doktor dönüp bana e bu bebek burada ölür burada doğurma seni fakülteye sevk edelim acil sezaryenle alalım dedi. Erkenden rahim ağzında yumuşamam, açılmam ve benim hissetmediğim ama nst de çıkan sancılarım vardı. Sürekli doğumun başlamış, acil sezaryenle alalım diyip durdular. Sancılarım hep 120lerde, düzenli, 3 cm açılmam var. Ve bebek çok uzun zamandır kanalda. Bir de buna plesentanda yaşlanma var diyerek sonradan da bunu eklediler. En son ben alalım dediğimde de bu haftalarda plesentada yaşlanma olması normal, bu doğuma kadar götürür. 40 haftaya kadar bile gayet güzel bebeği besler bebeğin durumu iyi dediler… ne oldu 0 a 0 elde var 0. Hastanede yatmalar, ciğer geliştirici iğneler, sancı durdurmak için görülen tedaviler ama asla sancının düşmemesi ile geçen , bana koca bir stres sıkıntıya mâl olan bir gebelik süreci oldu. Evet riskliydi, evet kötü ihtimaller her zaman vardı. Ama sonuç ? Vakti değildi ve gelmedi. Bakalım kaçıncı haftada gelecek belkide 40.haftaya kadar da böyle geçecek. Kim bilir ? Nihayetinde bebeğin durumu iyi mi ? İyi. Kilosu, gelişimi iyi mi ? İyi. Suyu iyi mi ? İyi. Nabzı iyi mi ? İyi. Varsın sürecim hep erken doğum tehdidiyle geçsin. Bu haftaları gördüm ya, çok şükür diyorum. Benim için 28.haftayı görmek bile bir ara hayaldi. O yüzden diyorum sana da. Boşver takılma. Sen kendine ve bebeğine güven. Sağlıcakla kucağına alacağına inan. Olumsuzlukları düşündüğün zaman stres senin tansiyonunu daha çok yükseltecek. Benim de sancımı arttırıyordu. Bu da aslında korktuğumuz şeyin başımıza gelme ihtimalini arttırıyor. Benim sancımın artması erken doğum ihtimalimi hep arttırıyordu mesela… bir şekilde hep kendimi telkinlemeye başladım bir yerden sonra ben de. Ve gerçekten işe yarıyor. Bebeğinle konuş mesela. O kadar fark ediyor ki. Kendin bile şaşıracaksın. Moral motivasyon gerçekten gebelikte çok önemliinşallah kuzum inşallah. Bizi strese soka soka daha beter hale getiriyorlar. Ben o acilde stresten mahvoluyorum tansiyon 16-17 oluyor. Gitmesem de olmuyor mecbur gitcem. Sürecimiz çok zor. Rabbime emanet sağlıkla zamanında alalım hepimiz kucağımıza inşallah
Sana neden baştan beri riskli dediler noldu? Bana bu haftaya kadar dememişlerdi tansiyon nedenli dediler
Kuzum gebelikte ödem çok normal de diyolar. Aşırı şişlik yoksa önemsemeyelim benceTuzsuz yiyorum kuzumanlamıyorum neden
ediyorum kuzum sık sık ölçüyorum evde
Üff kabus gibi yemin ederimYa şu çektiğimiz stres, uykusuzluk ve daha bilimum şey için bile bir isim hakkımız olmayacaksa daha neler yani. Bunca şeyden sonra çocuğuma kaynana ismiyle seslenmek mi..
Balım bende eşime danışıyorum sevdiğim isimleri söylüyorum seçsin diye ama kv ye ne onu ne ilgilendiriyor nasıl kendinde bu hakkı buluyor anlamıyorum isim bile öneremezsin sen ne demek babanın adını koyacaksınız yanına isim bakınİsim hakkı kesinlikle annenindir, içine ne siniyorsa onu koy, çevreyide hiç umursama, biz eşimle isim konusunu hiç anlaşamadık iki oğlumda da, hep tek isim istedik, anlaşamadık sonunda ikimizin istediği de oldu
Yüksek mi kuzum Şuan tansiyonum? 116-84 iyi değil miSen yine de yaz bence ayıp olmaz, tansiyon sonuçta önemli bir şey abuk bir soru da değil
Artık öyle yapıyorumCanım
Bıdaha konu açılırsa soyadını baba verir, adını anne verir de.
Soyadlarını taşıyacaklar daha ne istıyolar, adına da karışmasınlar.
Cnm kayınpeder varsa, gelen gıden olursa nasıl emzıreceksınEğer normal doğum olursa annemi alıp gitçez eşimle birlikte. Ancak sezeryan olursa eşimin annesi ve babası da gelecek büyük ihtimalle ama onlara kimseye söylemeyin desek de benim kv söylüyo. Söyleme diyoruz " olmaz darılırlar küserler" diye cevap veriyo.
İyiyim kuzum şükür. Oh şükür bak protein çıkmamış sen de . Ben de o da var kuzumKuzum idrar protein çıkmadı, dünden beri iyiyim. Doktor strese dayalı olabilir dedi Canım. Sen nasılsın ?
Ahhh kıyamam gerçekten neler yaşamışsınKendini sakinleştirmeyi öğrenmelisin. Git ama hep kendine “ bir şey yok. Her şey yolunda. Tedbir amaçlı buradayız. Ben de bebeğim de iyiyiz “ de. “ daha önce de geldik, daha önce de böyle oldu ama hiçbir şey olmadı. Gene olmayacak. Gene sapasağlam çıkacağız hastaneden” de. Kimseyi dinleme… ben grip şikayetiyle gittiğimde daha doktor dönüp bana e bu bebek burada ölür burada doğurma seni fakülteye sevk edelim acil sezaryenle alalım dedi. Erkenden rahim ağzında yumuşamam, açılmam ve benim hissetmediğim ama nst de çıkan sancılarım vardı. Sürekli doğumun başlamış, acil sezaryenle alalım diyip durdular. Sancılarım hep 120lerde, düzenli, 3 cm açılmam var. Ve bebek çok uzun zamandır kanalda. Bir de buna plesentanda yaşlanma var diyerek sonradan da bunu eklediler. En son ben alalım dediğimde de bu haftalarda plesentada yaşlanma olması normal, bu doğuma kadar götürür. 40 haftaya kadar bile gayet güzel bebeği besler bebeğin durumu iyi dediler… ne oldu 0 a 0 elde var 0. Hastanede yatmalar, ciğer geliştirici iğneler, sancı durdurmak için görülen tedaviler ama asla sancının düşmemesi ile geçen , bana koca bir stres sıkıntıya mâl olan bir gebelik süreci oldu. Evet riskliydi, evet kötü ihtimaller her zaman vardı. Ama sonuç ? Vakti değildi ve gelmedi. Bakalım kaçıncı haftada gelecek belkide 40.haftaya kadar da böyle geçecek. Kim bilir ? Nihayetinde bebeğin durumu iyi mi ? İyi. Kilosu, gelişimi iyi mi ? İyi. Suyu iyi mi ? İyi. Nabzı iyi mi ? İyi. Varsın sürecim hep erken doğum tehdidiyle geçsin. Bu haftaları gördüm ya, çok şükür diyorum. Benim için 28.haftayı görmek bile bir ara hayaldi. O yüzden diyorum sana da. Boşver takılma. Sen kendine ve bebeğine güven. Sağlıcakla kucağına alacağına inan. Olumsuzlukları düşündüğün zaman stres senin tansiyonunu daha çok yükseltecek. Benim de sancımı arttırıyordu. Bu da aslında korktuğumuz şeyin başımıza gelme ihtimalini arttırıyor. Benim sancımın artması erken doğum ihtimalimi hep arttırıyordu mesela… bir şekilde hep kendimi telkinlemeye başladım bir yerden sonra ben de. Ve gerçekten işe yarıyor. Bebeğinle konuş mesela. O kadar fark ediyor ki. Kendin bile şaşıracaksın. Moral motivasyon gerçekten gebelikte çok önemli
Çok şükür kuzum. Şuan iyiyim zaten kahvaltı yaptım ilaç aldım dinleniyorum. İyi hissediyorum. Sabah ki şişim yok mesela Şuan. Sabahları oluyor neden bilmiyorumKuzum gebelikte ödem çok normal de diyolar. Aşırı şişlik yoksa önemsemeyelim bencetansiyonun da kontrol altında çok şükür.
Ayy tam çıldırmalık Allahımm,Ayyy aynı benim kv söylemezsek ayıp küsürler darılırlar gelmek isterler görmek isterler biz onlarda gittik gördük saçma sapan cevaplar gitmeseydin zamanında millet yeni doğum yapmış ne gidiyorsun sende diyemedimkv benim herkese reklam yapıyor bir de bize söylemiyor bunu. İsimlerini daha onlara söylemedik herkese yayıyor diye. Kanama yaşadığım dönemi bile 7 sülaleye anlatmış herkes akıl veriyor şöyle böyle yap diye ya sabır
Ona ben çok sinir oluyorum ben odaya girmeden bebeğimi de almamaları gerektiğini eşimin bebeği gördüğünde yanımda olmasını istediğimi o anın bizim için unutulmaz mutlu bir an olmasını istediğimi söyleyeceğim mümkünse de doğurduktan bir süre sonra en yakın ailem gelsin hastaneye başka kimseyi istemiyorumAy ben de o bebeği anne yokken odaya götürüyolar ya o sürede bebeği kim alıyo kim öpüyo kim foto çekip daha anne ve babaya sormadan sosyal medyasında paylaşıyor belli değil o olaya gıcık oluyorum.
Emzirme sırasında onlar dışarıda beklerler onların yanında yapmam zaten. Eşim kapıda bekler gelen olursa da içeri almaz. Zaten benim kp yarım saatte bir sigara içmesi lazım. Kantinde çay sigara yapar zannediyorum ki.Cnm kayınpeder varsa, gelen gıden olursa nasıl emzıreceksın
Kızlar o kadar anlatmışsınız, canım çekti o içecekten nedense çok merak ettim
Bayıldımmmmm bayıldımmmmmmAşık oldum kızlaaaarr
Ben hiç bilmiyorum canım tansiyon değerlerini ya, şişkinliğin tansiyonunun olduğu zamanlara denk gelince yine bir sor istedimYüksek mi kuzum Şuan tansiyonum? 116-84 iyi değil mi
Şuan mesela gitti kuzum şişlik. Uyandığımda öyle ama. Tansiyon içinde 14-9 olursa biraz yat 20 dk sonra tekrar ölç düşmezse hastane dedi. İlaçtan sonra çok şükür olmadı o kadarBen hiç bilmiyorum canım tansiyon değerlerini ya, şişkinliğin tansiyonunun olduğu zamanlara denk gelince yine bir sor istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?