Ayy ben bilmiyordum bak kuzum hiç perşembe günü hastanede yatmaya başladığımda tansiyondan 3 kez 6 saat min ara koyarak hemşireler veriyordu hastaneden çıkış yaptığımızda evde günde 2 sabah 10 akşam 10 içeceksin dedi doktorum sonra yine hastaneye yattık dün tansiyonum yükseldi yanıma geldiğinde alfabede içeyim m idedim çünkü alfabede içiyorum 3 saat geçiyor yine tansiyonum çıkıyor doktorum da yok sabah akşam günde 2 devam dedi gitti bugün bakalım ne diyecek şimdi daha tansiyonumu ölçmediler ama başım felaket hava veriyorlarBencede alfamed gebelikte günde 8 taneye kadar alınıyormuş doktorum demişti arttırması senin için iyi olacaktır diye düşünüyorum kuzum
Baş ağrın varsa yükselmiş olabilirAyy ben bilmiyordum bak kuzum hiç perşembe günü hastanede yatmaya başladığımda tansiyondan 3 kez 6 saat min ara koyarak hemşireler veriyordu hastaneden çıkış yaptığımızda evde günde 2 sabah 10 akşam 10 içeceksin dedi doktorum sonra yine hastaneye yattık dün tansiyonum yükseldi yanıma geldiğinde alfabede içeyim m idedim çünkü alfabede içiyorum 3 saat geçiyor yine tansiyonum çıkıyor doktorum da yok sabah akşam günde 2 devam dedi gitti bugün bakalım ne diyecek şimdi daha tansiyonumu ölçmediler ama başım felaket hava veriyorlar
Grip olduğum için bebeğin hareketlerinde azalma hissetmiştim . Nst ye bağlanınca sancı çıktı canımHangi şikayetle gitmiştin canım hastaneye
Kuzum gece 20 dakika aralıklarla 4 tane hap verdiler . Doktor şuan için ciğer geliştirici vurmayalım bu 4 haptan sonraki nst ye göre karar verelim demiş . Bakalım sonuç ne olacak bilmiyorum bendeYok kuzum ben 6 doz oldum sadece kortizonlu olduğu için 2 gün hareket beklemedim sonra 2. Dozlar yapıldı yine 2 gün hareket olmadı bende bi 4-5 gün hareket belli belirsizdi. Doktor zaten hareketsizlik olur demişti seni de uyarırlar ya da sorarsan söyler. Kortizon bebeği strese sokuyormuş akciğerlerini geliştirmek için sürfaktan üretimini tetikletiyorlarmış o iğneyle o yüzden strese girip hareket etmiyorlarmış bana öyle açıklamışladı doktorum ebeler herkese sormuştum hastanede zaten nst ye bağladıkları için onlar kalp atışını takip ediyorlar endişe etme sadece sinirleri bozuluyor insanın hareket netliği olmadığı için ama tabi belki sende öyle bir etki etmez bilmiyorum kişiye göre değişir miama bebişinin iyiliği için yapıldığını böylesinin hayırlısı olacağını düşün içini rahatlat
Ben bunu dün doktoruma sordum adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor diye, yalancı sancılar olur artık normal dedi korkmamıza gerek yokmuş.Merhaba, 32. Haftadayım. Bir kaç gündür ince bir adet sızı oluyor gece beni uyandırıyor. Bugün gündüz de başladı bacaklarıma vuruyor o hafif sızı. Adet sancısı gibi. Bu normal mi, kendimi kontrol ediyorum kanama akıntı yok ama huzursuz oldum biraz. Döndüğü için diycem onun kas ağrısına da benzemiyor gibi geliyor.
Çok teşekkür ederim, içim rahatladıBen bunu dün doktoruma sordum adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor diye, yalancı sancılar olur artık normal dedi korkmamıza gerek yokmuş.
Kızlar Şubat grubunda bunu gormustum iyiki SS almışımçok etkiliymis yapanın bebeği dönüyormuş denemeyi düşünüyorum isteyen varsa buyursun
Ben almadım canım 2 ay anca kullanacak diye dışarı çıkarken kalın battaniyeye saracağım. İçine de anneme kalın yelekle kulağını kapatacak bere gibi şey işlettim hastane kontrolleri harici çıkmayacağım zaten arabayla gidip geleceğiz sarar sarmalar götürürüz. Onun yerine 1 yaş mont tulum aldım onu daha uzun süre giyeceği içinSizce alinmali mi bu kundaktan ?
Doktoruna danış cnm benceMerhaba, 32. Haftadayım. Bir kaç gündür ince bir adet sızı oluyor gece beni uyandırıyor. Bugün gündüz de başladı bacaklarıma vuruyor o hafif sızı. Adet sancısı gibi. Bu normal mi, kendimi kontrol ediyorum kanama akıntı yok ama huzursuz oldum biraz. Döndüğü için diycem onun kas ağrısına da benzemiyor gibi geliyor.
Canım çok geçmiş olsun bu aralar herkes bir problem yaşıyor doğumlar yaklaşıyor nazara mı geliyoruz anlamadım kiGrip olduğum için bebeğin hareketlerinde azalma hissetmiştim . Nst ye bağlanınca sancı çıktı canım
Kuzum gece 20 dakika aralıklarla 4 tane hap verdiler . Doktor şuan için ciğer geliştirici vurmayalım bu 4 haptan sonraki nst ye göre karar verelim demiş . Bakalım sonuç ne olacak bilmiyorum bendee nabızdan baktım dünkü tahlil sonucuna protein C bir şeyler yazıyordu. Normal değer 0-1 arası, benim 8 çıkmış. Kandaki enfeksiyon dediği bu sanırım dimi . 2 doz antibiyotik yaptılar vücudumu baya bir topladı o. Azsonra muhtemelen 3.doz yapılacak
Ben de önceki haftalarda bu şikayetle gitmiştim doktora, bende bir şey çıkmamıştı. Bir git görün canım nst yaparlar bir de muhtemelen idrar tahlili isterler enfeksiyon da o sızılara sebep olabilir.Merhaba, 32. Haftadayım. Bir kaç gündür ince bir adet sızı oluyor gece beni uyandırıyor. Bugün gündüz de başladı bacaklarıma vuruyor o hafif sızı. Adet sancısı gibi. Bu normal mi, kendimi kontrol ediyorum kanama akıntı yok ama huzursuz oldum biraz. Döndüğü için diycem onun kas ağrısına da benzemiyor gibi geliyor.
Yani çok gerekli gelmedi açıkçası şu anSizce alinmali mi bu kundaktan ?
Teşekkür ederim :) biraz tedirginliğim azaldı. Daha zaman var bir şey olacak diye korkuyor insanBen de önceki haftalarda bu şikayetle gitmiştim doktora, bende bir şey çıkmamıştı. Bir git görün canım nst yaparlar bir de muhtemelen idrar tahlili isterler enfeksiyon da o sızılara sebep olabilir.
BEnim ilk hamileligim dusukle sonuclandigu icin 12 haftalikken o yuzden detaylu ultrassona gitdm . Bi sorun olursa onceden ogrenelim diyeBir de detaylı için 12.hafta zaten çok erkenmiş. Niye o haftada detaylı ultrasona soktu ki
En son tarih nisan 2-5 yazildi. Bende mart sonu dusunuyorum. Kismet artik ne zaman gelirse31 haftalıksanız Nisan çok geç değil mi doğum için bence mart gibi falan oluyor doğum
Kuzum kandaki enfeksiyonu crp diye bir değerden anlıyorlar 0-5 arası normal 5 ve üstü itibariyle enfeksiyon var gözüyle bakıp ona göre doktor değerlendiriyor. Protein c farklı bir değer olabilir bilemedimGrip olduğum için bebeğin hareketlerinde azalma hissetmiştim . Nst ye bağlanınca sancı çıktı canım
Kuzum gece 20 dakika aralıklarla 4 tane hap verdiler . Doktor şuan için ciğer geliştirici vurmayalım bu 4 haptan sonraki nst ye göre karar verelim demiş . Bakalım sonuç ne olacak bilmiyorum bendee nabızdan baktım dünkü tahlil sonucuna protein C bir şeyler yazıyordu. Normal değer 0-1 arası, benim 8 çıkmış. Kandaki enfeksiyon dediği bu sanırım dimi . 2 doz antibiyotik yaptılar vücudumu baya bir topladı o. Azsonra muhtemelen 3.doz yapılacak
Evet kuzum bir kaç gün bende de olmuştu onu takıp makas gibi açıyorlar ya plastik olanlar bir tık daha az acıtıyor ama bende de bir kaç gün sürmüştüspekülüm yapılanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?